Προς το περιεχόμενο

ATi 5770 vs NVIDIA GTX 260

petran_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους!:-)

Συντομα θα αλλάξω υπολογιστη :-D:-D και ειμαι αναμεσα σε δύο κάρτες γραφικών.

Δειν ειμαι και ο απολυτος γνωστης του αντικειμενου, αλλά δεν έχω και μεσάνυχτα! Γι' αυτό θέλω τη βοήθεια και τη γνώμη σας!

Λοιπόν, και οι δύο ειναι κατασκευασμένες απο την ASUS.

Η πρωτη ειναι η ATi 5770 1GB, και η δεύτερη η NVIDIA GTX 260 896MB.

ATi: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008252

NVIDIA: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008247

Δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποια. :confused:

Η ATi έχει GPU Clock στα 850MHz και Memory Clock στα 4800MHz (1.2 GHz DDR5) αλλά λέει για τη μνήμη ότι είναι στα 128-bit GDDR5.

Η NVIDIA έχει GPU Clock στα 576 MHz και Memory Clock στα 1998 MHz αλλά λέει για τη μνήμη ότι είναι στα 448-bit DDR3.

Εγώ κλίνω προς την ATi. Την έχουν δύο φίλοι και ειναι ευχαριστημένοι.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις διαφορές ;;

Ποιά προτείνετε (για gaming εννοείται!!:P) ;;

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι κάρτες είναι πάνω κάτω ισοδύναμες , ένα τεχνολογικό + υπέρ της ΑΤΙ λόγο καινούριας αρχιτεκτονικής

(καλύτερη θερμική συμπεριφορά και Overclock) αν σε ενδιαφέρει και το Dx11 πας για ΑΤΙ.

NVIDIA βασικά μόνο αν είσαι φανατικός του physx και πάλι...

Δημοσ.

Καλή η 5770, όντως συμπεριφέρεται πολύ καλά όσον αφορά θερμότητα, θόρυβο, κατανάλωση.

Απλά να σημειώσω ότι δεν είδα μέχρι τώρα κέρδη από το O/C που σηκώνει η κάρτα. Την τρέχω με τα ρολόγια στα πολύ υψηλά νούμερα 635/1360 (!!), αλλά δεν βλέπω το κέρδος που περιγράφει το review στα 1920Χ1080. Στο 3D mark 06 έχω μία αύξηση όντως γύρω στο 10%, αλλά αυτό σημαίνει τελικά 4-5 καρέ, που δεν προσφέρουν και τίποτα. Στο Metro 2033 τα πραγματικά κέρδη είναι αμελητέα. Κάπου διάβασα ότι οι πολύ υψηλοί χρονισμοί δεν σημαίνουν απαραίτητα υψηλότερες επιδόσεις και ότι πρέπει να βρεις την χρυσή τομή, οπότε θα δοκιμάσω και τους χρονισμούς που δίνει το review.

Δημοσ.
Καλή η 5770, όντως συμπεριφέρεται πολύ καλά όσον αφορά θερμότητα, θόρυβο, κατανάλωση.

Απλά να σημειώσω ότι δεν είδα μέχρι τώρα κέρδη από το O/C που σηκώνει η κάρτα. Την τρέχω με τα ρολόγια στα πολύ υψηλά νούμερα 635/1360 (!!), αλλά δεν βλέπω το κέρδος που περιγράφει το review στα 1920Χ1080. Στο 3D mark 06 έχω μία αύξηση όντως γύρω στο 10%, αλλά αυτό σημαίνει τελικά 4-5 καρέ, που δεν προσφέρουν και τίποτα. Στο Metro 2033 τα πραγματικά κέρδη είναι αμελητέα. Κάπου διάβασα ότι οι πολύ υψηλοί χρονισμοί δεν σημαίνουν απαραίτητα υψηλότερες επιδόσεις και ότι πρέπει να βρεις την χρυσή τομή, οπότε θα δοκιμάσω και τους χρονισμούς που δίνει το review.

Voodooman όσο αφορά τον υπερχρονισμό της κάρτας γραφικών πιστεύω ότι δεν αξίζει λόγω του ότι κέρδος σε frames είναι πολύ μικρό και δυσανάλογο σε σχέση με την αύξηση της κατανάλωσης .Το metro δεν το έχω παίξει αλλά απ'ότι έχω διαβάσει μου φαίνεται ότι είναι το αντίπαλο δέος του crysis(για το ζόρι στις κάρτες γραφικών) αληθεύει;

Δημοσ.

Σκέτη φρίκη...

Στο μηχάνημα της υπογραφής μου, 1920Χ1080, DX10 (όχι 11), settings very high, είναι unplayable για τα γούστα μου. Με την κάρτα τέρμα O/C, settings high, DX10, κάτι κάνουμε.

