Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Γράφτηκα εγώ στο taxisnet και κατά τη διάρκεια της εγγραφής μου είχε να διαλέξω "δήλωση ΦΠΑ" ή "λοιπές υπηρεσίες". Εγώ είμαι μισθωτός και δεν έχω σχέση με ΦΠΑ, άρα διάλεξα το "λοιπές υπηρεσίες". Πάω να μπω όμως στο taxisnet στο "Υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ" και μου λέει ότι είναι λανθασμένα. Μήπως πρέπει να περιμένω για να ενεργοποιηθούν; Χρειαζεται μια δυο μερες για ενεργοποιηση του λογαριασμου.
Finn Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αν κανεις ελευθερο επαγγελμα πρεπει να υποβαλεις και Ε3. Τελικά η βεβαίωση είναι βεβαίωση αμοιβών δια υπηρεσίες και αναφέρει φόρο ελευθέρων επαγγελματιών. Οπότε να βάλω το ποσό στο (517)Ακαθάριστα έσοδα από ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος χωρίς να υποβάλω Ε3;
antonl Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Πρέπει να δηλώσω κάπου στην δήλωση ότι είμαι "φιλοξενούμενος" του πατέρα μου; Just in case που το χρειαστεί κανείς, στην Online δήλωση συμπληρώνεις απλά το ΑΦΜ του γονέα που σε φιλοξενεί. Επίσης έχει το ψυχολογικό bonus (αν έχεις καλή σοδειά αποδείξεων ή άλλων φοροελαφρύνσεων) ότι βλέπεις άμεσα το ποσό της επιστροφής.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Τελικά η βεβαίωση είναι βεβαίωση αμοιβών δια υπηρεσίες και αναφέρει φόρο ελευθέρων επαγγελματιών. Οπότε να βάλω το ποσό στο (517)Ακαθάριστα έσοδα από ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος χωρίς να υποβάλω Ε3; Δεν ειμαι σιγουρος και δεν μου αρεσει να λεω μισα πραγματα.Καλυτερα να ρωτησεις ενα λογιστη.
Finn Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δεν ειμαι σιγουρος και δεν μου αρεσει να λεω μισα πραγματα.Καλυτερα να ρωτησεις ενα λογιστη. Αυτό θα κάνω γιατί έχω μπερευτεί πάρα πολύ με το όλο θέμα. Έχω ένα μικρό εισόδημα ως μισθωτός και ένα άλλο απο άσκηση ελευθέρου επαγγέλματος αλλά ποτέ δεν έκανα έναρξη στην εφορία,δε τηρώ βίβλια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αυτό θα κάνω γιατί έχω μπερευτεί πάρα πολύ με το όλο θέμα.Έχω ένα μικρό εισόδημα ως μισθωτός και ένα άλλο απο άσκηση ελευθέρου επαγγέλματος αλλά ποτέ δεν έκανα έναρξη στην εφορία,δε τηρώ βίβλια. Τα εσοδα απο το ελευθερο επαγγελμα πως φαινοντε ?Σιγουρα δεν χρειαζοταν εναρξη ?
Finn Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Τα εσοδα απο το ελευθερο επαγγελμα πως φαινοντε ?Σιγουρα δεν χρειαζοταν εναρξη ? Δυστυχώς ιδέα δεν έχω.Έκανα μια δουλειά κάπου και μου είπαν εκει ότι είναι όλα κομπλέ,θα τα κανονίσουν με το λογιστή τους.Βγάλε άκρη.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δυστυχώς ιδέα δεν έχω.Έκανα μια δουλειά κάπου και μου είπαν εκει ότι είναι όλα κομπλέ,θα τα κανονίσουν με το λογιστή τους.Βγάλε άκρη. Αν δεν κανω λαθος υπαρχει εντυπο που λεγεται Αποδειξη δαπανης για περιστασιακη απασχοληση καποιου που το εκδιδει ο εργοδοτης και παρακρατει και φορο που αποδιδει για λογαριασμο του εργαζομενου αλλα δεν ξερω αν ειναι για την περιπτωση σου.
Finn Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αν δεν κανω λαθος υπαρχει εντυπο που λεγεται Αποδειξη δαπανης για περιστασιακη απασχοληση καποιου που το εκδιδει ο εργοδοτης και παρακρατει και φορο που αποδιδει για λογαριασμο του εργαζομενου αλλα δεν ξερω αν ειναι για την περιπτωση σου. It rings a bell.Σίγουρα είναι η περίπτωση μου επι της ουσίας αλλά φοροτεχνικά δεν ξέρω αν είναι. Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
black_widow Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δυστυχώς ιδέα δεν έχω.Έκανα μια δουλειά κάπου και μου είπαν εκει ότι είναι όλα κομπλέ,θα τα κανονίσουν με το λογιστή τους.Βγάλε άκρη. Πρέπει να σου δώσουν βεβαίωση για τα λεφτά που πήρες και το φόρο που παρακρατήθηκε ( για 20 % υποθέτω μιλάμε, ε; ). Λογικά στο πεδίο 507 θα μπει και στον πίνακα 8 για τους παρακρατηθέντες φόρους. Να υποθέσω ότι δεν έχεις ΤΕΒΕ, μιλάμε για ποσά κάτω των 5000 ευρώ άρα δεν τηρείς βιβλία και στοιχεία ( για παροχή υπηρεσιών μιλάω πάντα) και ότι τουλάχιστον το 50 % του συνολικού εισοδήματος είναι από τη μισθωτή εργασία σου, δηλαδή υπάγεσαι κανονικά στους μισθωτούς. Μη σε πάρω όμως στο λαιμό μου, την ίδια απορία έχω και εγώ, για αυτό δεν υποβάλλω ακόμα
Finn Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Πρέπει να σου δώσουν βεβαίωση για τα λεφτά που πήρες και το φόρο που παρακρατήθηκε ( για 20 % υποθέτω μιλάμε, ε; ). Λογικά στο πεδίο 507 θα μπει και στον πίνακα 8 για τους παρακρατηθέντες φόρους. Να υποθέσω ότι δεν έχεις ΤΕΒΕ, μιλάμε για ποσά κάτω των 5000 ευρώ άρα δεν τηρείς βιβλία και στοιχεία ( για παροχή υπηρεσιών μιλάω πάντα) και ότι τουλάχιστον το 50 % του συνολικού εισοδήματος είναι από τη μισθωτή εργασία σου, δηλαδή υπάγεσαι κανονικά στους μισθωτούς. Μη σε πάρω όμως στο λαιμό μου, την ίδια απορία έχω και εγώ, για αυτό δεν υποβάλλω ακόμα Η λογίστρια μου έιπε ότι πρέπει να βάλω το ποσό στο πεδίο 659 τελικά οπότε ο φόρος που παρακρατήθηκε λογικά θα μπει στο πεδίο 433.
