Προς το περιεχόμενο

υπηρεσια SMS


billidani7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αναπτυξω μια υπηρεσια ενημερωσης με SMS. Η εργασια αυτη θα γινει στα πλαισια εκπονησης πτυχιακης εργασιας για λογαριασμο κρατικου ιδρυματος.

 

Η ιδεα ειναι καποιος καθηγητης να στελνει μηνυμα απο το κινητο του τηλεφωνο προς το συστημα(που θα αναπτυξω) και στην συνεχεια αυτο το μηνυμα να προωθειται σε μια ομαδα χρηστων(φοιτητων).

 

Δηλαδη η επικοινωνια ειναι 2-way. Το συστημα και λαμβανει και στελνει SMS. Εχω ξεκινησει να ψαχνω διαφορα πραγματα σχετικα με τα SMS.

 

Υπαρχει η λυση του GSM modem που εχει καρτα sim και συνδεεται με την σειριακη θυρα του pc. Αλλη λυση που μου προτεινε καποιος ειναι με τον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ δινει την δυνατοτητα αποστολης SMS απο σταθερους αριθμους, αλλα δεν ξερω αν υπαρχει API ωστε να μπορω να στησω την υπηρεσια μου οπως την εχω σκεφτει.

Υπαρχουν επισης και εταιριες που στελνουν SMS μεσω HTTP.Αυτη η περιπτωση με μπερδευει οταν προκειται για 2-way(σε ποιον αριθμο στελνει καποιος SMS ωστε να το λαβει το συστημα σου??)

 

Υπαρχει καποιος που να εχει ασχοληθει με το θεμα και να εχει να προτεινει καποια λυση?

Δημοσ.

Οταν αγοράζεις sms υπηρεσίες, στα δίνουν μεσω smtp, οπότε ουσιαστικά στέλνεις email στον πάροχο και αυτός στέλνει sms.

 

Εσυ δηλαδή θα διαβάζεις τα εισερχόμενα και θα προωθεις τα εξερχομενα sms μεσω emails.

 

εναλλακτικα:

Αν ηθελες να στέλνεις εσυ sms με modem και καρτες δικές σου, θα έπρεπε να ξέρεις αν είναι wind,vodafone,cosmote,... και να έχεις αρκετά gsm modems, ώστε να επιλέξεις την κατάλληλη συνδεση για να στείλεις φτηνό sms (πράγμα δύσκολο με τη φορητότητα).

 

(*)

Δημοσ.
[..]Υπαρχει η λυση του GSM modem που εχει καρτα sim και συνδεεται με την σειριακη θυρα του pc.[..]

Αν ακολουθήσεις την λύση του GSM Modem (ή κινητού τηλεφώνου –εδώ πολύ περισσότερο!) φρόντισε η αποστολή SMS (χρησιμοποιείς "GSM" AT εντολές -βλ. AT+CMGS) να γίνεται πέραν από μορφή PDU (που την υποστηρίζουν εξ ορισμού όλες οι GSM συσκευές) και απευθείας σε μορφή ASCII (τα περισσότερα GSM Modems το κάνουν, όχι όμως και όλα τα κινητά της αγοράς :-\) διότι διαφορετικά θα χρειασθεί να κωδικοποιήσεις πριν την αποστολή κάθε SMS σου σε μορφή PDU πράγμα που απαιτεί ψάξιμο τόσο του GSM Standard (GSM αλφάβητο κτλ.) όσο και της κωδικοποίησης PDU (Septet σε Octet compression, PDU Header format κτλ) μέχρι να έχεις έτοιμο ένα PDU SMS προς αποστολή από κάθε συσκευή. Σε περαιτέρω επίπεδο να είσαι έτοιμος για αρκετούς πειραματισμούς στην επικοινωνία μεταξύ PC/εφαρμογής και συσκευής (ειδικά αν πρόκειται για σύνδεση over BT) μέχρι να έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα (ομαλή επικοινωνία με όσο το δυνατόν λιγότερα retries/resends δεδομένων).

 

Υ.Γ.

Στα γράφω διότι προ καιρού έγραψα ένα PDU Encoder (και την υποστήριξη αποστολής του σε κινητό) σε C# για ένα λογισμικό και τα έχω σχετικά πρόσφατα – και μεταξύ μας δεν έχω διάθεση να το επαναλάβω. :-D

 

Καλή τύχη!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...