KingLuther Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Καλημερα σε ολους και ολες.Πρωτη μου φορα στο σαιτ και αποφασισα να στειλω μια-δυο ερωτησεις σχετικα με την καταθεση της φορολογικης μου δηλωσης.Οποια βοηθεια θα εκτιμηθει δεοντως! Ειμαι ανεργος απο τον περασμενο Μαιο(2009) και απο τον Ιουνιο(2009) παιρνω το επιδομα ανεργειας απο τον ΟΑΕΔ.1)Εαν δεν καταθεσω φορολογικη δηλωση,για οποιοδηποτε λογο,θα εχω προβλημα;Θελω να πω οτι το δευτερο μισο του 2009 πηρα 450 ευρω καθε μηνα απο τον ΟΑΕΔ,και απο τον Γεναρη μεχρι και τον Μαη του 2009 που δουλευα επαιρνα γυρω στα 800 ευρω το μηνα.Αρα οπως καταλαβαινετε ειμαι πολυ κατω απο το αφορολογητο οριο.Θα εχω επιπτωσεις αν δεν την καταθεσω; 2)Εαν τελικα την καταθεσω,το Ε1 δεν θα συμπληρωσω και θα στειλω μονο;Τιποτε αλλο πρεπει να συμπληρωσω;Επισης εκτος απο το Ε1,τι δικαιολογητικα πρεπει να περιλαμβανει ο φακελος μου;Θελω να πω χρειαζονται τα ενσημα απο το ΙΚΑ ή καποιο αλλο χαρτι; Και τελος 3)Τελικα οι αποδειξεις μετρανε φετος;Εγω που ειμαι πολυ κατω απο το αφορολογητο πρεπει να μαζευω αποδειξεις ή μονο οσοι ειναι πανω απο το αφορολογητο οριο; Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.............πρωτη φορα ασχολουμαι εγω με την φορολογικη δηλωση μου και χρειαζομαι οση βοηθεια μπορω να παρω απο "ειδικους" επι του θεματος.
panospc Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Ειναι πολυ ευκολο και δεν αξιζει με τιποτα να δωσεις το 50αρι σε λογιστη.Κανε εγγραφη στο http://www.taxisnet.gr και θα σε βοηθησουμε.Με το που υποβαλεις την δηλωση εχεις και επισημο εκκαθαριστικο για οπου σου ζητηθει.Επισης αν σου εχει παρακρατηθει φορος μισθωτων και εισαι στο αφορολογητο θα τον παρεις πισω πιο γρηγορα. Έχω γραφτεί στο taxisnet και έχω πάρει username/κωδικό. Ποια έντυπα και ποια πεδία πρέπει να συμπληρώσω; Όπως είπα το μόνο εισόδημα που έχω είναι αυτό από τη δουλειά. Ακίνητα κλπ δεν έχω...
black_widow Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Καλημερα σε ολους και ολες.Πρωτη μου φορα στο σαιτ και αποφασισα να στειλω μια-δυο ερωτησεις σχετικα με την καταθεση της φορολογικης μου δηλωσης.Οποια βοηθεια θα εκτιμηθει δεοντως! Ειμαι ανεργος απο τον περασμενο Μαιο(2009) και απο τον Ιουνιο(2009) παιρνω το επιδομα ανεργειας απο τον ΟΑΕΔ.1)Εαν δεν καταθεσω φορολογικη δηλωση,για οποιοδηποτε λογο,θα εχω προβλημα;Θελω να πω οτι το δευτερο μισο του 2009 πηρα 450 ευρω καθε μηνα απο τον ΟΑΕΔ,και απο τον Γεναρη μεχρι και τον Μαη του 2009 που δουλευα επαιρνα γυρω στα 800 ευρω το μηνα.Αρα οπως καταλαβαινετε ειμαι πολυ κατω απο το αφορολογητο οριο.Θα εχω επιπτωσεις αν δεν την καταθεσω; 2)Εαν τελικα την καταθεσω,το Ε1 δεν θα συμπληρωσω και θα στειλω μονο;Τιποτε αλλο πρεπει να συμπληρωσω;Επισης εκτος απο το Ε1,τι δικαιολογητικα πρεπει να περιλαμβανει ο φακελος μου;Θελω να πω χρειαζονται τα ενσημα απο το ΙΚΑ ή καποιο αλλο χαρτι; Και τελος 3)Τελικα οι αποδειξεις μετρανε φετος;Εγω που ειμαι πολυ κατω απο το αφορολογητο πρεπει να μαζευω αποδειξεις ή μονο οσοι ειναι πανω απο το αφορολογητο οριο; Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.............