EXARXEIA_CITY Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Ολα οσα εδωσε ανεξαρτητα με τον τροπο εκει που λεει για αγορα αυτοκινητου στην τριτη σελιδα.Σαν αποδεικτικα την αποδειξη που πηρε απο τον εμπορο και το χαρτι της τραπεζας που λεει ποσα εδωσε το 2009 για δοσεις. ευχαριστω πολυ !!!!
ntountou Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Καλησπέρα, Έχω 2 ερωτησούλες, πολύ απλές για κάποιον που ξέρει απο λογιστικά. Θέλω να καταθέσω τη φορολογική μου δήλωση ηλεκτρονικά τις επομενες μέρες αλλά πριν την συμπληρώσω, από χθες την κάνω δοκιμαστικά σε ένα demo πρόγραμμα που δίνει το περιοδικό RAM, το eTax2010, το οποίο προσομοιάζει το σύστημα του υπουργείου... Σε αυτο το demo λοιπόν, συμπληρώνω το ποσό για τις αποδοχές μου (ως μισθωτός), τον φόρο που αναλογεί, τον φόρο που παρακρατείται, τα ενοίκια μου (6.000) και αποδείξεις που έχω μαζέψει κατά το 2009.... Συμβαίνει το εξής παράδοξο... Βάζωντας αποδείξεις περίπου 700ευρω (από ταβέρνες, κομμωτήρια κτλ) μου βγάζει επιστροφή φόρου περίπου 650 ευρώ... Δοκιμάζω να βάλω λιγότερες αποδείξεις και το ποσό των επιστρεφόμενων αυξάνεται!!! Επίσης βάζωντας μεγαλύτερο ποσό στις αποδείξεις το ποσό των επιστρεφόμενων πέφτει.... Και ρωτάω 1. Κανονικά όταν δηλώνω περισσότερες αποδείξεις δε πρέπει να έχω και περισσότερα επιστρεφόμενα ??? Γίνεται δηλώνοντας αποδείξεις να μειώνονται ?? Ενδεχομένος φυσικά να είναι πρόβλημα αυτού του demo που δίνει το RAM.. Πως επηρεάζουν οι αποδείξεις την επιστροφή φόρου..?? 2. Αποδείξεις από ενοικιαζόμενα δωμάτια περνανε στη φορολογική δήλωση??? Έχω μια περίπου στα 450 ευρώ και αν περνάει θέλω να τη δηλώσω ΑΡΚΕΙ να μην επηρεάζει αρνητικά την επιστροφή φόρου, όπως μου έδειξε η δοκιμή στο πρόγραμματάκι του RAM. Ευχαριστώ.
otherside88 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 λοιπον εγω θα πω τα 2 πραγματακια που ξερω... 1ον οι αποδειξεις δεν ισχυουν για την τωρινη δηλωση αλλα για του χρονου 2ον το ποσο της επιστροφης απο τις αποδειξεις ειναι αναλογο του ποσου που δηλωνεις ςσ εισοδημα π.χ αν δηλωνεις 8000 ευρω πρεπει να δηλωσεις το 10% δλδ 800 ευρω σε αποδειξεις... αν ειναι κατω απο 6000 δε δηλωνεις αποδειξεις αν ειναι πανω απο 12000 ειναι το 30%... αν δηλωσεις παραπανω περνεις το 10% της διαφορας, αν δηλωσεις λιγοτερες πληρωνεις το 10% της διαφορας αντιστοιχα δε ξερω αν σε καλυψα και αν ειμαι ολοσωστη...
antonl Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 @ntountou: Προτείνω να κάνεις τις ίδιες δοκιμές και ηλεκτρονικά στο taxisnet. Πριν υποβάλλεις οριστικά την δήλωση σου εμφανίζει την επιστροφή. Κάνεις back αλλάζεις τα δεδομένα και ξαναβλέπεις. Το λογικό (προφανώς) είναι όταν αυξάνεις το ποσό των αποδείξεων να αυξάνεται και η επιστροφή. otherside88 οι αποδείξεις (συγκεκριμένων κατηγοριών - το χω κάνει paste σε προηγούμενο Post) μετράνε και για φέτος όπως μετρούσαν και για πέρσι. Αυτά που λες είναι για του χρόνου.
otherside88 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 ναι το ξερω πως ειναι για του χρονου... νομιζα πως μιλαγε για εκεινες τις αποδειξεις! λαθος μου... τωρα τελειωνω την λογιστικη και δε τα ξερω ολα αυτα πολυ καλα...
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 λοιπον εγω θα πω τα 2 πραγματακια που ξερω...1ον οι αποδειξεις δεν ισχυουν για την τωρινη δηλωση αλλα για του χρονου @ntountou: Προτείνω να κάνεις τις ίδιες δοκιμές και ηλεκτρονικά στο taxisnet. Πριν υποβάλλεις οριστικά την δήλωση σου εμφανίζει την επιστροφή. Κάνεις back αλλάζεις τα δεδομένα και ξαναβλέπεις.Το λογικό (προφανώς) είναι όταν αυξάνεις το ποσό των αποδείξεων να αυξάνεται και η επιστροφή. otherside88 οι αποδείξεις (συγκεκριμένων κατηγοριών - το χω κάνει paste σε προηγούμενο Post) μετράνε και για φέτος όπως μετρούσαν και για πέρσι. Αυτά που λες είναι για του χρόνου. Συμφωνω απολυτα και στα δυο που λεει ο φιλος.
