Προς το περιεχόμενο

Κοινωνική ερώτηξης:

dis_member80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά καιρούς επισκευάζω διάφορα και μεταξύ αυτών και laptop.Έχουν ψωμί,οι σκιτζήδες δαγκώνουν τ' άντερά τους και μεις τρώμε ψωμάκι.

Ήρθε χτες ένας κιτρινιάρης και μούδειχνε το HP του (καινούργιο...) που δεν του δούλευε το ανεμιστήρι.Τούδειξα με νοήματα (να καταλάβω κι εγώ,μιας και δεν μίλαγε γρυ Ελλήνικος,ούτε μασούλαγε Φραγκολεβαντίνικα,btw) ποιό είναι το ανεμιστήρι,συγκατένευσε και του είπα τη λυπητερή για αντικατάσταση.

Στράβωσε μόλις άκουσε τη κατοστάρα να ξεγλυστράει απ' τη τσέπη του και προσπάθησα να τον επαναφέρω στη πραγματικότητα,μιας και μένα θα μου στοιχίσει τουλάχιστον τέσσερις ώρες απ' τη ζωή μου:Ένα δίωρο το λύσε-φύσηξε-καθάρισε-αντικατέστησε + άλλο τόσο το πήγαιν' έλα στα μαγαζά.

Τον έβαλα να το λύσει μόνος του μπροστά μου (να παρακολουθήσω μη κάνει καμια μαλακία και το χαλάσει) να μη νομίζει ότι τον δουλεύω,τούδειξα στο χάρτη την Ελληνική Silicon Valley (λέγε με Στουρνάρη,μην τον στείλω στην Αγία Παρασκευή και τούρθει το μισό laptop επισκευή...).Με τη προϋπόθεση να τον δαγκώσω κανα κοσαράκι,σαν προμήθεια/καπέλο.

Δούλεψε υπό την επίβλεψή μου κανα τριάρι τέταρτα,έφτασε κάπου στη μέση και με ρωτάει πότε θα του το ετοιμάσω αν μου το αφήσει.Τα βρίσκουμε στις μέρες και μου το αφήνει,όπως το έλυσε.

Σήμερα το πρωΐ είχα flashιά και το βάζω να δουλεύει με ένα Dvdήρι,κάμποσες ώρες loopα.Ούτε κολλήματα ούτε τπτ.Στο καπάκι τρέχω ένα prime95 και ως εκ θαύματος πήρε μπρος ο ανεμιστήρ.Χωρίς -πάντα- καμία επίπτωση στα υπόλοιπα,τρέχουν όλα κανονικά.

Και έρχομαι στο ζουμί:Ή το παίζω Τσάκωνας ( και του δαγκώνω τη κατοστάρα που συμφωνήσαμε ούτως ή άλλως),όπως στην ταινία με τον κινητήτα του Volks-Wagen,για όσους θυμούνται τις cultιές που διαμόρφωσαν το σημερινό μπουρδέλλο που ζούμε...),ή τον περιμένω,να του δείξω ότι δουλεύει ο ανεμιστήρας άμα ζοριστεί το μηχανάκι (και μέχρι τώρα δεν δούλευε γιατί το να ανοίξει μια σελίδα και να πληκτρολογήσει ένα κειμενάκι δεν φτάνει να ζεσταθεί για να πάρει μπρος), να το δέσει μόνος του,να του δείξω τη μαλακία που τον δέρνει και τί θα συναντήσει μπροστά του αργότερα (είναι και πιτσηρής,πανάθεμά τον) και να του πάρω το κοσαράκι που λέγαμε,μιας και ασχολήθηκα τελικά με το εργαλείο του,άσχετα αν δεν έκανα τίποτε που να δικαιολογεί τα είκοσί μου.

Btw,μαγαζί έχω,άσχετα είδη πουλάω (κάτι μπρίκια για κόλλημα,σε κάτι κουλούς τραβάω πηχτές,να βγαίνει λέμε,που δεν...),αλλά εξυπηρετώ (και ξεστραβώνωάμα λάχει) τα φιλαράκια μου ενίοτε.

