Προς το περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό σε μεθοδολογία έρευνας (Αγγλία)

Morticia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι τα φώτα σας! :-)

Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό (στην Αγγλία) σε μεθοδολογία έρευνας στον τομέα μου και μετά ίσως να πάω για διδακτορικό.

Γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτά τα μεταπτυχιακά?

H λίστα με τα αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά από το ESRC, έχει είτε MSc ή ΜΑ ή MRes σε research methods. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους?

Είδα τις ιστοσελίδες μερικών από αυτά και λίγο-πολύ έχουν τα ίδια μαθήματα...

Ένα δεύτερο ερώτημα :whistle: : ποιό από αυτά αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ ?

Δημοσ.

H λίστα με τα αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά από το ESRC, έχει είτε MSc ή ΜΑ ή MRes σε research methods. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους?

Το MSc είναι Master of Science, το ΜΑ είναι Master of Arts. Τα MSc συνήθως έχουν περισσότερα επιστημονικά μαθήματα και λιγότερα θεωρητικά. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαφορά ως προς την εργασία. Θεωρούνται και τα δύο master ίδιας αξίας. Στην Αγγλία μπορεί να υπάρξει διαφορά, ανάλογα με την προκήρυξη της δουλειάς. Δεν τίθεται ζήτημα αν το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο. Γενικά, για την Αγγλία, εαν το πρώτο πτυχίο είναι BA (Bachelor in Arts), είναι καλύτερο το Master που θα πάρει κάποιος να είναι MSc, ώστε να προσθέσει στα προσόντα του και κάτι θετικό (scientific) και έτσι να μπορέσει να χτυπήσει ευρύτερο φάσμα εργασίας. Αλλά ακόμα και στην Ελλάδα, ένα MSc ίσως σου επιτρέψει να κάνεις περισσότερα πράγματα.

Το MRes (Master of Research) είναι νομίζω κάτι ανάμεσα σε taught και research, ένα κλίκ πάνω από τα ΜΑ και ΜSc και ένα κλίκ κάτω από PhD. Δεν το έχω ψάξει περαιτέρω όμως.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ήλπιζα να βρω κάποιον που να έχει κάνει μεταπτυχιακό σε research methods...

Δημοσ.

16-18 του μήνα αν δεν απατώμαι, έχει έκθεση στο Χίλτον η Ένωση Βρετανικών Παν/μίων. Φαντάζομαι ότι τέτοιου είδους απορίες θα μπορούν να λυθούν -και- εκεί... :)

Δημοσ.
16-18 του μήνα αν δεν απατώμαι, έχει έκθεση στο Χίλτον η Ένωση Βρετανικών Παν/μίων. Φαντάζομαι ότι τέτοιου είδους απορίες θα μπορούν να λυθούν -και- εκεί... :)

Ευχαριστώ! Ούτε αυτοί ήξεραν, σου έδιναν μόνο τον διαφημιστικό κατάλογο των πανεπιστημίων που τον βρίσκεις και μέσω ιντερνετ.

Δημοσ.

Δεν ειναι πολυ γενικο το θεμα που θελεις να κανεις Μετατπυχιακο?Δεν το εχω ξανακουσει.Στο ιδιο θελεις να κανεις και διδακτορικο?

Δημοσ.
Δεν ειναι πολυ γενικο το θεμα που θελεις να κανεις Μετατπυχιακο?Δεν το εχω ξανακουσει.Στο ιδιο θελεις να κανεις και διδακτορικο?

Δεν είναι γενικό. Εξειδικεύεσαι σε μεθοδους έρευνας στο αντικείμενο σου και μετά τις "εφαρμόζεις" στο διδακτορικό σου. (υποτίθεται ότι το διδακτορικό είναι έρευνα)

Το ξέρω ότι ακούγεται παράξενο, δεν υπάρχει αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Αλλά γιατί όχι διδακτορικό σε μεθόδους έρευνας; Έτσι προχωράμε, με ερωτήσεις, αναζητήσεις με σκοπό να διορθώσουμε κάτι, να το κάνουμε καλύτερο, να το εξελίξουμε! :-D

Χρειάζεσαι αγάπη για αυτο που κάνεις και αισιοδοξία! :-);)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...