Προς το περιεχόμενο

γνωμες + αποψεις για συνθεση υπερυπολογιστη (gamer pc full HD)

VampireBlaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν μου επιτρέπεις, φτάνεις στην υπερβολή. Όταν λες παπάδες και τα καλύτερα γραφικά, τι εννοείς ακριβώς ; Άποψή μου είναι ότι ΔΕΝ χρειάζεσαι PC +2000 € σήμερα για να παίξεις παιχνίδια σε ανάλυση HD.

Είναι πεταμένα λεφτά και σε 2 χρόνια το πολύ θα θεωρείς πάλι ότι είσαι off. Με έναν AMD PhenomII X4 965 , ή έναν i5-750 plus ATI 5850 + μια καλή μητρική γύρω στα 120€ της Gigabyte , σήμερα και για αρκετό καιρό είσαι εντάξει για ότι δουλειά θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου. MHN αγοράζεις ποτέ αιχμή της τεχνολογίας σήμερα. Δίνεις λεφτά τζάμπα έτσι.

Απλώς σκέψου ότι εγώ έχω τον 8400 + 9800GTX από Ιούνιο 2008 και στο μόνο παιχνίδι που αντιμετώπισα κάποια προβλήματα ήταν το πρώτο Crysis. Τα πάντα παίζουν αξιοπρεπέστατα σε 1920 Χ 1080. Επίσης σε λίγο έρχονται οι 6πύρηνοι CPU , καθώς και οι 470/480 της nvidia.

1οι 6πυρινοι δεν θα ειναι καλη για τα παιχνιδια ο 955 θα βγαζει καλυτερα αποτελσματα και ο 965 δεν συμφερει γιατι μεσα σε ενα λεπτο μπορεις να κανεις τον 955->965

2μια 9800 με τιπορα δεν τα βγαζει τα παιχνιδια στα φουλ ειδικα σε τετοια αναλυση μονο παιχνιδια απο τα 2007 και πισω

3 μια 5850 θα κολαι σε μερικα παιχνιδια ειδικα σε dx11

4 αν μπορει να περιμενη καμια gtx4xx σε λιγο που θα βγουν καλυτερα μοντελα τοτε ακομα καλυτερα για το μελλον μιας και εχουν καλυτερο tesselation που ειναι στο dx11

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1οι 6πυρινοι δεν θα ειναι καλη για τα παιχνιδια ο 955 θα βγαζει καλυτερα αποτελσματα και ο 965 δεν συμφερει γιατι μεσα σε ενα λεπτο μπορεις να κανεις τον 955->965

2μια 9800 με τιπορα δεν τα βγαζει τα παιχνιδια στα φουλ ειδικα σε τετοια αναλυση μονο παιχνιδια απο τα 2007 και πισω

3 μια 5850 θα κολαι σε μερικα παιχνιδια ειδικα σε dx11

4 αν μπορει να περιμενη καμια gtx4xx σε λιγο που θα βγουν καλυτερα μοντελα τοτε ακομα καλυτερα για το μελλον μιας και εχουν καλυτερο tesselation που ειναι στο dx11

1) 23 € διαφορά έχουν , αλλά οκ αν κάτσει κανείς και ασχοληθεί. Παρεπιπτόντως γιατί οι 6πύρηνοι δεν θα είναι καλοί για παιχνίδια ?

2) Είπα αξιοπρεπώς (δλδ. με μερικές παραχωρήσεις)

3) Δεν νομίζω να κολλάει χωρίς λόγο (ελλατωματική, κακοί οδηγοί, ασυμβατότητα με κάποιο παιχνίδι)

4) Σ΄αυτό συμφωνώ. Άλλωστε αυτό περιμένω και εγώ.

Δημοσ.
1) 23 € διαφορά έχουν , αλλά οκ αν κάτσει κανείς και ασχοληθεί. Παρεπιπτόντως γιατί οι 6πύρηνοι δεν θα είναι καλοί για παιχνίδια ?

2) Είπα αξιοπρεπώς (δλδ. με μερικές παραχωρήσεις)

3) Δεν νομίζω να κολλάει χωρίς λόγο (ελλατωματική, κακοί οδηγοί, ασυμβατότητα με κάποιο παιχνίδι)

4) Σ΄αυτό συμφωνώ. Άλλωστε αυτό περιμένω και εγώ.

