Προς το περιεχόμενο

MySQL πρόβλημα

doomakos1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα πως δεν σου άφησε πρόβλημα αφού όταν άνοιγες την βάση σου από το phpmyadmin στα έδειχνε με κουτάκια τα Ελληνικά....

Μην την ξαναχρησιμοποιήσεις..

utf8_general_ci να χρησιμοποιείς..

Τώρα στο θέμα σου κράτα ένα backup της βάσης σου και ξεκίνα κάποιες δοκιμές...Όπως πήγαινε σε έναν πίνακα και άλλαξε το collation είτε σε utf8_general_ci είτε σε greek_bin και δες εάν βλέπεις σωστά ταα δεδομένα μέτα

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο σύντομος τρόπος αλλά ο σίγουρος (και δοκιμασμένος) αλλά μέσω Λαμίας είναι να τρέξεις scriptάκι php που θα δημιουργεί τις insert εντολές για την εισαγωγή στην καινούρια βάση με την κωδικοποίηση που είπε ο uberalles.

Μετά κάνεις ένα copy->paste από την σελίδα (τα echo της php) στο πεδίο sql του phpmyadmin και είσαι οκ

Δοκίμασε το

Δημοσ.
Μια ερωτηση (εκτος θεματος) : collation με κωδικοποιηση τι διαφορα εχουν?

Καμία :P

Έτσι όπως είναι η βάση σου τώρα πρέπει να κάνεις κάποια "μπακαλιά" για να φτιάξεις σωστά την βάση σου.

Εγώ θα σου πρότεινα το εξής:

Φτιάξε ξανά τον πίνακα π.χ. table_new με ΣΩΣΤΟ collation Και με ένα php script κάνε insert από τον λάθος πίνακα στον καινούριο

Δημοσ.

Λεω κι εγω θα ξεχάσω αυτά που ξέρω? Επισης γιατι πολλοι χρησιμοποιείτε το latin1_swedish_ci και οχι απλά UTF_8 ?

Δημοσ.
Λεω κι εγω θα ξεχάσω αυτά που ξέρω? Επισης γιατι πολλοι χρησιμοποιείτε το latin1_swedish_ci και οχι απλά UTF_8 ?

Σε μερικές εκδόσεις της phpmyadmin είναι σαν default και μέχρι να σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα (όπως στον φίλο μας) δεν μπαίνουν στον κόπο να το αλλάξουν και να το κάνουν σωστά

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα το εξής:

Φτιάξε ξανά τον πίνακα π.χ. table_new με ΣΩΣΤΟ collation Και με ένα php script κάνε insert από τον λάθος πίνακα στον καινούριο

Σε μένα αναφέρεσαι ? :confused:

Δημοσ.

Όχι antonisid...

Απλώς στην απάντήσή μου προς εσένα ξεχάστηκα και απάντησα και στον φίλο μας με το πρόβλημα που έχει και έγινε μάλλον μπέρδεμα.... :P

Δημοσ.

Η πρόταση με το script είναι πολλή καλή. Ενώ την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθών μπορώ να ομολογήσω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δε το σκέφτηκα. :)

Θα κάνω ένα scriptaki που να διαβάζει από την παλιά mysql και να γράφει απευθείας στην καινούρια.

Όταν λέω collation είναι οι κωδικοποίηση την mysql και σκέτο κωδικοποίηση είναι το charset.

Anyway. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά.. έκανα μια μια φόρμα στον προβληματικό server και αποθήκευση από charset utf-8 σε collation utf8_unicode_ci και συνεχίζει το πρόβλημα με τους ιδίους χαρακτήρες.

Τι μπορώ να κάνω πλέων εκτός από το να το βάψω μπλε και να το πετάξω στην θάλασσα;

Δημοσ.

Κάτι κάνεις λάθος φίλε μου..

Πρέπει να έχεις utf-8 στην σελίδα php, στην σύνδεση που κάνεις με την βάση σου και η βάση σου να είναι Utf-8..

Τα έχεις όλα αυτά και στα βγάζει λάθος??

Δημοσ.

στην php έχω charset utf-8 και στην sql collation utf8_unicode_ci

anyway έκανα ενα script που τραβαει data από τον προβληματικό server και τα αποθηκεύει στον local server του υπολογιστή μου δίχως να χάνονται οι χαρακτήρες. Είναι ληγο αργο αλλα αποτη φενεται είναι η μόνη λύση. Μεταφέρω σιγά σιγά όλα τα data και αλλάζω server (τουλάχιστον όχι 100% χειροκίνητα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...