_chris_ Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 παιδιά θέλω την βοήθειά σας για μια άσκηση σχετικά με τη δημιουργία ενός ER διαγράματος. ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ (έχουμε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο που δέχεται παραγγελίες από πελάτες) εν συντομία: Κάθε παραγγελία δίνεται από έναν μόνο πελάτη και περιλαμβάνει περισσότερα του ενός βιβλία (αναλύεται δηλαδή σε περισσότερες της μιας σειρές παραγγελίας) Κάθε πελάτης μπορεί να δώσει παραπάνω από μια παραγγελία σε διαφορετικές ημερομηνίες. Για ΠΕΛΑΤΗ έχουμε: όνομα, ΑΦΜ, τηλέφωνα. Για ΒΙΒΛΙΑ έχουμε: κωδικό βιβλίου, τιμή, χρονολογία κυκλοφορίας. Για ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ έχουμε: ημερ. Παραγγελίας, ημερ. Παραδοσης, συνολικό κόστος Για σειρά ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ έχουμε: κωδικό βιβλίου, τεμάχια, συνολικό κόστος σειράς . με βάση αυτά εγώ δημιούργησα το διάγραμμα. είναι σωστό; τουλάχιστον πιστεύω είμαι κοντά στη λύση. κάποιο σχόλιο....
lefterhs Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Η Παραγγελία πρέπει να είναι entity, και όχι relationship, που περιέχει (contains) πολλές Σειρές Παραγγελίας. Ο Κωδικός Βιβλίου δεν μπορεί να είναι key attribute στο entity Σειρά Παραγγελίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.