Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 το ξερω βρε οτι δεν το εγραψες για αυτο αφου μου εχεις ξαναπει τις αποψεις σου......και το ξερω μου δινεις κουράγιο και σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θυμισε μου εδωσες ή θα δωσεις του χρονου πανελληνιες ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 εδωσα και μαλλον πετυχα....μαλλον Συγχαρητηρια !!!!! :-D:-D:-D Περιμενουμε να μας πεις Σχολη.
konstantina_ena Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 να εισαι καλά γιαννάλη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!απο το στόμα σου και στου θεου το αφτί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eleonore Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 δουλέυω με δελτίο δαπανών και οπότε μου παρακρατείται το 20%. πως συμπληρώνω το 313 στον πίνακα 8; Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει!
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 δουλέυω με δελτίο δαπανών και οπότε μου παρακρατείται το 20%. πως συμπληρώνω το 313 στον πίνακα 8; Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει! Τι να βαλεις στον 313 ??? Στον 605 θα βαλεις οτι σου παρακρατησαν. 20% δεν ειναι ο φορος ?
tiffgraf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Καλησπερα εχω μια απορια σχετικα με την φορολογικη δηλωση λοιπον μου πηρανε οι δικοι μου ενα αμαξι καινουριο στο ονομα μου το οποιο εξοφληθηκε ολο μεσα στο 2009 αλλα το αμαξι πηρε αδεια κυκλοφοριας το 4-1-2010 εγω δεν εκανα δηλωση στην εφορια μεχρι προτινος τωρα τι πρεπει να κανω για να μην πληρωσω κατι εγω η οι δικοι μου? Α να μην ξεχασω την δηλωση θα την κανω μεσω ιντερνετ ... ο δικος τους λογιστης τους συστησε να δηλωσω τωρα το αμαξι σαυτη τη δηλωση γιατι με τον παλιο νομο δεν φορολογουμαστε σε κατι μεχρι ενος ποσου(10500?)και επειδη το αμαξι εκανε συνολικα 12.000ευρω τους ειπε το υπολοιπο απο τα 10500 να το δικαιολογησω (δουλευα με 3μηνη συμβαση οποτε ενα ποσο της ταξεως 3000ευρω το δικαιολογω) αλλα δεν ξερω πως ακριβως να δηλωσω και που το αυτοκινητο αφου πηρε πινακιδες το 2010! πειτε μου πως πρεπει να δηλωθει στους κωδικους ηλεκτρονικα πως ακριβως να το δηλωσω δηλαδη και αν εφοσον πρωτη φορα θα κανω δηλωση στην εφορια θα μου ζητηθει να πληρωσω κατι. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση
otherside88 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 πιστευω πως για να σ ειπε ο λογιστης σου να το δηλωσεις κατι θα ξερει παραπανω... το μονο που μπορω να σου πω εγω ειναι τα παρακατω για να σε βοηθησω... “ Πόθεν έσχες” για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση επιβατικών αυτικινήτων Ι.Χ., Jeep Ι.Χ., κάθε δίτροχου (ανεξαρτήτως κυβικών), τρίτροχου κλπ. Κωδικοί 719-720 Γράφονται τα συνολικά ποσά (τίµηµα και λοιπά έξοδα) του προηγούμενου έτους, που καταβλήθηκαν σε μετρητά για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων Ι.Χ., δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων κάθε οικογένειάς ή της ατοµικής επιχείρησης. Εξαιρούνται όσα αποτελούν άµεσο αντικείμενο εμπορικής δραστηριότητας καθώs και τα επι¬βατικά ειδικά διασκευασμένα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, για πρόσωπα που παρουσιά¬ζουν κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν σε ποσοστό το εξήντα επτά τοις εκατό (67%). Επομένως,όταν συντρέχει κάποια από τις δύο περιπτώσεις που εξαιρούνται του τεκμηρίου, δε συμπληρώνονται οι κωδικοί αυτοί. Ως επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ειδικά διασκευασμένα για κινητικά ανάπηρους καλούνται εκείνα που διασκευάστηκαν ύστερα από χορήγηση άδεια της αρµόδιας αρχής για να οδηγούνται από πρόσωπα που παρουσιάζουν κινητική αναπηρία µε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή για να µμεταφέρουν αυτά τα πρόσωπα µαζί µε τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τη μετακίνησή τους. Πρέπει να προσάψουμε κατάσταση στην οποία για κάθε όχηµα που αγοράσατε θα αναγράφετε το είδος του οχήματος (φορτηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης ή δημόσιας χρήσης, όχηµα κ.τ.λ.), τον αριθ. κυκλοφορίας του, τους φορολογήσιμους ίππους προκειμένου για επιβατικό αυτοκίνητο, τα κυβικά εκατοστά προκειμένου για δίτροχο, το µεικτό και καθαρό βάρος προκειμένου για φορτηγά κ.τ.λ., τους µήνες κυριότnτας, το ποσοστό συνιδιοκτησίας, το έτος πρώτnς κυκλοφορίας, τα στοι¬χεία του αγοραστή και του πωλητή κ.τ.λ., τα ποσά που καταβάλουμε το 2009 (τίµηµα, τυχόν συμβολαιογραφικά έξοδα, τυχόν εισφορές ή δασµούς στο δημόσιο, τυχόν αμοιβή σε µεσίτη κ.τ.λ.) για την αγορά κάθε τέτοιου οχήματος και το άθροισµα των ποσών αυτών για το σύνολο των οχημάτων θα το μεταφέρουμε στους κωδικούς 719-720 της δήλωση. Στη σχετική κατάσταση που θα προσάψουμε, εκτός των άλλων, θα αναγράφουμε και τον τρόπο καταβολής της οικείας δαπάνης (εφά¬παξ ή σε δόσεις) και θα προσάψουμε τα νόµιµα δικαιολογητικά .