1.23Ε παιρνεις αλλη ψυχτρα και τον φτανεις στα 3,8 λολ και οι εξαπυρινη δεν θα ειναι γιατι τα παιχνιδια δεν υποστηριζουν ολους τους πυρινες και εχουνε ποιο χαμηλα ρολογια απο τους ειδει υπαρχοντες και με ιδια μνημη cache

2.αναλογα πως το λες το μερικες παραχωρησεις

3.ειδικα σε dx11 δεν εχει την δυναμη να σηκωσει το παιχνιδι μονο ενα πας για cf

4.περιμενε να παισουν οι τιμες μην πας τωρα ειδικα στα πρωτα κομματια που ειναι... περιμενε κανενα respin

Δημοσ.

Eλπίζω να μήν έχεις παράπονο απ την σύνθεση μου.Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ καρτα γραφικών που υπάρχει(αυτό άλλωστε σε νοιάζει πάνω απ όλα gaming pc γράφεις),Ο καλύτερος σκληρός δίσκος μη-ssd,τροφοδοτικό και κουτί που θα τα κρατήσεις σίγουρα και στο επόμενο pc σου,6gb ram που θα σε καλυψουν για όλες τις εφαρμογές σου,ι7 930 ούτε κάν θα χρειαστείς τόσο δυνατό επεξεργαστή αλλά τον έβαλα επειδή θές να αντέξει στο χρόνο το pc σου και πιστέυω θα σε καλύψει και στο μέλλον αυτός ο επεξεργαστής,καλή mobo και τέλος πάρα πολύ καλή οθόνη για gaming (τι του προτείνετε την dell ρε παιδιά τσάμπα λεφτά είναι το παιδί για παιχνίδια το θέλει δεν είναι γραφίστας).Με τα επιπλέον 110 ευρώ για να συμπληρωθει το 2χίλιαρο το mx6 sidewinter στα 30 ευρώ απο το pc1 (εγώ αυτό έχω και αν και όχι gamer έχω ενθουσιαστεί :-D και κανά καλό ποντικάκι [κοίτα πρός g5 η g500]).

41156660.jpg[/url]

Δημοσ.
Eλπίζω να μήν έχεις παράπονο απ την σύνθεση μου.Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ καρτα γραφικών που υπάρχει(αυτό άλλωστε σε νοιάζει πάνω απ όλα gaming pc γράφεις),Ο καλύτερος σκληρός δίσκος μη-ssd,τροφοδοτικό και κουτί που θα τα κρατήσεις σίγουρα και στο επόμενο pc σου,6gb ram που θα σε καλυψουν για όλες τις εφαρμογές σου,ι7 930 ούτε κάν θα χρειαστείς τόσο δυνατό επεξεργαστή αλλά τον έβαλα επειδή θές να αντέξει στο χρόνο το pc σου και πιστέυω θα σε καλύψει και στο μέλλον αυτός ο επεξεργαστής,καλή mobo και τέλος πάρα πολύ καλή οθόνη για gaming (τι του προτείνετε την dell ρε παιδιά τσάμπα λεφτά είναι το παιδί για παιχνίδια το θέλει δεν είναι γραφίστας).Με τα επιπλέον 110 ευρώ για να συμπληρωθει το 2χίλιαρο το mx6 sidewinter στα 30 ευρώ απο το pc1 (εγώ αυτό έχω και αν και όχι gamer έχω ενθουσιαστεί :-D και κανά καλό ποντικάκι [κοίτα πρός g5 η g500]).

41156660.jpg[/url]

Τσάμπα λεφτά η κάρτα γραφικών για αυτή την ανάλυση και πολύ οverkill τροφοδοτικό .

Δημοσ.
Αν μου επιτρέπεις, φτάνεις στην υπερβολή. Όταν λες παπάδες και τα καλύτερα γραφικά, τι εννοείς ακριβώς ; Άποψή μου είναι ότι ΔΕΝ χρειάζεσαι PC +2000 € σήμερα για να παίξεις παιχνίδια σε ανάλυση HD.

Είναι πεταμένα λεφτά και σε 2 χρόνια το πολύ θα θεωρείς πάλι ότι είσαι off. Με έναν AMD PhenomII X4 965 , ή έναν i5-750 plus ATI 5850 + μια καλή μητρική γύρω στα 120€ της Gigabyte , σήμερα και για αρκετό καιρό είσαι εντάξει για ότι δουλειά θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου. MHN αγοράζεις ποτέ αιχμή της τεχνολογίας σήμερα. Δίνεις λεφτά τζάμπα έτσι.

