Placebo_1974 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Γεια σας, είμαι καινούργιος στον χώρο του Internet αι πριν λίγο καιρό δημιούργησα με μερικούς φίλους μια ιστοσελίδα η οποία έχει μετά απο 1 μήνα λειτουργίας έχει περίπου 2000 επισκέπτες την ημέρα και περίπου 28 000 pageviews. Στόχος μας είναι να φτάσουμε την επισκεωιμότητα μέχρι τέλος του 2010 στους 20 000 ημηρεσίος από Ελλάδα. Σκεφτόμαστε τώρα να βάλουμε στην σελίδα μας διαφημίσεις και σχετικά με αυτό το θέμα έχω κάποιες απορίες: 1) Μπορεί να μου πει κάποιος από ποιόν αριθμό επισκεπτών και πέρα γίνεται μια σελίδα ελκιστική για διαφημισιτκές εταιρίες? 2) Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διαφημιστικών εταιριών κσι Media Shops 3) Πως κοστολογούνται σήμερα Banners σε σελίδες όπως και την δική μας, δηλαδή με επσκεψιμότητα 20 000 visits την ημέρα? Εχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!!!
Placebo_1974 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Πώς μετράς την επισκεψιμότητα? Με google analytics
aragorn Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Η διαφημιστική εταιρεία κάνει τη δουλειά που λέει το όνομά της, διαφημίζει προϊόντα. Το media shop αυτό που κάνει είναι ότι συνήθως φτιάχνει ένα "καλάθι" από σάιτς με τα οποία συνεργάζεται, και πουλάει το διαφημιστικό τους χώρο σε όσους θέλουν να διαφημιστούν, στοχεύοντας σε μεγαλύτερα νούμερα (αφού πλασάρει όλα τα σάιτ μαζί). Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι τα σάιτ του "καλαθιού" πρέπει να έχουν παρόμοιο αντικείμενο ή παρεμφερές target group επισκεπτών. Τα στατιστικά σου είναι πολύ καλά για σελίδα 1 μήνα, αλλά τις περισσότερες φορές παίζει μεγάλο ρόλο και το αντικείμενο της σελίδας, οι ηλικίες των επισκεπτών, κλπ κλπ και όχι μόνο η επισκεψιμότητα. Τέλος, η κοστολόγηση των banners δεν εξαρτάται από τα στατιστικά του κάθε σάιτ, είναι γενικά τιμές που ισχύουν στην αγορά, άλλοι πουλάνε λιγότερο άλλοι περισσότερο, αλλά υπάρχουν κάποιες γενικές τιμές. Φυσικά σε κάποιες μαζικές πωλήσεις εκατομμυρίων pageviews, λογικό είναι να πέφτουν οι τιμές, αλλά πιο πολύ με τη λογική της έκπτωσης.
Placebo_1974 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Η διαφημιστική εταιρεία κάνει τη δουλειά που λέει το όνομά της, διαφημίζει προϊόντα. Το media shop αυτό που κάνει είναι ότι συνήθως φτιάχνει ένα "καλάθι" από σάιτς με τα οποία συνεργάζεται, και πουλάει το διαφημιστικό τους χώρο σε όσους θέλουν να διαφημιστούν, στοχεύοντας σε μεγαλύτερα νούμερα (αφού πλασάρει όλα τα σάιτ μαζί). Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι τα σάιτ του "καλαθιού" πρέπει να έχουν παρόμοιο αντικείμενο ή παρεμφερές target group επισκεπτών. Τα στατιστικά σου είναι πολύ καλά για σελίδα 1 μήνα, αλλά τις περισσότερες φορές παίζει μεγάλο ρόλο και το αντικείμενο της σελίδας, οι ηλικίες των επισκεπτών, κλπ κλπ και όχι μόνο η επισκεψιμότητα. Τέλος, η κοστολόγηση των banners δεν εξαρτάται από τα στατιστικά του κάθε σάιτ, είναι γενικά τιμές που ισχύουν στην αγορά, άλλοι πουλάνε λιγότερο άλλοι περισσότερο, αλλά υπάρχουν κάποιες γενικές τιμές. Φυσικά σε κάποιες μαζικές πωλήσεις εκατομμυρίων pageviews, λογικό είναι να πέφτουν οι τιμές, αλλά πιο πολύ με τη λογική της έκπτωσης. Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πού για τις πληροφορίες! Εάν κατάλαβα καλά η διαφηστική πάει στο Media Shop αι λέει ότι έχω μια καμπάνια η οποία θέλω να παίξει μέσω Internet, έχει αυτά τα target groups και θέλω τόσες εμφανίσεις. To Media Shop βλέπει στο Portfolio του ποιά μέσα έχει που πληρούν τα κριτήρια και τους δίνει διαφήμιση. Είναι κανόνας αυτός, και εάν ναι,είναι τα ραντεβού που έχω προγραμματίσει με αρκετές διαφημιστικές χαμένος χρόνος? Ποιά είναι τα μεγαλύτερα Media Shops στην Ελλάδα που ασχολούνται αυτή την στιγμή με διαφήμιση?