Θέλω γνώμες,παρακαλώ.Δηλαδή τί θα κάνατε στη θέση μου εσείς,ιδίως στην σημερινή κατάσταση που ο υδραυλικός την καλημέρα του την κοστολογεί 120€ και ο χασοδίκης φτάνει τη χέρα του ίσαμε το μπατζάκι,άμα στη βάλει στη τσέπη.

Υ.Γ.Το ύφος είναι για να ευθυμήσουμε,τα γεγονότα όμως ισχύουν ατόφια.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σκέψου αν ήσουν εσύ στην θέση του και πήγαινες το δικό σου λαπτοπ για "φτιάξιμο"

πόσο νομίζει ότι θα σου έπαιρναν?

Απ' την άλλη αν του πεις ότι δεν είχε κάτι το λαπτοπ και του ζητήσεις 20 λες και ο ίδιος ότι δεν έκανες κάτι που να τα δικαιολογεί.

Δημοσ.

Δεν μου απάντησες.Παρακαλώ.

Άλλο τί σκέφτομαι να κάνω και πως θα το δικαιολογήσω συνειδησιακά.Μου στοίχησε μια ογδοντάρα τις προάλλες για επισκευή μητρικής σε netbook (είκοσι λεπτά υπόθεση,λυμμένο το πήγα και χωρίς βίδες,εγώ το ξανάδεσα),δεν τα ξέρω όλα...

Δημοσ.

Εγώ θα του έλεγα την αλήθεια και θα του έπαιρνα το εικοσάρικο.

Τα λεφτά έχουν κάποια αξία όμως η εκτίμηση που κερδίζεις από έναν άνθρωπο

λέγοντάς του την αλήθεια, είναι ανεκτίμητη! :-)

Δημοσ.

κάνε ότι νομίζεις θα σε ικανοποιήσει καλύτερα..

η δική μου γνώμη είναι να ακολουθήσεις την συνείδησή σου χωρίς να επιρρεάζεσαι από τους υλικούς πειρασμούς..

ΥΓ Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα....

Δημοσ.
Δεν μου απάντησες.Παρακαλώ.

Άλλο τί σκέφτομαι να κάνω και πως θα το δικαιολογήσω συνειδησιακά.Μου στοίχησε μια ογδοντάρα τις προάλλες για επισκευή μητρικής σε netbook (είκοσι λεπτά υπόθεση,λυμμένο το πήγα και χωρίς βίδες,εγώ το ξανάδεσα),δεν τα ξέρω όλα...

Σε τέτοιες φάσεις που σκέφτομαι να δώσω και το 20λεπτο στην γιαγιά στα φανάρια, θα έπαιρνα χαλαρά το 120άρι... Εδώ που φτάσαμε θα πεινάσουν τα δικά του παιδιά ή τα δικά μου, οπότε i don't give a damn...

Υ.Γ. μόνο στην περίπτωση προηγούμενης φιλικής σχέσης μαζί του, ή πιθανότητας να μου φέρει νέους πελάτες, ή αν ήμουν χρόνια στην αγορά επισκευής υπολογιστών, και δεν θα ήθελα να φανώ καραγκιόζης, θα του το έδινα πίσω δωρεάν και θα του έλεγα την αλήθεια...

Δημοσ.

Ούτε φιλική σχέση υπάρχει,ούτε περιμένω να μου συστήσει πελάτες.Στο φτερό με πέτυχε...

Στα "γιαγιές" δεν δίνω μία και τσαντίζομαι όταν με αναγκάζουν οι αφγκανομπαγκλαπάκηδες να κουνήσω αρνητικά τα χέρια όταν με το έτσι θέλω πάνε να μου καθαρίσουν το παρμπριζ.Έχω στήσει όμως (τζαμπέ) ενός (που ήθελε Farsi) και τούβαλα και ένα Vlc γιατί ο media player τούκανε τσαλίμια.

---------- Προσθήκη στις 17:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:48 ----------

Δλδ ρε μάστορα, θα βγάλεις μέσο όρο απο αυτά που θα σου πούμε, κι εσύ θα το κάνεις;

Όχι ρε συ,τόσο μαλάκας δεν έχω καταντήσει (δεν με έχουν καταντήσει δηλαδή...) ακόμα.