Απλώς σκέψου ότι εγώ έχω τον 8400 + 9800GTX από Ιούνιο 2008 και στο μόνο παιχνίδι που αντιμετώπισα κάποια προβλήματα ήταν το πρώτο Crysis. Τα πάντα παίζουν αξιοπρεπέστατα σε 1920 Χ 1080. Επίσης σε λίγο έρχονται οι 6πύρηνοι CPU , καθώς και οι 470/480 της nvidia.

+1

Αν θέλεις τον η/υ μόνο για παιχνίδια, καλύτερα να πας σ ένα phenom II X4 955 BE και να τον υπερχρονίσεις.

Ένας Core i7 θα σου δώσει πολύ μικρές διαφορές στα παιχνίδια με πολύ μεγαλύτερο κόστος καταρχήν και δευτερευόντως με κάποιο ρίσκο το socket που θα αγοράσεις να μην υποστηρίζεται σε 1-2 χρόνια. (Η intel τα έχει κάνει μπουρδέλο με τα socket της).

Δημοσ.
πληκτρολογιο: MS SIDEWINDER X6 KEYBOARD DSP 30,23€ (στο πλαισιο κοστιζει 70+€)

καρτα γραφικων: Sapphire ATI Radeon HD 5870 350€

Λειτουργικο: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 96,5€

Συνολο 1780€

εχω αλλαξει 100 γνωμες ως τωρα..

θελω να βγαζει "παπαδες" ο υπολογιστης να εχει τα καλυτερα γραφικα και να μπορει να αναβαθμηστει μετα απο 2-3 χρονια...!

με 2000 ευρω βγαζω τετοιο μηχανημα η πρεπει να ριξω παραπανω λεφτα? :fear:

οσες συνθεσεις εχω κανει πανε 2300 +++ :fear::fear::fear:

H απαντηση σου ειναι στη συνθεση που ηδη εχω ετοιμασει!Οχι δεν εχω το κολλημα να επιλεξεις ντε και καλα την συνθεση που προτεινω!Ομως ειναι η πιο ορθολογικη συγκριτικα με καποιες συνθεσεις που εχω δει με I-7 930!Και περιλαμβανει ολα οσα ζητας(σου εχω παραθεσει και πληκτρολογιο-καρτα γραφικων και λειτουργικο(αν το χρειαζεσαι :P )

Αν θεωρεις τον 80αρη ssd υπερβολη αφαιρεσε τον,αφαιρεσε ομως και τον green σκληρο,αγορασε εναν samsung F3 1TB και με τα χρηματα που εξοικονομεις ριξτα στην αγορα της DELL U2410!Οτι ομως και να αποφασισεις πανω απο 1700-1800€ δεν υπαρχει λογος να πας

post-145273-129063081372_thumb.jpg

Δημοσ.

Παντως εγω εμενω στο θεμα της οθονης (απ'οτι ειδα την προτεινε κ ο νικος)ειναι κατι με το οποιο χαιρεσαι τα καλουδια που εχεις μεσα στο κουτι και πανω απο ολα ειναι κατι το οποιο δεν το αλλαζεις συχνα οποτε καλο ειναι οταν διαθετεις ενα αρκετα μεγαλο ποσο να μεριμνεις στην επενδυση μη ευκολος αναλωσιμων πραγματων απο κει και περα μιλωντας για σημερα ειτε σε amd πας ειτε intel το ιδιο θα φχαριστηθεις και τα 2 διαφορες μη περιμενεις να δεις απλα επειδη ειναι gaming το pc καλυτερα γνωμονας να ειναι η gpu και οχι τα rest parts

Δημοσ.

Αυτά:

19264410.png

+45 λεπτά διάβασμα εδώ, και η 5970 θα πετάει ( ακόμα πιο πολλές) φωτιές*.

Αν ψάξεις, και σε άλλα μαγαζιά, πληρώνεις ~100 ευρώ λιγότερο.

*Μιλάμε για ποίηση, όχι αστεία.. :P

Δημοσ.

Και εγω σε παρόμοιο κλίμα με τον απο πάνω θα έπερνα αυτά.

