EstellePr Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Έχω έναν iMac 24', που αγοράστηκε τέλος καλοκαιριού. Μέχρι πριν μια εβδομάδα όλα καλά, έβαζα τα dvd μου και τα διάβαζε κανονικά. Εδώ και μια εβδομάδα όσα άδεια η γεμάτα (tdk) έχω βάλει, ΔΕΝ τα διαβάζει, μόνο που το ακούω να προσπαθεί και μετά το πετάει. Το installation dvd του μακ μου το διαβάζει κανονικά, όπως κι ένα cd που δοκίμασα. Τι να κάνω? Τι μπορεί να είναι? Δεν τον κακομεταχειρίζομαι και είναι και λιγότερο απο χρόνο. Θα το εκτιμούσα αν ήξερε κανείς να μου πεί τι μπορεί να φταίει ή τι μπορώ να κάνω.
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Κάποιες συσκευές απλός έχουν πρόβλημα με κάποιες μάρκες δοκίμασε dvd από κάποιον άλλο κατασκευαστή για να δεις αν δουλέψει.
Snolly Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Έχω έναν iMac 24', που αγοράστηκε τέλος καλοκαιριού. Μέχρι πριν μια εβδομάδα όλα καλά, έβαζα τα dvd μου και τα διάβαζε κανονικά. Εδώ και μια εβδομάδα όσα άδεια η γεμάτα (tdk) έχω βάλει, ΔΕΝ τα διαβάζει, μόνο που το ακούω να προσπαθεί και μετά το πετάει. Το installation dvd του μακ μου το διαβάζει κανονικά, όπως κι ένα cd που δοκίμασα. Τι να κάνω? Τι μπορεί να είναι? Δεν τον κακομεταχειρίζομαι και είναι και λιγότερο απο χρόνο. Θα το εκτιμούσα αν ήξερε κανείς να μου πεί τι μπορεί να φταίει ή τι μπορώ να κάνω. Και το δικο μου 24άρι εκανε τα ιδια και παραμελησα να το παω πισω οσο ηταν στην εγγυηση οποτε αναγκαστηκα και το αλλαξα μονος μου με βεντουζες και ifixit... γρήγορα για αλλαγή.
EstellePr Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Και το δικο μου 24άρι εκανε τα ιδια και παραμελησα να το παω πισω οσο ηταν στην εγγυηση οποτε αναγκαστηκα και το αλλαξα μονος μου με βεντουζες και ifixit... γρήγορα για αλλαγή. Πώς είναι η Rainbow με αυτά? Θα κάνω δλδ να τον δώ κανένα μήνα και βάλε?
vag3d Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Πώς είναι η Rainbow με αυτά?Θα κάνω δλδ να τον δώ κανένα μήνα και βάλε? Αν το χρειάζεσαι για την δουλειά σου και δεν θέλεις να χάσεις χρόνο στο Service στην παρούσα φάση, πάρε ένα εξωτερικό DVD-RW σε USB με 25-50 ευρώ και κάνε την δουλειά σου. Λογικά θα παίξει μια χαρά. Έγώ δοκίμασα ένα SATA ASUS DVD-RW για λίγο στον Mac Pro μου και έπαιξε μια χαρά. Μάλιστα, απόκτησα για λίγο και δυνατότητες να γράφω DVD-RAM. Τώρα δεν το έχω στον Mac Pro μου αλλά σκέφτομαι να αγοράσω ένα (ήταν δοκιμή λίγων λεπτών ίσα για να δω τι θα κάνει ο Mac). Δεν μπορώ να πω όμως οτι είχα πρόβλημα ανάγνωσης ή εγγραφής με το Default DVD-RW που είχε ο Mac με κάποιο δισκάκι.
EstellePr Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Αν το χρειάζεσαι για την δουλειά σου και δεν θέλεις να χάσεις χρόνο στο Service στην παρούσα φάση, πάρε ένα εξωτερικό DVD-RW σε USB με 25-50 ευρώ και κάνε την δουλειά σου. Λογικά θα παίξει μια χαρά.Έγώ δοκίμασα ένα SATA ASUS DVD-RW για λίγο στον Mac Pro μου και έπαιξε μια χαρά. Μάλιστα, απόκτησα για λίγο και δυνατότητες να γράφω DVD-RAM. Τώρα δεν το έχω στον Mac Pro μου αλλά σκέφτομαι να αγοράσω ένα (ήταν δοκιμή λίγων λεπτών ίσα για να δω τι θα κάνει ο Mac). Δεν μπορώ να πω όμως οτι είχα πρόβλημα ανάγνωσης ή εγγραφής με το Default DVD-RW που είχε ο Mac με κάποιο δισκάκι. Μα μέχρι πριν μια εβδομάδα δεν είχα κανένα πρόβλημα κι ε΄γω, και ειδικά με τη συγκεκριμένη μάρκα dvd που χρησιμοποιούσα. Τα cd τα διαβάζει μια χαρά. Και αυτό που με διαολίζει είναι πως είναι καινούριος! Δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμη!
