glyfadas7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 παίδες καλησπέρα.....είμαι υποψήφιος αγοραστής netbook και εχω φάει τα περιοδικα τα φορουμ και τα e-shops ψαχνοντας!!!επειδη παντα συμβουλευομαι και τους insomniacs θα ήθελα να μου προτείνετε καποιο.To the point τωρα.....θέλω φυσικα να εχει wifi,οθόνη απο 10' μεχρι 12' ,τιμη μεχρι 400-450.να ειναι αξιόπιστο και με καλη μπαταρια.Να μπορω να τρεξω κανα δυο τρια προγραμματακια ταυτόχρονα.Πανω θα εχω κυριως μια πλατφορμα ιντενετικη για συναλλαγες σε χρηματαγορες και δεν ειναι και πολυ ελαφρια,θα ήθελα να σερφαρω κιολας την ιδια στιγμη.Multitasking στο επακρο.......στο ψαξιμο απο δω και απο κει εχω επικεντρωθει στα εξης.....HP COMPAQ mini 311-1010EV , Lenovo S10-2,Asus EeePC 1201HA,TOSHIBA NB200-136 (Ξεφευγει η τιμη εδω) ή το Ν310.Αν εχετε εμπειριες με αυτα τα μοντελα περιμένω εντυπώσεις....αλλιώς τις προτάσεις σας!!! ευχαριστω
Giannis Ch. Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Ειμαι κατοχος του Compaq Mini 311c 1101SA,παρομοιο με αυτο που ανεφερες και ειμαι απολυτα ευχαριστιμενος.Η 11,6" ιντσων οθονη με 1366χ768 αναλυση ειναι μεγαλο προτερημα και με την Nvidia ION μπορει να κανει πολλα πραγματα,συμπεριλαμβανης της αναπαραγωγης 720p και 1080p ταινιων,μεχρι και παιχνιδια παιζει που δεν εχουν υψηλες απαιτησεις.Μπορει να μη σε ενδιαφερουν αυτα,απλα τα αναφερω για να καταλαβεις.Επισης προσφερεται αρκετα και για overclocking. Τωρα οσον αφορα το multitasking,αν προσθεσεις και μια RAM 2GB ακομα,ωστε να εχεις 3GB,δεν εχει προβλημα,ως ενα σημειο βεβαια,netbook ειναι.Το δυνατοτερο αυτη τη στιγμη νομιζω ειναι το Asus 1201N που εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με το Mini + διπύρηνο επεξεργαστή που θα σου δώσει λιγο περισσοτερη ανεση στο multitasking,αλλα λιγοτερη μπαταρια.Νομιζω η μπαταρια του Asus κραταει περιπου 3 ωρες συγριτικα με 4,5 ωρες που κραταει του Mini(με τον ιδιο φορτο εργασιας παντα)
damastes Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 +1 για το Asus 1201N, διπύρηνο+ion, 2bg μνήμη, 6 cell μπαταρία, είναι λίγο ποιο πάνω απο το budget σου αλλά πιστεύω τα αξίζει. Το έχουν εδώ από οτι είδα στα 519€ review εδώ, είναι μετάφραση απο τα γαλλικά
glyfadas7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 τι διαφορά εχει απο αυτο http://pc-care.gr/index.php?target=products&product_id=30209 γιατι 100ευρω φθηνότερα? ---------- Προσθήκη στις 22:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:01 ---------- ασε,το βρηκα....αλλος επεξεργαστης
damastes Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 οι επεξεργαστές μεταξύ τους καμια σχέση, καθώς επίσης και η κάρτα γραφικών. Επίσης σε γενικές γραμμές οι Ν ατομ είναι ποιο δυνατοι απο του Ζ, Ζ θα προτιμήσεις Ζ αν σε ενδιαφέρει η μεγάλη αυτονομία.
glyfadas7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 ξερεις κανενας ποτε βγαίνει το μοντελο αυτο???Asus Seashell Eee PC 1201N-Silver.....γιατι στα γνωστα μαγαζια δεν το ξερουν καν.....
zazas Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 ξερεις κανενας ποτε βγαίνει το μοντελο αυτο???Asus Seashell Eee PC 1201N-Silver.....γιατι στα γνωστα μαγαζια δεν το ξερουν καν..... +1 για το Asus 1201N, διπύρηνο+ion, 2bg μνήμη, 6 cell μπαταρία, είναι λίγο ποιο πάνω απο το budget σου αλλά πιστεύω τα αξίζει. Το έχουν εδώ από οτι είδα στα 519€ review εδώ, είναι μετάφραση απο τα γαλλικά ........................
glyfadas7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 ναι ρε φιλε...το χω δει αυτο....αλλα δεν το ξερω το site αυτο και θα προτιμουσα να το δω σε κανα πλαισιο ή στο e-shop!
