joanna87 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 μολις τωρα γραφτηκα στο insomnia και θελω να κανω μια ερωτηση..αν και το θυμηθηκα αργα θελω να κανω φορολογικη δηλωση(διαβασα οτι μπορω μεσω ιντερνετ μεχρι τις 30 Ιουνιου).Εργαζομουν μεχρι τον Απριλιο του 2009.Το θεμα ειναι οτι η μαμα μου υπεβαλε την φορολογικη της δηλωση και με δηλωσε εκει(ειμαι 23 χρονων και φοιτητρια).Μπορω εγω τωρα να κανω φορολογικη δηλωση μονη μου?Ευχαριστω εκ των προτερων...
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ναι μπορεις και σε συμφερει Ιωαννα.Ποσο εισοδημα ειχες ? Σου ειχαν παρακρατησει φορο μισθωτων υπηρεσιων ? Καλωσηρθες στην παρεα μας.
joanna87 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Κατα λαθος εγραψα οτι δουλευα μεχρι Απριλιο ενω δουλεψα μεχρι Ιουλιο.Δουλευα τετραωρο ως υπαλληλος γραφειου.Τα μεικτα ηταν 3338 και καθαρα 2804.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω καθολου πως να κανω τη δηλωση ηλεκτρονικα.Ειναι δυσκολο?
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ειναι πανευκολο ειδικα στην δικη σου περιπτωση.Γραψου στο taxisnet και εδω ειμαστε. Σε συμφερει αν και με τετοιο εισοδημα δεν εισαι υποχρεωμενη να κανεις δηλωση. Ο λογος ειναι οτι μπορεις να δικαιολογησεις εστω λιγα χρηματα σε τυχον αγορα αυτοκινητου στο μελλον κλπ. Οτι θελησεις μην διστασεις....Μου θυμιζεις την δηλωση της σχεδον συνομιλικης σου κορης μου...5 λεπτα εκανα να την υποβαλλω αν και ειχε εισοδημα καπου 6000 απο ημιαπασχοληση και ειναι και αυτη φοιτητρια. Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 61 του ΚΦΕ κάθε φυσικό πρόσωπο έχει υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο εισόδημά του υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ. Υποχρέωση για υποβολή φορολογικής δήλωσης υπάρχει και όταν το συνολικό εισόδημα του φορολογουμένου είναι μικρότερο από 3.000 ευρώ, αλλά στο εισόδημα αυτό περιλαμβάνει και ζημία από εμπορικές επιχειρήσεις. Κατ΄ εξαίρεση όσοι αποκτούν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες δεν υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, καθώς και στην περίπτωση που το αποκτημένο εισόδημα ανεξαρτήτως ποσού προέρχεται από έναν μόνο φορέα, ο οποίος έχει διενεργήσει τελική εκκαθάριση φόρου.
joanna87 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ευχαριστω παρα πολυ..δηλαδη κι εσενα που η κορη σου εκανε φορολογικη δηλωση την συμπεριελαβες στη δικη σου?
black_widow Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Κατα λαθος εγραψα οτι δουλευα μεχρι Απριλιο ενω δουλεψα μεχρι Ιουλιο.Δουλευα τετραωρο ως υπαλληλος γραφειου.Τα μεικτα ηταν 3338 και καθαρα 2804.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω καθολου πως να κανω τη δηλωση ηλεκτρονικα.Ειναι δυσκολο? Eίναι πολύ εύκολο, ειδικά εάν δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου. Έχεις κάνει αίτηση για πρόσβαση στο gsis για να πάρεις κωδικό; Kαι εγώ πρώτη φορά φέτος έκανα και την έκανα μόνη ηλεκτρονικά .
joanna87 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 τωρα θα μπω να παρω κωδικο γιατι δεν εχω πολλα περιθωρια..σας ευχαριστω ολους!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ευχαριστω παρα πολυ..δηλαδη κι εσενα που η κορη σου εκανε φορολογικη δηλωση την συμπεριελαβες στη δικη σου? Για εσενα δεν υπαρχει προβλημα με τοσο μικρο εισοδημα. ---------- Προσθήκη στις 18:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:26 ---------- τωρα θα μπω να παρω κωδικο γιατι δεν εχω πολλα περιθωρια..σας ευχαριστω ολους!! Ο κωδικος μαλλον αυριο ή Δευτερα θα σου ερθει με email.
vaso7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Κύριε Γιάννη τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβληθούν στην ΔΟΥ σε περίπτωση θανάτου είναι και αυτά μέχρι 30/06 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ή μπορείς και αργότερα? πχ να καταθέσω τη δήλωση της γιαγιας μου να δηλώσω οτι απεβίωσε και όταν μαζέψω τα χαρτιά να πάω στη ΔΟΥ? Μήπως γνωρίζετε? Επίσης τα χαρτια που χρειάζονται είναι: 1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου 2. Πιστοποιητικό εγγυητέρων συγγενών και 3. Βεβαίωση από το Πρωτοδικείο περι μη δημοσίευσεις διαθήκης? Ισχύει και για την περίπτωση φυσικών προσώπων που δεν ξεπερνούσαν το αφορολόγητο? Ευχαριστώ!
