Προς το περιεχόμενο

Eco Box - Cosmos ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 79€

newtech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μάλλον θα πάρω κι εγώ, αλλά από ebay μεριά..

+1

Παραγγέλνω και εγω ένα ακόμη για να έχω για κανένα φίλο/συγγενή... Καλη τιμή έχουν αυτό τον καιρό...

Στο φινάλε δεν αξίζει για κάτι "αμφιβολης" λειτουργικότητας να δώσεις 45, 70, 80€ και ας υποφέρει η τοπική αγορά...

Όταν μου πούλησαν το fake το φλασακι της kingston (ηθελα και 32 gb τρομάρα μου) και πήραν τα 100€ (το είχαν και τρελή προσφορά) από pc-μάγαζο στην Καλαμαριά, τοτε υπέφερα εγώ απο τα νεύρα μου... (για την ιστορία φυσικά έφυγε email στην kingston γιατι δεν μου το άλλαζαν κιόλλας οι κερατάδες λέγοντας οτι εγω κάνω κάτι λάθος και σε αυτούς λειτουργούν κανονικά και τα 32gb, αλλα δεν νομίζω να τους έκαναν κάτι γιατι προφαώς δεν ήταν απευθείας αντιπροσωπεία αλλα η τελευταία τρύπα του ζουρνα-μεταπωλητης...)

Δημοσ.

Πάντως οι οικιακοί καταναλωτές μην περιμένετε μείωση στους λογαριασμούς ΔΕΗ. Όπως ακριβώς γράφτηκε και πιο πάνω, στα οικιακά τιμολόγια η ΔΕΗ χρεώνει μόνο την ενέργεια, θεωρώντας την άεργη ισχύ (την οποία προσπαθούν να μειώσουν οι εν λόγω συσκευές) αμεληταία και συνεπώς ανάξια χρέωσης.

Άρα συμμετέχετε πλήρως στο ρίσκο κακής κατασκευής ή δυσλειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής, χωρίς να έχετε κανένα οικονομικό όφελος.

Στα επαγγελματικά τιμολόγια βέβαια είναι επιβεβλημένη η χρήση διορθωτικών διατάξεων συνημιτόνου, εφόσον υπάρχουν επαγωγικές καταναλώσεις (μεγάλοι κινητήρες, λαμπτήρες φθορισμού χωρίς διόρθωση κ.λπ.). Εκεί όντως υπάρχει οικονομικό όφελος, αλλά και πάλι πρέπει να γίνει κατόπιν στοιχειώδους μελέτης και όχι βάσει μόνο της εγκατεστημένης ισχύος.

Δημοσ.

Στο θεμα σχετικά με την πιθανη δυσλειτουργεία το εψαχνα και εγω αρκετα αλλα δεν παρατηρησα κάτι που να μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε συσκευές, φωτία ή ότιδήποτε σχετικό. Η συσκευή που έχω ουτε καν ζεσταίνεται... Καλό είναι βέβαια να υπάρχει μια παρακολούθηση... Επίσης στις τριφασικές εγκαταστάσεις απαιτούνται ή από 1 συσκευή στην κάθε φάση ή μία ειδική συσκευή για τριφασικό (πολυ ακριβότερη).

Για να βοηθήσω λιγο...

Η συσκευή αυτή "χρησιμευει" σε:

κλιματιστικά μη-inverter

λαμπτήρες φθορισμού (ναι, τους "οικονομικους")

ψυγεια

μοτέρ

νομίζω Η/Υ

και οτιδήποτε άλλο του οποίου το συνημίτονο δεν είναι 1...

Προσωπικά θεωρω οτι και στα σπίτια θα υπάρξει μείωση αλλα για κανένα λόγο της τάξης των 40% ή 35%. Ενα 10% όμως είναι αρκετό για να κάνεις πολυ γρήγορα αποσβεση, λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να γλυτώσεις και ανωτερη κλίμακα χρέωσης της kwh...

Οσο για το τι μας πουλάει η ΔΕΗ ας μην το συζητησουμε καλύτερα...

Εδώ πληρώνουμε Κοντά 100€ το χρόνο για να βλέπουμε τη φάτσα της Μπήλιως χωρίς να το θέλουμε και να μπεκροπίνει ο Παπαδόπουλος στη ΝΕΤ...

