haHa Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 haHa : Πιστευεις οτι στο 13αρι μπορεις να κανεις ανετα development ή τυφλωνεσαι? Σε οθονη με αναλυση 1280x800 (ασχετα απο το αν ειναι 12" ή 13" ή 15") δεν πιστευω οτι μπορει να εισαι πραγματικα παραγωγικος.. Και δεν μιλαω για το αν τυφλωνεσαι , αν δηλαδη ειναι μικρα τα γραμματα, αλλωστε και τα 15" ή τα 17" εχουν παρομοιο μεγεθος γραμματων , μιας και μπορει να εχουν μεγαλυτερη οθονη, αλλα εχουν και μεγαλυτερη αναλυση, αρα τα γραμματα παραμενουν περιπου το ιδιο. Το προβλημα λοιπον για εμενα ειναι η μικρη αναλυση που δεν σου επιτρεπει να εισαι παραγωγικος.Δουλεια θα βγαινει, αυτο ελειπε, αλλα οχι οπως με μια οθονη με μεγαλυτερη αναλυση που θα χωραει περισσοτερα. Αν τωρα ψαχνεις για κατι ελαφρυ και μικρο ,οπως το macbook 13", γιατι δεν κοιτας αυτο το sony? http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3291913&highlight=sony#post3291913 Ειναι αισθητα ελαφρυτερο απο το macbook 13"(2.05kg), βασικα εχει απιστευτα χαμηλο βαρος(1.36kg) σαν macbook air, ενω εχει οθονη αναλυσης 1600x900 και επιδοσεις καλυτερες και απο το macbook pro 15" i5 . (λογω διπλου-raid ssd) Ειναι 13" με βαρος μολις 1.36kg(ανθρακονηματα), οσο δηλαδη ενα macbook air, αλλα χωρις ελλειψεις(εχει ethernet, dvd , μεγαλυτερη αυτονομια και εχει ακομα και 3g modem ) , ενω εχει καλυτερες επιδοσεις macbook pro i5!Δεν ειναι λιγο να φτιαχνεις λαπτοπ ιδιου βαρους με το macbook air , αλλα με καλυτερο εξοπλισμο και καλυτερες επιδοσεις απο macbook pro i5 σε χαμηλοτερη μαλιστα τιμη!
ixthy Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Εξαιρετικό μηχάνημα από κάθε άποψη αυτό το Sony. Έχω όμως κάποιες ενστάσεις: 1: 1600Χ900 σε 13"; Δλδ τα γράμματα θα φαίνονται με μικροσκόπιο; Εμένα στο 15.4 άρι με 2.3" παραπάνω και στην 1440Χ900 τα γράμματα είναι ήδη μικρά. Στο 17άρι μου με 1900Χ1200 τα γράμματα παραείναι μικρά! Και σε 13.1" έβαλαν 1600Χ900; Εκτός αν αυτή η οθόνη είναι extra wide! Τι να πω! Μάλλον έχουνε χάσει το μέτρο εκεί στη Sony. Καλή η μεγάλη ανάλυση, δε λέω, αλλά να ξέρουμε και που τη χρησιμοποιούμε. 2: Τρέχει μόνο windows. Το παιδί ρωτά για μακ, άρα ενδιαφέρεται για mac os υποθέτω. Εκτός αν θέλει να πάει σε osx86 και τα ρέστα. Είναι όμως ρίσκο αυτό. 3: Το 13άρι της Apple έχει 10 ώρες αυτονομίας, αντί για 6 με 1000 κύκλους φόρτισης. Η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη, αλλά μάλλον δε θα χρειαστεί να αλλαχθεί πριν την αγορά νέου λάπτοπ. 