Προς το περιεχόμενο

Mount and Blade Warband

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον έχει πέσει στην αφάνεια λόγο ότι δεν έχει κάποια EA η Activision από πίσω να το προωθήσει. Το game είναι η συνέχεια του περσινού τίτλου που ήρθε από ένα μικρό στούντιο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο νέο τίτλος είναι αρκετά ανανεωμένος και υπόσχετε στο multiplayer massive μάχες με άλογα.

Τo official site είναι εδώ

http://www.taleworlds.com/main.aspx

εδω μερικά review

http://www.hookedgamers.com/pc/mount__blade_warband/review/article-537.html

http://www.gamereactor.eu/reviews/3377/Mount+%26+Blade:+Warband/

http://www.gametrailers.com/game/mount-blade-warband/11439

παντού έχει πάρει πολύ καλές κριτικές απο 8.5 εώς 9+. Δείτε εδώ και δύο videakia

και αυτό εδώ είναι από την beta του multiplayer

Δημοσ.

φίλε εμένα μου τράβηξε το ενδιαφέρον η περιγραφή σου και τα σχόλια αλλα και το όλο concept που μου αρέσει (τρελένομαι για ταινίες με κάστρα και ιππότες κτλπ) αλλα όσο το είδα στο video δεν με ενθουσίασε.. ίσως αν δανείζονταν πράγματα απο άλλα games να τα είχαν καταφέρει (π.χ να προσπαθούσαν να το κάνουν το call of duty του μεσαίωνα.. ) .. θα δείξει !

Δημοσ.

πάω να το τσιμπήσω αύριο, τσεκ γνωρίζεις αν βγαίνει σε collector's edition?το πρώτο παιχνίδι πραγματικά το απόλαυσα, έχει σίγουρα το καλύτερο μηχανισμό μάχης σε video game αλλά του λείπανε κάποια στοιχεία από το να χαρακτηριστεί epic! από ότι είδα προσθέσανε στο warband την δυνατότητα να γίνεις εσύ πλέον βασιλιάς !και να παντρευτείς αλλά το καλύτερο για μένα είναι που βάλε επιτέλους Multiplayer

Δημοσ.

H έκδοση που κυκλοφορεί τώρα είναι αρκετά προσεγμένη. Με ένα ογκοδέστατο manual που σου αναλύει τα πάντα για το game.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αυτό τον καιρό έχω κολήσει με τις ώρες με το mount and blade. Το είχα ξεχασμένο για κανα χρόνο στην συλλογή και μετά την εγκατάσταση του παιχνιδιού είδα πόσο λάθος είχα κάνει που δεν είχα ασχοληθεί μαζί του τόσο καιρό. Το game είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι και νομίζω απευθύνετε αποκλειστικά σε hardcore gamers.

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το multiplayer κομμάτι του και με μια ματία που έριξα είδα ότι οι server του παιχνιδιού είναι ακόμα γεμάτοι και αρκετός κόσμος ασχολείται μαζί του. Θα γράψω έναν οδηγό επιβίωσης στο singleplay κομμάτι η τουλάχιστον τι έχω κάνει μέχρι στιγμής και έχω μπορέσει να φτιάξω ένα όνομα στην Calradia :D

Με το που άρχισα το game πέρα από ένα μικρό quest που σου δίνετε δεν ήξερα τι να κάνω και που να πάω. Μέχρι να πιάσω το νόημα πως να κινηθώ έφτιαξα τρείς φορές νέο χαρακτήρα. Τα πρώτα βήματα που έκανα τελικά ήταν να μείνω σε ένα από τα βασίλεια και να αρχίσω να επισκέπτομαι όλες τις πόλεις που υπήρχαν εκεί και να παίρνω ότι quest υπάρχει είτε από τον ίδιο τον βασιλιά η από τους διοικητές του η από τους guild master.

Το μόνο κακό με τα quest είναι ότι για να ξαναβρείς αυτόν που στο έδωσε ώστε να το ολοκληρώσεις θα πρέπει να τον ψάχνεις στο πεδίο της μάχης και να ρωτάς από πόλη σε πόλη για το που βρίσκετε. Δύστυχος οι διοικητές είναι σχεδόν πάντα στο χάρτη και όχι στις πόλεις και τριγυρνάνε με τον στρατό του και είναι αρκετά δύσκολο για να τους βρεις.

