Προς το περιεχόμενο

Νέα MacBook Pro (Απρίλιος 2010)

lavwmeno3wtiko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως ομως αυτα που βρισκονται απο οτι βλεπω στο uk αγοραζονται σε λιρες και οχι σε δολαρια?

Βλεπω για παραδειγμα μια τιμη GBP 1,249.99 δηλαδη 1919 δολαρια για το NEW Apple Macbook Pro 2.4GHz 2.4 GHz 15" Intel Core i5

---------- Προσθήκη στις 23:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:24 ----------

Μια ερωτηση ακομα.

Τα laptop αυτα της apple κανουν output σε εξωτερικη οθονη σε μεγαλυτερη απο την default τους αναλυση?

• Απαντ. 707
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μηπως ομως αυτα που βρισκονται απο οτι βλεπω στο uk αγοραζονται σε λιρες και οχι σε δολαρια?

Βλεπω για παραδειγμα μια τιμη GBP 1,249.99 δηλαδη 1919 δολαρια για το NEW Apple Macbook Pro 2.4GHz 2.4 GHz 15" Intel Core i5

---------- Προσθήκη στις 23:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:24 ----------

Μια ερωτηση ακομα.

Τα laptop αυτα της apple κανουν output σε εξωτερικη οθονη σε μεγαλυτερη απο την default τους αναλυση?

ναι 2560χ1600!!

Δημοσ.

Ετσι οπως τα λες ειναι..

Αυτα που ειναι dispatch απο Uk αγοραζονται σε λιρες. Ειναι λιγο ακριβοτερα, αλλα εχουν και λιγο φθηνοτερα μεταφορικα.

Αλλα οπως σου ειπα, μπορεις να του πεις να σου στειλει με dispatch απο uk και αυτα που δειχνουν οτι ειναι απο US. Απλα θα σε χρεωσει + $50 .

Δημοσ.
Μου τρέχουν τα σάλια!!! Μόνο αυτό έχω να πω! Η επόμενη αγορά μου το 17άρι, αλλά στο απώτερο μέλλον, γιατί το παλιό μου 15άρι ακόμα δε μασά! Μέχρι και starcraft 2 παίζω στο medium με 35 - 42 fps σε windows vista!!! Εννοείται σε 1440 Χ 900.

Παιδιά sorry σας είπα ψέματα! :) Μόλις αγόρασα και εγώ ένα MacBook pro 17" με core i7 και anti-glare screen από το Applestore της Γλασκώβης!!! Έβαλα και Applecare για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο!

Όπως είχα πει δεν ήθελα να αγοράσω τώρα, αλλά με χτύπησε ο ιός της nvidia! Κάηκε η 8600 στα καλά καθούμενα με δίχως προηγούμενα! Αρχικά από το τηλέφωνο μου είπαν ότι μάλλον πάω για logic board, το οποίο και θα πλήρωνα αφού ήμουν εκτός εγγύησης. Φαινόταν ότι το ρεύμα δεν ταξίδευε μέχρι το πληκτρολόγιο. Μετά από boot η οθόνη έμενε νεκρή, δεν ακουγόταν το γνωστό "chime" και το led φωτάκι παρέμενε αναμμένο συνεχώς, ενώ από κάτω ο υπολογιστής ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες.

Κλείνοντας όμως ραντεβού με το Genius, αμέσως μου έλυσαν το πρόβλημα! Ο υπάλληλος έβαλε μια μαύρη συσκευή στη usb, που έβγαλε διάγνωση ότι κάηκε η 8600M GT της nvidia. Οπότε μου λέει: The good news are that we will fix it for you for free.

Έμεινα κάγκελο! Δεν μπορούσα να τον πιστέψω και άρχισα να κάνω ηλίθιες ερωτήσεις για το πώς είναι σίγουρος, πώς βρήκε το πρόβλημα, μέχρι που προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω, ότι δεν μπορεί πρέπει να πληρώσω!!! Μη με πείτε ηλίθιο, αλλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι δε μου έλεγε μπούρδες και χαιρόμουν άδικα! Μου εξήγησε πολύ ευγενικά τα πάντα και μου είπε ότι ακόμα και αν υπάρχει άλλο πρόβλημα, το logic board θα αλλαχθεί δωρεάν λόγω της gpu και από κει και μετά αν χρειαστεί να αλλαχθεί και κάποιο άλλο εξαρτηματάκι για το power failure, ίσως να στοιχήσει 15 λύρες που αν θέλω πληρώνω! Έπρεπε να με βλέπατε να φωνάζω γιούπι μέσα στο Applestore παίδες. Επίσης μου είπε ότι το παλιό μου 15άρι θα φτιαχτεί σε 7 μέρες!!!!

