Προς το περιεχόμενο

Mount and Blade Warband

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις τελειώσω το κανονικό campaign δλδ μόλις μπορέσω να γίνω βασιλιάς και να τους σκίσω όλους τότε αρχιζω το 1257 asap.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νέα από τον πόλεμο.. Η περίοδος ειρήνης στο Σουλτανάτο κράτησε αρκετά μεγάλο και χρονικό διάστημα. Όλο αυτό τον καιρό ειρήνης γύρναγα με τον στρατό κατέστρεφα γειτονικά χωριά για να τους κλέβω τα τρόφιμα και τις αγελάδες τους :P, έφτιαξα διάφορα μαγαζιά σε όλες τις μεγάλες πόλεις και αναβάθμισα το χωριό μου με οτιδήποτε μπορούσα να αγοράσω.

Τα μαγαζιά που φτιάχνεις στις πόλεις σου δίνουν κάθε βδομάδα ένα μικρό εισόδημα ώστε να μπορείς τουλάχιστον να βγάζεις τα εβδομαδιαία έξοδα για να συντηρείς τον στρατό σου. Πάντως τα τρελά λεφτά τα βγάζεις μόνο σε περίοδο πολέμου.

Συντομα ο σουλτάνος κήρυξε πόλεμο σε ένα από τα γειτονικά βασίλεια και μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσω το πολεμικό μου μένος.

Αρχικά μετά από κάλεσμα πήρα μέρος στην πολιορκία μια πόλης από τα στρατεύματα του Σουλτάνου και μετά από αρκετή ώρα και αφού καθαρίσαμε ορδές αντιπάλων στα τείχη μέσα στην πόλη και στο κάστρο καταφέραμε και την κατακτήσαμε. Οι πολιορκίες είναι ένα από τα ομορφότερα στοιχεία του παιχνιδιού. Φοβερό όταν την πέφτεις με τα στρατεύματα σου με τον πολιορκητικό κριό και σου ρίχνουν οι άλλοι με τα τόξα από πάνω. Γενικά η αίσθηση της μάχης στο mount and blade είναι το δυνατότερο του στοιχείο.

Μετά την κατάκτηση της πόλης βγήκα με τον στρατό μου και άρχισα να λεηλατώ μικρά χωριά βγάζοντας τρελά χρήματα. Κάποια στιγμή έκανα το μεγάλο βήμα.. Την έπεσα μόνος μου σε ένα κάστρο! Μετά από σκληρές μάχες και αφού έχασα μεγάλο μέρος του στρατού μου κατάφερα και το κατάκτησα. Φυσικά έκανα αίτηση στον Σουλτάνο να μου δοθεί στο όνομα μου και μετά από λίγες μέρες έγινα και ο επίσημος lord του.

Σημαντικό οικονομικό κέρδος να κατέχεις κάστρα. Ήμουν και τυχερός γιατί με το που το που έγινα lord μετά από λίγες μέρες έγινε ειρήνη και τουλάχιστον δεν είχα την έννοια για να το υπερασπίζομαι.

Αισθηματικά με το amore μου αφού της είπα ποιήματα και περάσαμε άπειρες ώρες και ραντεβού μαζί της τελικά ζήτησα το χέρι από τον πατέρα της και αυτός δέχτηκε αρκεί να του δώσω 13k δηνάρια. Είμαι ένα βήμα πριν τον γάμο. Με ένα γάμο φτιάχνεις μια συμμαχία με την οικογένεια της και σε βοηθάει να ανέβεις στην ιεραρχία.

Πλέον στόχοι να κάνω τον γάμο και να βελτιώσω πως με βλέπουν οι άλλοι εμίρηδες να κατακτήσω και άλλα κάστρα με τον στρατό μου και να μπορέσω να ανέβω στην ιεραρχία. Ο πόλεμος έχει ξανανοίξει για τα καλά αφού πλέον πολεμάμε με δύο από τα γειτονικά βασίλεια.

Απίστευτο πάντως το game δεν το περίμενα να ήταν ακριβώς ότι ήθελα από έναν τίτλο rpg δλδ διπλωματία, μάχες, rpg και rts στοιχειά όλα μαζί με μια old school αισθητική.

Δημοσ.

το ειχα ξεκινήσει αναμένοντας πολλά αλλά ήταν πάρα πολύ unpolished και το παράτησα απο την αρχή. Τελείως χύμα χωρις καποιο story με άσχημα γραφικά και animation σε πετάει στην μέση του πουθενά. Στα videos με τις μάχες πάντως φαίνεται καλο. Μου θύμησε εποχές παιχνιδιών των 80'ς - κανα defender of the crown ξέρω γω

Δημοσ.