Κοιτάω και μαζεύω γνώμες.

Δημοσ.

Προφανώς αφού το ανεμιστηράκι δεν είχε τίποτα δε θα χρειαζόταν να φας "4 ώρες", απλά θα το ανακάλυπτες με ένα τεστάκι όπως κι έκανες (αν και ως υποτιθέμενος τεχνικός που υποτίθεται δε βλέπει πρώτη φορά φορητό, αυτό έπρεπε να το ξέρεις ήδη και να του το πεις ευθύς αμέσως :o). Άρα ούτε ανταλλακτικά παίζουν, ούτε έκανες κάποιου είδους επισκευή, οπότε τα 100 μου φαίνονται άκυρα.

Όμως:

- Επειδή σε ταλαιπώρησε και σου έφαγε χρόνο (προσωπικά τη ζωή μου έχω σταματήσει να τη χαρίζω).

- Επειδή είναι "σκίστεεε" και αυτοί όταν πατήσεις στα μαγαζιά τους και τους ζητήσεις απόδειξη γίνονται ανατολικότεροι από Ασιάτες.

- Επειδή είχατε συμφωνήσει κιόλας το κατοστάρικο.

...ένα 50άρι στο νερό το ζητάς.

Αλλά...

ο υδραυλικός την καλημέρα του την κοστολογεί 120€

...ειδικά αυτό που είπες είναι παντελώς άκυρο. Τράβα κι εσύ να τρως τις βρωμιές και τα σκ... του καθενός και μετά πάρε 120€ με το καλημέρα. Δε βλέπω όσοι πεινάνε να το γυρίζουν σε υδραυλικοί, αντιθέτως τους ψάχνουμε να τους βρούμε. Μην ακούω μλκς. :o

Δημοσ.
Προφανώς αφού το ανεμιστηράκι δεν είχε τίποτα δε θα χρειαζόταν να φας "4 ώρες", απλά θα το ανακάλυπτες με ένα τεστάκι όπως κι έκανες (αν και ως υποτιθέμενος τεχνικός που υποτίθεται δε βλέπει πρώτη φορά φορητό, αυτό έπρεπε να το ξέρεις ήδη :o). Άρα ούτε ανταλλακτικά παίζουν, ούτε έκανες κάποιου είδους επισκευή, οπότε τα 100 μου φαίνονται άκυρα.

Όμως:

- Επειδή σε ταλαιπώρησε και σου έφαγε χρόνο (προσωπικά τη ζωή μου έχω σταματήσει να τη χαρίζω).

- Επειδή είναι "σκίστεεε" και αυτοί όταν πατήσεις στα μαγαζιά τους και τους ζητήσεις απόδειξη γίνονται ανατολικότεροι από Ασιάτες.

- Επειδή είχατε συμφωνήσει κιόλας το κατοστάρικο.

...ένα 50άρι στο νερό το ζητάς.

Μα τον έβαλα να το λύσει μόνος του,μισολυμμένο ήταν,θυμάσαι;Ένας λόγος παραπάνω να μην πάρω μία.

Αλλά...

...ειδικά αυτό που είπες είναι παντελώς άκυρο. Τράβα κι εσύ να τρως τις βρωμιές και τα σκ... του καθενός και μετά πάρε 120€ με το καλημέρα. Δε βλέπω όσοι πεινάνε να το γυρίζουν σε υδραυλικοί, αντιθέτως τους ψάχνουμε να τους βρούμε. Μην ακούω μλκς. :o

Όπα.Μάλλον έχεις καιρό να φωνάξεις υδραυλικό.

Έλλειπα ταξίδι και αναγκάστηκε η γυναίκα μου λόγω διαρροής (όχι στο καζανάκι αλλά στο σωλήνα που ρίχνει τα νερά) να φωνάξει υδραυλικό.Έκατσε όπως μου είπε ένα τεταρτάκι,της έβαλε ένα πλαστικό σωλήνα (ούτε καν χρήση βουτανίου+καλάϊ) κι αυτόν στραβό και τη δάγκωσε τα 120 που λέω.

