pournaras Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μπερδευτηκε το πραγμα... τα τροφιμα που δημιουργουνται στο εργαστηριο ΠΩΣ λεγονται? Τι ακριβως εννοεις "στο εργαστηριο"; Δωσε ενα παραδειγμα.
chaplin1981 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Που ορίζεται το μεταλλαγμένο = καρκινογόνο; Ο σκύλος μου που είναι μπάσταρδο είναι γενετικά τροποποιημένος. Το καρπούζι που είναι υβρίδιο με κολοκύθα για να είναι μεγάλο δεν είναι κάτι αφύσικο (άλλο αν χάνει τη γεύση του, επικίνδυνο είναι; ). Ακόμα και το κοτόπουλο με τις 8 φτερούγες μπορεί να είναι μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής πολυφτέρουγων κοτοπούλων και να είναι ένα φυσικό υγιές κοτόπουλο με 8 φτερούγες. Μπορεί και όχι βέβαια. Δεν λέω πώς ΟΛΑ αυτά είναι βλακείες κι πως οτιδήποτε μας σερβίρουνε είναι απαραίτητα υγιεινό και ασφαλές. Αλλά δεν μπορώ να ακούω κόσμο να κάνει αυθαίρετα τον συνειρμό γενετικά τροποποιημένο -> επικίνδυνο. Το θεωρώ εξίσου ηλίθιο με τους συνειρμούς σύγχρονοι γερμανοί -> φταίνε που μας βομβαρδίσαν τον άγιο σπυρίδωνα ζεστούλα κάνει -> global warming θα πεθάνουμε από την θάλασσα που θα ανέβει στην Ελασσόνα η στάθμη της ρώσος μαφιόζος σκοτώνει αστυνομικό -> πού είναι οι πορείες τώρα; Μην τα μπερδευεις.Γενετικα τροποποιημενο στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι κατι που γινεται σε εργαστηριο.Ενας καρκινος για παραδειγμα ειναι μεν μεταλλαξη αλλα προερχεται απο παραγοντες ΚΑΙ ασχετες με την ανθρωπινη παρεμβαση στη φυση(υπαρχει απο τοτε που εμφανιστηκε γενικα η ζωη σε αυτον τον πλανητη).Οταν μιλαμε ομως για γενετικα τροποποιημενα τροφιμα εννοουμε οτι παρεμβαινουμε στην αρχικη συσταση καποιου και του αλλαζουμε τα φωτα.Αυτο ποσο νορμαλ μπορει να ειναι?Επισης γινεται συγχιση πολλες φορες μεταξυ βιολογικων και γενετικα μεταλλαγμενων,Τα πρωτα απλα αφορουν την παραγωγη με φυσικο τροπο(ελεος δλδ, γιατι κανονικα ετσι επρεπε να ειναι,αλλα βλεπετε η διψα για κερδος κανει παλιες εννοιες να φαινονται καινουργιες με το αναλογο κοστος βεβαια).Ας πουμε οτι γενετικα τροποποιημενα τροφιμα δεν ενδεχουν κινδυνους για τον ανθρωπο.Απο την αλλη ομως οι εταιρειες οπως η monsanto,θα ελεγχουν την παραγωγη με αποτελεσμα να "εκβιαζουν" τους παραγωγους αναλογα με τα καπριτσια τους.Δλδ η εταιρεια λεει στον παραγωγο τι θα παραγει,πως,ποτε και με τι κοστος γι'αυτον(προμηθεια γενετικα τροποποιημενων σπορων γινεται μονο απο τις συγκεκριμενες εταιρειες).Φαντασου εναν κοσμο που θα παραγει μονο μεταλλαγμενα.Τρελη εκμεταλλευση και μονοπωλειο.
alexx20 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Τι ακριβως εννοεις "στο εργαστηριο"; Δωσε ενα παραδειγμα. Tα φρουτα και τα λαχανικα που δεν γινονται με τον παραδοσιακο τροπο, στο εργαστηριο δεν γινονται?