kebinB Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 το θέμα έχει ξανασυζητήθει για τα μάπα optical drives που βάζει η apple. έφυγες για αλλαγή αν σου είναι τόσο απαραίτητο. Εγώ 2 χρόνια το εχω χαλασμένο ουτε μια φορά δεν μου χρειάστηκε? DVD? wtf? ;p
EstellePr Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μίλησα τώρα το απόγευμα με τη document, με μια ευγενεστατη κ εξυπηρετικοτατη κυρία κ μου είπε να το πάω αύριο κ σε δυο μέρες θα είναι έτοιμο όπως κ με ρώτησε εάν έχω τα snow leopard κ θα μου δώσει δωρεάν το upgrade DVD μιας κ όταν πήρα τον iMac είχε τα leopard κ όχι τα snow. Θα μ επιβαρύνει μόνο με 6 ευρώ για το DVD. Sent from my iPhone using Insomnia.app
Snolly Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μίλησα τώρα το απόγευμα με τη document, με μια ευγενεστατη κ εξυπηρετικοτατη κυρία κ μου είπε να το πάω αύριο κ σε δυο μέρες θα είναι έτοιμο όπως κ με ρώτησε εάν έχω τα snow leopard κ θα μου δώσει δωρεάν το upgrade DVD μιας κ όταν πήρα τον iMac είχε τα leopard κ όχι τα snow. Θα μ επιβαρύνει μόνο με 6 ευρώ για το DVD. Sent from my iPhone using Insomnia.app Εγω το ειχα αμελησει και βγηκε εκτος εγγυησης. Θέλανε 250 ευρω εργατικα και 280 για το drive. Πηρα official Apple Branded Pioneer Drive από eBay με 25 ευρω και το αλλαξα μονος μου με βεντουζες και torx κατσαβίδια. Κι αυτό μόνο και μόνο επειδή το πούλησα και πήρα το 27άρι αλλιώς στα @@ μου.
EstellePr Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Εγω το ειχα αμελησει και βγηκε εκτος εγγυησης. Θέλανε 250 ευρω εργατικα και 280 για το drive. Πηρα official Apple Branded Pioneer Drive από eBay με 25 ευρω και το αλλαξα μονος μου με βεντουζες και torx κατσαβίδια. Κι αυτό μόνο και μόνο επειδή το πούλησα και πήρα το 27άρι αλλιώς στα @@ μου. Θα το έκανα κι εγώ αν είχε βγεί εκτός εγγύησης, αλλα αν κ βαριέμαι το περα - δώθε, δεν τους το χαρίζω. (άσε μη σπάσω και τον υπολογιστή και κάνω καμιά μλκ) Snolly, είναι δύσκολο να το αλλάξεις μόνος σου? (ερώτηση για το μέλλον)
grgz Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Αν πιάνουν τα χέρια σου είναι πανεύκολο. Μακριά όμως από τα σκουπίδια Optiarc.
EstellePr Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Αν πιάνουν τα χέρια σου είναι πανεύκολο. Μακριά όμως από τα σκουπίδια Optiarc. Το ίδιο όμως δεν θα μου τοποθετήσουν πάλι??
grgz Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δεν ξέρω τι γίνεται με τα Apple, αλλά ξέρω πολύ καλά πόσο άχρηστα είναι τα Optiarc. Είχα τρελλαθεί μια φορά με κάποιο απ' αυτά που δημιουργούσε προβληματικές εγκαταστάσεις των Windows. Μέχρι να βρω τι έφταιγε έκανα δέκα format. Η πλάκα είναι ότι κατά τ' άλλα δουλεύει οκ, απλά μην δοκιμάσεις να κάνεις εγκατάσταση λειτουργικού απ' αυτό. Ρώτα στη Rainbow αν υπάρχει επιλογή για κάποιο άλλο.
EstellePr Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δεν ξέρω τι γίνεται με τα Apple, αλλά ξέρω πολύ καλά πόσο άχρηστα είναι τα Optiarc. Είχα τρελλαθεί μια φορά με κάποιο απ' αυτά που δημιουργούσε προβληματικές εγκαταστάσεις των Windows. Μέχρι να βρω τι έφταιγε έκανα δέκα format. Η πλάκα είναι ότι κατά τ' άλλα δουλεύει οκ, απλά μην δοκιμάσεις να κάνεις εγκατάσταση λειτουργικού απ' αυτό. Ρώτα στη Rainbow αν υπάρχει επιλογή για κάποιο άλλο. Βασικά, μ'εμένα έγινε το εντελώς αντίθετο. Δεν διαβάζει απολύτως κανένα dvd, διαβάζει μερικά cd's, αλλα διαβάζει απροβλημάτιστα το dvd εγκατάστασης των Leopard. Λες να έχω την επιλογή να τοποθετήσουν κάποιο άλλο?
kebinB Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 δεν νομίζω, θα στο αντικαταστήσουν με ένα ίδιο. μπορείς να το κάνεις κουμπαρά και το δεύτερο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.