4: Αν και SSD ο σκληρός είναι πολύ μικρός για 128 GB, που σημαίνει ότι μέσα έχει 2 64άρηδες (εξού και το dual) που θα διαμοιράζονται τα δεδομένα. Μιλάμε για τρομερή ταχύτητα, αλλά αν πάθει κάτι ο ένας εκ των 2 σκληρών, τότε σκούρα τα πράγματα. Βέβαια δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να εμφανίσει σφάλματα κάποιος SSD, αλλά εγώ δε θα αισθανόμουν καθόλου ασφαλής σε περίπτωση κατασκευαστικού σφάλματος. Πάντως κατά τα άλλα εξαιρετικό μηχάνημα αυτό το Sony. Πολύ ισχυρό και ειδικά η gpu είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή για την κατηγορία. Αν ο φίλος θέλει windows, είναι εξαιρετική αγορά. Πάντως στα 1600 ευρώ δεν είναι και φθηνό ρε παιδιά! Εντάξει έχει SSD, αν και δε μου αρέσει ο τρόπος υλοποίησης αφού θα προτιμούσα έναν ενιαίο SSD, και πολύ καλή κάρτα γραφικών και i5, αν και στα 2.4 δεν ξέρω πόσο πιο ισχυρός είναι από τον μακ με core 2 duo στα 2.66 που στη Βρετανία έχει 1,250 λίρες. Σίγουρα ο i5 είναι πιο γρήγορος, αλλά δεν ξέρω πόσο πολύ. Επίσης στα 1.34 Κg είναι πανάλαφρο! Μπράβο! Μάλλον η Sony το χει πάρει σοβαρά να φτιάχνει πολύ ωραία laptop τώρα τελευταία.
tr3quart1sta Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Για 1.000.000στη φορα: η συγκρηση hardware μεταξυ pc - mac ειναι αστοχη!! Αλλιως το εκμεταλευεται το mac os και αλλιως τα windows...!! Sent from my iPod touch using Insomnia.app
bognick Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 To sony αυτό το δούλεψα για κάποιες ώρες, επειδή το έχει κάποιος φίλος, οπότε αυτές είναι εντυπώσεις μου: - Η ανάλυση είναι υπερβολικά μεγάλη, τα γράμματα απίστευτα μικρά, και σε συνδιασμό με το touch pad που είναι το 1/3 του Macbook, νιώθεις κάπως περίεργα - Είναι γρήγορο, αλλά όχι σε βαθμό που το αναμένεις από τα specs του. Έχω mb black c2d 2.0 και στο boot είναι πιο γρήγορο (το Mac). Οι εφαρμογές ανοίγουν κάτι κλικ ταχύτερα αλλά δε μιλάμε για άλλη τάξη μεγέθους ας πούμε. - Την αισθάνεσαι φτηνή σαν κατασκευή, καμία σχέση με τη στιβαρότητα των pro macbooks. Η μπαταρία δε δένει ακριβώς με το πλαίσιο και αισθάνεσαι ότι ταξιδεύει πέρα δώθε όταν το κουνάς βγάζοντας και ήχο. Είναι όμως πραγματικά πολύ ελαφρύ, αλλά όχι λεπτό. Πιστεύω ότι αναλόγως τα γούστα επιλέγεις, για τα δικά μου το pro 13" δεν έχει αντίπαλο. Για αυτόν που ρώτησε για development σε 13" είναι μια χαρά, το κάνω τα τελευταία 3 χρόνια. Το expose αντισταθμίζει αρκετά το έλλειμα χώρου (που ούτως ή άλλως θα υπήρχε ακόμα και στις 15, πχ. εγώ χρειάζομαι 4 παράθυρα in parallel και αυτό δε γίνεται χωρίς imac27" και πάλι θα έπρεπε να είμαι πολύ κοντά για να βλέπω τα γραμματάκια και δε ξέρω αν θα βόλευε), ενώ τα γράμματα όπως είπε και ο haha πιο πάνω είναι σε καλό μέγεθος. Και μιας που μιλάμε για τα νέα Macbook pro εγώ από ένα πράγμα απογοητεύτηκα. 13 και 15 δε θα έπρεπε να έχουν dvd drive ή τουλάχιστον να είναι επιλογή σου. Όταν το dvd φύγει θα το πάρω, ή αν μου πεθάνει το mb black προτιμάω την επόμενη μέρα να πάρω ένα air αντί για αυτό το Pro. Δεν κολλάω στα seconds των benchmarks, όμως κολλάω στη φορητότητα, το laptop το κουβαλάω όσο και το κινητό.