pournaras Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μην τα μπερδευεις.Γενετικα τροποποιημενο στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι κατι που γινεται σε εργαστηριο.Ενας καρκινος για παραδειγμα ειναι μεν μεταλλαξη αλλα προερχεται απο παραγοντες ΚΑΙ ασχετες με την ανθρωπινη παρεμβαση στη φυση(υπαρχει απο τοτε που εμφανιστηκε γενικα η ζωη σε αυτον τον πλανητη).Οταν μιλαμε ομως για γενετικα τροποποιημενα τροφιμα εννοουμε οτι παρεμβαινουμε στην αρχικη συσταση καποιου και του αλλαζουμε τα φωτα.Αυτο ποσο νορμαλ μπορει να ειναι?Επισης γινεται συγχιση πολλες φορες μεταξυ βιολογικων και γενετικα μεταλλαγμενων,Τα πρωτα απλα αφορουν την παραγωγη με φυσικο τροπο(ελεος δλδ, γιατι κανονικα ετσι επρεπε να ειναι,αλλα βλεπετε η διψα για κερδος κανει παλιες εννοιες να φαινονται καινουργιες με το αναλογο κοστος βεβαια).Ας πουμε οτι γενετικα τροποποιημενα τροφιμα δεν ενδεχουν κινδυνους για τον ανθρωπο.Απο την αλλη ομως οι εταιρειες οπως η monsanto,θα ελεγχουν την παραγωγη με αποτελεσμα να "εκβιαζουν" τους παραγωγους αναλογα με τα καπριτσια τους.Δλδ η εταιρεια λεει στον παραγωγο τι θα παραγει,πως,ποτε και με τι κοστος γι'αυτον(προμηθεια γενετικα τροποποιημενων σπορων γινεται μονο απο τις συγκεκριμενες εταιρειες).Φαντασου εναν κοσμο που θα παραγει μονο μεταλλαγμενα.Τρελη εκμεταλλευση και μονοπωλειο. Αυτο δεν εκανε ο ανθρωπος απο αρχαιοτατων χρονων με το μπολιασμα; Tα φρουτα και τα λαχανικα που δεν γινονται με τον παραδοσιακο τροπο, στο εργαστηριο δεν γινονται? Δεν εχεις κι αδικο, αν δουμε ως εργαστηρια τα νεου τυπου θερμοκηπια, που δεν θελουν καθολου χωμα, οντως.
chaplin1981 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Οχι.Οταν λεμε παρεμβαινει εννοουμε στον γενετικο κωδικα...Ο ηλιος ας πουμε παρεμβαινει στον γενετικο μας κωδικα και προκαλει καρκινο(ακομα κι αν δεν υπηρχε μολυνση του περιβαλλοντος).Σε αυτη την περιπτωση ομως ο καρκινος σαν γενετικη μεταλλαξη παρουσιαζεται σαν ενα σταδιο στα εμβια και οχι ξαφνικα.Με το να παρουσιασει μεταλλαξη κατι ξαφνικα "τρελαινει" το γενετικο κωδικα του.Σκεψου εναν επιθετικο καρκινο σε εναν ανθρωπο...Απλα καμια ελπιδα.
Lucifer Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Επίσης φανταστείτε και έμπολα σε γατάκια, φρίκη. Τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ δεν φτιάχνονται ούτε μόριο-μόριο στο εργαστήριο, ούτε βουτώντας τα σε βαρέλια με φωσφωριζέ πράσινο υγρό υπό την επίβλεψη του Σρέντερ, ούτε βάζοντάς τα να κάνουν ηλιοθεραπεία κάτω από την τρύπα του όζοντος. Για τα είδη που έχουμε αποκωδικοποιήσει κάποιο μέρος του γονιδιώματος και ξέρουμε τι κάνει, μπορούμε να το κάνουμε έτσι. Άλλος τρόπος, και συνηθέστερος είναι -ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ- να ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ, ΖΟΜΓΚ ΟΜΦΚΓ. Σε φάση, το σταφύλι Λούσιφερ έχει γαμάτη γεύση, το σταφύλι Χάρων όμως αντέχει μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών και ευδοκιμεί ευκολότερα και σχεδόν παντού. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Διασταυρώνουμε τις ποικιλίες και βγαίνει το σταφύλι Χάριφερ που είναι νόστιμο και αντέχει. Και αυτό σημαίνει πως τέρμα τα άνοστα σταφύλια Χάρων και τα ακριβά και τίγκα στο φυτοφάρμακο Λούσιφερ. Αυτά τα φρικτά πράγματα κάνουμε. Μπολιάσματα και αλλαγές στον γενετικό κώδικα σπόρων που μόλις γίνουν καρποί, τους πετάμε στο υδροχλωρικό οξύ μας.
chaplin1981 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 η διασταυρωση ποικιλιας δεν ενδεχει κινδυνους?για δες λιγο τι εγινε με την διασταυρωση ευρωπαικης και αφρικανικης μελισσας για την παραγωγη καλυτερης ποιοτητας μελιου...
Lucifer Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Τι έγινε; Είναι πιο επιθετικές. Το μέλι ούτε λευχαιμία σου προκαλεί, ούτε τίποτα. Το "πρόβλημα" δεν είναι στο υβρίδιο, η επιθετικότητα αυτή προκύπτει από το γονιδίωμα της Αφρικανικής. Δεν "φτιάξαμε" μια επιθετική μέλισσα, αν θες, το χαρακτηριστικό κληρονομείται πάντα από τον ένα γονέα -γιατί στην ουσία, αυτό έγινε.