Επίσης, σχετικά με τις μελετες που αναφέρει ο παραπάνω φίλος, θεωρω ότι είναι λίγο παραττραβηγμένο και "αδυνατο" μιας και οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι (που θα επρεπε να κανουν την μελετη, θεωρητικα), υπερασπίζονται οτι αυτές οι συσκευες δεν μπορεί να δουλεουν, ενώ οι ηλεκτρολογοι (απο ΤΕΙ, ΙΕΚ αυτοδιδακτοι) πιστεύουν οτι κάνουν δουλειά...

---------- Προσθήκη στις 11:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:04 ----------

για οποιον εχει όρεξη για διαβασμα και δεν φοβάται τις μαθηματικές εξισώσεις http://www.technicalreview.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=282

Δημοσ.

Δηλαδή για σπίτι (ένα διαμέρισμα με αρκετές συσκεύες) δεν αξίζει η αγορά?

Επίσης λειτουργεί powerline δίκτυο στο σπίτι, υπάρχει περίπτωση μια τέτοια συσκευή να επηρεάσει τη λειτουργία του δικτύου?

Edit: δε πρόλαβα το post σου paylidis

Δημοσ.
Μην αγοράζετε βλακείες.

Τεκμηριωμένο :lol:

---------- Προσθήκη στις 12:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:40 ----------

Το ένα 79, το άλλο 45 και το άλλο 6 δολάρια. Δεν ξέρω τι να πω ελπίζω κανας τσάκαλος εδώ μέσα να μπορεί να μας δώσει τα φώτα του. Δηλαδή το κατά πόσο αξίζει το 79 σε σχέση με το 6$ και αν πραγματικά αυτή η διαφορά χρημάτων θα φέρει ανάλογες μειώσεις στο λογαριασμό.

Το παραπάνω λίγο πιο φθηνό από 6,66$ http://cgi.ebay.com/15KW-Power-Energy-Saver-Electricity-Save-up-to-30-EU_W0QQitemZ180476356787QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item2a053aa8b3

Αν και όπως βλέπω στο ebay όσο πιο ακριβά τόσο πιο πολλά KW αντέχουν. Τα πολύ φτηνά είναι για 15-18KW που είναι αρκετά για ένα σπίτι νομίζω.

Για πιο απαιτητικούς έχει και με 24KW και το συγκεκριμένο μου φαίνεται μακράν πιο ποιοτικό με 28$ ή 20€.

http://cgi.ebay.com/24KW-Power-Saver-Save-Electricity-Energy-40-Less-Money_W0QQitemZ190388425275QQcmdZViewItemQQptZAU_Gadgets?hash=item2c5408d23b

Όσο για το Intelliworks που πουλάνε εδώ 45€ 15KW

στο ebay με 16$ ή 11.80€ http://cgi.ebay.com/INTELLIWORKS-ENERGY-POWER-MONEY-ELECTRICITY-SAVER-15kW_W0QQitemZ300412145906QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item45f1f590f2

Επίσης 3 πιο καλά μοντέλα της εταιρίας.

1.http://cgi.ebay.com/INTELLIWORKS-24KW-Power-Energy-Saver-Electricity-Save_W0QQitemZ290424954077QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item439ead1cdd 26$ ή 19,20€ 24KW

2.http://cgi.ebay.com/INTELLIWORKS-ENERGY-POWER-MONEY-ELECTRICITY-SAVER-28KW_W0QQitemZ290415508936QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item439e1cfdc8 35$ ή 25,85€ 28KW

3.http://cgi.ebay.com/INTELLIWORKS-ENERGY-POWER-MONEY-ELECTRICITY-SUPER-SAVER_W0QQitemZ290414717904QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item439e10ebd0 70$ ή 51,70€ 50KW

Τέλος παντού γράφει πως πρέπει να τοποθετείται στη πρώτη πρίζα της καλωδίωσης ώστε να "διορθώνει" το ρεύμα (άεργος ισχύ αν διάβασα καλά στο net) πριν πάει στις συσκευές.