πρωτη φορα ασχολουμαι εγω με την φορολογικη δηλωση μου και χρειαζομαι οση βοηθεια μπορω να παρω απο "ειδικους" επι του θεματος. http://rapidshare.com/files/380534152/Forologikos_Odigos_2010_for_web.pdf Δες σελ.6 στο pdf για το αν υποχρεούσαι ή όχι να κάνεις φορολογική δήλωση. Καταρχάς ζήτα την εκκαθάριση αποδοχών για το 2009 από τον εργοδότη αν δεν σου έχει χορηγηθεί που αναγράφει το σύνολο των αποδοχών σου για το 2009 και τις κρατήσεις που έχουν γίνει. Από τον ΟΑΕΔ σου έχουν δώσει κάποια βεβαίωση για το επίδομα; Για τα εισοδήματα κάτω των 6000 ευρώ δε χρειάζονται αποδείξεις. Καλό είναι να μαζεύεις μήπως το ξεπεράσεις το όριο για να έχεις αφορολόγητο ή αν τις χρειάζεται κανένας συγγενής -γνωστός σου. Αυτό είναι για τα εισοδήματα του 2010 που θα κάνουμε του χρόνου δήλωση. Για τη φετινή δήλωση υπάρχει κάποια έκπτωση φόρου για συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων. Έτσι και αλλιώς όμως είσαι στο αφορολόγητο σύμφωνα με τα ποσά που λες.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Έχω γραφτεί στο taxisnet και έχω πάρει username/κωδικό. Ποια έντυπα και ποια πεδία πρέπει να συμπληρώσω; Όπως είπα το μόνο εισόδημα που έχω είναι αυτό από τη δουλειά. Ακίνητα κλπ δεν έχω... Μονο το Ε1 θα συμπηρωσεις. Θα βαλεις το καθαρο ποσο απο μισθους στην πρωτη σελιδα κ 301 , στην τελευταια σελιδα αναλογουντα κ 313 και παρακρατηθεντα κ 315 φορο αν υπαρχει βεβαια. Στην τριτη σελιδα θα γραψεις που μενεις αν εχεις δικο σου σπιτι στον πινακα 5. Αν φιλοξενεισαι στο πατρικοσπιτι γραψτο ετσι ακριβως. Αν πληρωνεις ενοικιο θα συμπηρωσεις τον πινακα 7 παραγ. 10 . Αν εχεις παρακρατουμενο φορο που δικαιουσαι επιστροφη του συμπηρωσε και τον πινακα 11 με τραπεζικο λογαριασμο. Οτι θελησεις εδω ειμαστε. ---------- Προσθήκη στις 06:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 05:38 ---------- http://rapidshare.com/files/380534152/Forologikos_Odigos_2010_for_web.pdf Δες σελ.6 στο pdf για το αν υποχρεούσαι ή όχι να κάνεις φορολογική δήλωση. Καταρχάς ζήτα την εκκαθάριση αποδοχών για το 2009 από τον εργοδότη αν δεν σου έχει χορηγηθεί που αναγράφει το σύνολο των αποδοχών σου για το 2009 και τις κρατήσεις που έχουν γίνει. Από τον ΟΑΕΔ σου έχουν δώσει κάποια βεβαίωση για το επίδομα; Για τα εισοδήματα κάτω των 6000 ευρώ δε χρειάζονται αποδείξεις. Καλό είναι να μαζεύεις μήπως το ξεπεράσεις το όριο για να έχεις αφορολόγητο ή αν τις χρειάζεται κανένας συγγενής -γνωστός σου. Αυτό είναι για τα εισοδήματα του 2010 που θα κάνουμε του χρόνου δήλωση. Για τη φετινή δήλωση υπάρχει κάποια έκπτωση φόρου για συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων. Έτσι και αλλιώς όμως είσαι στο αφορολόγητο σύμφωνα με τα ποσά που λες. Να συμπηρωσω οτι υποχρεοι σε δηλωση ειναι ολοι οσοι εχουν αυτοκινητο ανεξαρτητα απο εισοδημα. Επισης καλο ειναι να δηλωνουμε εισοδημα ανεξαρτητα αν ειναι για φορο ή οχι για να συγκεντρωνουμε εισοδημα για τυχον δικαιολογηση αγορας αυτοκινητου μετα απο μερικα χρονια κλπ.
