Προς το περιεχόμενο

Ποια χρησιμοποιείτε και τι σας λείπει;

Street-Fighter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να μάθω ποια προγράμματα χρησιμοποιείται αλλα και τι σας λείπει απο την συλλογή σας.

Πχ : Firefox του βάζω ενα 9/10

αλλα μου λείπει μια σουίτα η τάδε που είχα συνηθίσει ή αναγκάζομαι να μπαίνω στα windows για να κάνω την δουλειά μου κλπ κλπ.

Καλό είναι βέβαια σε περίπτωση που δεν ειναι γνωστό ενα πρόγραμμα να εξηγήσετε και την χρησιμότητα του.

To θέμα δεν εχει καμία σχέση με το Λίστα προγραμμάτων για Linux ελπιζω να καταλάβατε αν δεν καταλάβατε πέστε για ύπνο και οταν ξυπνήσετε ξανα διαβάστε το μην είστε insomniaks να ουμε :P

Ευχαριστώ.:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Κατι επιπεδου photoshop/premiere/dreamweaver κλπ.

Ναι, ναι, ξερω το gimp κλπ κλπ. Δεν μου κανει το gimp.-

Μια εφαρμογη εγγραφης cd/dvd με gui* που να μου δινει την δυνατοτητα να επεμβω με το χερι στα του boot sector του δισκακιου.

Απο ολες αυτες που εχει το linux, μονο το k3b το κανει, και αυτο χωρις να πλησιαζει καν την λειρτουργικοτητα του nero στον ιδιο τομεα.

Απο την αλλη μερια, στα windows, το μονο προγραμμα που ΔΕΝ το κανει αυτο ειναι το κομμενο απο παντου nero 9 free!

* Το backend (cdrecord) μπορει να το κανει, τα frontends ειναι αυτα που χωλαινουν.

Αυτα για τωρα. Ισως να εχω καταλαβει λαθος το νοημα του θεματος.

Συν τα οσα ειπα εδω

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3289449&postcount=176

Ειλικρινά για τις δουλείες που κάνω δεν μου λείπει τπτ αυτή την στιγμή και στο linux κάνω όλες τις δουλείες που κάνει κάποιος καθημερινός χρήστης. Μπορεί να είναι ότι δεν έχω δουλέψει ποτέ σε windows σοβαρά.

Για τις καθημερινές δουλείες μου:

-Εχώ το open office για cacl, κείμενα και δουλεύω για αρκετές ώρες καθημερινά μαζί του

-Για τις φωτογραφίες και για παρουσίαση έχω το πολύ καλο gwenview και digikam

-Για μουσική και για την συλλογή μου έχω το Songbird μέχρι στιγμής αλλά θα αλλάξει μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο του fork για linux

-Για διαχείριση των αρχέιων του server fillezilla

-Για twiter το choqok

-Για email το kmail αν και στην 4.4 μας κάνανε χοντρή μλκ με το kaddressbook

-Για rss με πάνω από 150 site που παρακολουθώ τον akregator

-Για irc τον pidgin

-Για msn το amsn

-Για video τον dragon player του KDE μου αρέσει αρκετά και έχω αρχίσει να τον προτιμό από το vlc

Γενικά δεν μου λείπει τπτ από στο linux και μου κάνει εντύπωση που αρκετοί που χρησιμοποιούν linux μπαίνουν ακόμα στα windows για να κάνουν δουλείες. Προσωπικά ο μόνος λόγος που θα κάνω login στα windows είναι για να παίξω κανα game.

Εμένα δεν μου λείπει κάτι, αλλά δεν χρησιμοποιώ και πολλά προγράμματα έτσι κι αλλιώς. Χρησιμοποιώ:

- Firefox για σερφάρισμα.

- Pidgin για msn.

- Deluge για τα torrents.

- K3b για να γράφω τα dvd μου.

- Vlc για avi, mp3 και ταινίες αγορασμένες ή από το βίντεοκλαμπ.

- (πιο σπάνια) Rhythmbox για mp3.

- Open Office για εργασίες ή για οτιδήποτε δικό μου κείμενο.

- Gimp για επεξεργασία εικόνων (πολύ απλά πράγματα, δεν ξέρω σχεδόν τίποτα).

- Gnome subtitles για επεξεργασία srt, αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται να κάνει ότι κάνει και το Subtitle Workshop που είχα στα windows (έχω χρόνια βέβαια να κάνω επεξεργασία srt αρχείου, απλά το έχω για να υπάρχει).

Δεν μπαίνω για κάτι στα windows. Δεν έχω partition με windows στο pc.

Θα θελα να δουλευε το Skype σωστα με το ενσωματωμενο μικροφωνο που εχω στο λαπτοπ. Ειναι και ο μονος λογος που μπαινω στα win.

Chrome - Firefox - Opera για σερφαρισμα.