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Καλησπερα εχω μια απορια σχετικα με την φορολογικη δηλωση λοιπον μου πηρανε οι δικοι μου ενα αμαξι καινουριο στο ονομα μου το οποιο εξοφληθηκε ολο μεσα στο 2009 αλλα το αμαξι πηρε αδεια κυκλοφοριας το 4-1-2010 εγω δεν εκανα δηλωση στην εφορια μεχρι προτινος τωρα τι πρεπει να κανω για να μην πληρωσω κατι εγω η οι δικοι μου? Α να μην ξεχασω την δηλωση θα την κανω μεσω ιντερνετ ... ο δικος τους λογιστης τους συστησε να δηλωσω τωρα το αμαξι σαυτη τη δηλωση γιατι με τον παλιο νομο δεν φορολογουμαστε σε κατι μεχρι ενος ποσου(10500?)και επειδη το αμαξι εκανε συνολικα 12.000ευρω τους ειπε το υπολοιπο απο τα 10500 να το δικαιολογησω (δουλευα με 3μηνη συμβαση οποτε ενα ποσο της ταξεως 3000ευρω το δικαιολογω) αλλα δεν ξερω πως ακριβως να δηλωσω και που το αυτοκινητο αφου πηρε πινακιδες το 2010! πειτε μου πως πρεπει να δηλωθει στους κωδικους ηλεκτρονικα πως ακριβως να το δηλωσω δηλαδη και αν εφοσον πρωτη φορα θα κανω δηλωση στην εφορια θα μου ζητηθει να πληρωσω κατι. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση Αν το τιμολογιο εινει εντος του 2009 καλα στα ειπε. Τα 10500 ειναι αφορολογητα οποτε δεν θα πληρωσεις για την προστιθεμενη διαφορα απο τεκμηρια. Θα τα γραψεις κανονικα στον κωδικο 719 και τα στοιχεια του αυτοκινητου στον πινακα 5γ Στον κωδικο 787 θα γραψεις 1500 ευρω. Τοσο ειναι το υπολοιπο και οχι 10500 που γραφεις.
tiffgraf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 σε ευχαριστω ξανα και εδω ετσι γιανα ....πατσισουμε!! φανταζομαι εχεις καποια σχετικη εργασια με τα λογιστικα? να ρωτησω και κατι ακομα οσον αφορα τι θα βαλω στους μηνες χρησης του αυτοκινητου μηδεν? η θα γραψω κανονικα οτι πηρε αδεια κυκλοφοριας 4-1-2010 επειδη δεν εχω ξανακανει δηλωση φανταζομαι δεν θα μου ζητηθει που βρηκα αυτα τα 10500? εννοω δεν θαχω προβλημα με ποθεν εσχες λογω παλιου νομου του 2009 που σου δικαιολογει ενα ποσο σαν αφορολογητο? Να σαι καλα παντως γιατι ανακουφιστηκα καπως φοβομουν μηπως συμβει κατι και δεν μου τα χουν πει καλα.... α και καποιος μου ειπε το εξης "Θα βάλεις στον 301 το ποσό των αποδοχών σου και στον 719 το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου. Του χρόνου, θα βάλεις απλά το αυτοκίνητο στον πίνακα 5γ για τ'αυτοκίνητα χωρίς να δηλώσεις ποσό για την αγορά του εφ'όσον εξοφλήθηκε το 2009" τωρα το αμαξι να το βαλω σαυτο το πινακα 5γ η οχι?
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 α και καποιος μου ειπε το εξης "Θα βάλεις στον 301 το ποσό των αποδοχών σου και στον 719 το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου. Του χρόνου, θα βάλεις απλά το αυτοκίνητο στον πίνακα 5γ για τ'αυτοκίνητα χωρίς να δηλώσεις ποσό για την αγορά του εφ'όσον εξοφλήθηκε το 2009" τωρα το αμαξι να το βαλω σαυτο το πινακα 5γ η οχι? Χμ....Ισως δεν εχει αδικο. Εισαι καπως ειδικη περιπτωση. Το πιο πιθανο ετσι ειναι αλλα αν κανεις υπομονη μεχρι το βραδακι θα σου πω εγκυρα . Θα ρωτησω τον κουμπαρο μου που ειναι εφοριακος. Μαζι σπουδασαμε οικονομικα αλλα αυτος ασχολειται λογω δουλειας ενω εγω ειμαι στη ΔΕΗ.Εχω μεινει πισω και απο εμπειρια λεω καποια πραγματα. Edit Πηρα τηλ και ρωτησα και ετσι ακριβως ειναι. Τα χρηματα στον 719 , οι αποδοχες στον 301 και τιποτα αλλο ως αναφορα το αυτοκινητο.
tiffgraf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Σευχαριστω ξανα και για ολο αυτο τον κοπο που μπηκες ...με εσωσες γιατι ειχα οντως μπερδευτει! νασαι καλα και ευχαριστω και τον κουμπαρο σου για την πολυτιμη συμβουλη του!
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Σευχαριστω ξανα και για ολο αυτο τον κοπο που μπηκες ...με εσωσες γιατι ειχα οντως μπερδευτει! νασαι καλα και ευχαριστω και τον κουμπαρο σου για την πολυτιμη συμβουλη του! Νασαι καλα φιλε μου.Ο καθενας εις το ειδος του που λενε.
tiffgraf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 και ο λουμιδης στους καφεδες! φιλη ομως εη να μην ξεχνιομαστε! χεχε
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 και ο λουμιδης στους καφεδες! φιλη ομως εη να μην ξεχνιομαστε! χεχε Φτου...Παλι ξεχαστηκα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.