aragorn Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Όχι φυσικά δεν είναι χαμένος χρόνος, η διαφημιστική μπορεί να πάει στο media shop, μπορεί και ΟΧΙ όμως, και να πάει κατευθείαν στο σάιτ. Τα media shops ξαναλέω ότι δεν είναι εταιρείες που ασχολούνται με τα πάντα, υπάρχουν διάφορα ανάλογα τον τομέα που κινείσαι.
Placebo_1974 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Όχι φυσικά δεν είναι χαμένος χρόνος, η διαφημιστική μπορεί να πάει στο media shop, μπορεί και ΟΧΙ όμως, και να πάει κατευθείαν στο σάιτ. Τα media shops ξαναλέω ότι δεν είναι εταιρείες που ασχολούνται με τα πάντα, υπάρχουν διάφορα ανάλογα τον τομέα που κινείσαι. Σε ευχαριστώ πολύ Με βοήθησες αρκετά
antonisid Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Γιατί δεν αναφέρεις ποια ιστοσελίδα έχεις? Αν θες φυσικά.
Placebo_1974 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Γιατί δεν αναφέρεις ποια ιστοσελίδα έχεις? Αν θες φυσικά.[/quote Διότι δεν θέλω να φανεί ότι εκμεταλευομαι το forum για λόγους διαφήμισης. Εάν θέλεις να μου δόσεις το mail σου να σου τα την στείλω.
antonisid Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Γιατί δεν αναφέρεις ποια ιστοσελίδα έχεις? Αν θες φυσικά.[/quote Διότι δεν θέλω να φανεί ότι εκμεταλευομαι το forum για λόγους διαφήμισης. Εάν θέλεις να μου δόσεις το mail σου να σου τα την στείλω. Δε νομιζω οτι θα φανει ΠΛΕΟΝ οτι κανεις διαφημηση. Τες πα , στειλε μου σε pm το λινκ αν θες... Οσον αφορα την διαφημηση δες αυτο τον συνδεσμο http://www.thinkdigital.gr
Placebo_1974 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 γιατι δε βαζεις adsense ? Θα βάλουμε κάποια στιγμή, αλλά όχι τώρα στην αρχή. Η απόφαση έχει σχέση με το brand ου θέλουμε να χτίσουμε.... ίσως να είναι όμως λάθος approache.... ---------- Προσθήκη στις 11:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:36 ---------- Για forum πρόκειτε...; Όχι, για ιστοσελίδα
aragorn Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δε νομιζω οτι θα φανει ΠΛΕΟΝ οτι κανεις διαφημηση. Τες πα , στειλε μου σε pm το λινκ αν θες... Οσον αφορα την διαφημηση δες αυτο τον συνδεσμο http://www.thinkdigital.gr Ναι εκεί ανήκει και το δικό μου σάιτ. Για το adsense που λέτε πάντως, είναι μεν πολύ καλή περίπτωση, και αποδίδει πολύ τίμια, αλλά αποδίδει πολύ λίγο. Πολύ δύσκολα να σταθεί μια μεγάλη σχετικά ιστοσελίδα με πάρα πολλά έξοδα μόνο έχοντας adsense. Αλλά συμφωνώ ότι για αρχή είναι μια χαρά.
antonisid Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Ναι εκεί ανήκει και το δικό μου σάιτ. Τι εννοεις εκει ανηκει και το δικο σου site?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.