Προς το περιεχόμενο

fun controller για ψήκτρα Tuniq tower ;

activex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες καλησπέρα. έχω την εν λόγο ψήκτρα (http://www.tuniq.com.tw/Cooler%20Info/Tower-120.htm) την οποία αγόρασα από χέρι και δε συνοδευόταν από το εργοστασιακό fun controller, αποτέλεσμα να μην καταφέρω να ελέγξω τις στροφές και να δουλεύει στις χαμηλότερες (ο ανεμιστήρας φυσικά είναι ρυθμιζόμενος) επειδή με κούρασε και λίγο το ψάξιμο (δε ξέρω καν ο controller είναι καμένος...) σκέφτομαι να πάρω έναν φθηνό controller να κάνω τη δουλειά μου.

Το βασικό ερώτημα είναι αυτό θα κάνει ;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809430&u=AEROCOOL-F4XT

Υ.Γ όποια άλλη πρόταση δεκτή! να πω την αλήθεια μπορεί να λύνεται και ποιο απλά το θέμα,

αλλά δε πολύ πειραματίστηκα με ανταπτοράκια μην κάψω και κανένα ανεμιστήρα :o

άσε που με μπέρδεψε και η συνδεσμολογία έτσι όπως τον είχε πατεντάρει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δεν βλεπω τον λογο να πας σε κατι τετοιο αλλα ναι θεωρητικα θα κανει.

Μωρέ εγώ να μην πάω.. αλλά πως διάολο ρυθμίζονται οι στροφές χωρίς τον controller ;

σημείωση πως ο ανεμιστήρας καταλήγει από τα δικά του 3 Pin στα 4 της μητρικής,

μήπως χρειάζεται να έχει και τέταρτο Pinακι για να τον κοντρολάρει ;

Αν ειναι 3πινο τοτε ο ανεμιστηρας δουλευει στο φουλ του, αν ειναι 4πινο τοτε παιρνει εντολες απο την μητρικη.

Είσαι σίγουρος ; μου κάνει εντύπωση γιατί εκτός του ότι δεν ακούω τον ελάχιστο θόρυβο (σε σημείο να νομίζω ότι είναι και οφφ)

ένα μετροπρόγραμμα μου τον βγάζει στις 1000 στροφές (έναντι 2000 που είναι το Max του) :o

Κανονικα ετσι ειναι, και αποτι βλεπω στις φωτος εχει 4 καλωδιακια, μηπως ο τυπος που στο εδωσε αλλαξε fan ?

χμ... αυτό δε το πρόσεξα και μάλλον εξηγεί πολλά.

σε λίγο θα είμαι σπίτι και θα ξέρω... ευχαριστώ πάντως για την ιδέα γιατί τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να έχει διαφορά από την εικόνα ;)

---------- Προσθήκη στις 12:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:02 ----------

Βασικά στη περίπτωση που έχεις δίκαιο και ο ανεμιστήρας δεν αποδίδει τα αναμενόμενα... κάτι τέτοιο πως το βλέπεις ;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807919&u=SCYTHE-DFS123812L-2000-ULTRA-KAZE-120MM-FAN

Λοιπόν τελικά είχες δίκαιο. Έχει ένα cool master πάνω που δουλεύει στις 1000 στροφές...

Λέω να κάνω την παραγγελιά (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807919&u=SCYTHE-DFS123812L-2000-ULTRA-KAZE-120MM-FAN)

βασικά μήπως ξέρεις αν θα έχω πρόβλημα που με το πάχος του ; (τα 38mm δε μου φαίνονται Normal Και ξέχασα να μετρήσω :o)

(Εντάξει από DB στα ίδια με την ΑΤΙ μου (5850) όταν είναι στα Low της δουλεύει οπότε...)

Λοιπόν τελικά είχες δίκαιο. Έχει ένα cool master πάνω που δουλεύει στις 1000 στροφές...

Λέω να κάνω την παραγγελιά (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807919&u=SCYTHE-DFS123812L-2000-ULTRA-KAZE-120MM-FAN)

βασικά μήπως ξέρεις αν θα έχω πρόβλημα που με το πάχος του ; (τα 38mm δε μου φαίνονται Normal Και ξέχασα να μετρήσω :o)

(Εντάξει από DB στα ίδια με την ΑΤΙ μου (5850) όταν είναι στα Low της δουλεύει οπότε...)

Απο οσο ξερω το μεγεθος ειναι standard για ολους τους 220αριδες, 140αριδες, 120αριδες, 80αριδες, 60αριδες, 40αριδες οποτε οχι δεν θα εχεις προβλημα. ( Δεν εννοω πως ολα τα μεγεθη εχουν το ιδιο μεγεθος, απλα μεταξυ τους δεν διαφερουν οι 120αριδες πχ της αγορας )

Απο οσο ξερω το μεγεθος ειναι standard για ολους τους 220αριδες, 140αριδες, 120αριδες, 80αριδες, 60αριδες, 40αριδες οποτε οχι δεν θα εχεις προβλημα. ( Δεν εννοω πως ολα τα μεγεθη εχουν το ιδιο μεγεθος, απλα μεταξυ τους δεν διαφερουν οι 120αριδες πχ της αγορας )

Είδα οι άλλοι ότι παίζουν από 12mm μέχρι 25 (και αυτός είναι ο μόνος με 38mm)

για τους 120άριδες πάντα... γιαυτό ψιλό σκάλωσα!

EDIT : Eμένα πρέπει να κάτσει έτσι...

the-best-cpu-cooler-3.jpg

Είδα οι άλλοι ότι παίζουν από 12mm μέχρι 25 (και αυτός είναι ο μόνος με 38mm)

για τους 120άριδες πάντα... γιαυτό ψιλό σκάλωσα!

EDIT : Eμένα πρέπει να κάτσει έτσι...

the-best-cpu-cooler-3.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...