haHa Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 1: 1600Χ900 σε 13"; Δλδ τα γράμματα θα φαίνονται με μικροσκόπιο; Εμένα στο 15.4 άρι με 2.3" παραπάνω και στην 1440Χ900 τα γράμματα είναι ήδη μικρά. Στο 17άρι μου με 1900Χ1200 τα γράμματα παραείναι μικρά! Και σε 13.1" έβαλαν 1600Χ900; Εκτός αν αυτή η οθόνη είναι extra wide! Τι να πω! Μάλλον έχουνε χάσει το μέτρο εκεί στη Sony. Καλή η μεγάλη ανάλυση, δε λέω, αλλά να ξέρουμε και που τη χρησιμοποιούμε. Βασικα ειναι λιγο πιο wide , ειναι 16:9 αντι για 16:10 . Τα "γραμματα"(το dot pitch δηλαδη) σε 13" 16:9 με αναλυση 1600x900 ειναι σχεδον ιδια με 17" 16:10 με αναλυση 1920x1200. (ουσιαστικα δηλαδη βολικοτερα απο το 17αρι, γιατι το 13αρι λογω μεγεθους μπορεις να το εχεις πιο κοντα στα ματια σου, σε αντιθεση με το μεγαλυτερο 17αρι.) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- @skiabox: εγω στη θεση σου θα απεφευγα λαπτοπ με αναλυση 1280x800 για development. Δωσε κατι παραπανω και παρε το macbook pro 15" που εχει και αναλυση 1440x900. Γυρω στα 1500€ ερχεται απο ebay.
alexioualexios Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Τα γράμματα τα μεγαλώνεις ή τα μικραίνεις όσο θες.
tr3quart1sta Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Τα γράμματα τα μεγαλώνεις ή τα μικραίνεις όσο θες. λαθος μηνυμα
alexioualexios Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 το λεω για αυτόν που λέει ότι δε θα βλέπει τα γράμματα.
koumis Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Σκεφτομαι και εγω να αγορασω ενα και ζαχαρωνω το 13αρι. Αλλα μιας και θα ειναι το πρωτο μου laptop δεν ξερω κατα ποσο θα μου κατσουν καλα οι 13 ιντσες και μετα απο καμια εβδομαδα χτυπαω το κεφαλι μου στο τοιχο ! Περα απο αυτο ομως, διαφορες αναμεσα στον i5 και τον c2d υπαρχουν ουσιαστικες? Αν ειναι να μαζεψω κανα euro ακομα και να παω στον low 15αρι. (Χρηση απλη....Το πιο ''απαιτητικο'' θα ειναι η προβολη hd ταινιων -lol- αλλα εχω και την κακη συνηθεια να μην κλεινω παραθυρα και να τα κανω οοολα minimize -2o lol-)
alexzzz Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Σκεφτομαι και εγω να αγορασω ενα και ζαχαρωνω το 13αρι. Αλλα μιας και θα ειναι το πρωτο μου laptop δεν ξερω κατα ποσο θα μου κατσουν καλα οι 13 ιντσες και μετα απο καμια εβδομαδα χτυπαω το κεφαλι μου στο τοιχο ! Περα απο αυτο ομως, διαφορες αναμεσα στον i5 και τον c2d υπαρχουν ουσιαστικες? Αν ειναι να μαζεψω κανα euro ακομα και να παω στον low 15αρι. (Χρηση απλη....Το πιο ''απαιτητικο'' θα ειναι η προβολη hd ταινιων -lol- αλλα εχω και την κακη συνηθεια να μην κλεινω παραθυρα και να τα κανω οοολα minimize -2o lol-) Αν δεν το δεις (καλύτερα δοκιμάσεις) δεν θα ξέρεις... πχ εμένα οι 13" δεν μου φτάνουν και είχα 2 macbook 13άρια... πλέον μόνο 15" όμως
koumis Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Exω φαει απειρες ωρες στα διαφορα καταστηματα σε σημειο που κοιτανε περιεργα οι securit-αδες.....lol Αλλα οπως ειπες δεν μπορω να αποφασισω και δεν ξερω πως θα ειναι οταν θα το βαλω απεναντι μου στο γραφειο η στα ποδια μου στον καναπε! Στο μαγαζι το βλεπεις σε ενα stand και εισαι και ορθιος...Αντε να βγαλεις συμπερασμα!
