Προς το περιεχόμενο

MySQL πρόβλημα

doomakos1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια βάση δεδομένων σε MySQL - 4.1.12-standard που την διαχειρίζομαι με phpMyAdmin 2.8.2.4. κάνοντας export τα δεδομένα της για να τα μεταφέρω σε μια άλλη βάση δεδομένων MySQL - 5.1.40-community με phpMyAdmin 3.2.2 μερικοί ελληνικοί χαρακτήρες αντικαταστούντε με ένα σύμβολο σαν ρόμβος και ερωτηματικό. Μερικοί από αυτούς τους χαρακτήρες είναι Ν, ρ, ύ

Θα ήθελα την βοήθεια σας για να κάνω την μεταφορά αυτή χωρίς να συμβεί το παραπάνω.

Έχω δοκιμάσει όταν κάνω inport στην νέα βάση δεδομένων να χρησιμοποιήσω την επιλογή Format of imported file as MYSQL40 ή MYSQL323 κα όλες τις άλλες επιλογές δίχως αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Όταν θα κάνεις export, θα απενεργοποιήσεις την επιλογή που λέει "Use hexadecimal for BLOB"

Ακριβώς

Μπορεί να το λέει και "Use hexadecimal for binary fields"

Δημοσ.

Έχει μια επιλογή Use hexadecimal for binary fields.

Την απενεργοποιώ και εξακολουθώ να έχω το ίδιο αποτέλεσμα.

Use hexadecimal for BLOB δεν βλέπω.

Δημοσ.

Επίσης, στο αρχείο που σου βγάζει (δοκίμασε το Save as file, με απενεργοποιημένη πάντα την επιλογή Use hexadecimal) στα εμφανίζει σωστά;

Δημοσ.

Αν εννοείς αν βλέπω ελληνικά μέσα από το phpmyadmin η απάντηση είναι όχι.

Όταν όμως κάνω insert από την φόρμα μου στο site και μετά select και τα δείχνω μέσα σε html φαίνονται κανονικά.

Το πρόβλημα είναι όταν αλλάζω server.

Αν στον άλλον server κάνω αποθήκευση από την ίδια φόρμα δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.

Εδώ έχεις πρόβλημα...

Αφού δεν τα βλέπεις μέσα από το phpmyadmin σαν Ελληνικά λογικό είναι να μην τα βλέπεις και μετά στο export Ελληνικά...

Τι κωδικοποιήση (collation) έχεις στην βάση σου??

Όταν όμως κάνω insert από την φόρμα μου στο site και μετά select και τα δείχνω μέσα σε html φαίνονται κανονικά.

Εδώ έχει σχέση τι collation έχεις στην σελίδα σου και καθώς και τι κωδικοποίηση έχεις βάλει κατά την σύνδεση που κάνεις την σελίδας σου με την βάση

Εδώ σε έχασα.....

Δημοσ.

Εδώ έχεις πρόβλημα...

Αφού δεν τα βλέπεις μέσα από το phpmyadmin σαν Ελληνικά λογικό είναι να μην τα βλέπεις και μετά στο export Ελληνικά...

Τι κωδικοποιήση (collation) έχεις στην βάση σου??

Εδώ έχει σχέση τι collation έχεις στην σελίδα σου και καθώς και τι κωδικοποίηση έχεις βάλει κατά την σύνδεση που κάνεις την σελίδας σου με την βάση

Εδώ σε έχασα.....

Δημοσ.

collation: latin1_swedish_ci

κωδικοποίηση: utf-8

Όταν κάνω export από τον ένα server και μετά inport στον άλλον χάνονται μερικά ελληνικά γράμματα (όχι όλα). Μερικά από αυτά είναι Ν, ύ, ο.

Δημοσ.

Όταν κάνω export από τον ένα server και μετά inport στον άλλον χάνονται μερικά ελληνικά γράμματα (όχι όλα). Μερικά από αυτά είναι Ν, ύ, ο.

Δημοσ.

latin1_swedish_ci....

Ποποπο έχεις θέμα...

Γενικά ορίζεις εσύ το collation σε έναν πίνακα που φτιάχνεις ή είναι από default to latin1_swedish_ci??

Οι πιο παλιές εκδόσεις phpmyadmin είχαν σαν default την latin1_swedish_ci...

Δημοσ.

latin1_swedish_ci....

Ποποπο έχεις θέμα...

Γενικά ορίζεις εσύ το collation σε έναν πίνακα που φτιάχνεις ή είναι από default to latin1_swedish_ci??

Οι πιο παλιές εκδόσεις phpmyadmin είχαν σαν default την latin1_swedish_ci...

Δημοσ.

Έχω επιλογή να το ορίσω αλλά εφόσον δεν μου δημιούργησε πρόβλημα στην αποθήκευση και στο διάβασμα των στοιχείων άφησα το default.

Δημοσ.

Έχω επιλογή να το ορίσω αλλά εφόσον δεν μου δημιούργησε πρόβλημα στην αποθήκευση και στο διάβασμα των στοιχείων άφησα το default.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...