Προς το περιεχόμενο

ξέρει κανείς από...σαξόφωνο???

voudas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το στόρι ως εξής... γενέθλια ο αδερφός, θα μαζευτούν λεφτά από φίλους για δώρο... πάντα ήθελε σαξόφωνο...

όποιος έχει ασχοληθεί, επειδή βλέπω υπάρχουν κατηγορίες (tenor/alto/soprano κλπ) μπορεί να δώσει info για τι επιλέγει κάποιος αρχάριος και γιατί?

επίσης τα σαξόφωνα που βλέπω 350-400 ευρώ, έχει νόημα να τα κοιτάω ή είναι ψεύτικα πχ?

thx

saxophone-emoticon.gif

Δημοσ.

Αν και δεν είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω σε θέματα σαξοφώνου, θα κάνω μια προσπάθεια.

Για αρχάριους καταλληλότερα είναι τα alto.

Ένα καλό sax που να την παλεύει κοστίζει γύρο στα 1000 ευρώ και καλή μάρκα είναι η Jupiter απ'οτι έχω ακούσει αλλά δεν θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάτι τόσο ακριβό για αρχή. Καταλληλότερο νομίζω είναι ένα Startone στα λεφτά που διαθέτεις.

Το σαξόφωνο και γενικά τα πνευστά όργανα είναι κομματάκι δύσκολα στην εκμάθηση τους σε σχέσει με άλλα όργανα και θέλουν αρκετή εξάσκηση έστω και για να βγάλεις την πρώτη σου νότα. Μη περιμένεις ότι επειδή πήρες sax θα παίζεις καλά σε λίγο χρονικό διάστημα. Μπορεί και σε δυο μήνες να πιάνει σκόνη στη γωνία.

Δημοσ.

Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να μας πεις κάποια πράγματα:

(1) Ο αδερφός σου παίζει σαξόφωνο ήδη ή απλά του αρέσει;

(2) Τι ύψος και βάρος έχει; Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με το σωματότυπο του οργανοπαίκτη και με την εμπειρία του. Φυσικά και έχουν διαφορετικό ήχο, αλλά το βασικό κριτήριο είναι το παραπάνω.

Και γι αυτά των 350-400 ευρώ, ναι, ψεύτικα είναι. Μην ασχοληθείς καν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...