Για ενα απλο σπίτι ποιο είναι το καλύτερο από αυτά??? Δηλαδή που είναι η διαφορά τους.. από εκεί και πέρα που θα βρω την πρώτη μπριζα της φάσης?

Δημοσ.
Τεκμηριωμένο :lol:

---------- Προσθήκη στις 12:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:40 ----------

Για ενα απλο σπίτι ποιο είναι το καλύτερο από αυτά??? Δηλαδή που είναι η διαφορά τους.. από εκεί και πέρα που θα βρω την πρώτη μπριζα της φάσης?

Δεν βλέπω και καμμία τεκμηρίωση για την αποτέλεσματικότητα αυτών των διατάξεων, αλλά αφού είναι έτσι βάζω στοίχημα 500 ευρώ ότι αυτά δεν κάνουν τίποτα(εκτός από το να κερδίζουν κάποιοι απατεώνες). Έχω μετρητή HIOKI 3197

http://www.calright.com/pd_848.aspx

και τον διαθέτω για μετρήσεις. Δυστυχώς έχω και λίγο πικρή εμπειρεία πάνω σε αυτά και για αυτό εκφράστηκα έτσι. Έχω φάει σε βιομηχανικό περιβάλλον πολλές ώρες πάνω σε αυτό το αντικείμενο και για αυτό έχω και το παραπάνω όργανο.

Βέβαια αν κάποιος πιστεύει ότι διορθώνοντας το συνημίτονο(όπως πολύ σωστά είπε ο gkala) σε οικιακούς κατανάλωτες θα δει διαφορά στον λογαρισμό του από μέρους μου η συζήτηση τελειώνει εδώ.

Αλλά αφού είστε πρόθυμοι να πιστέψετε ότι πρέπει να βάλετε αυτές τις συσκευές στην πρώτη μπρίζα της φάσης ενώ το κύκλωμα είναι με παράλληλη συνδεσμολογία άρα δεν έχει καμμία σημασία το που θα μπει(και αυτό είναι ηλεκτροτεχνία από την φυσική της Β' Λυκείου την εποχή που πήγαινα εγώ τουλάχιστον και όχι ύλη πολυτεχνείου) τότε πηγαίντε πάρτε το.

Δημοσ.
Δεν βλέπω και καμμία τεκμηρίωση για την αποτέλεσματικότητα αυτών των διατάξεων, αλλά αφού είναι έτσι βάζω στοίχημα 500 ευρώ ότι αυτά δεν κάνουν τίποτα(εκτός από το να κερδίζουν κάποιοι απατεώνες). Έχω μετρητή HIOKI 3197

http://www.calright.com/pd_848.aspx

και τον διαθέτω για μετρήσεις. Δυστυχώς έχω και λίγο πικρή εμπειρεία πάνω σε αυτά και για αυτό εκφράστηκα έτσι. Έχω φάει σε βιομηχανικό περιβάλλον πολλές ώρες πάνω σε αυτό το αντικείμενο και για αυτό έχω και το παραπάνω όργανο.

Βέβαια αν κάποιος πιστεύει ότι διορθώνοντας το συνημίτονο(όπως πολύ σωστά είπε ο gkala) σε οικιακούς κατανάλωτες θα δει διαφορά στον λογαρισμό του από μέρους μου η συζήτηση τελειώνει εδώ.

Αλλά αφού είστε πρόθυμοι να πιστέψετε ότι πρέπει να βάλετε αυτές τις συσκευές στην πρώτη μπρίζα της φάσης ενώ το κύκλωμα είναι με παράλληλη συνδεσμολογία άρα δεν έχει καμμία σημασία το που θα μπει(και αυτό είναι ηλεκτροτεχνία από την φυσική της Β' Λυκείου την εποχή που πήγαινα εγώ τουλάχιστον και όχι ύλη πολυτεχνείου) τότε πηγαίντε πάρτε το.

Φιλε μου εγώ δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να μπει στην πρώτη πριζα.. ετσι ανέφερε ενας φίλος.. εγώ το είδα στην πράξη (με μετρητή KW) και με το που το έβαλε στην πρίζα από 264w που κατανάλωνε έπεσε στα 189€ για μένα αυτο κάτι λέει!!!

