Προς το περιεχόμενο

αλκοτεστ,μετρηση,δικαστηριο κτλ.

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ απορώ γιατί οι πότες δεν έχουν κάνει κάποια διαμαρτυρία, ώστε να σταματήσουν τα αλκοοτέστ εντελώς, και να λήξει το θέμα.

Γιατί δηλαδή, οι <<φίλοι και συγγενείς>> των μελών του Επαναστατικού Αγώνα που πλακώθηκαν με την αστυνομία, είναι πιο μάγκες;

:lol::lol:

Κάτσε τώρα μην μας την πέσει κανένας αναρχικός ...

:lol::lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• kfyros

kfyros 8 αναρτήσεις

• kage

kage 7 αναρτήσεις

• Gi0

Gi0 6 αναρτήσεις

• Apoll

Apoll 6 αναρτήσεις

Έχω ένα τέτοιο το έχω δοκιμάσει 2-3 φορές και με έβαζε σε φυσιολογικά πλαίσια (σύμφωνα με κάποια online calcs που και καλά σου υπολογίζουν πόσο λιάρδα είσαι) αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τα εμπιστευόμουν :P

Υπάρχει χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν δουλεύουν.

Πριν από καιρό, παίζωντας EVE και ακούγωντας EVE Radio, ένας DJ πήρε μια τέτοια συσκευή να την τεστάρει live.

Mετά από κάμποσα λίτρα μπύρας, κρασί και σφηνάκια (κατα την δίωρη διάρκεια της εκπομπής), πήγε να κάνει αλκοτέστ και τον έδειξε στα νόμιμα επίπεδα.

Φυσικά και πήρε ένα σφυρί και την έσπασε την σύσκευη. :-)

Υπάρχει χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν δουλεύουν.

Πριν από καιρό, παίζωντας EVE και ακούγωντας EVE Radio, ένας DJ πήρε μια τέτοια συσκευή να την τεστάρει live.

Mετά από κάμποσα λίτρα μπύρας, κρασί και σφηνάκια (κατα την δίωρη διάρκεια της εκπομπής), πήγε να κάνει αλκοτέστ και τον έδειξε στα νόμιμα επίπεδα.

Φυσικά και πήρε ένα σφυρί και την έσπασε την σύσκευη. :-)

Μήπως ήταν τύφλα και δεν έβλεπε τι έγραφε το μηχανάκι ?? :lol::lol:

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Apoll, ίσως να είχε ξεπεράσει το όριο μέτρησης της συσκευής. Για όλες τις συσκευές υπάρχουν ελάχιστα και μέγιστα όρια όπου μπορούν να δώσουν αξιόπιστες ενδείξεις.

Συνεπώς, αφού στην Ελλάδα το όριο είναι 0,25, εμένα με νοιάζει αν μπορούν να δώσουν αρκετά καλές ενδείξεις σε αυτή την περιοχή. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δε μπορείς να βασιστείς σε τρίτες συσκευές και το όριο είναι ούτως ή άλλως τόσο χαμηλό που καλύτερα να μην πιεις τίποτα αν πρόκειται να οδηγήσεις για να είσαι σίγουρος.

Τώρα θυμήθηκα κάποιον γνωστό μου, που όταν τον σταμάτησαν τους είπε <<τι να με μετρήσετε, έχω πιει μια μπουκάλα ουίσκι..>>, οι τροχαίοι τον μέτρησαν και το μηχάνημα δεν έδειξε τίποτα..

οι τροχαίοι τον μέτρησαν και το μηχάνημα δεν έδειξε τίποτα..

Λες να είχε το μηχανηματάκι κάποια ένδειξη για υπέρβαση ορίου μέτρησης (πχ μια παύλα) και ο αστυνομικός δεν ήξερε τί σήμαινε η ένδειξη και νόμισε πως είναι ΟΚ; :lol:

(άμα είχε πιει μια μπουκάλα θα βρώμαγε πάντως... :o)

(Υ.Γ. και πώς οδηγείς έχοντας πιει μια μπουκάλα; )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=7RIbanu0I4k[/ame]

[ame]

[/ame]

http://en.wikipedia.org/wiki/Breathalyzer

http://electronics.howstuffworks.com/gadgets/automotive/breathalyzer.htm

διαβαστε τα τελευταια...

στην Ελλαδα χρησιμοποιουν fuel cells που θελουν καλιμπραρισμα.

το οριο στις μηχανες και νεους οδηγους ειναι 0.9...

Επεξ/σία από kage

Στα ΗΑΕ και συγκεκριμένα στο Dubai το όριο αλκοόλ είναι 0. Ναι καλά βλέπετε δεν έχει τίποτα μετά την υποδιαστολή.Σε περίπτωση παράβασης η νομοθεσία προβλέπει ξύρισμα κεφαλής και κράτηση για μια μέρα καθώς και αφαίρεση άδειας οδήγησης. Και δεν είναι ελαστικοί. Οπότε εφόσον πίνετε μερικοί μη θέλετε να τη βγάζετε λάδι.Παίζετε με τη ζωή όλων μας στο δρόμο.

Μα εκεί απαγορεύεται το αλκοόλ και από τη θρησκεία τους, νομίζω.

πριν καμιά ώρα έπεσα και γω σε αλκοοτέστ στη Λούτσα...δεν μου βρήκαν τίποτα!

Μα εκεί απαγορεύεται το αλκοόλ και από τη θρησκεία τους, νομίζω.

Δεν σημαίνει κάτι αυτό μιάς και πουλάνε αλκοολ.

Αγγλία σύντομα θα περάσουν το 0 αλκοολ επίσης.

• 7 μήνες μετά...

Νομίζω πως δεν έχει νόημα αυτό που ρωτάς. Όποτε γουστάρει. Όπως μπορεί και σου ζητάει δίπλωμα, μπορεί να θέλει να δει και αν οδηγείς πιωμένος, είναι το ίδιο και το αυτό. Αν έχουν το μηχανάκι και σου πει φύσα, φυσάς, δεν υπάρχει επιλογή.

• 1 μήνα μετά...

Νομίζω πως δεν έχει νόημα αυτό που ρωτάς. Όποτε γουστάρει. Όπως μπορεί και σου ζητάει δίπλωμα, μπορεί να θέλει να δει και αν οδηγείς πιωμένος, είναι το ίδιο και το αυτό. Αν έχουν το μηχανάκι και σου πει φύσα, φυσάς, δεν υπάρχει επιλογή.

Εχει νοημα οταν εμπλεκεται και τραυματισμος (ατυχημα). Γι αυτο ρωταω. Γνωριζει κανεις τους νόμους για το αλκοτεστ;

Αν υπάρχει τραυματισμός τότε γίνεται υποχρεωτικά με τον εκπνεόμενο αέρα ή με αιματολογική, εναλλακτικά.

Αν είναι θανατηφόρο το τροχαίο, θα γίνει υποχρεωτικά αιματολογική εξέταση σε όλους τους οδηγούς.

Αν αρνηθείς να φυσήξεις, τότε θεωρείται αυτόματα πως είσαι στη χειρότερη περίπτωση υπέρβασης ορίου ("τύφλα"), οπότε υπόκεισαι στα αντίστοιχα πάθη, είσαι ή όχι (όπως καταλαβαίνεις δε μπορείς να αρνηθείς).

Τα περιγράφει το Άρθρο 42 του ΚΟΚ (δε θα δυσκολευτείς να βρεις τον ΚΟΚ) και περί των μεθόδων ελέγχου της συγκέντρωσης αλκοόλ δες εδώ http://www.policenet.gr/portal/downloads/nomothesia-aytokiniton/151.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...