Προς το περιεχόμενο

CPU Overclocking vs Power Consumption (συγκριτικό τεστ)

Age4Greeks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όχι, η Intel δεν παρουσιάζει καμιά "νέα" τεχνολογία στην enthusiast πλατφόρμα της που να απαιτεί ουσιαστική αλλαγή pins στο Socket και ας πούμε και ηλεκτρικών, το κάνει ξεκάθαρα για το κέρδος λόγω ότι πουλάει ολόκληρη πλατφόρμα και δεν δίνει δεκάρα πλέον για upgradeability, politically correct ομολογημένο από γνωστό και πολύ σεβαστό engineer της Intel στα forums που συχνάζει. Ξέρει ότι σαν πρόβατα θα πάνε να αγοράσουν νέα μητρική και επεξεργαστή δίχως να πούνε κουβέντα.

Περιττό να σου αναφέρω το τι κράξιμο πέφτει σε σοβαρά forums από developers με φρέσκα και πανάκριβα συστήματα και μητρικές σε Socket 1366 οταν εμαθαν τα "νέα", το "άει *αμήσου Intel" πέφτει σύννεφο.

Εντύπωση προκαλεί επίσης και η σιωπή που επικρατεί από τα παπαγαλάκια της Intel στο συγκεκριμένο θέμα.

Tick Tock....Κάθε 2 χρόνια, νέα αρχιτεκτονική, νέα chipsets, νέα sockets...Συνηθίστε το και πράξτε ανάλογα, το οποίο σημαίνει...όχι πάνω από 200 ευρώ για CPU, όχι πάνω από 130 ευρώ για μητρική, είναι σκέτη κοροϊδία, σας δουλεύουνε κανονικά με τις πανάκριβες μητρικές, δυνατή κάρτα γραφικών για τους gamers, δυνατοί δίσκοι SSD, ισορροπημένη αντίληψη στο computing και στο στήσιμο με λίγο oc και με μεγάλη διάρκεια ζωής και χρηστικότητας, ειδικά στην δύσκολη εποχή που ζούμε, και να ξέρεις ότι οι τιμές θα ανεβούν και άλλο το 2011...

@ Euklidis

Νομίζω ότι πρέπει να ξεκολλήσεις με το θέμα AMD, σου έχει γίνει πάθος τελευταία. Θα σε διευκολύνω λέγοντας σου, ότι δεν χρειάζεται να φοβάσαι την AMD πλέον και να ασχολείσαι συνέχεια μαζί της, ο πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και καιρό, ο καθένας από τους 2 τραβάει τον δρόμο του και η Intel αλλά και εγώ και εσύ μόνο κερδισμένοι βγαίνουν με μια ανταγωνιστική AMD. Ξέρω σου ακούγεται περίεργο, είναι λογικό λόγω της κακής και ξεπερασμένης νοοτροπίας που κατέχει όλους τους μικρούς και μεγάλους ανώριμους overclockers, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, όταν μεγαλώσετε τότε θα το καταλάβετε.

Ρε φιλε εισαι ελεος.... δεν θελουν ολοι το Pc τους για να σερφαρουν στο ινσομνια μονο ;) ξεκολα λιγο απο το μυαλο σου. Η ιντελ δεν πουλαει μητρικες ιδιαιτερα, τα κερδη απο εκει ειναι ελαχιστα. Πουλαει cpus. Δεν παει να πουλησει πλατφορμες καινουριες απλα βγαζει μοντελα επεξεργαστων που σε αντιθεση με τους 6core amd εχουν παραπανω πραγματα απο απλα προσθηκη 2 πυρηνων.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Περισσότερο από όλες στάθηκα σε αυτή τη σελίδα.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/power-consumption-overclocking_13.html#sect0

Πιστεύω τα περισσότερα οικιακά pc το 90% της λειτουργίας τους μένουν σε idle mode.Πολύ μικρό τσίμπημα στα W για τους AMD είτε είναι με Stock ρολόγια είτε στον θεό.Πολύ καλά και τα νούμερα των intel που απλά τσιμπάνε αρκετά για όσους θέλουν να τους έχουν μόνιμα στα 4+ghz

Κοιτώντας και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν πολύ επεξεργαστή βλέπω πως το τσίμπημα στους AMD phenom II υπάρχει πάνω από τα 3,8ghz,καθιστώντας την συχνότητα αυτή την ιδανική για έναν phenom II να υπάρχει σε μόνιμη βάση στο pc.Όπως και για τον ι7 τα 3,4ghz.

Όντως ήταν μεγάλη παράλειψη ο 750.Θα ήθελα να δω και αυτόν στο συγκριτικό.

Δημοσ.