panospc Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Φέτος θα κάνω δήλωση για πρώτη φορά, το μόνο που έχω να δηλώσω είναι το εισόδημα από τη δουλειά μου. Είναι δύσκολο να την κάνω εγώ μέσω internet η καλύτερα να πάω σε λογιστή; Είμαι τελείως άσχετος με το θέμα και δεν έχω ιδέα... Επίσης από τον ΟΑΕΔ μου ζητάνε το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας του τρέχοντος έτους. Αυτό πότε το παίρνω; και από που;
Finn Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Εφόσον δεν έχεις κάνει δήλωση παλαιότερα τότε στον ΟΑΕΔ θα πας βεβαίωση ότι δεν υποβάλλεις φορολογική δήλωση. Εγώ αυτό το έγγραφο τους υπέβαλα όταν έκανα αίτηση για κάρτα ανεργίας.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Φέτος θα κάνω δήλωση για πρώτη φορά, το μόνο που έχω να δηλώσω είναι το εισόδημα από τη δουλειά μου. Είναι δύσκολο να την κάνω εγώ μέσω internet η καλύτερα να πάω σε λογιστή; Είμαι τελείως άσχετος με το θέμα και δεν έχω ιδέα... Επίσης από τον ΟΑΕΔ μου ζητάνε το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας του τρέχοντος έτους. Αυτό πότε το παίρνω; και από που; Ειναι πολυ ευκολο και δεν αξιζει με τιποτα να δωσεις το 50αρι σε λογιστη.Κανε εγγραφη στο http://www.taxisnet.gr και θα σε βοηθησουμε.Με το που υποβαλεις την δηλωση εχεις και επισημο εκκαθαριστικο για οπου σου ζητηθει.Επισης αν σου εχει παρακρατηθει φορος μισθωτων και εισαι στο αφορολογητο θα τον παρεις πισω πιο γρηγορα.
bonovox Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Χαιρετώ όλους στο forum. Θα ήθελα την βοήθεια κάποιου έμπειρου για την συμπλήρωση της δήλωσης 2010. Τα στοιχεία είναι τα εξής. Πήραμε στεγαστικό δάνειο από ιδιωτική τράπεζα για πραγματικές επισκευές κατοικίας με εκταμίευση όλου του ποσού μέσα στο 2009 (συγκεκριμένα τον Νοέμβριο) Δεν έχουμε άλλα περιουσιακά στοιχεία και στο συγκεκριμένο ακίνητο κατοικούν οι γονείς της συζύγου μου . Έχουμε βάλει προσημείωση το ίδιο το ακίνητο στο οποίο η ψηλή κυριότητα ανήκει της γυναίκας μου και η επικαρπία στον πατέρα της. Η οφειλέτης του δανείου είναι η σύζυγος μου , με εγγυητές εμένα και τον πατέρα της και είμαστε και οι δυο μισθωτοί . Η τράπεζα μας έδωσε την βεβαίωση χορήγησης στεγαστικού δανείου που αναφέρει τους τόκους και το κεφάλαιο που καταβάλαμε μέσα στο 2009. ( αλλά σε παράγραφο με μικρά γράμματα γράφει ότι πρέπει να γίνει υπεύθυνη δήλωση του νόμου Ν1599/86 προς την εφορία για να βεβαιώνουμε ότι α. Μας ανήκει το διαμέρισμα και β. Ότι το δάνειο που λάβαμε αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας κατά το άρθρο 8 παράγραφος 1 ,περίπτωση έ του Ν2238/1994. {{ έχουμε χάσει την μπάλα }}. Η ερώτηση μου είναι η εξής και παρακαλώ πολύ για την βοήθεια σας. Δικαιούμαστε αφαίρεση των τόκων του δανείου κατά 40% από τον φόρο εισοδήματος μας ?? ή κάποιο άλλο ποσοστό?? Το δάνειο είναι στεγαστικό όχι για αγορά 1ης κατοικίας όπως λέει ο νόμος αλλά για επισκευή της 1ης μας κατοικίας (δεν είναι διατηρητέο ούτε σε παραδοσιακό οικισμό). Ποιους κωδικούς πρέπει να συμπληρώσουμε ??? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις…….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.