Όσο για τα σκατά του καθενός κλπ,αυτά τα αφήνω για τα μεσημεριανάδικα της Πάνιας,πιστεύω γνωρίζεις τους θαμώνες της...).Δηλαδή,πολύ κλάμα,πολύ μελό βρε παιδί μου αυτά "τα σκατά του καθενός" που ο πτωχός πλην τίμιος υδραυλικός τρώει καθημερινά...

Έχεις ακούσει για την ατσαλίνα που λένε;Είναι ένα σπιράλ με μανέλα στην άκρη,σαν αυτό που έχουν για "οδηγό" καλωδίων οι ηλεκτρολόγοι.Ήθελε να μου αλλάξει τη λεκάνη πάνω από 0.5k€),γιατί μου έπεσε το αφρόζο μέσα και δυσκολευόταν να φύγει το νερό.Μέσα σε ένα εικοσαλεπτάκι το είχα στα χέρια μου,αφού τράβηξα καμια δεκαριά φορές καζανάκι,ακριβώς για να αποφύγω να έρθω σε επαφή με τα παράγωγα της οικογενειακής μας πέψης...

Δημοσ.

offtopic

Όπα.Μάλλον έχεις καιρό να φωνάξεις υδραυλικό. Έλλειπα ταξίδι και αναγκάστηκε η γυναίκα μου λόγω διαρροής (όχι στο καζανάκι αλλά στο σωλήνα που ρίχνει τα νερά) να φωνάξει υδραυλικό.Έκατσε όπως μου είπε ένα τεταρτάκι,της έβαλε ένα πλαστικό σωλήνα (ούτε καν χρήση βουτανίου+καλάϊ) κι αυτόν στραβό και τη δάγκωσε τα 120 που λέω.

Εντάξει, έπεσε σε περίπτωση, δε νομίζω να ζητάνε όλοι 120 για το σωληνάκι που θα το άλλαζες και μόνος σου στο κάτω κάτω αν ήσουν εκεί. Κι εδώ στην περιοχή μου υπάρχουν 2-3, ο ένας μπορεί να ζητήσει έτσι κοροϊδίσια, οι άλλοι όχι.

Όσο για τα σκατά του καθενός κλπ,αυτά τα αφήνω για τα μεσημεριανάδικα της Πάνιας,πιστεύω γνωρίζεις τους θαμώνες της...).Δηλαδή,πολύ κλάμα,πολύ μελό βρε παιδί μου αυτά "τα σκατά του καθενός" που ο πτωχός πλην τίμιος υδραυλικός τρώει καθημερινά...

Εσύ μπορεί να τους γνωρίζεις, εγώ πάντως μέχρι το Πάσχα που πάτησα στο χωριό και η τηλεόραση ήταν ανοιχτή από τη γιαγιά, δε γνώριζα καν αν η Πάνια κάνει ακόμα εκπομπή στην τηλεόραση. Μη κρίνεις εξ ιδίων κύριος... :o

Τέλος πάντων, αυτό με τις βρωμιές του καθενός ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΙΣΧΥΕΙ, δε σου κλάφτηκε κανένας, λάθος κατάλαβες. Απλά σου λέω πως ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ 120€ για μικροεπισκευές. Γιατί κάποια στιγμή θα ασχοληθείς και με σκατά και με όλα και θα μπεις και σε κάθε κολοφωταγωγό να αλλάξεις αποχετεύσεις και παντού άμα χρειαστεί. Δυσνόητο; Άμα είναι τόσο απλό και ωραίο επάγγελμα, γιατί δε γίναμε κι εσύ κι εγώ υδραυλικοί, τί μας χάλασε;

Δημοσ.

Να πω και εγω τη γνωμη μου. Βεβαιως και πρεπει να παρεις λεφτακια στη τελικη δεν θα το δεσεις και τζαμπα. Το ποσο ομως εσυ θα το καθορισεις. ( Παρτου ενα 30αρι ετσι για να σε θυμαται...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...