zazas Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 ναι ρε φιλε...το χω δει αυτο....αλλα δεν το ξερω το site αυτο και θα προτιμουσα να το δω σε κανα πλαισιο ή στο e-shop! Το οτι δεν το ξερεις δεν παει να πει και πως δεν ειναι γνωστο.. Αν περιμενεις να το δεις στο πλαισιο ή στο e-shop θα το δεις κανα 50ρικο πιο πανω και ποιος ξερει ποτε και αν.. Μπορεις να πας γι αυτο εδω που ειναι σουπερ
glyfadas7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 δεν ειπα οτι δεν ειναι γνωστο.παντως σε μενα και τον κυκλο μου ειναι αγνωστο και αυτο με κανει επιφυλακτικο.τα παιδια στο site αυτο μπορει να δημιουργουν το αυριανο e-shop!!!απλα ειμαι επιφυλακτικος με κατι που δεν ξερω και που ακομα και στο skroutz εχει μονο 3 αξιολογησεις.....παντως θα λαβω υποψιν τον ψηφο εμπιστοσυνης σου και θα κοιταξω και το νετ μπουκ που προτεινεις......ευχαριστω
zazas Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 δεν ειπα οτι δεν ειναι γνωστο.παντως σε μενα και τον κυκλο μου ειναι αγνωστο και αυτο με κανει επιφυλακτικο.τα παιδια στο site αυτο μπορει να δημιουργουν το αυριανο e-shop!!!απλα ειμαι επιφυλακτικος με κατι που δεν ξερω και που ακομα και στο skroutz εχει μονο 3 αξιολογησεις.....παντως θα λαβω υποψιν τον ψηφο εμπιστοσυνης σου και θα κοιταξω και το νετ μπουκ που προτεινεις......ευχαριστω Και καλα θα κανεις Το εχω εδω και ενα τριμηνο περιπου και "netbook" ειναι μονο στο θεμα διαστασεων γιατι στις επιδοσεις ειναι απιαστο.
skiaxtro7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 απο μπαταρια πως τα παει το συγκεκριμενο αληθεια? το μονο που με προβληματιζει στα νετβοοκ παντως ειναι η εγγυηση ενος χρονου που εχουν τα περισσοτερα,ποσο μαλλον ξερωντας σε περιπτωση βλαβης τι ποσα ζητανε!
Giannis Ch. Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Αν θες το Asus 1201N,μπορεις να το παρεις και απο εδω που ειναι σιγουρο : http://www.amazon.co.uk/Asus-12-inch-Netbook-battery-Bluetooth/dp/B00336EN88/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1271582456&sr=8-1 με 505 ευρω (με τα μεταφορικα). Πιστευω παντως το διλλημα βρισκεται αναμεσα στο Mini 311c και στο Asus 1201N.Οι διαφορες του Asus με αυτο το Mini http://www.skroutz.gr/s/259521/HP-Compaq-Mini-311c-1150EV.html ειναι οι εξης : Δεδομενου οτι θα προσθεσεις μια μνημη 2GB στο Mini οπως οι περισσοτεροι εχουμε και λεμε: 1)Το Mini εχει μεγαλυτερη και καλυτερη μνημη,3GB DDR3 1066MHz εναντι 2GB DDR2 800MHz που εχει το Asus. 2)To Mini εχει 7200rpm σκληρο δισκο εναντι 5400rpm που εχει το Asus. 3)To Mini εχει μεγαλυτερη αυτονομια κατα περιπου 1 ωρα. 4)Το Mini ειναι 60 ευρω φθηνοτερο(συμπεραλαμβανομενης της extra RAM) και τωρα στα + του Αsus 1)To Asus εχει διπυρηνο Atom 2)To Asus εχει ανω οριο μνημης τα 4GB σε σχεση με το Mini που εχει τα 3GB. Ελπιζω να μην ξεχασα τιποτα,τωρα κρινε και βασει των αναγκων σου παρε αυτο που σε βολευει. ΥΓ.Ο λογος που προσθεσα μνημη στο Mini και μετα εκανα τη συγκριση,ηταν για να το φερω λιγο πιο κοντα στην υψηλη τιμη του Αsus και να μιλαμε για οικονομικα περιπου ομοια πραγματα,αν ακομη και ετσι το Mini παραμενει 60 ευρω φθηνοτερο.
glyfadas7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 φιλε Γιαννη πολύ καλη η σύγκρισή σου.....thanks.
zazas Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 απο μπαταρια πως τα παει το συγκεκριμενο αληθεια?το μονο που με προβληματιζει στα νετβοοκ παντως ειναι η εγγυηση ενος χρονου που εχουν τα περισσοτερα,ποσο μαλλον ξερωντας σε περιπτωση βλαβης τι ποσα ζητανε! Η μπαταρία του είναι πάρα πολύ καλή,περίπου 8 ώρες κρατάει http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329153&page=18#173
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.