Physics_Rulez Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Πήρα την απόφαση, ο αφελής, να πειραματιστώ με τη Forthnet.... Η αίτηση για τη γραμμή έγινε 1 Μαρτίου. Όταν έφτασε η ώρα για την ενεργοποίηση μπερδεύτηκε ο αριθμός μου με τον αριθμό ενός άλλου συνδρομητή... περιμένω 2+ εβδομάδες, μπορώ να πραγματοποιώ μόνο εξερχόμενες κλήσεις και δεν έχω internet. Εν τω μεταξύ, το router συγχρονίζει στα 8mbit. Με demo username και password από τη forthnet (η γραμμή δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα πλήρως), κατεβάζω από microsoft με 250KB/sec 2mbit δηλαδή στην ουσία! Από τη forthnet μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι του ΟΤΕ, ο οποίος κρίνει ότι η ταχύτητα είναι φυσιολογική και δεν δέχεται να αλλάξει καλώδιο. Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά, και η απόσταση από το dslam του OTE είναι περίπου 1,5km ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ. Λέτε αν πάω σε άλλη εταιρία να είναι καλύτερα; Ψάχνω την αίτηση υπαναχώρησης στο site της forthnet και δεν τη βρίσκω.
BritGreek Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος 2MBit είναι κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο. Ψάξτο λίγο. Μπορεί να είναι έως 24, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν κάποια minimums.
giorgos147 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος 2MBit είναι κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο. Ψάξτο λίγο. Μπορεί να είναι έως 24, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν κάποια minimums. Το ελάχιστο όριο για τον ΟΤΕ είναι κάτι περισσότερο από τη ταχύτητα που μπορείς να στείλεις ένα απλό FAX(~14kbps), οπότε ο ΟΤΕ είναι καλυμμένος. το minimum είναι 14kbps Αχ, με πρόλαβες =P
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 @Physics_Rulez Eιμαι περιπου στα 500μ απο το dslam και θεωρητικα θα πρεπε να πιανω γυρω στα 22mbit,αλλα πιανω 7.Χτες τους πηρα τηλ και μου ειπαν και οι ιδιοι πως η γραμμη μου ειναι πολυ καλη,ειμαι πολυ κοντα και γενικα πραγματα τα οποια ξερω.Ειπαν θα το δηλωσουν σαν βλαβη οπως και εκαναν,με τηλεφωνημα που εκανα σημερα το μεσημερι και το επιβεβαιωσα.Περιμενω να δω τι θα γινει. Για την ιστορια,η κοπελια μου εχει συνδεση 12mbit ακομα πιο κοντα στο dslam και δεν εχει προβληματα,σχεδον τερματιζει η συνδεση.
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Λέω τη δευτέρα να πάω για διακοπή. Το θέμα είναι αν μπορώ ή αν θα μου πουν ότι δε γίνεται, γιατί πρέπει να περάσουν οι 12 μήνες κτλ... Η γραμμή μου δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη. Τόσο χάλια η Forthnet στη Θεσσαλονίκη; ή μόνο στην Καλαμαριά; Gi0, 12Mbit ποια εταιρία δίνει; Tellas?
Moderators Gi0 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Λέω τη δευτέρα να πάω για διακοπή. Το θέμα είναι αν μπορώ ή αν θα μου πουν ότι δε γίνεται, γιατί πρέπει να περάσουν οι 12 μήνες κτλ... Η γραμμή μου δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη. Τόσο χάλια η Forthnet στη Θεσσαλονίκη; ή μόνο στην Καλαμαριά; Ιδεα δεν εχω να σου πω.2 περιπτωσεις ξερω απο forthnet και σου δινω και τις 2.Εχω περασει και απο tellas "εως 24",παλι Καλαμαρια-αλλο σπιτι-και ειχα max 600-700kb/sec.Αλλα δεν το εψαξα να σου πω αν ηταν προβλημα tellas ή καλωδιωσεων,router κλπ. Gi0, 12Mbit ποια εταιρία δίνει; Tellas? Οχι,για forthnet μιλαω παντα.Ειχε κανει απο τα πρωτα 12αρια που ειχε δωσει η forthnet στην αρχη(ενεργοποιηση συνδεσης 4-5 μηνες...) Δεν εχω ιδεα βεβαια αν υποτιθεται πως αυτες οι 12αρες"αναβαθμιστηκαν"σε "εως 24mbit" αυτοματα.Παντως τα 10mbit απο τα 12 για τα οποια ειχε κανει συμβολαιο,τα πιανει. Για την ιστορια,το δικο μου προβλημα ηταν εσωτερικη καλωδιωση της πολυκατοικιας,Κοντα στα 15mbit ειναι η ταχυτητα που φτανει σπιτι μου.Απο τα 24 σε γενικες γραμμες ειναι καλα,αλλα συμφωνα με τα στατιστικα της γραμμης μου και απο την αποσταση απο το dslam ειναι και παλι χαμηλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.