Ολοκληρώνοντας τα quest σε βοηθάει να ανεβάσεις την φήμη και την συμπάθεια που έχει το βασίλειο στο πρόσωπο σου. Αρχικά όμως δεν έχεις σχεδόν καθόλου λεφτά και για τον στρατό σου μπορείς να πάρεις μόνο απλούς χωρικούς που δεν έχουν και κάποια ιδιαίτερη ικανότητα στις μάχες.

Αυτό που έκανα ήταν να καθαρίζω με τους χωρικούς τα διάφορα μικρά group από bandti που τριγυρνούσαν γύρω από τις πόλεις, να πουλάω τους αιχμάλωτους σαν σκλάβους και τα αντικείμενα τους στις τοπικές αγορές. Σιγά σιγά μαζί με τα quest μπόρεσα και μάζεψα κάποια χρήματα και με αυτά άρχισα να γυρνάω στις ταβέρνες στις μεγάλες πόλεις και να στρατολογώ είτε ήρωες είτε έτοιμους πολεμιστές.

Ιδίως οι ήρωες είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο game γιατί μπορείς να τους φτιάξεις τα skill τους να τους βάλεις armor και γενικά να τους κάνεις τελείως τούμπανο για τις μάχες. Το κακό με αυτούς είναι ότι αν έχεις πολλούς και απο διαφορετικές κοινωνικές τάξεις πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και θα πρέπει να κρατάς κάπως τις ισορροπίες μιλώντας μαζί τους. Αν κάποιος δυσαρεστηθεί αρκετά με τις επιλογές και την διοίκηση σου δεν διστάζει να σε εγκαταλείψει.

Μετά από κάποια ώρα gameplay και αφού είχα ανεβάσει την φήμη μου άρχισα να παίρνω μέρος στα festival που γινόντουσαν στην πρωτεύουσα. Εκεί γνώρισα το amore μου και ακόμα είμαι στην κατάσταση που την ψήνω για να με παντρευτεί. Μέχρι στιγμής για να το καταφέρω έχω πάρει ένα ποίημα έχω μονομαχήσει με έναν αντίζηλο και νομίζω ότι αν την ξανασυναντήσω θα ψάξω τον αδερφό της εμίρη για να του ζητήσω το χέρι της :P.

Σε ένα άλλο fest που ήταν μαζεμένοι όλοι οι εμίριδες ζήτησα από τον σουλτάνο να μπω στις υπηρεσίες του και λόγο ότι είχα ανεβάσει αρκετά την φήμη μου με δέχτηκε στον στρατό του και μου έδωσε και ένα μικρό χωριό για να διοικήσω. Στο χωρίο άρχισα αμέσως την κατασκευή ενός ταχυδρομείου ώστε να μαθαίνω άμεσα αν γίνει κάποια επίθεση ενώ μετά σκοπεύω να φτιάξω και ένα tower για να το οχυρώσω ώστε να κρατάει μέχρι να φτάσω με τον στρατό μου εκεί.

Για εισόδημα έχω φτιάξει και στην πρωτεύουσα ένα αλευρόμυλο. Γενικά αν έχεις ανεβάσει αρκετά την φήμη με κάποια πόλη μπορείς να αγοράσεις διάφορες επιχειρήσεις που σε βοηθάνε αρκετά στο να μαζέψεις χρήματα και το καλό είναι ότι εκεί δεν υπάρχει βενιζέλος να σου πάρει τα μισά..

Επόμενοι στόχει στο παιχνίδι είναι η παντρειά και να αρχίσω τις διαπλοκές ώστε να ανέβω στην ιεραρχεια των εμίρηδων με τελικό στόχο την κατάκτηση της βασιλείας. Αυτό που σκέφτομαι είναι στην αρχή να μείνω loyal στον βασιλιά να πάρω στο μέρος μου όσους είναι πιστους να βγάλω από την μέσω τους υπόλοιπους και μετά να στραφώ εναντίον στον ίδιο τον σουλτάνο :) Που ναξερε τι φίδι έχει στην αυλή του :)

Οι σχέσεις και η πολιτική στον κόσμο του mount and blade είναι φοβερά περίπλοκες και θέλει να έχεις σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τα επόμενα σου βήματα.

