Προς το περιεχόμενο

Φορολογικη Δηλωση 2010

alexx20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3) Μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής μπορείς να το δεις.

4) Αν έχεις πιστωτικό είναι υποχρεωμένοι να στο δώσουν εντός 2 μηνών. Με τον παραδοσιακό τρόπο μπορεί να το πάρεις και τα Χριστούγεννα.

Όντως ?

Πάντα κατά οκτώβρη/νοέμβρη μου τα δίνουν εμένα ... (πάνω από 1.500€ επιστροφή)

Η πιο γρήγορη επιστροφή έχει σχέση με τον αν βάλεις τραπεζικό λογαριασμό ? ή ισχύει απλά και μόνο επειδή κάνεις την υποβολλή μέσω internet ?

Και για να είμαι 100% σίγουρος.. εαν κάνω ηλεκτρονική υποβολή, δεν χρειάζεται να αποστείλω δικαιολογητικά με το ταχυδρομείο ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων ..

• Απαντ. 292
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1) To oτι ειναι οι αποδειξεις για του χρονου το ειπα κι εγω, παλιοτερα ομως ισχυαν αποδειξεις για συγκεκριμενες αγορες(ρουχα, παπουτσια, συσκευες κλπ) στον κωδικο 075, αν θυμαμαι καλα. Ο οποιος μετα καταργηθηκε. Για να μην μπερδευομαστε, για φετος δεν βαζουμε καμμια αποδειξη, σωστα?[...]

Τούτο δω ισχύει; Πέρσι (οικ. έτος 2008) λαμβάνονταν υπόψη διάφορες αποδείξεις από φαγάδικα, γυμναστήρια, κομμωτήρια, υδραυλικούς και κάτι άλλα.

Δημοσ.

Tελικα το βρηκα το προγραμματακι που ηθελα και εμαθα πόσα θα εισπραξω και φετος:-D

Δε σου ειπα να γραφτείς γι'αυτό το λόγο. Απλά αν γραφτείς τώρα, έτσι κι αλλιώς από το 2011 θα είναι υποχρεωτικό, θα το έχεις κι αυτό. Η διαδικασία είναι απλή. Είσαι ξαπλωμένος στον καναπέ σου και το κάνεις. :Ρ

Αυτο που λεει καθε χρονο οτι θα γινει υποχρεωτικη ειναι προφανως ραδιο-αρβυλα. Ο γερακος στο χωριο θα χρησιμοποιησει ιντερνετ για να αποστειλει τη Δηλωση του ηλεκτρονικα?...

Τι "απλη διαδικασια"? Δε μου αρεσει να δινω στα στοιχεια μου στο ιντερνετ. Ουτε και να τρεχω μετα να τους πηγαινω τα δικαιολογητικα, αν τα ζητησουν.

αν κάνεις μεσω νετ την δήλωση εφόσον σου βγαίνει φόρος έχεις έκπτωση 1,5% και μέχρι του ποσού των 118 ευρώ.

Eκπτωση εννοεις αν εχεις χρεωστικο? Δηλ. αν εχεις πιστωτικο δεν σε αφορα?

1) Πάντα κατά οκτώβρη/νοέμβρη μου τα δίνουν εμένα ... (πάνω από 1.500€ επιστροφή)

2) Η πιο γρήγορη επιστροφή έχει σχέση με τον αν βάλεις τραπεζικό λογαριασμό ? ή ισχύει απλά και μόνο επειδή κάνεις την υποβολλή μέσω internet ?

3) Και για να είμαι 100% σίγουρος.. εαν κάνω ηλεκτρονική υποβολή, δεν χρειάζεται να αποστείλω δικαιολογητικά με το ταχυδρομείο ?

1) Tι λες βρε μεγαλε?! 1500 ευρω επιστροφη? Εγω θα παρω γυρω στα 1000.

Εχεις παρει μεγαλο στεγαστικο?

2) Εγω βαζω παντα τραπεζικο λογ/σμο και μου τα βαζουν εκει. Δε νομιζω ομως οτι αν δηλωσεις λογ/σμο θα φροντισουν να στα δωσουν γρηγοροτερα, απλα θα μπουν αμεσως μολις ειναι διαθεσιμα και θα μετραει ο ισχυων τοκος.