Praetorianos Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Για τα είδη που έχουμε αποκωδικοποιήσει κάποιο μέρος του γονιδιώματος και ξέρουμε τι κάνει, μπορούμε να το κάνουμε έτσι. Άλλος τρόπος, και συνηθέστερος είναι -ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ- να ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ, ΖΟΜΓΚ ΟΜΦΚΓ. Σε φάση, το σταφύλι Λούσιφερ έχει γαμάτη γεύση, το σταφύλι Χάρων όμως αντέχει μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών και ευδοκιμεί ευκολότερα και σχεδόν παντού. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Διασταυρώνουμε τις ποικιλίες και βγαίνει το σταφύλι Χάριφερ που είναι νόστιμο και αντέχει. Και αυτό σημαίνει πως τέρμα τα άνοστα σταφύλια Χάρων και τα ακριβά και τίγκα στο φυτοφάρμακο Λούσιφερ. Άλλος τρόπος και ακόμα συνηθέστερος είναι να διασταυρώνεις ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. Σε φάση η ντομάτα Ισπανίας έχει γαμάτη γεύση, ο σολωμός Ατλαντικού αντέχει χαμηλές θερμοκρασίες. Τι κάνουμε? Διασταυρώνουμε τα είδη και βγαίνει ντοματούλα Ισπανίας που αντέχει σε πολικές θερμοκρασίες. Και τέρμα οι νόστιμες ντομάτες Ισπανίας, τουλάχιστον όμως θα μπορούν να δοκιμάσουν και οι βόρειες χώρες το συμπαθές συστατικό της χωριάτικης. Επίσης οι γενετικά τροποποιημένοι καρποί της Monsanto που δεν μπορούν να φυτρώσουν δεύτερη φορά, αλλά πρέπει να τους ξανααγοράσεις από την ίδια για να μπορέσεις να καλλιεργήσεις δεν είναι φανταστική ιστορία. Μάλιστα αν πέσει και κανας τροποποιημένος καρπός (δεν κάνει τέτοια πράγματα η Monsanto, γιατί δεν είναι ηθικό) κατά λάθος σε νορμάλ χωράφι και το κάνει άχρηστο, ε δεν έγινε και τίποτα. Δεν παίρνω θέση στα μεταλλαγμένα, προς το παρόν τα βλέπω σαν προέκταση των πατεντών που κάναμε παλαιότερα, καλό όμως είναι να παρουσιάζονται και οι δύο πλευρές για να μην υπάρξουν παρανοήσεις.
chaplin1981 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Επίσης οι γενετικά τροποποιημένοι καρποί της Monsanto που δεν μπορούν να φυτρώσουν δεύτερη φορά, αλλά πρέπει να τους ξανααγοράσεις από την ίδια για να μπορέσεις να καλλιεργήσεις δεν είναι φανταστική ιστορία. Μάλιστα αν πέσει και κανας τροποποιημένος καρπός (δεν κάνει τέτοια πράγματα η Monsanto, γιατί δεν είναι ηθικό) κατά λάθος σε νορμάλ χωράφι και το κάνει άχρηστο, ε δεν έγινε και τίποτα. ακριβως.εκει θα κατεληγα κι εγω με τα πολλα.το θεμα ειναι το πως θα εκμεταλλευθει η monsanto και η καθε monsanto την παραγωγη,συν τις επακολουθες οικολογικες συνεπειες.
dark_banishing Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Ως ιδέα είναι πολύ πορωτική. Είναι σαν να προγραμματίζεις, αλλά αντί για το pc να το κάνεις με τον πραγματικό κόσμο.
Lucifer Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μάλιστα αν πέσει και κανας τροποποιημένος καρπός (δεν κάνει τέτοια πράγματα η Monsanto, γιατί δεν είναι ηθικό) κατά λάθος σε νορμάλ χωράφι και το κάνει άχρηστο, ε δεν έγινε και τίποτα. Πως άχρηστο;
gtroza Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Πως άχρηστο; ψάξε στο web όχι μόνο άχρηστο ζητούσε και αποζημίωση για "κλοπή" σπόρων ακριβως.εκει θα κατεληγα κι εγω με τα πολλα.το θεμα ειναι το πως θα εκμεταλλευθει η monsanto και η καθε monsanto την παραγωγη,συν τις επακολουθες οικολογικες συνεπειες. όπως τις εκμεταλλεύεται ήδη .
gf030 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Τι ειναι μεταλλαγμενο; Αυτο που ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ δεν μπορει να γινει στη φυση. Η μεταλλαγμενη ντοματουλα πχ, που βλεπω οτι αρεσει σε πολλους: Ντοματα διασταυρωμενη με ποντικι. Καλη ορεξη. +1 gtroza ξανα Εδιτ Κοιταξτε τι εγινε στην Ινδια με την monsanto
Lucifer Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Τι ειναι μεταλλαγμενο;Αυτο που ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ δεν μπορει να γινει στη φυση. Ναι, στο δικό σου κόσμο και λεξικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.