x2468 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μονο το Ε1 θα συμπηρωσεις.Θα βαλεις το καθαρο ποσο απο μισθους στην πρωτη σελιδα κ 301 , στην τελευταια σελιδα αναλογουντα κ 313 και παρακρατηθεντα κ 315 φορο αν υπαρχει βεβαια. Στην τριτη σελιδα θα γραψεις που μενεις αν εχεις δικο σου σπιτι στον πινακα 5. Αν φιλοξενεισαι στο πατρικοσπιτι γραψτο ετσι ακριβως. Αν πληρωνεις ενοικιο θα συμπηρωσεις τον πινακα 7 παραγ. 10 . Αν εχεις παρακρατουμενο φορο που δικαιουσαι επιστροφη του συμπηρωσε και τον πινακα 11 με τραπεζικο λογαριασμο. Οτι θελησεις εδω ειμαστε. ---------- Προσθήκη στις 06:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 05:38 ---------- Να συμπηρωσω οτι υποχρεοι σε δηλωση ειναι ολοι οσοι εχουν αυτοκινητο ανεξαρτητα απο εισοδημα. Επισης καλο ειναι να δηλωνουμε εισοδημα ανεξαρτητα αν ειναι για φορο ή οχι για να συγκεντρωνουμε εισοδημα για τυχον δικαιολογηση αγορας αυτοκινητου μετα απο μερικα χρονια κλπ. δεν ειναι απαραίτητο να κάνουν δήλωση όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητο (εκτός αν το αγόρασαν μέσα στο 2009) παρα μόνο όσα είναι πάνω από 2000 κυβικά.
caveneo Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Εγώ πήγα να την κάνω την αίτηση μέσω ιντερνετ, αλλά μου λέει στο taxisnet ότι επειδή το ΑΦΜ μου το έβγαλα σε άλλη ΔΟΥ που βρίσκεται αρκετά μακρυά, και είναι να την καταθέσω σε ΔΟΥ εδώ στην Αθήνα, πρέπει λέει να πάω στη ΔΟΥ μου (να ταξιδέψω δηλαδή) για να τους πω ότι θέλω να καταθέσω τη δήλωσή μου σε αυτήν που μένω τώρα στην Αθήνα.
panospc Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Θα βαλεις το καθαρο ποσο απο μισθους στην πρωτη σελιδα κ 301 , στην τελευταια σελιδα αναλογουντα κ 313 και παρακρατηθεντα κ 315 φορο αν υπαρχει βεβαια. Στη βεβαίωση που μου έχουν δώσει από τη δουλειά για τις αποδοχές γράφει το καθαρό ποσό και τις κρατήσεις του Ι.Κ.Α. Εκεί που γράφει "ποσά που αναλογούν φόρου" και "κρατηθέντα ποσά φόρου" είναι κενά... άρα τ' αφήνω κενά στη δήλωση; Στην τριτη σελιδα θα γραψεις που μενεις αν εχεις δικο σου σπιτι στον πινακα 5. Αν φιλοξενεισαι στο πατρικοσπιτι γραψτο ετσι ακριβως.Μένω σε σπίτι που ανήκει στον αδερφό μου. Θα γράψω δηλαδή στον πίνακα 5 ότι φιλοξενούμαι; κι' αν ναι που το γράφω εκεί που λέει κύρια κατοικία;
antonl Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Στη βεβαίωση που μου έχουν δώσει από τη δουλειά για τις αποδοχές γράφει το καθαρό ποσό και τις κρατήσεις του Ι.Κ.Α. Εκεί που γράφει "ποσά που αναλογούν φόρου" και "κρατηθέντα ποσά φόρου" είναι κενά... άρα τ' αφήνω κενά στη δήλωση; Ναι, λογικά το καθαρό σου ποσό είναι κάτω απ το αφορολόγητο των 12000 (αν θυμάμαι καλά) και γι αυτό δεν είχες παρακράτηση φόρου.
