Προς το περιεχόμενο

Φορολογικη Δηλωση 2010

alexx20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πηρα τηλεφωνο στο taxisnet και μου ειπαν οτι εκει που λεω γραφουμε το ΑΦΜ αυτου που μας φιλοξενει , βγαζει αυτοματα το ονομα και δεν συμπηρωνουμε τιποτα στο ποσο.

δηλαδη γραφουμε το αφμ του ατομου που ανηκει το σπιτι, π.χ εναν απο τους γονεις μας, χωρια να γραφουμε ποσο. σωστα?

στην περιπτωση που ειναι δικο μας το σπιτι κανονικα στο σημειο αυτο γραφαμε ιδιοκατοικηση...που παλι δεν το δεχεται τοτε τι κανουμε?

• Απαντ. 292
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δηλαδη γραφουμε το αφμ του ατομου που ανηκει το σπιτι, π.χ εναν απο τους γονεις μας, χωρια να γραφουμε ποσο. σωστα?

στην περιπτωση που ειναι δικο μας το σπιτι κανονικα στο σημειο αυτο γραφαμε ιδιοκατοικηση...που παλι δεν το δεχεται τοτε τι κανουμε?

-Σωστα.

-Αν ειναι δικο μας το σπιτι δεν γραφουμε τιποτα εκει αλλα στην τριτη σελιδα στον πινακα 5 γραφουμε τα στοιχεια του ακινητου ή των ακινητων που μας ανηκουν σαν κυρια ή εξοχικη ή δευτερευουσα κατοικια.

Αν εχουμε μονο ενα σπιτι το γαρφουμε στην κυρια κατοικια.

Δημοσ.
-Σωστα.

-Αν ειναι δικο μας το σπιτι δεν γραφουμε τιποτα εκει αλλα στην τριτη σελιδα στον πινακα 5 γραφουμε τα στοιχεια του ακινητου ή των ακινητων που μας ανηκουν σαν κυρια ή εξοχικη ή δευτερευουσα κατοικια.

παλι καλα βγαλαμε μια ακρη...μονο που δεν φαινετε πουθενα το φιλοξενουμενος.

μου φενεται περιεργο να μην μπορει να γραφτει το φιλοξενουμενος

Δημοσ.
-Σωστα.

παλι καλα βγαλαμε μια ακρη...μονο που δεν φαινετε πουθενα το φιλοξενουμενος.

μου φενεται περιεργο να μην μπορει να γραφτει το φιλοξενουμενος

Το ρωτησα και μου ειπαν οτι αφου δεν γραφουμε ποσο το συστημα "καταλαβαινει" οτι εισα φιλοξενουμενος.Μεχρι περυσι μπορουσαμε να το γραψουμε.

Δημοσ.

αν το ξερω σωστα... οχι! υποβαλεις δηλωση χωρις να εχεις γραψει τιποτα αλλο περα απο τα στοιχεια του και το οτι πεθανε.. επισυναπτεις και το πιστοποιητικο θανατου και εισαι κομπλε! σωστα τα λεω ή ισχυει μονο για το Ε9??

Edit: γινεται απο τους κληρονομους του! :-)

Δημοσ.
Για καποιον που εχει πεθανει το 2009 γινεται δηλωση 2009?

Βεβαιοτατα...Και Ε1 για το διαστημα που ζουσε και Ε9 λογω θανατου.Υποβαλλεται απο ενα απο τους κληρονομους.Εκτος και δεν υπαρχουν κληρονομοι ή αποποιηθουν την κληρονομια.

Δημοσ.

Και στο Ε9 τι γραφεις ακριβως??? εγω ξερω πως δε γραφεις τπτ μεσα απλα βαζεις τα στοιχεια του, τον δηλωνεις νεκρο και επισυναπτεις το πιστοποιητικο θανατου... και απο τη στιγμη που στην αρχικη σελιδα τον δηλωνεις νεκρο το προγραμμα αυτοματα του διαγραφει τα ακινητα... δε κοιταει καν τις επομενες σελιδες!

Δημοσ.
Και στο Ε9 τι γραφεις ακριβως??? εγω ξερω πως δε γραφεις τπτ μεσα απλα βαζεις τα στοιχεια του, τον δηλωνεις νεκρο και επισυναπτεις το πιστοποιητικο θανατου... και απο τη στιγμη που στην αρχικη σελιδα τον δηλωνεις νεκρο το προγραμμα αυτοματα του διαγραφει τα ακινητα... δε κοιταει καν τις επομενες σελιδες!

Θα γραψεις οτι ειχε γραψει το 2005 στο Ε9 ή και νεοτερα αν ειχε μεταβολη με την ενδειξη διαγραφη.

Οτι διαγραφει πρεπει να το γραψουν οι κληρονομοι ή ο κληρονομος στο δικο του Ε9.Αυτα ασχετα αν εχει γινει αποδοχη κληρονομιας ακομα ή ειναι σε εκρεμοτητα.

Δημοσ.
μα γιατι να γραψεις κατι μεσα??? δεν εχει ουσια!!!

Τουλαχιστον αυτα μου εχουν μαθει εμενα!

Εγω αυτα μου ειπαν και εκανα το 2009 για τον πεθερο μου που πεθανε το 2008.

Δημοσ.

βρε συζυτηση κανουμε... δεν ειπα τπτ... ο καθενας κατι οτι νομιζει... σορρυ αν φανηκα αγενης ή οτιδηποτε αλλο!! δεν ειχα τετοια προθεση... να μαθω θελω και εγω... :-) συγνωμη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...