Αντιθέτως η πρώτη μου επαφή με την Cancom στο Εδιμβούργο ήταν πολύ αρνητική!!! Μου ζήτησαν 72£ και 5 εργάσιμες μόνο και μόνο για να κάνουν τη διάγνωση που το Genius έκανε σε 2-3 λεπτά! Αν λέει έφταιγα εγώ για τη βλάβη, αφού πρώτα θα είχαν κάνει το μηχάνημά μου φύλλο και φτερό είπαν, πέρα από την επισκευή, θα μου κράταγαν και τις 72£. Φυσικά τους είπα no way!!!! Αυτά τα λέω για να μη λέμε μόνο για την Ελλαδίτσα και τα δικά μας τα σαΐνια! Έχει και κάτι σαΐνια εδώ στο Εδιμβούργο!

Οπότε καταλαβαίνετε τη χαρά που ένιωσα σήμερα! Μια επισκευή που κανονικά θα μου κόστιζε 800 με 1000£ θα γίνει δωρεάν (είμαι 1 χρόνο εκτός εγγύησης)! Έκανα μια αγορά από την οποία γλύτωσα γύρω στις 550£ διότι το Applecare στοιχίζει 270 κάτι £ και γω έδωσα ως φοιτητής μόνο 50£. Επίσης γλύτωσα 15% από ένα laptop που κοστίζει 2100£ αν θυμάμαι καλά! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είχαν ετοιμοπαράδοτο με 7200 rpm σκληρό. Μου λένε όμως: Πάρε αυτό και μετά παρήγγειλε το άλλο με τον 7200 δίσκο. Σε 14 μέρες μπορείς να κάνεις επιστροφή αυτό που έχεις και να πάρεις το νέο, χωρίς καμιά επιβάρυνση!!!! Παιδιά είναι άρρωστοι;;;; Φυσικά και δεν μπορώ να κάνω τέτοια γυφτιά, αλλά εδώ μιλάμε για την ενσάρκωση του "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο"!!!! Μάλλον θα τον αλλάξω μόνος κάποια στιγμή και θα κρατήσω τον 500 για εξωτερικό. Μου λένε κιόλας: Άμα θες έλα να σου δείξουμε και πώς θα το κάνεις μόνος σου!!! Χαχαχα ρε δεν παίζονται οι τύποι!

Μετά από όλα αυτά, δεν νομίζω να ξαναπάρω κάτι άλλο εκτός από Apple ποτέ!!! Τέλος πήρα και ένα Apple keyboard με numerical pad το οποίο βγάζει και 2 εξόδους usb!!! Είναι τρελή αυτή η Apple!!!! Το keyboard είναι πανέμορφο, τέλειο λειτουργικά (με αυτό γράφω τώρα) και δεν ήξερα ότι είναι και usb hub! LOL!!!

Πάντως αν δεν είχα τώρα την εξεταστική, δε θα αγόραζα το καινούργιο! Δεν μπορούσα να περιμένω 7 μέρες! Βέβαια 7 μέρες είναι πολύ λίγες και από το τηλέφωνο το ίδιο το Apple support μου είπε ότι για αλλαγή logic board χρειάζονται τουλάχιστον 16 με 20 μέρες! Που να το ήξερα ότι όταν πας στο Applestore είναι σα να πας στον παράδεισο;;; Ακόμα νομίζω ότι είδα όνειρο! Ρε παιδιά δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλο αυτό! Πάντως αν δεν είχα χάσει το 1ο ραντεβού (άργησα 10 mins) μπορεί και να μην το είχα πάρει το 17άρι. Βέβαια από αύριο θα μπορώ να διαβάσω σε full ρυθμούς!!! Ήδη περιμένω τον migration assistant να τελειώσει τη δουλίτσα του!!! (Άντε να τα κάνεις αυτά σε windows!!!) Δλδ κάνω restore το παλιό μου σκληρό από το time machine και δε χρειάζεται ούτε restart!!!! Βασικά δεν χρειάζεται να ιδρώσω καθόλου!!! Χμμ και μέχρι να γράψω όλο αυτό έμειναν 3 mins μέχρι να αναστηθεί ο παλιός μου υπολογιστής, στον καινούργιο με την 1920 Χ 1200 ανάλυση οθόνης looool!!!!

Περιμένω όλους τους Apple haters να με κράξουν για γούρι, γιατί εγώ θα το ματιάσω τον μάκαρό μου! :-)

Δημοσ.