Στο game δεν υπάρχουν και διαφορετικά save αλλά μόνο ένα κεντρικό γιαυτό δεν μπορείς εύκολα να γυρίσεις πίσω τις επιλογές που έχεις κάνει.

Δημοσ.

Και εγώ έχω κάνα δεκάωρο που ασχολούμαι μαζί του και έχω πάθει πλάκα.

Το παιχνίδι είναι όπως το είπες: Ακατέργαστο διαμάντι.

Βασικά είναι υπερπαιχνιδάρα για hardcore PC gamers. Το 90% των high-budget τίτλων που έχω παίξει φαντάζουν παιχνιδάκια μπροστά του.

Το καλύτερο όμως είναι ότι το παιχνίδι το έφτιαξαν να είναι εξαιρετικά mod-able, με αποτέλεσμα να έχουν βγεί τρελά mods, που όχι μόνο βάζουν ακόμα περισσότερα στρώματα gameplay και αυξάνουν τη ποικιλία και ποιότητα των γραφικών, αλλα στην ουσία αναδημιουργούν το παιχνίδι από την αρχή.

Ρίξε μιά ματιά στα mods που κυκλοφορούν και θα πάθεις πλάκα.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,159016.0.html

Εγώ τώρα παίζω το Anno Domini 1257. Μιλάμε για 3GB mod, όταν το ίδιο το παιχνίδι είναι 700ΜΒ!

Βασικά αναπαριστά πιστά το χάρτη στα 1200. Είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος ο χάρτης από τον κανονικό. Δές το και θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό.

Άλλα απίστευτα mods που στην ουσία φτιάχνουν νέο παιχνίδι είναι τα:

Prophesy of Pendor (fantasy θεματολογία)

Brytenwalda

Ακόμα και το κανονικό (native) παιχνίδι να σου αρέσει, κυκλοφορεί το native expansion που σου δίνει τρομερές δυνατότητες gameplay.

και πόσα ακόμα.

Βασικά είναι τρέλλα η όλη φάση.

Το μόνο κακό (αλλά αυτονόητο) είναι οτι στα διάφορα mods πρέπει να ξεκινήσεις νέο παιχνίδι, μιάς και εξ'αρχής στο launcher του Warband επιλέγεις ποιό module θα παίξεις.

Δημοσ.

Το τσίμπησα κι εγώ το καλοκαίρι και ασχολήθηκα λιγάκι με το online. Είναι αρκετά καλό. Νομίζω δεν είναι τυχαίο που διάφοροι από το darkfall και το mortal ζητάνε τα combat mechanics του mount & blade. Έριξα πολύ γέλιο κυρίως στο mount & musket (ένα από τα mods) και στην ουσία ο λόγος που το πήρα ήταν το video του ripper. Πολύ χαζομάρα ingame. Επίσης διάβαζα λιγάκι και για το crpg που απ'ότι φαίνεται κάνει dominate στα mods. Στο crpg ο χαρακτήρας μένει και χτίζεται με τον καιρό, κάτι που έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι μια απόπειρα για mmo ας πούμε. Βαρέθηκα να ψάξω γιατί γίνεται λίγο ένας χαμός με τις εκδόσεις και τους servers, αλλά εντάξει το έχω στο μυαλό μου. Προς το παρόν mount & musket, και mount & blade online!

Γενικά η μούρη του παιχνιδιού είναι outdated, αλλά στα του gameplay είναι πολύ ψηλά και όντως θέλει τέχνη. Βάζω το video που με ενέπνευσε για την αγορά (βλακεία στο τετράγωνο)! Το κανονικό game είναι medieval, το συγκεκριμένο είναι ένα από τα mods.

http://www.youtube.com/watch?v=4iME_aQIo8o

Δημοσ.

Οι σχέσεις και η πολιτική στον κόσμο του mount and blade είναι φοβερά περίπλοκες και θέλει να έχεις σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τα επόμενα σου βήματα.

Στο game δεν υπάρχουν και διαφορετικά save αλλά μόνο ένα κεντρικό γιαυτό δεν μπορείς εύκολα να γυρίσεις πίσω τις επιλογές που έχεις κάνει.

