Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες για τα αρμόνια

johnykim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.:-)

Θα ήθελα να μάθω πληροφορίες σχετικά με τα αρμόνια.Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό το καιρό.Για έναν αρχάριο ποιες τιμές παίζουν; Ρώτησα στον Νάκα και μου πρότεινε το παιδί από εκεί ένα Yamaha PSR-E323 258 euro.

Αξίζει τα λεφτά; Δεν θέλω να δώσω και πάρα πολλά, αλλά θέλω να έχει αρκετές δυνατότητες.Με ενδιαφέρει πολύ να έχει τα πάντα από εξόδους για το PC.

Επίσης, είναι εύκολο να μάθει κανείς μόνος του;Παίζω κλασική κιθάρα,μόνος μου, και δεν έχω κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω πληροφορίες σχετικά με τα αρμόνια.Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό το καιρό.Για έναν αρχάριο ποιες τιμές παίζουν; Ρώτησα στον Νάκα και μου πρότεινε το παιδί από εκεί ένα Yamaha PSR-E323 258 euro.

Αξίζει τα λεφτά; Δεν θέλω να δώσω και πάρα πολλά, αλλά θέλω να έχει αρκετές δυνατότητες.Με ενδιαφέρει πολύ να έχει τα πάντα από εξόδους για το PC.

Επίσης, είναι εύκολο να μάθει κανείς μόνος του;Παίζω κλασική κιθάρα,μόνος μου, και δεν έχω κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Για αρμόνιο μάρκας (στο κλασσικό μέγεθος), δεν νομίζω να βρίσκεις με λιγότερα από 200 ευρώ. Επίσης αυτό που σου πρότειναν είναι πολύ καλό, όχι μόνο για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους. Τα επαγγελματικά είναι άλλη κλάση και για άλλες απαιτήσεις που πιστεύω ότι εσύ (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν έχεις.

Επίσης, τα πιο φτηνά (τύπου μάρκας δεν-με-ξέρει-η-μάνα-μου), έχουν άλλη αίσθηση στο πάτημα των πλήκτρων, η οποία δυσκολεύει την σωστή απόδοση του συναισθήματος της μουσικής (πως τα λέω η άτιμη :P), οπότε δεν αξίζει να πάρεις ένα τέτοιο με σκοπό να δώσεις λιγότερα χρήματα.

Από μένα, προχώρα άφοβα σε Yamaha, ακόμα και στο φτηνότερο που θα βρεις. Η ποιότητα τους είναι πολύ καλή (έχω δυο, ένα κλασσικού μεγέθους κι ένα παλιότερο μικρότερο).

Όλα τα καινούρια Yamaha αρμόνια, από το φτηνότερο κιόλας, έχουν έξοδο MIDI για να συνδεθούν με pc.

Ναι, είναι πανεύκολο (αυτοδίδακτη κι εγώ, αλλά όχι επαγγελματίας - καθαρά από χόμπυ). Προσωπικά το θεωρώ από τα ευκολότερα μουσικά όργανα (τουλάχιστον απ' όσα έχω παίξει).

Σε περίπτωση που το πάρεις απόφαση τελικά, το πρώτο βιβλίο που πρέπει να πάρεις και που σου προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι "Το χρυσό βιβλίο του αρμονίου". Θα σε βοηθήσει να μάθεις εύκολα όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις, και παραπέρα ακόμα από το βήμα του αρχαρίου. Έπειτα υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές βιβλίων για μεγαλύτερη εξέλιξη στο παίξιμο σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα :-)

Δημοσ.

Για αρμόνιο μάρκας (στο κλασσικό μέγεθος), δεν νομίζω να βρίσκεις με λιγότερα από 200 ευρώ. Επίσης αυτό που σου πρότειναν είναι πολύ καλό, όχι μόνο για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους. Τα επαγγελματικά είναι άλλη κλάση και για άλλες απαιτήσεις που πιστεύω ότι εσύ (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν έχεις.

Επίσης, τα πιο φτηνά (τύπου μάρκας δεν-με-ξέρει-η-μάνα-μου), έχουν άλλη αίσθηση στο πάτημα των πλήκτρων, η οποία δυσκολεύει την σωστή απόδοση του συναισθήματος της μουσικής (πως τα λέω η άτιμη :P), οπότε δεν αξίζει να πάρεις ένα τέτοιο με σκοπό να δώσεις λιγότερα χρήματα.

