Προς το περιεχόμενο

Φορολογικη Δηλωση 2010

alexx20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Nαι ειπαμε, αυτα τα διαβασα κι εγω. Δεν αφορουν τις αποδειξεις του τ.075, ειναι ειδικα εξοδα.

Δεν σε πιανω, εγω δεν ειπα κατι για max κερδος 100€, παντως πρεπει να καταλαβες πλεον οτι μιλουσα για τις αποδειξεις του τ.075, οχι αυτες του 042.

Αν μιλούσες για το 075, άκυρα τα όσα ειπώθηκαν. Νόμιζα πως ρωτούσες γενικά για αποδείξεις (ταβέρνες, ηλεκτρολόγοι κλπ κλπ). Δεν έχω ιδέα τι είναι το 075. Πιάστηκα απ αυτό και είπα όσα είπα:

1) To oτι ειναι οι αποδειξεις για του χρονου το ειπα κι εγω, παλιοτερα ομως ισχυαν αποδειξεις για συγκεκριμενες αγορες(ρουχα, παπουτσια, συσκευες κλπ) στον κωδικο 075, αν θυμαμαι καλα. Ο οποιος μετα καταργηθηκε. Για να μην μπερδευομαστε, για φετος δεν βαζουμε καμμια αποδειξη, σωστα?

Eγω περσυ δηλωσα εισοδημα 15,8 χιλ.ευρω, ιατρικα εξοδα 330 ευρω, τοκους στεγαστικου 3,3 χιλ. ευρω, ασφαλιστρα 600 ευρω και αποδειξεις 0...

Ελαβα επιστροφη 870 ευρω.

Μπορεις κι εσυ παρομοια να μου πεις τι ποσά δηλωσες και ποσα ευρω ελαβες επιστροφη?

Προτιμώ να μην το κάνω :)

Όπως και να χει, ελπίζω να βγάλεις άκρη. Στην τελική αν έχεις χρόνο πέρνα απ την εφορία και ρώτα (αν και δεν είμαι βέβαιος ότι θα ξέρουν κι εκεί). Πέρσι το κανε φίλος και ο καθένας του λεγε και κάτι διαφορετικό σχετικά με το ποιες αποδείξεις μετράνε.

• Απαντ. 292
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προτιμώ να μην το κάνω :)

Όπως και να χει, ελπίζω να βγάλεις άκρη. Στην τελική αν έχεις χρόνο πέρνα απ την εφορία και ρώτα (αν και δεν είμαι βέβαιος ότι θα ξέρουν κι εκεί). Πέρσι το κανε φίλος και ο καθένας του λεγε και κάτι διαφορετικό σχετικά με το ποιες αποδείξεις μετράνε.

Γιατι να μην το κανεις, φοβασαι κατι? θα εβαζα τα νουμερα σου στο προγραμματακι και θα σου ελεγα τι επιστροφη βγαζεις.

Μόνο εγω θελω να βγαλω ακρη? ολους μας αφορα αυτο το θεμα.

Συμφωνα με το βιβλιαρακι οι μονες αποδειξεις που μετρανε ειναι αυτες που αφορουν τον κωδικο 042, δηλ. δαπανες γαμου, επιδιορθωσεις σπιτιου, συντηρηση καλοριφερ και τετοια.

Δεν έχω ιδέα τι είναι το 075.

Αφορουσε αποδειξεις για αγορες ρουχων, παπουτσιων, εισιτηρια κιν/φου κλπ.

Δημοσ.

1) Tι λες βρε μεγαλε?! 1500 ευρω επιστροφη? Εγω θα παρω γυρω στα 1000.

Εχεις παρει μεγαλο στεγαστικο?

2) Εγω βαζω παντα τραπεζικο λογ/σμο και μου τα βαζουν εκει. Δε νομιζω ομως οτι αν δηλωσεις λογ/σμο θα φροντισουν να στα δωσουν γρηγοροτερα, απλα θα μπουν αμεσως μολις ειναι διαθεσιμα και θα μετραει ο ισχυων τοκος.

3) Οχι, δεν στελνεις τιποτα.

1. είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε σε όλα μου τα έσοδα έχω παρακράτηση 20% .. και ένα μεγάλο κομμάτι το παίρνω πίσω με την επιστροφή .. (φέτος αρκετά παραπάνω ;) )

2. έβαλα και εγώ φέτος για να μου τα στείλουν εκεί κατευθείαν .. για να δούμε ...

3. ευχαριστώ για την πληροφορία..

Δημοσ.
Πρέπει να δηλώσω κάπου στην δήλωση ότι είμαι "φιλοξενούμενος" του πατέρα μου;

Ναι στην τελευταια σελιδα που λεει για ενοικιο που πληρωσατε.

θα γραψεις "φιλοξενουμενος στο πατρικο σπιτι"

Δημοσ.
Ναι στην τελευταια σελιδα που λεει για ενοικιο που πληρωσατε.

θα γραψεις "φιλοξενουμενος στο πατρικο σπιτι"

Ευχαριστώ Γιάννη.