Mεγια σου φίλε μου το νεο σου toy ;)..

Δωσε μας κανα feedback για ταχύτητα , θερμοκρασία επιδόσεις γενικότερα..

Y.Γ Καλά οι τυποι δεν παιζονται ακούγονται εξωγήινα αυτα που περιγράφεις..

Δημοσ.

Και μένα μου κάηκε η 8600, το MBP αγορασμένο Ιούλιο 2007 χωρίς επέκταση εγγύησης.

-16/4 (Παρασκευή) Πάω στη Document λίγο πριν κλείσει το μαγαζί, μου λένε ότι αν είναι η 8600, δεν πληρώνετε τίποτα. Επείγομαι όμως, πρέπει να το έχω στα χέρια μου ως τις 23/4. Όλα ΟΚ μου λένε, 2-3 εργάσιμες χρειάζεται η επιδιόρθωση.

-19/4 (Δευτέρα) επιβεβαιώνουν πως έχει καεί η 8600, όμως περιμένουν το εξάρτημα από εξωτερικό και εκείνη την εβδομάδα δεν πετούσε τίποτα λόγω ηφαιστείου. Μου λένε πως ακόμα και Παρασκευή πρωί αν φτάσει το εξάρτημα, θα το έχουν έτοιμο.

Τετάρτη ανοίγουν τα αεροδρόμια, Παρασκευή μεσημέρι το είχα πράγματι στα χέρια μου.

Συμβαίνουν και στην Ελλάδα βλέπεις B)

Μεγειά το καινούριο MBP!

Δημοσ.

@ixthy

οκ, cool-αρε λίγο...

η 8600 έχει βγει προβληματική οπότε εκ των πραγμάτων η Apple υποχρεώθηκε να αλλάζει όλο το logic board ακόμα και σε μηχανήματα που έχει παρέλθει η εγγύηση...

Άρα δεν σου έκανε καμία απολύτως χάρη!

Όσον αφορά αυτό με την αντικατάσταση εντός 14 ημερών, στο εξωτερικό το κάνει και η Dell(δε ξέρω για Ελλάδα)...οπότε και γιαυτό μη τρελαίνεσαι...

Δημοσ.

Λοιπόν: Σήμερον 9:00 το πρωί με πήρε στο κινητό ένας κύριος από το Applestore της Γλασκώβης και με πληροφόρησε ότι μπορώ να παραλάβω το παλιό μου MacBook pro! Ρώτησα έντρομος γιατί (δεν περίμενα να το έχουν φτιάξει, αφού το genius μου είπε για μια βδομάδα); Και η απάντηση ήταν: «το φτιάξαμε». Δηλαδή το έφτιαξαν χθες πολύ πριν από την ώρα που σας έγραψα το προηγούμενο post μου! Φαίνεται δε μου είπαν να πάω από χθες για να μη μου χαλάσουν τον καφέ! Παρέδωσαν το χαλασμένο MacBook pro χθες στις 14:30. Έγινε διάγνωση και επισκευή με αλλαγή logic board σε λιγότερο από μισή μέρα, και είναι ετοιμοπαράδοτο σε 18,5 ώρες! Τρέχω να το πάρω πριν κλείσει το 24ωρο! Μάλλον τα παιδιά συμμετέχουν σε κάποιο διαγωνισμό ταχείας εξυπηρέτησης! Εγώ αφήνω τους Apple haters να ασχολούνται ακόμα με το αν το ipad τρέχει flash, γιατί εγώ μάλλον ζω κάποιο τρελό όνειρο!

Υ.Γ. Γκρρρ δλδ εγώ τώρα τσάμπα αγόρασα το 17άρι;

Υ.Γ.2 Εντυπώσεις θα σας πω αργότερα! I have a train to catch!

Επίσης εγώ είχα βάλει να ξυπνήσω το πρωί στις 10:30 και αυτοί με ξύπνησαν από τις 9:00! Βλέπετε η ταχεία εξυπηρέτηση έχει και τα στραβά της! Μόλις πάω από κει να δείτε τι παράπονα θα τους κάνω! Ίσως να μου χαρίσουν κάνα ipad επειδή πέρασα τέτοια ταλαιπωρία! :-) Επίσης το Genius μου είπε ψέματα ότι θα το φτιάξουν σε μια βδομάδα γκρρρρρρ!!!!! Αλλιώς δε θα είχα πάρει το 17άρι!! Απατεώνες.... :-D

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

@ixthy Αν σε χαλάει τόσο βρε παιδί μου στειλτο σε μένα το 17αρι

Οχι σοβαρα μιλαω στειλτο...:P

---------- Προσθήκη στις 12:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:23 ----------

@ixthy

Όσον αφορά αυτό με την αντικατάσταση εντός 14 ημερών, στο εξωτερικό το κάνει και η Dell(δε ξέρω για Ελλάδα)...οπότε και γιαυτό μη τρελαίνεσαι...

