Προς το περιεχόμενο

Νέα MacBook Pro (Απρίλιος 2010)

lavwmeno3wtiko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια θελω και εγω να μπω στον κοσμο του mac!!σκεφτομαι να πω ενα γνωστο μου να μου φερει ενα mbp 15 αλλα δεν ξερω ποιο γιατι δεν μπορω να καταλβω τισ διαφορες!μπορειτε να μου πειτε αν συμφερει να δωσω λεφτα για mac?kanw internet surfing βλεπω πολλα anime και παιζω κανα 2 παιχνιδια που βγαινουν και σε εκδοσεισ mac..αλλα το θελω και για design γιατι μην μου πειτε οτι αυτοσ δεν ειναι αλλοσ ενασ λογοσ να αγορασετε!βασικα θελω να μαθω αν υπαρχει ουσιαστικη διααφορα αναμεσα στα ghz (2.4 2.53 2.66)kai an symferei na βαλω antiglare οθονη ή high resulotion ...και τελοσ διαφορα 5400 με 7200 rpm!!ευχαριστω πολυ!

• Απαντ. 707
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
παιδια θελω και εγω να μπω στον κοσμο του mac!!σκεφτομαι να πω ενα γνωστο μου να μου φερει ενα mbp 15 αλλα δεν ξερω ποιο γιατι δεν μπορω να καταλβω τισ διαφορες!μπορειτε να μου πειτε αν συμφερει να δωσω λεφτα για mac?kanw internet surfing βλεπω πολλα anime και παιζω κανα 2 παιχνιδια που βγαινουν και σε εκδοσεισ mac..αλλα το θελω και για design γιατι μην μου πειτε οτι αυτοσ δεν ειναι αλλοσ ενασ λογοσ να αγορασετε!βασικα θελω να μαθω αν υπαρχει ουσιαστικη διααφορα αναμεσα στα ghz (2.4 2.53 2.66)kai an symferei na βαλω antiglare οθονη ή high resulotion ...και τελοσ διαφορα 5400 με 7200 rpm!!ευχαριστω πολυ!

εσενα σε κοβω για imac... αν ομως θελεις οπωσδηποτε laptop αν εχεις εξωτερικη οθονη

θα σου προτεινα το 13αρι το φθηνο (pro). αλλιως 15 2.4 high resolution (antiglare ειναι

θεμα γουστου υπαρχει ηδη topic τσεκαρε το) για τον σκληρο ειναι προτιμοτερο 7200 αλλα

και με 5400 θα κανεις τη δουλεια σου μιας και δεν ειναι ιδιαιτερα απαιτητικη...

Δημοσ.

imac δεν παιζει γτ θελω να το κουβαλαω μαζι μου και δεν θελω να εχω συνεχως ενα μεροσ κατιλημενο γτ θα μου ξοδευει αδικα χωρο!13 ειναι μικρο αλλα θα το εχω υποψη μου!!!στουσ επεξεργαστες υπαρχει καμια διαφορα?α!και συνηθωσ κλεινω 3 ωρες + οποτε αυτο που ακουω για θερμοκρασιες παιζει ρολο?

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες ο Arrandale στο 17άρι mbp έχει πολύ καλή ενεργοθερμική συμπεριφορά. Αν δε ζορίζεται μπορεί να πέσει στους 38 C ή και στους 34 C σε κατάσταση sleep. Αντιθέτως ο παλιός κάτω από 52 C δεν πέφτει με τίποτα. Επίσης η gpu στο νέο mbp είναι μόνιμα πάνω από 15 C περίπου ψυχρότερη από την αντίστοιχη του aluminum σε normal συνθήκες λειτουργίας. Εκτός ρε παίδες αν μου έβαλαν ελαττωματική logic board πάλι στο παλιό.:lol::lol::lol: Πάντως όπως είπα και πριν αν αρχίσει και ζορίζεται ο Arrandale περνά άνετα τους 80 C κάτι που στο παλιό mbp δεν θα το δω ποτέ. Άντε να δω 75 C, 78 C, 80 C σε ακραία περίπτωση. Βέβαια ο Arrandale εκτός του ότι έχει 2.66 GHz βασική συχνότητα λειτουργίας, γίνεται αυτόματα πολύ underclocked αν κάθεται, εξού και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά άμα μπει το turbo και πιάσει 3.33 GHz (ωωω ναι) φέρτε τα αυγά για τηγάνισμα! :lol::lol::lol:

