Höfdingadrapa Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μιλώντας εντελώς μπακαλίστικα και χωρίς να ξέρω από οικονομικά. Επιχειρηματίας = Έσοδα μείον έξοδα(υποχρεώσεις) = κέρδος. Όταν μου λέει ο άλλος από πάνω, τέλος του μήνα δεν μου φτάνουν για τις υποχρεώσεις μου, ε πάει για λουκέτο το παληκάρι, αργά ή γρήγορα. Αυτό λέω και 'γω λοιπόν, ή πας να δουλέψεις πουθενά υπαλληλάκος ή αν είσαι μάγκας, είσαι και εντάξει στις υποχρεώσεις σου. Αυτό που δεν γουστάρω εγώ, είναι τα αφεντικά που την έχουν ψωνίσει, που νομίζουν ότι είναι κάποιοι και δεν μπορούν ούτε ένα δώρο να δώσουν. Μη το παίρνετε προσωπικά κάποιοι, αυτή είναι η αλήθεια, δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα.
skiabox Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Περισσοτερες λεπτομερειες : http://www.nooz.gr/economy/idrusi-etaireias-se-mia-mono-imera
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Μιλώντας εντελώς μπακαλίστικα και χωρίς να ξέρω από οικονομικά.Επιχειρηματίας = Έσοδα μείον έξοδα(υποχρεώσεις) = κέρδος. Όταν μου λέει ο άλλος από πάνω, τέλος του μήνα δεν μου φτάνουν για τις υποχρεώσεις μου, ε πάει για λουκέτο το παληκάρι, αργά ή γρήγορα. Αυτό λέω και 'γω λοιπόν, ή πας να δουλέψεις πουθενά υπαλληλάκος ή αν είσαι μάγκας, είσαι και εντάξει στις υποχρεώσεις σου. Αυτό που δεν γουστάρω εγώ, είναι τα αφεντικά που την έχουν ψωνίσει, που νομίζουν ότι είναι κάποιοι και δεν μπορούν ούτε ένα δώρο να δώσουν. Μη το παίρνετε προσωπικά κάποιοι, αυτή είναι η αλήθεια, δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα. Σε άλλους δε φτάνουνε, άλλοι απλά δεν τα δίνουν. Γιατί μπορούν.
kfyros Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Σε άλλους δε φτάνουνε, άλλοι απλά δεν τα δίνουν. Γιατί μπορούν. Αυτό ακριβώς.. Και το να κάνεις διακοπή σε μια εταιρία δεν είναι παιχνιδάκι .. Δεν παραιτείσαι έτσι απλά... Κάθε εταιρία για να κάνει διακοπή θέλει τουλάχιστον 20.000 για να πληρώσει εισφορές, κλείσιμο βιβλίων , φόρο εισοδήματος, νοίκια επαγγελματικού χώρου , να κλείσει λογαριασμούς σε τράπεζες κλπ.
black_widow Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 .....και να έχεις τα απαραίτητα αρχ.... και τρέλλα για να ανοίξεις επιχείρηση στην Ελλάδα, και να έχεις ένα κάρο νταβατζήδες πάνω από το κεφάλι σου. Εφορία, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, τράπεζες . Να έχεις προσλάβει και υπαλλήλους και να μην ξέρεις αν θα έχεις στο τέλος του μήνα τα λεφτά που χρειάζονται για να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου (1220 ευρώ μικτά για καθαρό μισθό 800 ευρώ + τα δώρα και οι άδειες), μαζί με νοίκια, ΤΕΒΕ, φώτα νερά τηλέφωνα προμηθευτές τόκους δόσεις δανείων και πάει λέγοντας. Εσύ μπορεί να μην έχεις στο τέλος του μήνα να φας , οι υποχρεώσεις όμως πρέπει να πληρωθούν. +1. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν απίστευτα προβλήματα ρευστότητας με τη πτώση του τζίρου και τη κατακόρυφη μείωση των χορηγήσεων από τις τράπεζες. Και να πιάνεις τα εισοδηματικά κριτήρια για τις χορηγήσεις οι τράπεζες σε κόβουν λόγω καθυστερήσεων προηγούμενων δόσεων...Και δε μιλάω για νέο δάνειο, για το λεγόμενο μάζεμα χρεών σε ένα δάνειο για λιγότερους τόκους αναφέρομαι. ---------- Προσθήκη στις 02:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:38 ---------- Αλλα ειναι τα προβληματα και οχι ο χρονος εναρξης.