4529932598_8ebc1ac07f_b.jpg

Το τροφοδοτικό δε θα μασήσει.

Είμαι δεμένος με την AXP και πιστεύω πως είναι η νέα Enermax.

Επίσης πιστεύω πως η ashrock είναι η νέα Asus εξού και η asrockιά στο motherboard.

Την 27άρα την έβαλα επειδή εχει την καλύτερη σχέση ίντσας προς τιμή και αφού μπορείς να εχεις 27 γιατί όχι

Ηχεία μόνο δεν έβαλα γιατί αμα πας σε highend 5.1 που εχουν πάει στα 440 της logitech κλάφτα πας για 2μισηφεύγα.

To G15 στο βαλα γιατί είμαι μάπας στο τυφλό και σαν νυχτώνει ψάχνω να βρω που είναι το κάθε γράμμα, αν είσαι και εσυ πάρτο (επιβεβλημένη αγορά και για μένα ενα Illuminated Keyboard)

Επίσης το cyber snipa είναι best value for money στα ποντίκια για gaming.

2 χιλιάρικα χωρίς ssd δεν γίνεται εξού και ο 80άρης postville που κακά τα ψέματα είναι επαρκέστερος χωρητικά και ταχύτερος απο το φτηνό 40άρη υποκαταστατο που πέρνουμε όλοι και αφού θα είναι αυτός εντελός αθόρυβος καλό θα ναι να συνεπικουρείτε απο εναν χαμηλόστροφο αλλά ταχύτατο δίσκο για αποθήκευση οπως ακριβώς είναι o LP 1,5 Tb της seagate.

To DVD-r της lg το έβαλα γιατί μπορεί να γράφει κιόλας σε αντίθεση με το asus της παραπάνω σύνθεσης.:P:p:p

Βλέπεις ότι και με 2000 υπερυπολογιστή, με την δική σου έννοια, δύσκολα φτιάχνεις.

Αμα φτάσεις στο σημείο πάντως να σκάσεις το 2χίλιαρο μην λυπηθείς τα τελευταία 100ευρό γιατί πραγματικά ότι σου εχουμε μέσα δίνει...

Δημοσ.
Αυτά:

19264410.png

+45 λεπτά διάβασμα εδώ, και η 5970 θα πετάει ( ακόμα πιο πολλές) φωτιές*.

Αν ψάξεις, και σε άλλα μαγαζιά, πληρώνεις ~100 ευρώ λιγότερο.

*Μιλάμε για ποίηση, όχι αστεία.. :P

+1 στην σύνθεση σου, με κάποιες μικρές αλλαγές. DVD που να γράφει, κουτί(γούστα είναι αυτά), και αν τον παίρνει οικονομικά, για μνήμες τις redline που έβαλε και ο yannis_1.

---------- Προσθήκη στις 13:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:03 ----------

Ε, όχι και επερχόμενη Enermax η AXP. Ψιλοno-name είναι και εμφαβάλλω αν θα τα βγάλει πέρα.

Δημοσ.

ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια..

ρωτησα και ενα φιλαρακι που ξερω και ασχολειται με ηλεκτρονικα και μου εκανε και εκεινος 2 συνθεσεις

αυτη ειναι η πρωτη στα 1766 ευρω

fzahcz.jpg

και αυτη η δευτερη στα 1889 ευρω

11h4i36.jpg

και στις δυο συνθεσεις προσθεσε και αυτο

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/GH22NS50-Black-DVD-RW-plus-Sata22X-Bulk-GH22NS50-AUAU50B.htm

και μια απορια...

καρτα ηχου δεν χρειαζομαι? :rolleyes:

Y.G: ΔΕΝ θελω να βαλω SSD σκληρο ακομα το θεωρω απαδεκτο να δωσω 120 ευρω για εναν σκληρο τον 80giga...

ξερω οτι εχει τεραστια πλεονεκτηματα αλλα θα περιμενω να πεσει η τιμη του εξαλου εχει 4 slots η μητρικη οποτε ανετα παιρνει μελοντικα εναν main ssd σε καλυτερη τιμη και χοριτικοτητα...

Δημοσ.

Το φιλαράκι σου δεν πρέπει να ξέρει και πολλά αν δεν σου έβαλε ssd στην σύνθεση.

Κάρτα ήχου έχει ενσωματωμένη η motherboard.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...