Προς το περιεχόμενο

Απορία για Ηχεία Logitech X-530 5.1

Lost_Horizon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα τα ηχεία Logitech Χ-530 5.1 πολύ καλά, ρύθμισα την κάρτα ήχου (on board), απλά έχω μια απορία. Για ποιό λόγο όταν ακούω μουσική από cd ή από mp3 ακούγετε κανονικά και στα 5 ηχεία, ενώ όταν παίζω παιχνίδι από κάποια ιστιοσελίδα, ή ακούω απο το youtube κλπ κλπ ακούγετε μόνο από τα δύο?? Υπάρχει εξήγηση ή κάτι που μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

Κανονικά και τα mp3 θα έπρεπε να παίζουν με 2 ηχεία από την στιγμή που είναι στερεοφωνικά.

5.1 παίζουν τα games και οι ταινίες που υποστηρίζουν 5.1 αναπαραγωγή.

Αν θες να παίζουν όλα με emulation 5.1, υπάρχει η επιλογή "speaker fill" στο control panel της realtek. (realtek δεν έχεις);

capturebpt.jpg

Δημοσ.

θα συνιστουσα να εγκαταστησεις το προγραμμα ffdshow και να κανεις ολες τις ρυθμισεις απο εκει. ειναι εξαιρετικα χρησιμο

Δημοσ.

παιδια, κατεβασα το ffdshow αλλα δεν βρηκα καποια αναλογη ρυθμιση. οσο για τις επιλογες της realtek, ναι realtek εχω, αλλα εμενα ο Audio Manager ειναι αλλιως (μαλλον πιο παλιος) και δεν εχει αυτη την επιλογη. εχει μια αλλη που επιλεγεις τι ηχεια εχεις και εβαλα 6CH (που αποτι βλεπω απο την εικονα ειναι τα 5.1 surround.

Δημοσ.

Πάντως το stereo να το ακούς και εσύ stereo (2.1)

Όλοι οι αλγόριθμοι που κάνουν το stereo -> 5.1 τελικά υποβαθμίζουν την ποιότητα του ήχου.

Ειδικά καθώς το 5.1 θέλει πολύ πιο προσεκτική τοποθέτηση και στήσιμο.

Και εάν δεν έχεις σωστή γεωμετρία στα ηχεία τα τεχνάσματα των παραπάνω αλγορίθμων (που προϋποθέτουν ορθή γεωμετρία και θέση ακρόασης)…. είναι καταστροφικά.

Δημοσ.

φιλε μου κοιτα.. αν εσυ θες να ακους ηχο και απο τα 5 ηχεια για να εχεις την δυναμη τοτε ρυθμισε στην καρτα ηχου σου ολες τις εξοδους σαν line out ή σαν εξοδος μπροστινων ηχειων.. ετσι θα περναει στερεοφωνικο σημα σε ολες τις εξοδους σου ( αυτο εχω κανει και εγω με τα logitech z-5500) διοτι προσωπικα δεν με αφορα το 5.1 αλλα μονο η δυναμη .. αν παλι θες 5.1 και δεν σε νοιαζει η δυναμη θα πρεπει να ρυθμισεις τα παιχνιδια σου σε 5.1 το καθε ενα ξεχωριστα και στο youtube δεν ξερω. παντως εγω εχω το προγραμα breakaway και μου περναει τον στερεοφωνικο ηχο σε ολα μου τα καναλια

Δημοσ.

δεν καταλαβαινω εγκαταστω τους νεοτερους drivers τη realtek και δεν αλλαζει τιποτα ρε γαμωτο. κατεβασα και το breakaway και δεν μπορω να ρυθμισω τιποτα. πως θα ρυθμισω την κωλοκαρτα? δεν εχει επιλογες πουθενα για κατι τετοιο

Δημοσ.

πολυ παραξενο παντως να παιζει τα mp 3 και οχι τα βιντεα στο youtube

εγω αν δεν ενεργοποιησω τον ηχο απο την καρτα ηχου εχω στερεο και στα mp 3 και στα βιντεα...:rolleyes:

παντως δεν ειναι ωραιο να εχεις 5.1 και να ακους μουσικη απο τα 2.1....

επειδη εχουμε τα ιδια ηχεια με μονο τα μπροστινα δεν θα ακους και παρα πολυ δυνατα εδω με τα 5.1 και δεν κουφαινεσαι :P

Δημοσ.

Αν μιλάμε για δύο (2) κανάλια ήχου, σίγουρα είναι πολύ καλύτερο.

Δημοσ.
πολυ παραξενο παντως να παιζει τα mp 3 και οχι τα βιντεα στο youtube

εγω αν δεν ενεργοποιησω τον ηχο απο την καρτα ηχου εχω στερεο και στα mp 3 και στα βιντεα...:rolleyes:

επειδη εχουμε τα ιδια ηχεια με μονο τα μπροστινα δεν θα ακους και παρα πολυ δυνατα εδω με τα 5.1 και δεν κουφαινεσαι :P

τα ειχα και εγω καποτε αυτα.. μπορω να πω πως δεν ειναι ιδιεταιρα δυνατα .. και τα 5500 που εχω τωρα απο οτι βλεπω ουτε αυτα ειναι πολυ δυνατα ( οσο λενε και ξανα λενε )

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Αγόρασα τα ηχεία Logitech Χ-530 5.1 πολύ καλά, ρύθμισα την κάρτα ήχου (on board), απλά έχω μια απορία. Για ποιό λόγο όταν ακούω μουσική από cd ή από mp3 ακούγετε κανονικά και στα 5 ηχεία, ενώ όταν παίζω παιχνίδι από κάποια ιστιοσελίδα, ή ακούω απο το youtube κλπ κλπ ακούγετε μόνο από τα δύο?? Υπάρχει εξήγηση ή κάτι που μπορώ να κάνω?

http://logitech-en-emea.custhelp.com/cgi-bin/logitech_en_emea.cfg/php/enduser/fattach_get.php?p_sid=4WTDiC_j&p_li=&p_accessibility=&p_redirect=&p_tbl=9&p_id=4009&p_created=1150720174&p_olh=0

Μπορεις να κατεβασεις το manual αλλα δεν θα βρεις λυση γιατι απλα δεν υπαρχει. Αν η καρτα σου ειναι 2.1 δηλαδη εχει μονο μια εξοδο για ηχο τα πισω ηχεια δεν θα λειτουργησουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...