Ας εφτιαχναν ενα συστημα ωστε να πληρωνεις ασφαλεια αναλογα με τα εσοδα σου και ας αργουσε και 15 μερες η εναρξη. Θελω πχ παραλληλα με τη δουλεια μου τα απογευματα να επισκευαζω και κανενα pc για να βγαινει ενα εξτρα εισοδημα, και σαν σωστος πολιτης πολυ θα ηθελα να το δηλωνα, να πληρωνα ΦΠΑ, και την αναλογη ασφαλεια (ειλικρινα το λεω). Διοτι θα μπορουσα και νομιμα να αγορασω-μεταπουλησω καποια περιφερειακα κλπ (σε επιχειρησεις, που θελουν τιμολογιο), και ισως σιγα σιγα, να ανεβαινε και η δουλεια, και να γινοταν κυρια εργασια μου, κι εφευγα απο το χαλι των 700. Δεν μπορω ομως διοτι το ΤΕΒΕ μου λεει, οτι για να κανω αυτη τη δουλεια πρεπει να πληρωνω 400 το μηνα ακομη κι αν δεν ακουμπησω κανενα πισι. Οποτε κι εγω θα συνεχισω να τα παιρνω μαυρα, και εγω χανω, αλλα και το κρατος. Σε τι λοιπον θα ωφελησει η μειωση του χρονου εναρξης, οταν μεγαλο ποσοστο αωτων των επιχειρησεων εχουν και μειωμενο χρονο ληξης; Αν είσαι νέος ασφαλισμένος μετά το '93 και μισθωτός ( έχεις ΙΚΑ δηλαδή) παίρνεις εξαίρεση από ΤΕΒΕ και ο αδερφός μου τέτοια εξαίρεση έχει πάρει. Αν έχεις εισόδημα κάτω από 5000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών δεν έχεις υποχρέωση τήρησης βιβλίων. Εάν έβρισκες και δεύτερη δουλειά εξαρτημένης εργασίας και αυτό θα υπολογιζόταν στο φορολογητέο εισόδημα σου και σε αυτό θα γίνονται κρατήσεις για το ΙΚΑ. Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τα παίρνεις μαύρα και αφορολόγητα ( ούτε ΦΠΑ αποδίδεις, ούτε φόρο εισοδήματος) και άλλοι να πληρώνουν ενοίκια, ΤΕΒΕ ( χωρίς απαλλαγές), να αποδίδουν Φ.Π.Α κ.λ.π. Αυτό είναι άνισος ανταγωνισμός. Πολλοί μισθωτοί δουλεύουν με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης προς επιχειρήσεις με παρακράτηση 20 % που σου δίνεται πίσω από την εφορία αυτό το 20% εφόσον δε ξεπερνάς το αφολόγητο. Για τις εισφορές επί του τζίρου συμφωνώ και εγώ αλλά όταν υπάρχει τέτοια φοροδιαφυγή, τι εισφορές θα εισέπρατταν τα ταμεία. Θεωρώ βλακεία όμως σίγουρα για επαγγέλματα μεσιτείας που φαίνονται αναγκαστικά όλα τα εισοδήματα σου αφού τα φορολογικά στοιχεία δεν τα εκδίδεις εσύ να πρέπει να πληρώνεις εισφορές για μήνες που δεν είχες δουλειά και φαίνεται από τις μηνιαίες καταστάσεις. Υ.Γ. Αν δεν είσαι ασφαλισμένος πριν το '93 και δε δικαιούσαι απαλλαγή άκυρα όλα τα παραπάνω.
antepali Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αν είσαι νέος ασφαλισμένος μετά το '93 και μισθωτός ( έχεις ΙΚΑ δηλαδή) παίρνεις εξαίρεση από ΤΕΒΕ Μόνο αν ταυτόχρονα έχεις και το ΙΚΑ.Και μόνο στον κλάδο ασθένειας. Δηλαδή εφ'όσον υπάρχουν κρατήσεις απ' τον πρώτο φορέα (ΙΚΑ) εν ισχύ,τότε και μόνο τότε δικαιούσαι απαλλαγή μόνο απ' το τμήμα ασθενείας.Όλα τα υπόλοιπα τα πληρώνεις στο ακέραιο. Υπάρχει περίπτωση να τους "ξεγελάσεις" και να δεχτούνε απαλλαγή.Στην πρώτη σου επαφή μ' αυτούς (θεώρηση βιβλιαρίου,κώδικες κλπ) θα στα πάρουν μαζεμένα.Και αναδρομικά! Ηθικόν δίδαγμα:Επειδή από τότε που η σερβιέτα έβγαλε φτερά η σύνταξη έγινε άπιαστο όνειρο,όποιος ψωμίζεται από υπηρεσίες που προσφέρει,καλά θα είναι να μην βάλει νταβατζή* στο κεφάλι του.Μαύρα και πάλι μαύρα. *Γιατί σε μια χώρα μπουρδέλο οι πολίτες θεωρούνται πουτάνες και οι κρατικές λειτουργίες (ανταποδοτικά τέλη) λειτουργούν σαν νταβατζήδες.Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε ακόμη ποιός γ@μ@ει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.