Από μένα, προχώρα άφοβα σε Yamaha, ακόμα και στο φτηνότερο που θα βρεις. Η ποιότητα τους είναι πολύ καλή (έχω δυο, ένα κλασσικού μεγέθους κι ένα παλιότερο μικρότερο).

Όλα τα καινούρια Yamaha αρμόνια, από το φτηνότερο κιόλας, έχουν έξοδο MIDI για να συνδεθούν με pc.

Ναι, είναι πανεύκολο (αυτοδίδακτη κι εγώ, αλλά όχι επαγγελματίας - καθαρά από χόμπυ). Προσωπικά το θεωρώ από τα ευκολότερα μουσικά όργανα (τουλάχιστον απ' όσα έχω παίξει).

Σε περίπτωση που το πάρεις απόφαση τελικά, το πρώτο βιβλίο που πρέπει να πάρεις και που σου προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι "Το χρυσό βιβλίο του αρμονίου". Θα σε βοηθήσει να μάθεις εύκολα όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις, και παραπέρα ακόμα από το βήμα του αρχαρίου. Έπειτα υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές βιβλίων για μεγαλύτερη εξέλιξη στο παίξιμο σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα :-)

Δημοσ.

Βοήθησες βοήθησες! :-)

Ε μια φορά που θα πάρω, θα πάρω κάτι καλό.Μάλλον θα πάω προς αυτό που πόσταρα.

Πάντως απ΄όλο το ποστ σου, έμεινα πολύ σε αυτό "Ναι, είναι πανεύκολο", και μπορώ να πω ότι μάλλον θα το πάρω πιο ζεστά το θέμα..:P Στο λέω γιατί μια θεία μου που παίζει πιάνο ,μου είχε πει ότι είναι σχετικά δύσκολο όργανο(από την κιθάρα σίγουρα) και με είχε προβληματίσει λίγο.

Το βιβλίο που λες ,εκτός από τα βασικά έχει και νότες; Συγχορδίες; Και γενικά για να παίζω αρμόνιο πρέπει να ξέρω και νότες; Ρωτάω γιατί στην κιθάρα δεν θυμάμαι καθόλου νότες και παίζω τις πιο πολλές φορές μόνο συγχορδίες.

Δημοσ.

Δεν θα μείνεις παραπονεμένος από την Yamaha γενικότερα :-)

Το πιάνο έχει λίγο μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από το αρμόνιο, γιατί πρέπει να διαμορφώνεται η δύναμη στο πάτημα των πλήκτρων ανάλογα το παίξιμο, και γιατί έχει πεντάλ, έτσι χρησιμοποιείς και τα πόδια. Όμως και τα δυο απαιτούν μεγαλύτερη επιδεξιότητα από την κιθάρα, επειδή έχουν πιο περίπλοκες μελωδίες στο παίξιμο τους. Στο αρμόνιο πάντως, είτε πατάς δυνατά, είτε απαλά, βγαίνει ο ίδιος ήχος.

(Υπάρχουν αρμόνια που έχουν ρύθμιση ευαισθησίας ώστε τα πλήκτρα να ανταποκρίνονται όπως στο πιάνο, αλλά είναι νομίζω ακριβότερα και είναι μάλλον ηλεκτρονικά πιάνα παρά αρμόνια, δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά).

Σχετικά με την δυσκολία, προσωπικά μου φάνηκε εύκολη η εκμάθηση όταν πρωτοέπιασα αρμόνιο και το συγκεκριμένο βιβλίο. Η θεία σου ίσως να παίζει πολύ προχωρημένα κομμάτια, και γι' αυτό να το χαρακτήρισε δύσκολο (ειδικά αν πήγε σε ωδείο, που η υποχρέωση ασκήσεων και εξάσκησης υπό πίεση χρόνου καθιστά πιο δύσκολη την εκμάθηση ενός οργάνου απ' ότι όταν κάποιος μαθαίνει μόνος του από χόμπυ στα χρονικά όρια που αυτός ορίζει).