Και η DELL το κανει και ολες...Εδω ειμαστε οτι να 'ναι..

Δημοσ.

Η dell(οπως και η hp) εχει ακομα και εδω στην Ελλαδα επισκευη μεσα σε μια ημερα στο χωρο σου.

Δημοσ.
Η dell(οπως και η hp) εχει ακομα και εδω στην Ελλαδα επισκευη μεσα σε μια ημερα στο χωρο σου.

δεν αναφερόμουν στην επισκευή, αλλά στην δυνατότητα αλλαγής/αντικατάστασης προϊόντος..

όπως ξέρεις, όσοι περίμεναν την Rev. A01 της U2410, πήγαν και πήραν Rev. A00 την οποία και άλλαξαν χωρίς επιπρόσθετο κόστος τη στιγμή που βγήκε η καινούργια revision...

Δημοσ.
δεν αναφερόμουν στην επισκευή, αλλά στην δυνατότητα αλλαγής/αντικατάστασης προϊόντος..

όπως ξέρεις, όσοι περίμεναν την Rev. A01 της U2410, πήγαν και πήραν Rev. A00 την οποία και άλλαξαν χωρίς επιπρόσθετο κόστος τη στιγμή που βγήκε η καινούργια revision...

Α σωστος, καταλαβα λαθος!

Δημοσ.

Μολις πήρα το παλιό μου mbp σαν καινούργιο! Επίσης πήρα και ένα time capsule 2 TB γιατί είχα πονοκέφαλο που με ξύπνησαν πρωί πρωί και χρειαζόμουν μια δυνατή κάψουλα. :lol:

Αλήτες Apple εξυπηρέτηση πελατών και μπούρδες! Για τα λεφτά τα έκαναν όλα. Ορίστε με τα ψέματα που μου είπαν (επισκευή σε 16-20 μέρες, μετά σε μια εβδομάδα και στην πραγματικότητα το έφτιαξαν σε μισή μέρα!!!) με ανάγκασαν να πάρω το 17άρι. Μετά να μην πάρεις και ένα capsule να τα βάλεις μαζί τα αδερφάκια; Άτιμη Apple! Πάλι στο βούρκο της ακολασίας με έριξες και θα χάνω και 2,5 μηνιάτικα λόγω οικονομικής κρίσης!

Off topic:

Αλλά βέβαια μόνο εμείς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πάλι θα πληρώσουμε το μάρμαρο. Αυτοί με τις δέκα πισίνες είναι στεναχωρημένοι λέει που τους μετράνε τις πισίνες!!! Αλλά να πληρώνουν κάνα φόρο δεν το κόβω. Ακόμα και το ΔΝΤ ακόμα και γερμανική κατοχή να ξαναγίνει, αυτοί πάντα στον αφρό και θα παλεύουμε πάλι οι μη προνομιούχοι σα μαλάκες να σώσουμε την Ελλάδα! Αλλά ρε παιδί μου να σου μετράνε πόσες πισίνες έχεις;;; Έλειμμα δημοκρατίας και κατάφορη καταπάτηση του ιδιωτικού απoρρήτου!!!

Βέβαια εγώ έχω mac, άρα είμαι πλούσιος και με θέλουν και οι γκόμενες! Το λένε και οι έρευνες γι' αυτό καλώς πληρώνω φόρους και μου κλέβουν και 2,5 μισθούς. Άτιμη Apple τι μας έκανες! ΠΟΤΕ ξανά Apple!

Την ίδια στιγμή βέβαια εγώ ο τεμπέλης καθηγητής κάνω master σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πανεπιστήμια του κόσμου, αλλά από δίδακτρα ενοίκια και λοιπά έξοδα διαβίωσης δεν μπορώ να δηλώσω τίποτα στην εφορία, γιατί ακόμα το "σκέφτονται" τα σαΐνια μας, δεν έχω έξοδα, ζω με τον αέρα, για τον οποίο όμως θα με βάλουν φυλακή, γιατί τον ανέπνεα στη Σκωτία αφορολόγητα και ήταν και καθαρός και όχι η βρωμιά της Αθήνας! Πότε θα δηλώσω παραίτηση από τη χαβούζα σας δεν ξέρω ακόμα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...