vasioum Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Καλημέρα σε όλους σας. Θα ήθελα να σας πω και εγώ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το laptop μου. Έχω αγοράσει ένα Sony VAIO E Series VPC-EB1S1E/BJ (Win 7) εδώ και 1 μήνα (άντε 2). Αυτό που μου παρουσιάζεται είναι μπλε οθόνη και επανεκκίνηση. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι η μπλε οθόνη σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με το ασύρματο ή και με το ενσύρματο δίκτυο – πρόσβαση στο internet. Χθές σε δοκιμή απενεργοποίησα το ασύρματο και πήγα να βάλω καλώδιο για να συνδεθώ στο internet. Με το που έβαλα το ενσύρματο στην υποδοχή μετά από δευτερόλεπτο (-τα) έβγαλε την μπλε οθόνη. Internet έχω από την tellas και φυσικά το modem router που χρησιμοποιώ είναι της εταιρίας. Η που θα είναι κάποια αστοχία υλικού του sony ή που υπάρχει πρόβλημα συνεργασία των καρτών με το συγκεκριμένο modem/router (δεν θυμάμαι τον τύπο για να σας τον πω). Κάπου θα πρέπει να βρω ένα άλλο modem / router και να κάνω δοκιμή να δω αν στέκει αυτό που λέω. Σκέφτεται κάνεις σας κάτι άλλο? Στην αρχή σκεύτικα μην υπάρχει κάποιο θέμα με την μνήμα έκανα ένα hardware test με το utility Που έχει η sony και δεν έβγαλε πρόβλημα.
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Για να αρχίσεις από τα απλά πάντως,δες αν πειραχτήκανε η drivers για το δίκτυο σου εν- και a- συρματό.
vasioum Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Για να αρχίσεις από τα απλά πάντως,δες αν πειραχτήκανε η drivers για το δίκτυο σου εν- και a- συρματό. Εννοείς ότι μήπως στην διαχείριση συσκευών τις δείχνει να μην είναι σωστά εγκατεστημένες έτσι? Για να ξέρω τι drivers υπήρχαν αρχικά και αν έχω βάλει κάποια ενημέρωση αυτό δεν ξέρω πώς να το δω. Υπάρχει κάτι τέτοιο? σε ευχαριστώ!
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Αν έχεις κάποιο cd του laptop,θα έχει τα driver πάνω,οποτε τα ξαναπερνάς,άσχετα αν το δείχνει να δουλεύει σωστά σαν συσκευή. Αλλοίος δες εδώ Sony
vasioum Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Αν έχεις κάποιο cd του laptop,θα έχει τα driver πάνω,οποτε τα ξαναπερνάς,άσχετα αν το δείχνει να δουλεύει σωστά σαν συσκευή.Αλλοίος δες εδώ Sony Μπα cd ούτε για δείγμα θα τα πάρω με την σειρά κ βλέπω. Θα γράψω τα αποτελέσματα να υπάρχουν στο forum σε περίπτωση που συμβεί και σε άλλων.
preskos7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Καλημέρα σε όλους σας. Θα ήθελα να σας πω και εγώ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το laptop μου. Έχω αγοράσει ένα Sony VAIO E Series VPC-EB1S1E/BJ (Win 7) εδώ και 1 μήνα (άντε 2). Αυτό που μου παρουσιάζεται είναι μπλε οθόνη και επανεκκίνηση. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι η μπλε οθόνη σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με το ασύρματο ή και με το ενσύρματο δίκτυο – πρόσβαση στο internet. Χθές σε δοκιμή απενεργοποίησα το ασύρματο και πήγα να βάλω καλώδιο για να συνδεθώ στο internet. Με το που έβαλα το ενσύρματο στην υποδοχή μετά από δευτερόλεπτο (-τα) έβγαλε την μπλε οθόνη. Internet έχω από την tellas και φυσικά το modem router που χρησιμοποιώ είναι της εταιρίας. Η που θα είναι κάποια αστοχία υλικού του sony ή που υπάρχει πρόβλημα συνεργασία των καρτών με το συγκεκριμένο modem/router (δεν θυμάμαι τον τύπο για να σας τον πω). Κάπου θα πρέπει να βρω ένα άλλο modem / router και να κάνω δοκιμή να δω αν στέκει αυτό που λέω. Σκέφτεται κάνεις σας κάτι άλλο? Στην αρχή σκεύτικα μην υπάρχει κάποιο θέμα με την μνήμα έκανα ένα hardware test με το utility Που έχει η sony και δεν έβγαλε πρόβλημα. Αρχικα προσπαθησε να δεις εαν μπορεις να μπεις σε ασφαλη λειτουργια . Κατα την εκκινηση πατας f8 και επιλεγεις ασφαλης λειτουργια. Εαν και εκει εχεις το ιδιο προβλημα βαλε ενα cd των windows 7 και κανε επαναφορα συστηματος καποιες μερες πισω η εκει που θυμασαι οτι το μηχανημα δουλευε σωστα. Αν και με αυτον τον τροπο δεν βγαλεις ακρη και το μηχανημα ειναι ακομα στην εγγυηση να το στειλεις στην SONY. Το μονο κακο ειναι οτι θα περιμενεις αρκετο καιρο........Αλλιως μπορεις να κανεις ενα φορματ να ξαναπερασεις τα windows και να δεις εαν το προβλημα φτιαχτηκε.