Open Office -για οτι εχει να κανει με κειμενα-λιστες-πινακες-παρουσιασεις

Gimp για απλες δουλειες σε φωτογραφιες

Κopete για ICQ-MSN

Thunderbird για τα mail

Κ3Β για τις εγγραφες.

Κtorrent για ολα τα torrent

VLC και Kaffeine για βιντεο

Αmarok για μουσικη.

Το autocad παιζει σε linux αποτι γνωριζω με το play on linux για τσέκαρε το.

Οσο για το ποστ μου παιδες θα πρέπει να περασει αλλο ενα 6μηνο να φτάσω 1 χρονο δηλαδή καθημερινής ενασχολήσεις για να εχω μια καλη άποψη για το τι και τι δεν μπορώ να κάνω με linux.

To θέμα δεν εχει καμία σχέση με το Λίστα προγραμμάτων για Linux ελπιζω να καταλάβατε αν δεν καταλάβατε πέστε για ύπνο και οταν ξυπνήσετε ξανα διαβάστε το μην είστε insomniaks να ουμε

όλα τα θέματα δεν είναι παιδική χαρά να ουμε

6 μήνες είναι πολύ λίγο για να μας κάνει να ξυπνήσουμε

προσπάθησε λίγο ακόμα ! :mrgreen:

.

Χμμ καλό θέμα...

(Desktop/Laptop)

Χρησιμοποιώ Kopete/aMSN για MSN Client,

Ktorrent/Deluge για κατέβασμα

VLC για όλα τα multimedia,

Gimp για πειράγματα σε φωτογραφίες,

Inkscape για δημιουργία printables (αφίσες, φυλλάδια κτλ),

Blender 3D για ... το κέφι μου,

γράφω κώδικα με το εκπληκτικό Geany

... μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζα το free2play online FPS "S4 League" μέσω Wine μια χαρά, ώσπου η εταιρία που το αναπτύσει έβαλε ένα anti-cheat σύστημα που δεν τρέχει στο Wine και αναγκάζομαι και παίζω από το Laptop μου με τα XP που του έχω αφήσει για τέτοιους λόγους.

[offtopic]

Γενικά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι (χωρίς παρεξηγήσεις) μια χαρά γίνονται όλες οι δουλειές με ΕΛ/ΛΑΚ και κάποιοι που γκρινιάζουν ή είναι στραβοί ή ζητάνε πολύ εξειδικευμένα πράγματα (για τα οποία ποτέ δεν είπε κανείς ότι κάποιο από τα open-source προγράμματα ήρθε για να παρέχει τα εν λόγω features)

Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος πάει να γκρινιάξει, ας διαβάσει τι λειτουργίες παρέχει κάθε πρόγραμμα (και τι λειτουργίες σκοπεύει να παρέχει στο μέλλον) και μέτα να εκφέρει γνώμη. * Έχουμε σιχαθεί να βλέπουμε 2 ειδών μηνύματα: Παράπονα/κράξημο ότι ένα πρόγραμμα δεν κάνει κάτι (ή δεν το κάνει όπως το θέλουν/φαντάζονται) και γενικό κράξιμο εναντίον του ΕΛ/ΛΑΚ ξεχνώντας ότι οι εφαρμογές δεν φτιάχτηκαν για να ανταγωνιστούν καμία εμπορική αλλά μόνο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των χρηστών τους.

Αυτό που θέλω να πω είναι απλό, όταν δεν σας αρέσει, μη το χρησιμοποιείτε. Δεν κάνετε σε κάποιον χάρη χρησιμοποιώντας ΕΛ/ΛΑΚ. Αν δεν σας κάνει, Οκ βρείτε ένα άλλο που σας κάνει και αφήστε το για εμάς τους υπόλοιπους που μπορούμε να το δουλέψουμε και με 2 ανέσεις λιγότερες.

[/offtopic]

*Δεν εννοώ το παρόν thread αλλά γενικά σε διάφορα Forums

-Για email το kmail αν και στην 4.4 μας κάνανε χοντρή μλκ με το kaddressbook

Τι έγινε με το kaddressbook που είναι πρόβλημα; Το μόνο που ξέρω ότι έγινε port στο Akonadi. Το λέω γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει KDE 4.4 ακόμα (debian testing user here) και χρησιμοποιώ καθημερινά το kmail.

1. Kontact suite (email --> kmail. rss --> akregeator, knotes κτλ). Βασικά όλα τα χρησιμοποιώ από αυτά. Είναι το αντίθετο από το ChromeOS, δηλαδή μοιράζει το ιντερνετ σε διάφορες εφαρμογές από το να το μαζεύει στον browser.

2. Choqok --> twitter

3. Chrome

4. StarDict --> Λεξικό

5. ktorrnet

6. kalarm

7. kmess

8. python

9. smplayer

• 1 μήνα μετά...