Καλά είναι στα 1680Χ1050, DX10, settings very high, κάρτα στα stock. Και πάλι κάπου κάπου κολώνει, αλλά γενικά παίζεται.

Δημοσ.

Άλλη μία ψήφος για την 5770. Αν μπορείς να πάρεις με λίγο παραπάνω την 5850 είσαι ΟΚ.

Επίσης η 5770 είναι φτηνή αρκετά, που με 2 μπορείς να έχεις αποδόσεις καλύτερες από 5870 με λιγότερα λεφτά :)

Δημοσ.

5770, go for it από μένα, που μισώ θόρυβο και ζέστες..

Πάντως Αpoll, να δώσει 65% παραπάνω χρήματα, δηλαδή 100€ δεν εμπίπτει στην κατηγορία "λίγο παραπάνω" ;)

Δημοσ.

Αν δεν σκοπεύεις να κλοκάρεις η nvidia είναι πιο γρήγορη αλλα πιο ενεργοβορα και πιο ζεστή.Το dx11 μην το σκέφτεσαι καθόλου η 5770 δεν θα τα βγάλει πέρα ουτε σε 640χ480(αν τα επερχόμενα παιχνίδια είναι σαν το μετρό)Από την αλλη το physics ολο και κάτι χρησιμεύει αν και όχι τοσο στα παιχνίδια αλλά σε καμιά επεξεργασία βιντεο κ.λ.π

Δημοσ.

εκει νομιζω ειναι το cuda και οχι τα physx

το physx απο οτι ξερω μονο στα παιχνιδια ειναι στα οποια τα υποστηριζει

ΥΓ 640χ480 ακομα και σε 5 χρονια θα μπορει να τα παιζει dx11 η 5770 :P

Δημοσ.

HD5770 χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Η ATi έχει GPU Clock στα 850MHz και Memory Clock στα 4800MHz (1.2 GHz DDR5) αλλά λέει για τη μνήμη ότι είναι στα 128-bit GDDR5.

Η NVIDIA έχει GPU Clock στα 576 MHz και Memory Clock στα 1998 MHz αλλά λέει για τη μνήμη ότι είναι στα 448-bit DDR3.

Οι εκάστοτε χρονισμοί είναι πάντα σε συνδυασμό με τον αριθμό και την επάρκεια των μονάδων. ΄Οπως επίσης και το πλάτος διαύλου είναι δευτερεύων σε σχέση με το πραγματικό εύρος μνήμης της κάθε λύσης και πως αυτή την διαχειρίζεται. Με άλλα λόγια στείροι αριθμοί δεν σου λένε τίποτα σε αυτές τις περιπτώσεις.

---------- Προσθήκη στις 08:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:44 ----------

Αν δεν σκοπεύεις να κλοκάρεις η nvidia είναι πιο γρήγορη αλλα πιο ενεργοβορα και πιο ζεστή.Το dx11 μην το σκέφτεσαι καθόλου η 5770 δεν θα τα βγάλει πέρα ουτε σε 640χ480(αν τα επερχόμενα παιχνίδια είναι σαν το μετρό)Από την αλλη το physics ολο και κάτι χρησιμεύει αν και όχι τοσο στα παιχνίδια αλλά σε καμιά επεξεργασία βιντεο κ.λ.π

Αν εσύ δεις επεξεργασία βίντεο μέσω physics εγώ θα ντυθώ αρκούδα στο Σύνταγμα να χορεύω καρσιλαμά για τάληρα.

Δημοσ.

HD5770 χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Οι εκάστοτε χρονισμοί είναι πάντα σε συνδυασμό με τον αριθμό και την επάρκεια των μονάδων. ΄Οπως επίσης και το πλάτος διαύλου είναι δευτερεύων σε σχέση με το πραγματικό εύρος μνήμης της κάθε λύσης και πως αυτή την διαχειρίζεται. Με άλλα λόγια στείροι αριθμοί δεν σου λένε τίποτα σε αυτές τις περιπτώσεις.

---------- Προσθήκη στις 08:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:44 ----------

Αν εσύ δεις επεξεργασία βίντεο μέσω physics εγώ θα ντυθώ αρκούδα στο Σύνταγμα να χορεύω καρσιλαμά για τάληρα.

Δημοσ.

Πάντως Αpoll, να δώσει 65% παραπάνω χρήματα, δηλαδή 100€ δεν εμπίπτει στην κατηγορία "λίγο παραπάνω" ;)

Αναφέρθηκα έχοντας στο μυαλό μου τιμές Αγγλία. :o

Δημοσ.

Αναφέρθηκα έχοντας στο μυαλό μου τιμές Αγγλία. :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...