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Προφανως απο θερμοκρασιες εισαι οκ ετσι?Αν συνεχιστει το προβλημα και μετα την αντικατασταση των drivers,αν θελεις ανεβαζεις καπου τα memory dumps/minidumps,μου λες και τι λειτουργικο εχεις,για να τα τα δω.
vasioum Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Έκανα διάφορες δοκιμές με διάφορους routers κτλ. κατέληξα ότι φταίει το ασύρματο (Όταν αυτό ήταν απενεργοποιημένα το laptop λειτουργούσε άψωγα). Πήρα τηλέφωνο την υποστήριξη της Sony και μίλησα (στα Ελληνικά, και δωρεάν) με τεχνικό. Κατέληξε κ αυτή ότι έχει πρόβλημα και έτσι μου έστειλε κουριερ (dhl) να πάρει το laptop και να το μεταφέρει στο service. Τώρα περιμένω να δω πότε θα επιστρέψει. Φαντάζομαι ότι θα κάνει καμια 10αρια μέρες
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Έκανα διάφορες δοκιμές με διάφορους routers κτλ. κατέληξα ότι φταίει το ασύρματο (Όταν αυτό ήταν απενεργοποιημένα το laptop λειτουργούσε άψωγα). Πήρα τηλέφωνο την υποστήριξη της Sony και μίλησα (στα Ελληνικά, και δωρεάν) με τεχνικό. Κατέληξε κ αυτή ότι έχει πρόβλημα και έτσι μου έστειλε κουριερ (dhl) να πάρει το laptop και να το μεταφέρει στο service. Τώρα περιμένω να δω πότε θα επιστρέψει. Φαντάζομαι ότι θα κάνει καμια 10αρια μέρες Το πιο πιθανο ειναι να ειχε προβλημα ο driver του wireless.
vasioum Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Με τις δουλειές κ όλα αυτά ξεχάστηκα να δώσω απάντηση στο θέμα αυτό. Έχω εκπλαγεί από την ταχύτατη υποστήριξη. Λοιπόν χρειάστηκαν περίπου 4 εργάσιμες μέρες για να έχω το laptop στα χέρια μου!!!! Τρελάθηκα. Και το κορυφαίο με πήραν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν αν ήμουν ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση και αν ξανά αγόραζα κάποιο προϊών sony!! Όσο για το πρόβλημα… μου άλλαξαν σκληρό δίσκο! Τελικά όμως δεν έφταιγε ο σκληρός αλλά δεν ήταν θέμα hardware αλλά software άργησα λίγο αλλά κατάλαβα ο ηλίθιος την λαλακία που έκανα. Εγκατέστησα zonealarm και σουίτα antivirus και εκεί την πάτησα!!!!!! Το ποιο χαζό που μπορούσα να κάνω και δεν το σκέφτηκα καν… Άρα σε όποιον τύχη κάτι αντίστοιχο ας ξεκινήσει από εκεί.
vasioum Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Με τις δουλειές κ όλα αυτά ξεχάστηκα να δώσω απάντηση στο θέμα αυτό. Έχω εκπλαγεί από την ταχύτατη υποστήριξη. Λοιπόν χρειάστηκαν περίπου 4 εργάσιμες μέρες για να έχω το laptop στα χέρια μου!!!! Τρελάθηκα. Και το κορυφαίο με πήραν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν αν ήμουν ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση και αν ξανά αγόραζα κάποιο προϊών sony!! Όσο για το πρόβλημα… μου άλλαξαν σκληρό δίσκο! Τελικά όμως δεν έφταιγε ο σκληρός αλλά δεν ήταν θέμα hardware αλλά software άργησα λίγο αλλά κατάλαβα ο ηλίθιος την λαλακία που έκανα. Εγκατέστησα zonealarm και σουίτα antivirus και εκεί την πάτησα!!!!!! Το ποιο χαζό που μπορούσα να κάνω και δεν το σκέφτηκα καν… Άρα σε όποιον τύχη κάτι αντίστοιχο ας ξεκινήσει από εκεί.
mavrik Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Στην 2η μερα λειτουργίας του, το sony vaio VPC-S13S9E μου εβγαλε μπλε οθονες, δεν εμπαινε κανονικα στα windows αλλα μονο σε safe mode κλπ. Χθες βράδυ το κλείνω κανονικά, αφού είχα μπεί σε safe mode και είχα κάνει επαναφορά και σήμερα το πρωί πήγα να το ανοίξω και δεν έδειχνε τπτ στην οθόνη. Ανοιγε για 15 sec και μετά εκλεινε μόνο του με μαύρη οθόνη... Εχει κανεις υποψία τι μπορεί να συμβαίνει?
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Στην 2η μερα λειτουργίας του, το sony vaio VPC-S13S9E μου εβγαλε μπλε οθονες, δεν εμπαινε κανονικα στα windows αλλα μονο σε safe mode κλπ. Χθες βράδυ το κλείνω κανονικά, αφού είχα μπεί σε safe mode και είχα κάνει επαναφορά και σήμερα το πρωί πήγα να το ανοίξω και δεν έδειχνε τπτ στην οθόνη. Ανοιγε για 15 sec και μετά εκλεινε μόνο του με μαύρη οθόνη... Εχει κανεις υποψία τι μπορεί να συμβαίνει? Αν δεν ανοιγει καν η οθονη, πιθανοτατα προβλημα σε καρτα γραφικων,/οθονη,/μητρικη και γενικα κατι σε hardware. Αποδειξη/τιμολογιο στο χερι και επιστροφη για service.
mavrik Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Αν δεν ανοιγει καν η οθονη, πιθανοτατα προβλημα σε καρτα γραφικων,/οθονη,/μητρικη και γενικα κατι σε hardware. Αποδειξη/τιμολογιο στο χερι και επιστροφη για service. Τους πηρα ήδη τηλέφωνο και αύριο θα έρθουν να το πάρουν. Μάλλον κάτι παίζει με την κάρτα γραφικών γιατί δεν μπορούσα να κάνω update τους drivers της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.