Μπορείς εάν επιλέξεις στην αρχή ότι ΔΕΝ θέλεις να σώζεις κάθε φορά που βγαίνεις από το παιχνίδι.Έτσι εμφανίζονται κιάλλες επιλογές,μια από τις οποίες είναι και το save as. ^_^

Εγώ παίζω το 1257

Η μουσική,η ατμόσφαιρα και γενικά η προσοχή στην λεπτομέρεια το κάνουν το καλύτερο στα μάτια μου.Γενικά δεν υπάρχει τίποτα ποιο γαμάτο από να αρχίζεις σαν freelancer χωριάτης στο στρατό κάποιου Χαν ή λόρδου και να γίνεσαι μετά από πολλά βασιλιάς.

Έπαιξα επίσης τα:

Brytewalda που έχει μεν τεράστιο πλούτο στον χάρτη(ο καλύτερος κατ'εμέ) υπέροχες επιλογές κ.ο.κ.αλλά όλα τα units είναι 15-31lvl που σημαίνει ότι τον πίνεις από χωριάτες μέχρι το ~12-15lvl γιατί βασικά είναι αντίστοιχοι με τους squires ή ιππότες του vanilla απλά δεν έχουν εξοπλισμό.μετά καλυτερεύουν τα πράματα αλλά πάλι ψοφάς πολύ εύκολα(ιδίως εάν έχεις και τα wounds ενεργοποιημένα)

το δεύτερο είναι ότι παίρνει πολύ ώρα να αναβαθμιστούν τα unit σου.Έτσι κυκλοφοράς πολύ ώρα με απλούς χωρικούς ακόμα και εάν έχεις training 6.Λένε ότι το έκαναν για να αναβαθμίζεται στην μάχη,βέβαια στην μάχη τον πίνεις κανονικά...

Αξίζει πολύ εάν πας μισθοφόρος σε στρατό άλλου λόρδου και σου δώσει εκείνος εξοπλισμό(sub-mod Freelancer) γιατί είναι μια περίοδος(6-7ος αιώνας)που δεν την βρίσκεις εύκολα στα παιχνίδια.

Profecy of pendor δεν μπορώ να πω ότι με άρεσε γιατί είναι fantasy και αυτό χαλάει την μεσαιωνική ατμόσφαιρα.ΑΠό εκεί και πέρα είναι πολύ καλοδουλεμένο.

Native exp που είναι το ίδιο με το αρχικό απλά εμπλουτισμένο

1200 είναι ακόμα στην pre-beta και δεν λέει.Αν και έχει πολλά factions,εξοπλισμό και πόλεις γενικά θέλει δουλεία για να γίνει playable.

Μετά περιμένω τα:Imperium Graecorum και Warhammer

Γενικά βλέπω ότι είναι ένα παιχνίδι που αξίζει πολλά περισσότερα από τα mainstream crpg's.Είναι κρίμα και άδικο να χάνεται ένα τέτοιο παιχνίδι.

Δημοσ.

Lοngtom, επειδή και εγώ ξεκίνησα εχθές το 1257, ήθελα να σε ρωτήσω 2 πραγματάκια:

- Βασικά τί παίζει με τις διάφορες φάρμες ή smiths που έχει εδώ και εκεί, και όταν πάς έχει όλο κι όλο ένα άτομο στη μέση του ύπαιθρου? Είναι bug ή έτσι το έχουν?

- Απ'ότι βλέπω βγαίνουν συνεχώς νέα revisions. Από την εμπειρία σου, υπάρχει ικανοποιητικό save compatibility ή ξεκινάς πάντα με νέο save?

Δημοσ.

Lοngtom, επειδή και εγώ ξεκίνησα εχθές το 1257, ήθελα να σε ρωτήσω 2 πραγματάκια:

- Βασικά τί παίζει με τις διάφορες φάρμες ή smiths που έχει εδώ και εκεί, και όταν πάς έχει όλο κι όλο ένα άτομο στη μέση του ύπαιθρου? Είναι bug ή έτσι το έχουν?

- Απ'ότι βλέπω βγαίνουν συνεχώς νέα revisions. Από την εμπειρία σου, υπάρχει ικανοποιητικό save compatibility ή ξεκινάς πάντα με νέο save?