ntountou Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 @ntountou: Προτείνω να κάνεις τις ίδιες δοκιμές και ηλεκτρονικά στο taxisnet. Πριν υποβάλλεις οριστικά την δήλωση σου εμφανίζει την επιστροφή. Κάνεις back αλλάζεις τα δεδομένα και ξαναβλέπεις.Το λογικό (προφανώς) είναι όταν αυξάνεις το ποσό των αποδείξεων να αυξάνεται και η επιστροφή. Επικοινώνησα με το taxisnet και μου είπαν: 1. Δεν ήξεραν με ποιο τρόπο επηρεάζουν οι αποδείξεις το επιστρεφόμενο ποσό 2. Αν κάνεις back κάποια στιγμή κλειδώνει... αλλά δεν ήξεραν να μου πουνε στις πόσες φορές... δλδ μπορεί να είναι για μια δοκιμή/διόρθωση μόνο... το οποίο δεν φτάνει για να καταλάβω πως συμπεριφέρεται... Τελικά οι αποδείξεις από ενοικιαζόμενα δωμάτια κ ξενοδοχεία για το έτος 2009 μετράνε για τη φορολογική δήλωση που καταθέτουμε τώρα??
alexx20 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 το ποσο της επιστροφης απο τις αποδειξεις ειναι αναλογο του ποσου που δηλωνεις ςσ εισοδημαπ.χ αν δηλωνεις 8000 ευρω πρεπει να δηλωσεις το 10% δλδ 800 ευρω σε αποδειξεις... αν ειναι κατω απο 6000 δε δηλωνεις αποδειξεις αν ειναι πανω απο 12000 ειναι το 30%... αν δηλωσεις παραπανω περνεις το 10% της διαφορας, αν δηλωσεις λιγοτερες πληρωνεις το 10% της διαφορας αντιστοιχα Ενα προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζουμε ΠΟΙΕΣ αποδειξεις θα μετρανε. Υποθετω οτι τωρα οι υπολογισμοι αυτοι που περιεγραψες θα αναθεωρηθουν απ τη στιγμη που θα πεσουν μεγαλες περικοπες μισθων και μαχαιρι στα δωρα... Με τι λεφτα πια ο κοσμακης να αγοραζει ωστε να μαζευει τις αποδειξεις που ζητανε? Η αγορα θα νεκρωσει και η (ηδη χλωμη)αγοραστικη μας κινηση θα μειωθει παρα πολυ
otherside88 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 δε μπορω να ξερω τι θα ισχυει τελικα του χρονου... μεχρι αυτη την στιγμη που μιλαμε τα πραγματα ειναι οπως τα περιεγραψα... εχεις δικιο ομως... λογικα ισα ισα θα τα βγαζουμε περα...
mentoras99 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μηπως ξερει κανεις να μου πει: -για το Ε9, εχει ξεκινησει η υποβολη? Μπορει να γινει μονο ηλεκτρονικα? - στο Ε9, στον πινακα για τα αγροτεμαχια, δεν βρισκω να υπαρχει καποιο κουτι-στηλη για τα τετραγωνικά! Δεν υπαρχει? Ειναι δυνατον?
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μηπως ξερει κανεις να μου πει: -για το Ε9, εχει ξεκινησει η υποβολη? Μπορει να γινει μονο ηλεκτρονικα? - στο Ε9, στον πινακα για τα αγροτεμαχια, δεν βρισκω να υπαρχει καποιο κουτι-στηλη για τα τετραγωνικά! Δεν υπαρχει? Ειναι δυνατον? Ηλεκτρονικα δεν εχει ξεκινησει ακομα αλλα δεν νομιζω για φετος να ειναι υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη υποβολη...Δεν εχω εντυπο για να δω αυτα που λες.
yannis27gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Παίδες, έκατσα κάποια στιγμή και πέρασα μερικές αποδείξεις (γύρω στις 60) μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Έγραψα ΑΦΜ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΠΟΣΟ. Αρκούν αυτά; Γιατί είναι πολύ κουραστικό να ελέγξω τώρα όλες αυτές τις αποδείξεις για να βάλω αριθμό απόδειξης και διεύθυνση.
antonl Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Παίδες, έκατσα κάποια στιγμή και πέρασα μερικές αποδείξεις (γύρω στις 60) μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Έγραψα ΑΦΜ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΠΟΣΟ. Αρκούν αυτά; Γιατί είναι πολύ κουραστικό να ελέγξω τώρα όλες αυτές τις αποδείξεις για να βάλω αριθμό απόδειξης και διεύθυνση. Τα τελευταία νέα για τις αποδείξεις του έτους 2010 (που θα δηλωθούν το 2011) λένε ότι δε χρειάζεται τίποτα απ αυτά τα στοιχεία που λες. Απλά το ποσό. Εκτός αν ξανάλλαξε κάτι.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Τα τελευταία νέα για τις αποδείξεις του έτους 2010 (που θα δηλωθούν το 2011) λένε ότι δε χρειάζεται τίποτα απ αυτά τα στοιχεία που λες. Απλά το ποσό.Εκτός αν ξανάλλαξε κάτι. Τελικα αυτο ισχυει ???? Κι εγω εχω μπερδευτει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.