Κι εκεί που λέω ότι τέλειωσα,πατώντας υποβολή δήλωσης μου λέει ότι πρέπει να υποβάλω και Ε3. (Έχω δηλώσει εισόδημα απο ατομικό επάγγελμα αλλά δεν έχω επιχείρηση)

Δημοσ.
Ευχαριστώ Γιάννη.

Κι εκεί που λέω ότι τέλειωσα,πατώντας υποβολή δήλωσης μου λέει ότι πρέπει να υποβάλω και Ε3. (Έχω δηλώσει εισόδημα απο ατομικό επάγγελμα αλλά δεν έχω επιχείρηση)

Αν κανεις ελευθερο επαγγελμα πρεπει να υποβαλεις και Ε3.

Δημοσ.

Το Ε9, αν υπαρχει μεταβολη περιουσιακης καταστασης, υποβαλλεται ηλεκτρονικα; Μονο με ηλεκτρονικη υποβολη ειναι ok?

Ή μηπως χρειαζεται και προσκομιση χαρτιων στην ΔΟΥ, οποτε δεν εχει νοημα η ηλεκτρονικη υποβολη αφου την ΔΟΥ δεν τη γλυτωνουμε;

Δημοσ.
Το Ε9, αν υπαρχει μεταβολη περιουσιακης καταστασης, υποβαλλεται ηλεκτρονικα; Μονο με ηλεκτρονικη υποβολη ειναι ok?

Ή μηπως χρειαζεται και προσκομιση χαρτιων στην ΔΟΥ, οποτε δεν εχει νοημα η ηλεκτρονικη υποβολη αφου την ΔΟΥ δεν τη γλυτωνουμε;

Δεν χρειαζεται τιποτα με ΔΟΥ.

Δημοσ.

Ελεγα για το Ε9 μηπως επρεπε να προσκομιστουν τιποτε χαρτια απο συμβολαιογραφεια κλπ. Αλλιως την κανω ηλεκτρονικα και τελος? Ποτε υποβαλλεται αυτη? Δεν ειδα πουθενα προθεσμιες υποβολης.

Δεν ειναι χαζοχαρτα οπως οι αποδειξεις που θα τις βαλουμε σε ενα φακελο και θα τις ταχυδρομησουμε(ετσι θα γινει τελικα? φετος/ του χρονου?)

Δημοσ.
Ελεγα για το Ε9 μηπως επρεπε να προσκομιστουν τιποτε χαρτια απο συμβολαιογραφεια κλπ. Αλλιως την κανω ηλεκτρονικα και τελος? Ποτε υποβαλλεται αυτη? Δεν ειδα πουθενα προθεσμιες υποβολης.

Δεν ειναι χαζοχαρτα οπως οι αποδειξεις που θα τις βαλουμε σε ενα φακελο και θα τις ταχυδρομησουμε(ετσι θα γινει τελικα? φετος/ του χρονου?)

Το Ε9 ειναι μεχρι 30/6 αλλα το on line συστημα δεν εχει ανοιξει ακομα.

Δημοσ.

Nαι αλλα οταν θα σε φωναξουν να πας να τους τις δειξεις τοτε θα σκεφτεις οτι εκανες τσαμπα κοπο...:devil:;)

Δημοσ.
Nαι αλλα οταν θα σε φωναξουν να πας να τους τις δειξεις τοτε θα σκεφτεις οτι εκανες τσαμπα κοπο...:devil:;)

Το να υποβαλεις κατι ηλεκτρονικα σε εφορια παντα εχει ενα μικρο ρισκο σε δειγματολειπτικο ελεγχο να σε καλεσουν αλλα σιγουρα εναι πολυ μικροτερος απο το να τα πας εκει απο την ερχη.

Δημοσ.

Mα δεν χρειαζεται να πας απο κει, τα στελνεις με τον ετοιμο προπληρωμενο φακελο(πας μόνο μεχρι το ταχυδρομειο και απλα τον δινεις).

Δειγματοληπτικο ελεγχο? Αν δηλώσω 150000 σε αποδειξεις ή οσο ειναι το μεγιστο οριο δεν θα με καλεσουν για εξακριβωση? :-)

Μεχρι ποσα χρονια πρεπει ο δυστυχος φορολογουμενος να φυλαει ολα τα χαρτια του στο σπιτι μηπως και τον καλεσει ο δειγματοληπτικος ελεγχος?...

Δημοσ.

Γράφτηκα εγώ στο taxisnet και κατά τη διάρκεια της εγγραφής μου είχε να διαλέξω "δήλωση ΦΠΑ" ή "λοιπές υπηρεσίες". Εγώ είμαι μισθωτός και δεν έχω σχέση με ΦΠΑ, άρα διάλεξα το "λοιπές υπηρεσίες". Πάω να μπω όμως στο taxisnet στο "Υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ" και μου λέει ότι είναι λανθασμένα. Μήπως πρέπει να περιμένω για να ενεργοποιηθούν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...