CptBill Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 παιδες σε περιπτωση που γνωριζει καποιος: εχω τη βεβαιωση απο την ιδιωτικη ασφαλεια υγειας και πρεπει να συμπληρωσω το Ε1. Στη βεβαιωση της ασφαλιστικης εταιριας εχουμε τρια ποσα για δηλωση στη φορολογικη μας δηλωση: Πασης φυσεως αμοιβες ιατρων: 94 ευρω πχ φαρμακα και φαρμακευτικο υλικο: 0 ευρω νοσοκομειακες υπηρεσιες και διαγνωστικες εξετασεις: 50 ευρω και ρωταω ο ασχετος: το "πασης φυσεως αμοιβες ιατρων" προφανως ειναι το πεδιο 051. νοσοκομειακες υπηρεσιες και διαγνωστικες εξετασεις που τις δηλωνουμε; Στο κωδικο 047 μηπως; Η περιγραφη του 047 με μπερδευει ελαφρως.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Στη βεβαίωση που μου έχουν δώσει από τη δουλειά για τις αποδοχές γράφει το καθαρό ποσό και τις κρατήσεις του Ι.Κ.Α. Εκεί που γράφει "ποσά που αναλογούν φόρου" και "κρατηθέντα ποσά φόρου" είναι κενά... άρα τ' αφήνω κενά στη δήλωση; Μένω σε σπίτι που ανήκει στον αδερφό μου. Θα γράψω δηλαδή στον πίνακα 5 ότι φιλοξενούμαι; κι' αν ναι που το γράφω εκεί που λέει κύρια κατοικία; -Σωστα.Θα γραψεις μονο στην πρωτη σελιδα το ποσο μετα την αφαιρεση εισφορων ΙΚΑ κλπ. -Δικο μου λαθος.Στον πινακα 7 παρ 10 που λεει για ενοικιο που πληρωσες θα γραψεις "φιλοξενουμενος στο σπιτι του αδερφου μου" το ονοματεπωνυμο του και το ΑΦΜ του κατω απο το ονομα και οχι στους κωδικους 801-803 ---------- Προσθήκη στις 06:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:29 ---------- παιδες σε περιπτωση που γνωριζει καποιος:εχω τη βεβαιωση απο την ιδιωτικη ασφαλεια υγειας και πρεπει να συμπληρωσω το Ε1. Στη βεβαιωση της ασφαλιστικης εταιριας εχουμε τρια ποσα για δηλωση στη φορολογικη μας δηλωση: Πασης φυσεως αμοιβες ιατρων: 94 ευρω πχ φαρμακα και φαρμακευτικο υλικο: 0 ευρω νοσοκομειακες υπηρεσιες και διαγνωστικες εξετασεις: 50 ευρω και ρωταω ο ασχετος: το "πασης φυσεως αμοιβες ιατρων" προφανως ειναι το πεδιο 051. νοσοκομειακες υπηρεσιες και διαγνωστικες εξετασεις που τις δηλωνουμε; Στο κωδικο 047 μηπως; Η περιγραφη του 047 με μπερδευει ελαφρως. Στους 051-052 βαζουμε αμοιβες γιατρων και στους 047-048 αμοιβες νοσοκομειων. ---------- Προσθήκη στις 07:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:58 ---------- δεν ειναι απαραίτητο να κάνουν δήλωση όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητο (εκτός αν το αγόρασαν μέσα στο 2009) παρα μόνο όσα είναι πάνω από 2000 κυβικά. Εδω λεει : όσοι έχουν στην κυριότητά τους ή με οποιοδήποτε τρόπο διατηρούν στην κατοχή τους: - επιβατικό αυτοκίνητο I.X.
CptBill Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Στους 051-052 βαζουμε αμοιβες γιατρων και στους 047-048 αμοιβες νοσοκομειων. thanks Γιαννη για την απαντηση. Επειδη η βεβαιωση της alico(αυτη ειναι και η ασφαλιστικη) στις νοσοκομειακες υπηρεσιες και διαγνωστικες εξετασεις εννοεί πχ ακτινογραφίες απο καποια ιδιωτικη κλινικη, να υποθεσω πως τελικα ειναι προτιμοτερο να παραλειψω το ποσο των €50 αφου ουτε στο 047 κολλάει αλλα ουτε και στο 051.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 thanks Γιαννη για την απαντηση. Επειδη η βεβαιωση της alico(αυτη ειναι και η ασφαλιστικη) στις νοσοκομειακες υπηρεσιες και διαγνωστικες εξετασεις εννοεί πχ ακτινογραφίες απο καποια ιδιωτικη κλινικη, να υποθεσω πως τελικα ειναι προτιμοτερο να παραλειψω το ποσο των €50 αφου ουτε στο 047 κολλάει αλλα ουτε και στο 051. Μην το παραλειψεις.Βαλτο στον 051.