3) Οχι, δεν στελνεις τιποτα.

Τούτο δω ισχύει; Πέρσι (οικ. έτος 2008) λαμβάνονταν υπόψη διάφορες αποδείξεις από φαγάδικα, γυμναστήρια, κομμωτήρια, υδραυλικούς και κάτι άλλα.

Δε νομιζω οτι λαμβανονταν υποψη, ηταν καταργημενες. Αφου δεν υπηρχε ουτε ο αναλογος κωδικος(075).

Περσι ηταν το οικονομικο ετος 2009:-)

Δημοσ.
Tελικα το βρηκα το προγραμματακι που ηθελα και εμαθα πόσα θα εισπραξω και φετος:-D

Αυτο που λεει καθε χρονο οτι θα γινει υποχρεωτικη ειναι προφανως ραδιο-αρβυλα. Ο γερακος στο χωριο θα χρησιμοποιησει ιντερνετ για να αποστειλει τη Δηλωση του ηλεκτρονικα?...

Όλοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα ΚΕΠ, αν δε μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.

Δημοσ.

Εγώ έκανα χθες αίτηση για να παραλάβω κωδικούς.Σήμερα αφού έγινε επιτυχώς η ταυτοποίηση των στοιχείων μου έλαβα username/pass αλλά δε μπορώ να συνδεθώ στο σύστημα.

Μήπως χρειάζεται να περιμένω μερικές ώρες/μέρες;

Δημοσ.

Για κάποιον που θέλει να κάνει φορολογική δήλωση πρώτη φορά, τί γίνεται; Του στέλνουν τα χαρτιά όπως γίνεται σε όλους ή πρέπει να πάει να τα πάρει από ΔΟΥ;

Δημοσ.
Στελνονται σε ολους ταχυδρομικως (εις 3πλουν).

Eγώ ακόμα τα περιμένω. Από γνωστούς και συγγενείς που ρωτάω άλλοι μου λένε ότι θα μου τα στείλουν και άλλοι ότι πρέπει να πάω εγώ στη Δ.Ο.Υ. Πήρα τους κωδικούς για να την κάνω μέσω internet τη δήλωση. Παρεπιμπτόντως ούτε εγώ μπορώ να κάνω δήλωση ακόμα, νομίζω ότι πρέπει να περιμένεις μία μέρα από όταν αλλάζεις συνθηματικό ( νομίζω :P). Μπορώ να την κάνω μέσω internet και ας είναι η πρώτη φορά που κάνω δήλωση;

Δημοσ.

@Finn πρέπει να περάσουν 24ώρες για να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί.

@caveneo πρέπει να τα πάρεις από την ΔΟΥ ή να τα κατεβάσεις από το taxisnet και να τα εκτυπώσεις.

Δημοσ.

1) Tι λες βρε μεγαλε?! 1500 ευρω επιστροφη? Εγω θα παρω γυρω στα 1000.

Εχεις παρει μεγαλο στεγαστικο?

)

Π.χ. Εάν έχεις μεγάλες παρακρατήσεις ( π.χ. σε επαγγέλματα διαμεσολάβησης που γίνεται παρακράτηση 20 % στις προμήθειες) είναι λογικό μέχρι κάποια κλίμακα του εισοδήματος να έχεις επιστροφή σχετικά καλή . Δε χρειάζεται να έχεις απαραιτήτως πάρει μεγάλο στεγαστικό.

Δημοσ.

@caveneo πρέπει να τα πάρεις από την ΔΟΥ ή να τα κατεβάσεις από το taxisnet και να τα εκτυπώσεις.

Ευχαριστώ πολύ! Και μία ακόμη ερώτηση από το taxisnet όταν κάνω εγγραφή έχει δύο επίλογές να επιλέξω, μία για υποβολή ΦΠΑ και μία λοιπές υπηρεσίες, εγώ ποια από τις δύο διαλέγω. Μόνο το Ε1 έχω να συμπληρώσω αν δεν κάνω λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...