Η μπαταρία έχει πραγματικά τρελή αυτονομία! Αν δε ζοριστεί κιόλας μπορεί να βγάζει και παραπάνω από όσο λέει η Apple. Το άφησα στη μπαταρία όλο το βράδυ (6,5 ώρες). Φυσικά μπήκε σε sleep, αλλά το πρωί έλεγε ότι έχει άλλες 4.5 με 5 ώρες αυτονομίας κάτι που για μένα είναι εντυπωσιακό. Είναι παραπάνω από διπλάσια σε χωρητικότητα από το παλιό μου mbp σε mAh, οπότε αν σκεφτώ ότι το παλιό μου είχε 5 h αυτονομία, το νέο είναι λογικό να βγάζει 10 h, πράγμα που υπερκαλύπτει τις 8-9 h που ισχυρίζεται η Apple. Η παλιά μπαταρία είναι 5600 mAh θεωρητικό maximum, ενώ η νέα 13138 mAh στο 2ο κύκλο φόρτισης. Το θεωρητικό maximum το coconut battery στη νέα μπαταρία μου το βγάζει 1300 mAh, πράγμα που είναι λάθος, εκτός αν εννοεί 13000, αλλά μου φαίνεται περίεργο το θεωρητικό maximum να είναι μικρότερο από τη χωρητικό τητα που απέμεινε μετά 1 κύκλο φόρτισης. Ίσως φταίει που δεν έχω κάνει το coconut update.

Στο νέο pad που είναι υπέροχο πρόσθεσαν και αδρανειακή κύλιση, πέρα από τα γνωστά gestures. Το pad είναι υπέροχο, αλλά μου λείπει το κουμπί του παλιού. Βέβαια για πρώτη φορά πρόσθεσαν δέξι κλικ με ένα tap είτε κάτω δεξιά, είτε κάτω αριστερά, κάτι πολύ χρήσιμο.

Αυτό που δε μου αρέσει είναι ότι ο αισθητήρας για το backlit του keyboard πρέπει να ρυθμιστεί πιο σωστά. Ο φωτισμός του keyboard παραμένει ανοιχτός όλη την ώρα με αποτέλεσμα να τον κλείνω χειροκίνητα ακόμα και σε καλές συνθήκες φωτισμού και όχι low, όπως λέει το αντίστοιχο checkbox. Στο παλιό mbp αυτό είναι πολύ σωστά ρυθμισμένο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το πέτυχαν και τώρα. Βλάβη πάντως δεν υπάρχει, διότι αν φωτίσω τον αισθητήρα με ένα φακό, ο φωτισμός του πληκτρολογίου σβήνει αμέσως. Απλώς πιστεύω είναι θέμα ρύθμισης. Ελπίζω σε κάποιο μελλοντικό fix. Επίσης αν μπει ήλιος στο δωμάτιο σβήνει, αλλά με τεχνιτό φωτισμό και βράδυ όχι. Τουλάχιστον αυτά ισχύουν στο δικό μου δωμάτιο. Γενικά φάινεται ότι θέλει πιο πολύ φως για να σβήσει το keyboard.

Δημοσ.

Ωραιο feedback μπραβο αντε να ερχονται και Ελλαδα.

Ξερει κανεις ημερομηνια ρε παιδια γιατι ακουγονται πολλα

Δημοσ.

Ίσως είναι λίγο offtopic, αλλά ξέρει κανείς αν οι μπαταρίες των καινούργιων μπορούν να μπουν στα μοντέλα του περασμένου ιουνίου;

Επισκέπτης
Δημοσ.

η μπαταρία πλέον δεν είναι αποσπώμενη...με ότι αυτό συνεπάγεται...

Δημοσ.
η μπαταρία πλέον δεν είναι αποσπώμενη...με ότι αυτό συνεπάγεται...

Το ανοιγεις και την αλλαζεις με λιγο παραπανω δουλεια. Υπαρχουν πολλα βιντεακια στο youtube

Επισκέπτης
Δημοσ.

@iced

το παιδί ρώτησε αν μπορεί να μπει σε παλιό μοντέλο, εξού και η απάντηση..

Δημοσ.
Καλησπέρα! Οι τιμές στο online applestore UK είναι με ΦΠΑ έτσι? Η φοιτική έκπτωση είναι 15% εκεί ? ?

Στο πανεπιστήμιο του εδιμβούργου ναι, δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι για ολη την αγγλία

Δημοσ.

Κοιτάω στο electronic-king-inc στο ebay.co.uk και βλέπω ότι ματ οθόνη έχει μόνο σε 17αρι. Στη systemgraph δεν βρήκα κανένα με ματ οθόνη. Είχα διαβάσει ότι στην Αμερική ότι εκεί με χρέωση 50$ σου βάζουν ματ. Τι ακριβώς παίζει με το θέμα αυτό?

Γενικότερα, έχετε δει από κοντά ματ και γκλόσυ οθόνες? Ποια είναι τα συν και τα πλην? Το μαυρό πάσχει στις ματ και η γκλοσυ έχει πολλές αντανακλάσεις από όσα έχω διαβάσει. Υπάρχουν άλλα κουσούρια?

Επίσης η ανάλυση 1920χ1200 που έχει το 17αρι πως την κρίνεται για τόσο μικρό μέγεθος? Πέρα από το εντυπωσιακού του αριθμού στην πράξη έχει κουσούρια ή προσόντα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...