KingLuther Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Καλημερα και παλι. Διαβασα τον φορολογικο οδηγο 2010 και στην σελιδα 6 αναφερει ποιοι εχουν υποχρεωση να υποβαλουν φορολογικη δηλωση.Αναφερει λοιπον οτι "Ειδικα,τα φυσικα προσωπα που αποκτουν αποκλειστικα εισοδημα απο μισθωτες υπηρεσιες μεχρι 6000 ευρω,εφοσον εχουν την κατοικια τους στην Ελλαδα και δεν εμπιπτουν σε μια απο τις παρακατω περιπτωσεις α,ε,στ,ι και ια,δεν εχουν υποχρεωση να υποβαλουν δηλωση".Εγω λοιπον δεν ανηκω σε μια απο τις περιπτωσεις αυτες και το ερωτημα μου ειναι το παρακατω........Απο την 1/1/2009 μεχρι και την 31/5/2009 που δουλευα η βεβαιωση απο το λογιστηριο του εργοδοτη μου αναφερει συνολικες αποδοχες 3.700 ευρω,ενω με τις κρατησεις βγαινει στο τελος καθαρες αποδοχες 3160 ευρω για αυτο το διαστημα.Εγω απο τον Ιουνιο του 2009 μεχρι και τον Δεκεμβριο του 2009 ημουν στο ταμειο ανεργειας.Τα λεφτα που επαιρνα απο τον ΟΑΕΔ θεωρουνται "μισθωτες υπηρεσιες";Εαν θεωρουνται τοτε μαζι με τα 3.160 της πρωην δουλειας μου,ξεπερναω τα 6.000 ευρω αποδοχες για το 2009 και πρεπει/υποχρεουμαι να κανω δηλωση.Εαν ομως το επιδομα ανεργιας δεν θεωρειται μισθωτη υπηρεσια,τοτε τα εισοδηματα μου απο μισθωτες υπηρεσιες για το 2009 ειναι μονο τα 3.160 ευρω απο την πρωην δουλεια μου,οποτε δεν χρειαζεται,δεν υποχρεουμαι να υποβαλλω φορολογικη δηλωση.ΑΡΑ μπορει καποιος να μου απαντησει υπευθυνα;Το επιδομα ανεργειας του ΟΑΕΔ θεωρειται ή οχι "μισθωτη υπηρεσια";Εαν θεωρειται,θα κανω δηλωση,εαν οχι δεν χρειαζεται να κανω.Μην ταλαπωρουμαι αδικα των αδικων! Ευχαριστω προκαταβολικα!
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Καλημερα και παλι. Διαβασα τον φορολογικο οδηγο 2010 και στην σελιδα 6 αναφερει ποιοι εχουν υποχρεωση να υποβαλουν φορολογικη δηλωση.Αναφερει λοιπον οτι "Ειδικα,τα φυσικα προσωπα που αποκτουν αποκλειστικα εισοδημα απο μισθωτες υπηρεσιες μεχρι 6000 ευρω,εφοσον εχουν την κατοικια τους στην Ελλαδα και δεν εμπιπτουν σε μια απο τις παρακατω περιπτωσεις α,ε,στ,ι και ια,δεν εχουν υποχρεωση να υποβαλουν δηλωση".Εγω λοιπον δεν ανηκω σε μια απο τις περιπτωσεις αυτες και το ερωτημα μου ειναι το παρακατω........Απο την 1/1/2009 μεχρι και την 31/5/2009 που δουλευα η βεβαιωση απο το λογιστηριο του εργοδοτη μου αναφερει συνολικες αποδοχες 3.700 ευρω,ενω με τις κρατησεις βγαινει στο τελος καθαρες αποδοχες 3160 ευρω για αυτο το διαστημα.Εγω απο τον Ιουνιο του 2009 μεχρι και τον Δεκεμβριο του 2009 ημουν στο ταμειο ανεργειας.Τα λεφτα που επαιρνα απο τον ΟΑΕΔ θεωρουνται "μισθωτες υπηρεσιες";Εαν θεωρουνται τοτε μαζι με τα 3.160 της πρωην δουλειας μου,ξεπερναω τα 6.000 ευρω αποδοχες για το 2009 και πρεπει/υποχρεουμαι να κανω δηλωση.