Nα σου πω και εμένα μου θύμιζει αρκετά defender of the crown μάλλον γιαυτό έχω κολήσει μαζί του. Ακόμα θυμάμαι τον κόσμο στην Στουρνάρα το 80 να συνωστίζεται έξω από τις βιτρίνες των μαγαζιών για να θαυμάσει το τεχνολογικό θαύμα στα γραφικά του defender of the crown.

Δημοσ.

Βασικά εγώ με το 1257 το γύρισα merchant μεριά.

Με αγοραπωλησίες αλατιού, δέρματος και σίδερου έβγαλα σήμερα γρήγορα γρήγορα 50,000 δυνάρια. Αγοράζω 30-50 το κομμάτι και πουλάω 300-350. Έφτιαξα και μιά ομάδα από 30 πανάκριβους mercenaries και δεν με πλησιάζει κανένας.

Αλλά το trading όπως και να το κάνεις ειναι λίγο βαρετό.

Δημοσ.

καλά εγώ τόσο άχρηστος είμαι ?

έπαιξα το 1257 3 μήνες χρόνος παιχνιδιού

και όλο prisoner ήμουν γιατί δεν καταλαβαίνω

ποιοι είναι φίλοι και ποιοι εχθροί

πάνω από 3κ δηνάρια δεν το κατάφερα να το πάω

και αυτά από trade αλλά όχι τέτοιο άνοιγμα στο κέρδος

πολύ μικρότερο 30 δηνάρια έβγαζα το κομμάτι και δεν ξέρω γιατί

αλλά έχουν limited ποσότητες και να θέλω να πάρω

30 κομμάτια δεν μπορώ γιατί δεν έχουν

εμ το άλλο ? βρήκα στο δρόμο μου 80 γελάδια

και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να τα οδηγήσω κάπου

ούτε να τα πουλήσω ούτε να τα σφάξω μπορώ υποπτεύομαι bug

δώστε κάνα tip να το ξαναρχίσω αν είναι :-D

Δημοσ.

Βασικά για να βγάλεις μπόλικα λεφτά, ξεκίνα το παιχνίδι με κανα 2 πόντους στο Trade και 2 πόντους στο Inventory Management.

Μετά, κατευθείαν ξεκινάς trading. Επειδή δεν έχεις πολλούς πεζούς μαζί σου, θα είσαι γρήγορος και θα αποφεύγεις τις μάχες. Το μυστικό είναι να διατηρήσεις τη ταχύτητα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχεις αρκετά άτομα με άλογα αν έχεις πεζούς στρατιώτες.

Στην αρχή είσαι μόνος σου με το άλογο, οπότε θα είσαι γρήγορος.

Τώρα τρελά λεφτά θα βγάλεις αν αγοράζεις για παράδειγμα αλάτι από τις νοτιοανατολικές χώρες ( Κύπρος, Αίγυπτος κλ) και το πουλάς στις βόρειες. Θα αγοράζεις 30-50 το κομμάτι και θα πουλάς 300-φεύγα.

Επίσης ομοίως στις βορειοανατολικές χώρες θα βρίσκεις δέρμα και σίδηρο πολύ φτηνά και θα τα πουλάς δυτικά πολύ ακριβά.

Μόλις βγάλεις λίγα λεφτά, αγόρασε άλογα να έχεις στο inventory για να μήν ελλατώνεται η ταχύτητα από το φορτίο σου και μετά αρχίζεις να αγοράζεις μισθοφόρους. Μετά δεν θα σε πλησιάζει κανένας και θα συνεχίσεις το trading χωρίς κινδύνους.

Δημοσ.

καλά εγώ τόσο άχρηστος είμαι ?

έπαιξα το 1257 3 μήνες χρόνος παιχνιδιού

και όλο prisoner ήμουν γιατί δεν καταλαβαίνω

ποιοι είναι φίλοι και ποιοι εχθροί

πάνω από 3κ δηνάρια δεν το κατάφερα να το πάω

και αυτά από trade αλλά όχι τέτοιο άνοιγμα στο κέρδος

πολύ μικρότερο 30 δηνάρια έβγαζα το κομμάτι και δεν ξέρω γιατί

αλλά έχουν limited ποσότητες και να θέλω να πάρω

30 κομμάτια δεν μπορώ γιατί δεν έχουν

εμ το άλλο ? βρήκα στο δρόμο μου 80 γελάδια

και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να τα οδηγήσω κάπου

ούτε να τα πουλήσω ούτε να τα σφάξω μπορώ υποπτεύομαι bug

δώστε κάνα tip να το ξαναρχίσω αν είναι :-D

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι:

Εάν είσαι υπήκοος μιας χώρας να πας στο notes->factions,εκεί θα δεις με ποιον είσαι σε πόλεμο.