Όσο για το βιβλίο, περιέχει τα βασικά που πρέπει να ξέρεις για την μουσική γενικά και που θα σε βοηθήσουν και με άλλα όργανα (δεν είναι πολλά, ούτε δύσκολα), ασκήσεις (εύκολες στην αρχή και σταδιακά αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας), και μουσικά κομμάτια ολοκληρωμένα. Δεν θυμάμαι αν έχει συγχορδίες, έχω πολλά χρόνια να ανοίξω το συγκεκριμένο βιβλίο. Επίσης αυτό που έχω εγώ είναι πολύ παλιά έκδοση, οπότε το καινούριο θα είναι ακόμα πιο πλήρες.

Ναι, πρέπει να ξέρεις νότες, εκτός κι αν έχεις πολύ καλό μουσικό αυτί. Μην σε τρομάζει όμως, το να ξέρεις τις νότες είναι το λιγότερο. Μπορείς να τις παίξεις όμως σε συνδιασμό και με συγχορδίες, αλλά αυτά θα τα μάθεις στη πορεία.

Ελπίζω να σε (ξανά)βοήθησα :-D

Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι ,μια χαρά βοηθάς.:P

Ναι έχω δει και τα πιάν-α-ρμόνια(Clavinova τα λέει ο Νάκας που είδα ένα διαφημιστικό),αλλά όχι ,θέλω κανονικό αρμόνιο.:-)

Σχετικά με την θεία μου,είναι μουσικός, μπορεί και γι'αυτό που λες να μου είπε έτσι.Καλά, όπως και να έχει ,τώρα που μου μπήκε στο μυαλό θα πάρω σίγουρα..:P

Όποτε βρεθούν λίγα ακόμα λεφτά και χρόνος το πήρα!B)

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!:-)

Δημοσ.

Υπαρχουν αρμονια με ρυθμιση ευαισθησιας και σε χαμηλες τιμες. Για την ακριβια αυτο που εχεις στο λινκ εχει ευαισθησια 61 regular-sized touch sensitive keys and 32-note polyphony.

Για την δυσκολια δεν μπορεις να πεις πιανο=δυσκολο κιθαρα=ευκολοτερη, αυτο εξαρταται απο το ατομο και απο την διαθεση που εχει για να παιξει. Και τα 2 οργανα εχουν τις δυσκολιες τους

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είδα κάπως αργά το μήνυμα..:o

Σ'ευχαριστώ.Τελικά,θα ξενερώσετε,αλλά θα αφοσιωθώ πιο πολύ με την κιθάρα.Αργότερα με πιο ώριμη σκέψη και λεφτά, το βλέπουμε.

Ευχαριστώ και τους δυο!

Δημοσ.
Είδα κάπως αργά το μήνυμα..:o

Σ'ευχαριστώ.Τελικά,θα ξενερώσετε,αλλά θα αφοσιωθώ πιο πολύ με την κιθάρα.Αργότερα με πιο ώριμη σκέψη και λεφτά, το βλέπουμε.

Ευχαριστώ και τους δυο!

Όποιος ασχολείται με ένα όργανο, δεν υποτιμάει τα υπόλοιπα (πόσο μάλλον όσοι ασχολούνται με παραπάνω από ένα). Οπότε το ότι "θα ξενερώσουμε" δεν ισχύει καθόλου... Κάθε όργανο έχει και την δική του αξία, την οποία εκτιμούν όσοι αγαπούν πραγματικά την μουσική :-)

Καλή συνέχεια στον κόσμο της μουσικής λοιπόν :-D

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά, αποφάσισα να αγοράσω ένα αρμόνιο,είμαι τελίως αρχάριος σκέφτομαι να κάνω μαθήματα αργότερα,αλλά για αρχή θέλω πρώτα να ασχοληθώ λίγο μαζί του,επειδή έχω και κάποια βιβλία που μου είχαν δώσει.

Δεν γνωρίζω τίποτα για τα χαρακτηριστικά και τι πρέπει να προσέξω,το θέλω για ερασιτεχνική χρήση για μένα, θέλω να δώσω μέχρι 200 ευρώ για αρχή.

Βρήκα κάποια και θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν.

1.

2.

τι λέτε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...