Εαν ομως το επιδομα ανεργιας δεν θεωρειται μισθωτη υπηρεσια,τοτε τα εισοδηματα μου απο μισθωτες υπηρεσιες για το 2009 ειναι μονο τα 3.160 ευρω απο την πρωην δουλεια μου,οποτε δεν χρειαζεται,δεν υποχρεουμαι να υποβαλλω φορολογικη δηλωση.ΑΡΑ μπορει καποιος να μου απαντησει υπευθυνα;Το επιδομα ανεργειας του ΟΑΕΔ θεωρειται ή οχι "μισθωτη υπηρεσια";Εαν θεωρειται,θα κανω δηλωση,εαν οχι δεν χρειαζεται να κανω.Μην ταλαπωρουμαι αδικα των αδικων! Ευχαριστω προκαταβολικα! Για το αν θεωρειται εισοδημα το επιδομα ανεργιας δεν μπορω να απαντησω υπευθυνα αν και νομιζω οτι η απαντηση ειναι ναι , αλλα θα σου προτρυνα να κανεις δηλωση για να συγεντρωνεις δηλωθεν εισοδημα που μπορει να σου χρειαστει σε μελοντικη αγορα αυτοκινητου κλπ για το ποθεν εσχες. Edit Με βαση αυτο και αυτο το γραφεις στην τριτη σελιδα εκει που λεει για ποσα που δεν φορολογουντε ή φορολογηθηκαν.
x2468 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Καλημερα και παλι. Διαβασα τον φορολογικο οδηγο 2010 και στην σελιδα 6 αναφερει ποιοι εχουν υποχρεωση να υποβαλουν φορολογικη δηλωση.Αναφερει λοιπον οτι "Ειδικα,τα φυσικα προσωπα που αποκτουν αποκλειστικα εισοδημα απο μισθωτες υπηρεσιες μεχρι 6000 ευρω,εφοσον εχουν την κατοικια τους στην Ελλαδα και δεν εμπιπτουν σε μια απο τις παρακατω περιπτωσεις α,ε,στ,ι και ια,δεν εχουν υποχρεωση να υποβαλουν δηλωση".Εγω λοιπον δεν ανηκω σε μια απο τις περιπτωσεις αυτες και το ερωτημα μου ειναι το παρακατω........Απο την 1/1/2009 μεχρι και την 31/5/2009 που δουλευα η βεβαιωση απο το λογιστηριο του εργοδοτη μου αναφερει συνολικες αποδοχες 3.700 ευρω,ενω με τις κρατησεις βγαινει στο τελος καθαρες αποδοχες 3160 ευρω για αυτο το διαστημα.Εγω απο τον Ιουνιο του 2009 μεχρι και τον Δεκεμβριο του 2009 ημουν στο ταμειο ανεργειας.Τα λεφτα που επαιρνα απο τον ΟΑΕΔ θεωρουνται "μισθωτες υπηρεσιες";Εαν θεωρουνται τοτε μαζι με τα 3.160 της πρωην δουλειας μου,ξεπερναω τα 6.000 ευρω αποδοχες για το 2009 και πρεπει/υποχρεουμαι να κανω δηλωση.Εαν ομως το επιδομα ανεργιας δεν θεωρειται μισθωτη υπηρεσια,τοτε τα εισοδηματα μου απο μισθωτες υπηρεσιες για το 2009 ειναι μονο τα 3.160 ευρω απο την πρωην δουλεια μου,οποτε δεν χρειαζεται,δεν υποχρεουμαι να υποβαλλω φορολογικη δηλωση.ΑΡΑ μπορει καποιος να μου απαντησει υπευθυνα;Το επιδομα ανεργειας του ΟΑΕΔ θεωρειται ή οχι "μισθωτη υπηρεσια";Εαν θεωρειται,θα κανω δηλωση,εαν οχι δεν χρειαζεται να κανω.Μην ταλαπωρουμαι αδικα των αδικων! Ευχαριστω προκαταβολικα! Είμαι εφοριακός και μπορώ να σου πω υπεύθυνα ότι το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ δεν θεωρείται μισθωτή υπηρεσία αλλά μπαίνει ως αφορολόγητο στον κωδ. 659 στην 3η σελίδα. βέβαια καλά είναι όπως λέει και ο φίλος από πάνω να κάνεις δήλωση (αν θες) γιατί στο μέλλον μπορεί να επικαλεστείς αυτά τα χρήματα ως ανάλωση κεφαλαίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.