konstantina_ena Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 πρεπει να την σβησει κληρονομος,δηλαδη η μητερα σου και να γνωριζει αφμ και ονοματεπωνυμα των αδερφων της που ειναι και αυτα κληρονομοι για να γίνει διαγραφη απο το μητρωο!!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Κύριε Γιάννη τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβληθούν στην ΔΟΥ σε περίπτωση θανάτου είναι και αυτά μέχρι 30/06 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ή μπορείς και αργότερα? πχ να καταθέσω τη δήλωση της γιαγιας μου να δηλώσω οτι απεβίωσε και όταν μαζέψω τα χαρτιά να πάω στη ΔΟΥ? Μήπως γνωρίζετε?Επίσης τα χαρτια που χρειάζονται είναι: 1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου 2. Πιστοποιητικό εγγυητέρων συγγενών και 3. Βεβαίωση από το Πρωτοδικείο περι μη δημοσίευσεις διαθήκης? Ισχύει και για την περίπτωση φυσικών προσώπων που δεν ξεπερνούσαν το αφορολόγητο? Ευχαριστώ! Η δηλωση υποβαλλεται ανεξαρτητα απο τα δικαιολογητικα που πρεπει να προσκομησεις οταν και αν ζητηθουν.Για την φορολογικη δηλωση αρκει μια ληξιαρχικη πραξη θανατου.Τα υπολοιπα ειναι για αποδοχη κληρονομιας κλπ .Ισχυει για οσους εχουν υποχρεωση υποβολης δηλωσης ανεξαρτητα με το αφορολογητο.
mentoras99 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δηλωθηκαν φετος στην Ε9 δηλωση, πραγματα(μεταβολες ακινητης περιουσιας) που επρεπε να δηλωθουν του χρονου. Θα δημιουργηθει κανενα προβλημα? Ελπιζω να μην πρεπει να κανω κατι και δεν αντεχω τις γραφειοκρατιες!
htps Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 να ρωτησω κ εγω κατι.Η μικρη μου ξαδερφουλα ειναι 20 κ δεν εχει εισοδηματα,φοιτητρια ,ομως εχει αγορα αυτοκινητου(δωρακι απο τους δικους της βασικα) στο ονομα της.Μολις 1500 ευρω η αξια του, 1100cc και το αγορασε περυσι.Πρεπει να κανει κ εκεινη δηλωση???Αν ξερει καποιος ας μου πει γιατι εχω αναλαβει για ολη την οικογενεια εγω τις δηλωσεις online Αν χρειαζεται να κανει ,μπορειτε να μου πειτε σε ποιο σημειο συμπληρωνω??
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 να ρωτησω κ εγω κατι.Η μικρη μου ξαδερφουλα ειναι 20 κ δεν εχει εισοδηματα,φοιτητρια ,ομως εχει αγορα αυτοκινητου(δωρακι απο τους δικους της βασικα) στο ονομα της.Μολις 1500 ευρω η αξια του, 1100cc και το αγορασε περυσι.Πρεπει να κανει κ εκεινη δηλωση???Αν ξερει καποιος ας μου πει γιατι εχω αναλαβει για ολη την οικογενεια εγω τις δηλωσεις online Αν χρειαζεται να κανει ,μπορειτε να μου πειτε σε ποιο σημειο συμπληρωνω?? Οποιος αγορασε αυτοκινητο ανεξαρτητως εισοδηματος κανει δηλωση.Τα στοιχεια της στην πρωτη σελιδα , τα στοιχεια του αυτοκινητου στον πινακα 5γ , τα λεφτα που εδωσε στον 719 και αν ειναι φιλοξενουμενη στο πατρικο σπιτι θα το γραψει στον πινακα 7/10 που λεει για ενοικια. Αν την κανει ηλεκτρονικα εκει που λει ΑΦΜ εκμισθωτη θα γραψει το ΑΦΜ του πατερα της και τιποτα αλλο. Νομιζω ομως οτι οι προθεσμιες τελειωσαν
htps Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Οποιος αγορασε αυτοκινητο ανεξαρτητως εισοδηματος κανει δηλωση.Τα στοιχεια της στην πρωτη σελιδα , τα στοιχεια του αυτοκινητου στον πινακα 5γ , τα λεφτα που εδωσε στον 719 και αν ειναι φιλοξενουμενη στο πατρικο σπιτι θα το γραψει στον πινακα 7/10 που λεει για ενοικια. Αν την κανει ηλεκτρονικα εκει που λει ΑΦΜ εκμισθωτη θα γραψει το ΑΦΜ του πατερα της και τιποτα αλλο. Νομιζω ομως οτι οι προθεσμιες τελειωσαν ευχαριστω εγω θα την συμπληρωσω για εκεινη online!!πηραν παραταση μεχρι 5/7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.