-Είναι καινούργιο feature της νέας έκδοσης(το κατέβασες με το SVN έτσι;Εάν όχι κάνε ένα κόπο γιατί έτσι κάνεις update πολύ εύκολα )και από ότι διάβασα δεν λειτουργεί πλήρως.Δηλαδή μπορείς να χτίσεις έξτρα για να βγάζει το χωριό/πόλη σου περισσότερα.

Βέβαια στο fletcher of .... μπορείς να φτιάξεις τα όπλα σου(αυτά που καταστρέφονται στην μάχη και έχουν από κάτω το κόκκινο κείμενο,όχι αυτά που είναι rusty,chipped κ.ο.κ.).Απλά μπαίνεις και είναι ένας τύπος,του μιλάς και σου βγάζει για να φτιάξει τα όπλα σου.

-Ανάλογα,συνήθως όχι αλλά από θυμάμαι μια-δύο εκδόσεις πριν ήταν συμβατά.Πάντως για να είσαι 100% σίγουρος δες και το φόρουμ αλλά από ότι είπα πιο πιθανό είναι ότι πρέπει να ξεκινήσεις καινούργιο game.Μπορείς εάν θέλεις να κάνεις import χαρακτήρα/ήρωες από ότι ξέρω από παλιότερο save,εάν δεν θέλεις να αρχίσεις από την αρχή(ή να κλέψεις με το ctrl+x).

Εγώ παίζω εδώ και κανά 2-3 βδομάδες(μαζί με άλλα Mods)και έχω λιώσει.

Τώρα είμαι freelancer με τους Μαμελούκους και είναι απλά γαμάτο γιατί είσαι ένα ταπεινό unit σε ένα στρατό :-D

Δημοσ.

Με το SVN το έχω, οπότε τα updates θα γίνονται εύκολα.

Τρομερό παιχνίδι πάντως. Η ελευθερία που έχεις είναι απίστευτη.

Ότι και να πώ είναι λίγο.

Το μόνο που με παραξένεψε είναι ότι ξεκίνησα παιχνίδι με background πατέρα hunter και εμένα game poacher και με ξεκίνησε με τόξο και βέλη που κάνουν +31 damage! Λίγο υπερβολικό το βρίσκω.

Στο native με το ίδιο background, τα βέλη είναι +3 Damage.

Δημοσ.

Με το SVN το έχω, οπότε τα updates θα γίνονται εύκολα.

Τρομερό παιχνίδι πάντως. Η ελευθερία που έχεις είναι απίστευτη.

Ότι και να πώ είναι λίγο.

Το μόνο που με παραξένεψε είναι ότι ξεκίνησα παιχνίδι με background πατέρα hunter και εμένα game poacher και με ξεκίνησε με τόξο και βέλη που κάνουν +31 damage! Λίγο υπερβολικό το βρίσκω.

Στο native με το ίδιο background, τα βέλη είναι +3 Damage.

Έτσι είναι,αλλά είναι άλλο σύστημα στο 1257.

Εγώ έχω lvl 28 ιπποτοξότη με 197 skill στην τοξοβολία(μερικά lvl τα έκλεψα),mongol βέλη(36dmg) και strong hun bow(12c dmg) και πάλι μόνο στα lvl1-2 πέφτουν με την μια οι οχτροί(κόβει 45-60+dmg).

Εάν έχουν και ασπίδα ή είναι miles με καλή θωράκιση πέφτει στο 0-15 το dmg εάν δεν προσέξεις.Γενικά καλό είναι να ξέρεις τι κάνεις γιατί δεν είναι τόσο απλό όσο το να είσαι ιππότης-μπουρί.

Υπηρετώ ως Mamluk al bahariyya και είναι απλά γαμάτο στην μάχες να είσαι ιπποτοξότης(έπαιζα συνήθως σαν ιππότης).Επίσης πολύ δράση έχει και στην στέπα με την Χρυσή ορδή όταν καβαλάς stepe άλλογα που είναι το μισό μέγεθος από τα destrier αλλά πάνε γ@μιόντας. :-D

@chek2fire

Και να φανταστείς ότι το βιντεάκι το αδικεί γιατί δεν έχει ούτε το 10% των εξαρτήσεων που έχει το παιχνίδι, ούτε την γαμάτη μουσική ούτε τα λατινικά/native ονόματα που έχουν όλα τα units/πόλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...