Προς το περιεχόμενο

BSOD μετα απο service

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χθες παρελαβα τον η/υ μου μετα απο σερβις λογω μπλε οθονων και εγινε αλλαγη μνημων. σημερα πεταξε παλι 2 μπλε οθονες, η μια ειχε σχεση με την καρτα γραφικων και εκανα update το driver. η αλλη ειχε κωδικο 0x00000050. τι φταιει παλι?

• Moderators
Δημοσ.

Ο κωδικος μονος του δυστυχως δεν λεει τιποτα.

Πως εισαι σιγουρος πως στην πρωτη εφταιγε ο driver της καρτας γραφικων?Ξεκινα με ενα γενικο checkup του hardware(συμπεριλαμβανομενων και των μνημων,δεν παιζει ρολο που ειναι καινουριες).

Δημοσ.

το εψαξα στο google απλα σε θυμαμαι τον κωδικο σφαλματος τωρα.εκτος απο memtest τι αλλο μπορω να κανω?

• Moderators
Δημοσ.

Memtest οπως λες για τις μνημες για αρκετες ωρες,προφανως αν εχεις κανει οποιοδηποτε ειδος overclocking ή εχεις πειραξει τασεις,τα επαναφερεις στα default,ελεγχεις του σκληρους σου για bad sectors,ελεγχεις τις θερμοκρασιες σου σε full load κλπ.

Δοκιμασε για stressing το occt ή οποιο αλλο αντιστοιχο προγραμμα χρησιμοποιεις.

Δημοσ.

δεν εχω κανει τιποτα που χει σχεση με overclocking κλπ. για bad sectors τους δισκους τους ελεγχω με το προγραμματακι του λινκ?

• Moderators
Δημοσ.
δεν εχω κανει τιποτα που χει σχεση με overclocking κλπ. για bad sectors τους δισκους τους ελεγχω με το προγραμματακι του λινκ?

Oχι,με το occt κανεις stressing και ελεγχεις την σταθεροτητα/θερμοκρασιες του συστηματος σου σε full load.Κανε τον κοπο να διαβασεις γι αυτο στο λινκ,πριν το χρησιμοποιησεις.

Για bad sectors,αναλογα με τον κατασκευαστη του σκληρου σου,θα βρεις στο site του καποιο διαγνωστικο προγραμμα.

Δημοσ.

WD ειναι ο δισκος. πως θα το αναφερει στο site?

• Moderators
Δημοσ.
WD ειναι ο δισκος. πως θα το αναφερει στο site?

Καλο ειναι να βρεις και το μοντελο του.Πηγαινε στο support-->installation στο site της wd και θα τα βρεις.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ!

θα ξεκινησω τους ελεγχους και θα γραψω αποτελεσματα!

---------- Προσθήκη 16-04-2010 στις 01:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 15-04-2010 στις 22:50 ----------

στο memtest μας ενδιαφερει το "errors", οχι το "ECC errors", σωστα?

http://www.playtool.com/pages/memtest/memtest86.jpg

Δημοσ.

Το memtest ειναι το μονο εργαλειο που θα δειξει αν εχουν προβλημα οι μνημες.

Αρκει να το αφησεις να τελειωσει.

Γενικα αν δεις κοκκινα εχεις προβλημα!

Δημοσ.

πανω στο 3λεπτο μαζεψα μια 200αρια errors. φαντασου να το αφηνα και για ωρες.

ο υπολογιστης μολις ηρθε απο service και μαλιστα αλλαξαν μνημες και μπηκαν και διαφορετικη μαρκα οποτε σχεδον αποκλειω το να ειναι και αυτες ελαττωματικες.

τι μπορει να ευθυνεται για την καταστροφη τους?γιατι προφανως κατι αλλο χαλαει τις μνημες. τροφοδοτικο?

• Moderators
Δημοσ.

Εσυ μπορει να το αποκλειεις αλλα το memtest λεει ακριβως το αντιθετο και θα προτεινα να το πιστεψεις.Η μονη περιπτωση να μην εχουν προβλημα,ειναι να μην παιρνουν τα volts που χρειαζονται ή να εχεις κανει λαθος overclocking/timings.Μια και το 2ο δεν το εχεις κανει οπως λες,παμε στα volts.Η επισης να εχουν χαλασει ολα τα memory slots της μητρικης σου(σπανιο,αλλα μου χει τυχει μια φορα,ενα ομως slot)

Χωρις να θελω να φανω κακος ή κακοπιστος,εισαι 100% σιγουρος πως σου τις αλλαξαν τις μνημες ετσι?Εχω συναντησει περιπτωσεις πou το service και η αλλαγη ram ηταν μονο στα χαρτια..

Δημοσ.

φυσικα και το πιστευω,δεν το αποκλειω απλα σχολιασα το οτι απο την πρωτη κιολας στιγμη πεταξε σφαλματα χωρις να κουραστει ιδιαιτερα για ωρες, δηλαδη οι μνημες εχουν χοντρο προβλημα. και απεκλεισα το να ειναι και αυτες ελαττωματικες. εχει γινει σιγουρα αλλαγη ram γιατι οι προηγουμενες ηταν corsair και τωρα μπηκαν kingston.

τα volt και τα τimings ειναι στο auto.

τα χαρακτηριστηκα των μνημων ειναι 4-4-4-12 1.95V αλλα στη μητρικη μολις γραψω 1.95 και πατησω enter το κανει αυτοματα 2.00

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...