alexioualexios Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Σκεφτομαι και εγω να αγορασω ενα και ζαχαρωνω το 13αρι. Αλλα μιας και θα ειναι το πρωτο μου laptop δεν ξερω κατα ποσο θα μου κατσουν καλα οι 13 ιντσες και μετα απο καμια εβδομαδα χτυπαω το κεφαλι μου στο τοιχο ! Περα απο αυτο ομως, διαφορες αναμεσα στον i5 και τον c2d υπαρχουν ουσιαστικες? Αν ειναι να μαζεψω κανα euro ακομα και να παω στον low 15αρι. (Χρηση απλη....Το πιο ''απαιτητικο'' θα ειναι η προβολη hd ταινιων -lol- αλλα εχω και την κακη συνηθεια να μην κλεινω παραθυρα και να τα κανω οοολα minimize -2o lol-) Διαφορές δε θα δεις εσύ... Υπάρχουν αλλά εξαρτάται την χρήση και το πρόγραμμα.
giostau Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Καλησπέρα παίδες! είμαι κι εγώ στην αναζήτηση mac book pro... είμαι ανάμεσα στο μικρό 15άρι και στο μεγάλο 13άρι... σε τιμή είναι μικρή η διαφορά (αν και αν καταλήξω στο 15άρι θα του βάλω και την υψηλής ανάλυσης anti-glare οθόνη...) το δίλημμά μου έγκειται στο ότι ο φορητός θα είναι το 2ο μηχάνημά μου, οπότε θα το χρησιμοποιώ κυρίως σε ταξίδια και όταν θέλω να κάνω δουλειά στο κρεβάτι ή στον καναπέ.... οπότε η αυτονομία και το βάρος παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου.... από την άλλη, επειδή θα κάνω και δουλειά (development κυρίως), οι 13 δεν είναι λίγες; ας πούμε ότι το οικονομικό δεν παίζει ρόλο... θέλω γνώμες για το τι να επιλέξω.... 13 για αυτονομία και μεγαλύτερη ευκολία μεταφοράς; ή 15 για εργονομία και επιδόσεις; μιλάμε για επιλογή μεταξύ του 13" με 2.66GHz και του 15" με i5 2.4GHz ευχαριστώ πολύ! Γιώργος ΥΓ> και μια ακόμα ερώτηση: η αλλαγή σκληρού στα mbp πόσο εύκολη είναι; έχω ήδη έναν 500άρι 7200rpm... πόσο εύκολο, και νόμιμο φυσικά, θα είναι να κάνω την αλλαγή μόνος μου;
georgeadams Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 ΥΓ> και μια ακόμα ερώτηση: η αλλαγή σκληρού στα mbp πόσο εύκολη είναι; έχω ήδη έναν 500άρι 7200rpm... πόσο εύκολο, και νόμιμο φυσικά, θα είναι να κάνω την αλλαγή μόνος μου; Η αλλαγή δίσκου είναι και εύκολη (μερικές βίδες μόνο) και νόμιμη (δεν χαλάει η εγγύηση).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.