Πάντα πρέπει να αποφεύγεις τα γρίζα units στο χάρτη όταν δεν έχεις στρατό ή είναι >10,μέχρι τουλάχιστον να έχεις έναν στρατό με 15-20 άτομα καλό είναι να αποφεύγεις τους pirata γιατί είναι δυνατοί αντίπαλοι.

Βέβαια εάν είσαι μπουρί lvl25-30 με καλό εξοπλισμό μπορείς να κυκλοφορείς και μόνος. :mrgreen:

Τέλος σε κάθε πόλη μπορείς να κάνεις evaluation of trade(ή κάτι τέτοιο)στο marketplace.

Εκεί μετά από λίγη ώρα παιχνιδιού θα σου βγάλει που ακριβώς πρέπει να πουλήσεις τι και σε τι τιμή.

Βέβαια εξαρτάται με το trade skill σου τι πληροφορίες θα πάρεις.

Περισσότερα δεν μπορώ να σου πω γιατί παίζω το σκυλί του πολέμου και όλα τα λεφτά/εξοπλισμός που έχω είναι από μάχες ή/και freelancer. :devil:

Δημοσ.

Αυτό που πάς στο marketplace και κάνεις διερεύνηση τις τιμές στην αγορά δεν αποδίδει αν το trade ειναι χαμηλό.

Ο πιό εύκολος τρόπος είναι αυτό που έγραψα παραπάνω: αλάτι, δέρμα, σίδηρος. Αυτά τα 3 έχουν τρομερές διακυμάνσεις στις τιμές τους από χώρα σε χώρα και τα κέρδη είναι τρελά.

Δημοσ.

Το game έχει από τα καλύτερα combat systems και είναι αρκετά ανταγωνιστικό στο multiplayer μέρος.

Υπάρχει ένα mod για το multiplayer που προσθέτει rpg στοιχεία(ανεβάζεις lvl τον παίχτη σου και αγοράζεις μόνιμα items) Μπορείτε να το βρείτε στο www.cprg.net

Ένα άλλο για τους roleplayers είναι το persistant world ,το οποίο είναι ένα map με 7-8factions από τα οποία τα 2 είναι standar ενώ τα άλλα customisable από τους παίχτες.

Αν παίζει κανείς multiplayer μπορείτε να με κάνετε add στο steam --> k4ts0u

Δημοσ.

Δώστε καμια συμβουλή πως θα μπορέσω να δημιουργήσω το δικό μου βασίλειο. Να κάνω επανάσταση στον Σουλτάνο να του πάρω την βασιλεία η να πάω σόλο να την πέσω σε ένα κάστρο και να αρχίσω ένα βασίλειο από το μηδέν. Τα companion μου είναι θετικοί στο να γίνω βασιλιάς και έχω στείλει κανα δύο να διαδόσουν φήμες αλλά δεν γνωρίζω πως λειτουργεί αυτό το σύστημα. Σε κάποια φάση ο σουλτάνος μου έβαλε και χέρι ότι άκουσε ότι κάποιος από τους heroes μου διαδίδει φήμες ότι θέλω να γίνω σουλτάνος στην θέση του :P

Αυτή την στιγμή έχω ένα αξιόμαχο στρατό με 81 στρατιώτες 8 heroes δύο κάστρα δικά μου και ένα χωριό.

Δημοσ.

Να ρωτήσω:

Πώς εντάσεσαι στις υπηρεσίες κάποιου βασιλιά?

Σε όποιο κάστρο και αν πάω, είναι άδειο από αρσενικά ( όλοι τους κόβουν βόλτες στο χάρτη ). Όταν τους βρίσκω στο χάρτη, μου αναθέτουν ψευτοασποστολές. Το πιό σημαντικό που έκανα, ήταν που ήμουν μισθοφόρος για 2 εβδομάδες. Κλάιν μάιν.

Εντωμεταξύ από το trading έβγαλα τόσα πολλά λεφτά, που αγόρασα τα πιό ακριβά άλογα, πανοπλίες και όπλα που αντιστοιχούν στο level μου, έχω μιά στρατιά 40 ατόμων που μου κοστίζουν 4500 την εβδομάδα και έχω 50,000 δυνάρια στην άκρη. Το renown μου έχει πάει στο 50 από τις μάχες που δίνω με τους bandits.

Κάπου άρχισα να βαριέμαι γιατί δεν μπορώ να πάω το παιχνίδι στο επόμενο level. Βαρέθηκα το trading και να κυνηγάω αδέσποτους κλέφτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...