Δημοσ.
Συγγνώμη κιόλας αλλά η ΔΕΗ έχει χεσμένη την διόρθωση cosφ στους οικιακούς καταναλωτές και για αυτό χρεώνει kWh μόνο.

Στις βιομηχανίες την ενδιαφέρει.

:-)

^^^Αυτό που είπαν.

Όσοι από σας είδατε διαφορές στην κατανάλωση με χρήση τέτοιας συσκευής απλά είχατε διαφορετικές καταναλώσεις στις περιόδους που συγκρίνετε.

http://dansdata.blogsome.com/2010/03/05/power-factor-again-im-sorry/

Δημοσ.
από εκεί και πέρα που θα βρω την πρώτη μπριζα της φάσης?

Αυτό νομίζω εσύ το έγραψες.

Φιλε μου εγώ δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να μπει στην πρώτη πριζα.. ετσι ανέφερε ενας φίλος.. εγώ το είδα στην πράξη (με μετρητή KW) και με το που το έβαλε στην πρίζα από 264w που κατανάλωνε έπεσε στα 189€ για μένα αυτο κάτι λέει!!!

Δεν είπα ότι εσύ το είπες. Για να ρωτάς όμως προφανώς είσαι πρόθυμος να το πιστέψεις.

Ο μετρητής που έβαλες μήπως ήταν του 10άρικου? Και πάλι την δουλειά του μπορεί να την κάνει, δεν το βγάζω άχρηστο, έχω και εγώ στο σπίτι έναν τέτοιο. Αλλά ξέρω τι μετράω. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Μήπως αυτή η μέτρηση που έκανες ήταν για VA? Οι συγκεκριμένοι φτηνιάρικοι μετρητές VA μετράνε. Γιατί διορθώνοντας το συνημίτονο αυτά μειώνονται και αν το συνημίτονο ήταν χάλια η βελτίωση μπορεί να είναι και μεγάλη. Αν ο μετρητής σου μετράει Watt ή ΚW(γιατί αυτά πληρώνεις και όχι τα VA ή KVA) και δεις διαφορά τότε ναι το ματζαφλάρι αυτό μπορεί να κάνει δουλειά. Και εννοώ να μετράει πραγματικά Watt όχι να βαφτίζει τα VA Watt. Αλλά για να μην παραμυθιαζόμαστε ας μου εξηγήσει κάποιος πως κάνει αυτή την εξοικονόμηση αυτό το πράγμα. Θα παρακαλέσω εξηγήσεις της προκοπής και όχι είδα τόση εξοικονόμηση σε ένα όργανο που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν οι ενδείξεις ή τι μας είπανε για έναν λογαριασμό από τον γνωστό του γνωστού. Και ο HIOKI είναι πάντα διαθέσιμος για όποιον αφελή πιστεύει ότι μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από αυτές τις κοτσάνες.

Δημοσ.

Narayan καλό το link που έδωσες. Η πλάκα είναι που ο άνθρωπος έπιασε και συζήτηση με έναν από αυτούς που τα πουλάνε αυτά.

---------- Προσθήκη στις 13:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:12 ----------

SV1EOD ρίξε λίγο τους τόνους, κουβέντα κάνουμε...

ΟΚ. ζητώ συγνώμη αν προσέβαλλα κάποιους. Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με τις απατεωνιές όμως.

Δημοσ.
εγώ το είδα στην πράξη (με μετρητή KW) και με το που το έβαλε στην πρίζα από 264w που κατανάλωνε έπεσε στα 189€ για μένα αυτο κάτι λέει!!!

O μετρητής που χρησιμοποιείς λογικά θα βλέπει VA και όχι W.

Οι φθηνοί μετρητές που βρίσκονται ακόμα και στα ράφια των σουπερμάρκετ βαφτίζουν τα VA σε W. Ένας σοβαρός αναλυτής ενέργειας που εμφανίζει άεργο και πραγματική ισχύ κοστίζει ;)

EDIT: Ότι λέει ο SV1EOD

Δημοσ.

By the way τα καλά τροφοδοτικά για pc έχουν από μόνα τους ρύθμιση του pf σε >0,9 όπως και τα καλά κλιματιστικά.

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...