Εχω τον 750 με πολυ ελαφρυ overclocking 3.2ghz (160x20) και απο το hmonitor βλεπω max power για cpu 95watt (σε ωρα gaming) ,αλλα εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι το min : 2,41 watt (ενοειτε αυτο σε ωρα που σερφαρα)

post-23533-129063081875_thumb.jpg

Δημοσ.

Χαχαχα, από ότι φαίνεται απέκτησα τον πρώτο Internet οπαδό και παθητικό stalker.

Μικρέ Euklidi, σε ευχαριστώ για την προτίμηση σου, συνέχισε να μου κάνεις διαφήμιση.

Δημοσ.
Χαχαχα, από ότι φαίνεται απέκτησα τον πρώτο Internet οπαδό και παθητικό stalker.

Μικρέ Euklidi, σε ευχαριστώ για την προτίμηση σου, συνέχισε να μου κάνεις διαφήμιση.

Απλα σε πειραζω για να λες κι αλλα τετοια... εχει πλακα...

Δημοσ.
Απλα σε πειραζω για να λες κι αλλα τετοια... εχει πλακα...

Μάλλον εννοείς όλα όσα έχω γράψει και έχω επαληθευτεί ξανά και ξανά τα τελευταία 2 χρόνια, ναι, θα γράφω και άλλα τέτοια... ελεύθερα μπορείς να τα διαβάζεις, να μαθαίνεις και να σχολιάζεις.

Δημοσ.
Μάλλον εννοείς όλα όσα έχω γράψει και έχω επαληθευτεί ξανά και ξανά τα τελευταία 2 χρόνια, ναι, θα γράφω και άλλα τέτοια... ελεύθερα μπορείς να τα διαβάζεις, να μαθαίνεις και να σχολιάζεις.

Σε τι ακριβως επαληθευτικες;

Δημοσ.
Όχι, η Intel δεν παρουσιάζει καμιά "νέα" τεχνολογία στην enthusiast πλατφόρμα της που να απαιτεί ουσιαστική αλλαγή pins στο Socket και ας πούμε και ηλεκτρικών, το κάνει ξεκάθαρα για το κέρδος λόγω ότι πουλάει ολόκληρη πλατφόρμα και δεν δίνει δεκάρα πλέον για upgradeability, politically correct ομολογημένο από γνωστό και πολύ σεβαστό engineer της Intel στα forums που συχνάζει. Ξέρει ότι σαν πρόβατα θα πάνε να αγοράσουν νέα μητρική και επεξεργαστή δίχως να πούνε κουβέντα.

Περιττό να σου αναφέρω το τι κράξιμο πέφτει σε σοβαρά forums από developers με φρέσκα και πανάκριβα συστήματα και μητρικές σε Socket 1366 οταν εμαθαν τα "νέα", το "άει *αμήσου Intel" πέφτει σύννεφο.

Εντύπωση προκαλεί επίσης και η σιωπή που επικρατεί από τα παπαγαλάκια της Intel στο συγκεκριμένο θέμα.

Tick Tock....Κάθε 2 χρόνια, νέα αρχιτεκτονική, νέα chipsets, νέα sockets...Συνηθίστε το και πράξτε ανάλογα, το οποίο σημαίνει...όχι πάνω από 200 ευρώ για CPU, όχι πάνω από 130 ευρώ για μητρική, είναι σκέτη κοροϊδία, σας δουλεύουνε κανονικά με τις πανάκριβες μητρικές, δυνατή κάρτα γραφικών για τους gamers, δυνατοί δίσκοι SSD, ισορροπημένη αντίληψη στο computing και στο στήσιμο με λίγο oc και με μεγάλη διάρκεια ζωής και χρηστικότητας, ειδικά στην δύσκολη εποχή που ζούμε, και να ξέρεις ότι οι τιμές θα ανεβούν και άλλο το 2011...

Κοίταξε και εγώ για να πω την αλήθεια δεν πήρε το μάτι μου ποιες θα είναι οι νέες τεχνολογίες, απλά εδώ έλεγε αυτό που είπα --> http://www.bit-tech.net/news/hardware/2010/04/12/new-socket-to-replace-lga1366-due-in-2011/1 - περισσότερα pins και άλλα ηλεκτρικά.

Όπως και να 'χει έχεις δίκιο, πρέπει να κάνουμε ψαγμένες επιλογές στο μέλλον ανάλογα με τις ανάγκες μας. Κάποια εποχή σκεφτόμουν την μετάβαση σε 1366, όμως βλέπω ότι ο Q9550 κλοκαρισμένος κρατάει γερά για καιρό ακόμα, ειδικά σε games που είναι και η κύρια χρήση του pc.

Δημοσ.

Ε, γι' αυτό τώρα κάρτα γραφικών αλλάζω αντί να τα δώσω για καινούργια πλατφόρμα αν πήγαινε σε μένα το ποστ σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...