Για να ειμαι ειλικρινης, δεν μπορω να εκφερω γνωμη ακομα, αφου τρεχω το linux 2 μερες τωρα... αλλα ο μονος λογος που με κανει να μπω στα win7 ειναι το easy mp3 downloader.... ειναι απιστευτο προγραμμα... επισης μου λειπει το nero 9 και κανα λεξικο δεν θα με χαλαγε...

Κατα τα αλλα τα προγραμματα εδω κανουν οτι κανουν και τα αντιστοιχα των windows, βεβαια υπαρχουν καποιες διαφορες (πχ dvd burning)... αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα και μαλιστα... τζαμπα.

Σαν περιβαλλον ειναι πολυ ωραιο, εχει διαφορα πραματα να παιξεις, ειδικα σε θεματα εμφανισης... ειναι πολυ μπροστα απο τα win7... ασε που για να κανεις αυτα στα win7 θα επρεπε να ειχες το pc του... βασιλακη...

Μεχρι στιγμης χρησιμοποιω τα προγραμματα του linux, το evolution mail, (καλο το thunderbird, αλλα δε με βολεψε, ειδικα στα pop3 settings με εσκασε μεχρι να το σεταρω). Επισης εβαλα τον gnome mplayer που ειναι απλα τελειος, αν ειχε και tv tuner θα ηταν φανταστικος (το vlc ειπα να μην το κατεβασω, μια και με αναγκασε σε re-install, αλλα αν δεν χρησιμοποιησεις και κανα αλλο προγραμμα καινουριο... χανεις το ολο point πιστευω).

Επισης χρησιμοποιω το k3b για τα dvd, το devede και το transmission για τα torrents.

επισης μου λειπει το nero 9

Παίζει να είσαι ο μόνος που σου λείπει. Από την εποχή που είχα windows μου την έσπαγε το nero :P

Για τα torrent που λες, το deluge μου φαίνεται πιο βολικό απ'το transmission.

Let's see...

*GNOME Desktop & Metacity για γραφικό περιβάλλον

*Nautilus για file manager

*Opera για Internet Suite

*Firefox για περιστασιακό browsing

*Transmission για torrents

*jDownloader για download manager

*Pidgin για IM (desktop) / Empathy για IM (netbook)

*Pino για twitter client

*OpenOffice Writer για κείμενα (όχι όλη τη σουίτα)

*Gimp για επεξεργασία εικόνων

*Anki για SRS flashcards

*Gnome-mplayer για video/μεμονωμένα audio αρχεία

*OGMrip για dvd rips

*Banshee για mp3 library

*Last.fm Linux client για last.fm

*Kdenlive για επεξεργασία video

*Aegisub για περιστασιακό υποτιτλισμό

Ομολογώ ότι οι πλείστες εφαρμογές είναι κάπως "βαριές". Παλιότερα -πριν περάσω στους πολλούς πυρήνες και τα gigabyte RAM- επέλεγα πιο λάιτ προγράμματα (καθόλου java εφαρμογές όπως OO.o ή jdownloader, ούτε κατά διάνοια firefox, χρήση άλλου file manager από τον Ναυτίλο κλπ).

Κάτι που να μου λείπει συνεχώς δεν υπάρχει. Περιστασιακά μπορεί να χρειαστώ κάποιο εργαλείο που υπάρχει για Windows αλλά στο linux να πρέπει να γίνει χειροκίνητα (αλλά γίνεται).

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ας ανασυρω το θεμα... για να πω τι χρησιμοποιω :D

- Opera και περιστασιακα swiftfox (ff pgo build, μπας και παρει τα ποδια του)

- Sylpheed για mail client, αν και ειναι λιγο τραγικο απο αποψης interface. Δοκιμασα το claws, αλλα δεν εβγαλα ακρη με τη ρυθμιση του gmail. Το sylpheed τα ειχε ετοιμα!

- Flush για torrent client, μιας και εινια οτι κοντινοτερο στο interface του utorrent χωρις να θελει το μισο kde.

- Deadbeef για audio player. Την ιδια μερα αλλαξα και απο winamp σε foobar στα windows!

- Pidgin για msn, xchat για irc και skype για skype. Εχω και emesene στην καβατζα, για τους... "καλεσμενους" μου.

- Abiword για τα λιγα εγγραφα που εχω.

- Feh και gpicview για προβολη εικονων και για βασικες δουλειες, πχ crop, το mirage.

- Fileroller γιατι ειναι η καλυτερη εφαρμογη στο ειδος της και ας ειναι gnomoεφαρμογη.

- Geany για οπου το leafpad τα βρισκει σκουρα.

- Mplayer για βιντεο και για οτι δεν μπορει να παιξει ο deadbeef, πχ mms:// streams.

Τι δεν εχω και θελω να βρω? Μια υπεραπλη εφαρμογη εγγραφης cd/dvd, εναν font viewer και εναν pdf reader της προκοπης. Το evince μου κανει αυτο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...