otherside88 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Να ζητησω και εγω μια χαρη? κανω εργασια για την φορολογια εισοδηματος 2010 και θα ηθελα οποιος μπορει να μου δωσει μερικες πηγες.. εχω βρει αλλα ελαχιστες και δε θα ηθελα να θεωρηθει απλη αντιγραφη απο τον καθηγητη μου. ευχαριστω. η εργασια αφορα τα τεκμηρια και μονο οποτε καταλαβαινετε ποσο περιορισμενες ειναι οι πηγες.
mentoras99 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ξερει κανεις ποτε θα ανοιξει το συστημα του taxisnet για υποβολη Ε9?
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ξερει κανεις ποτε θα ανοιξει το συστημα του taxisnet για υποβολη Ε9? Δεν εχω δει κατι.Η προθεσμια παντως ειναι μεχρι 30/6. Στο taxisnet λεει Υπηρεσία ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Υποβάλετε ηλεκτρονικά τη Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2010 Η υπηρεσία υποβολής θα ενταχθεί σε παραγωγική λειτουργία εντός των προσεχών ημερών ---------- Προσθήκη στις 17:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:07 ---------- Να κανω κι εγω μια ερωτηση μαλλον δυσκολη....εκτος και καποιος ειναι φοροτεχνικος. Εκανα την φορολογικη δηλωση της πεθερας μου (χηρας) μεσω taxis αλλα υπολογησα τον φορο και με εφαρμογη που εχω και συμφωνει και εχω το εξης παραδοξο. Με συνταξη χηρειας 15.462 τον χρονο πληρωνει κυριο φορο 865 ευρω Εχει και κατι λιγες ελιες στην Κυμη και ισχυει το αντικειμενικο συστημα για γεωργικα εισοδηματα. Στον φετινο πινακα του Υπουργειου που δινει εισοδημα ανα στρεμμα και αναλογα με την καλιεργεια στον νομο Ευβοιας για ελιες δεν εχει τιποτα....Περυσι η αποδοση ανα στρεμμα ηταν 19,60 ευρω . Με βαση το περυσινο προκυπτει το ... τεραστιο επιπλεον εισοδημα των 186 ευρω τον χρονο. Θα πει καποιος...σιγα τα αυγα.....Αμ δε.... Στην εκκαθαριση της δηλωσης της βαζει προκαταβολη φορου 865 ευρω και προκυπτει πληρωτεο 1.341 ευρω περιπου.... Εστω και αν αυτα τα 865 ευρω θα αφαιρεθουν του χρονου τρελλο δεν ειναι ????
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Ξεκινησε σημερα και η υποβολη σε ηλεκτρονικη μορφη του Ε9 .Ληξη 30/6/2010.
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Ξεκινησε σημερα και η υποβολη σε ηλεκτρονικη μορφη του Ε9 .Ληξη 30/6/2010.
SocialNetUsr Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 κάνω πρώτη φορά την δήλωση μου μόνος και έχω κολλήσει...... Στον Πίνακα 5 εκεί που δηλώνεις το αυτοκίνητο το πεδίο Φορ. ίπποι θα το βρω από την άδεια του αυτοκινήτου?? στο πεδίο Μήνες κυρ/τας μέσα στο 2009 τι τιμή βάζω? Το αυτοκίνητο το έχω από το 2008. στο πεδίο με κωδικό 851 ποιο ποσό πρέπει να συμπληρώσω? Τέλος, σε ποια υπηρεσία μπορώ να απευθυνθώ για τις απορίες μου? Πήρα τηλ. στο taxisnet και μου είπαν ότι δεν είναι αρμόδιοι
leftermann Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 1. ναι 2. 12 3. δεν ξέρω... 4. δεν νομίζω να σου λύσει τις απορίες κανείς. Διάβασε το έντυπο που στέλνουν μαζί με τα χαρτιά της δήλωσης...
gtroza Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 3. στο πεδίο με κωδικό 851 ποιο ποσό πρέπει να συμπληρώσω? το βιβλιαράκι με τις οδηγίες στη σελίδα 64 έχει ένα πίνακα με τα ποσά που αντιστοιχούν ως τεκμαρτή δαπάνη ανάλογα με τους φορολογήσιμους ίππους και την παλαιότητα του αυτοκινήτου για τον πίνακα 5 και τους κωδικούς 851-858 δες στη σελίδα 27, 28, 29 όπου αναφέρεται τι ακριβώς ισχύει με τα αυτοκίνητα ρώτα λογιστή καλύτερα .
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 στο πεδίο με κωδικό 851 ποιο ποσό πρέπει να συμπληρώσω? Δεν χρειαζεται να συμπηρωσεις κατι.....
SocialNetUsr Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 @leftermann, @gtroza, @Γιάννης Platano ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, θα τα διασταυρώσω με λογιστή και θα ενημερώσω σε περίπτωση που έχει κάποιος τις ίδιες απορίες ---------- Προσθήκη στις 07:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:51 ---------- κάνω πρώτη φορά την δήλωση μου μόνος και έχω κολλήσει...... Στον Πίνακα 5 εκεί που δηλώνεις το αυτοκίνητο το πεδίο Φορ. ίπποι θα το βρω από την άδεια του αυτοκινήτου?? στο πεδίο Μήνες κυρ/τας μέσα στο 2009 τι τιμή βάζω? Το αυτοκίνητο το έχω από το 2008. στο πεδίο με κωδικό 851 ποιο ποσό πρέπει να συμπληρώσω? Τέλος, σε ποια υπηρεσία μπορώ να απευθυνθώ για τις απορίες μου? Πήρα τηλ. στο taxisnet και μου είπαν ότι δεν είναι αρμόδιοι Αναγράφεται στην άδεια του αυτοκινήτου καθώς και στην ασφάλεια Όπως ανέφερε και ο leftermann βάζω του μήνες όπου μέσα στο 2009 πόσους μήνες ήταν στο όνομα μου το αυτοκίνητο για μένα 12 Στο βιβλιαράκι έχει έναν σχετικό πίνακα (thanks gtroza) για περισσότερες πληροφορίες (RTFM). Μίλησα με την ΔΟΥ όπου ανήκω και είπαν ότι για φέτος δεν συμπληρώνουμε τίποτα (ξέρει ο Γιάννης Platano) Στην ΔΟΥ είπαν ότι όλες οι πληροφορίες που θέλω είναι στο βιβλιαράκι που μου έστειλαν και ότι δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία Χάρη στο forum γλυτώσαμε τα 30€ του λογιστή!!!
ett9sm Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Οι ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι οι ίδιες ημερομηνίες με την υποβολή ταχυδρομικά ή στις δου; ή η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής είναι διαφορετική απ τις ημερομηνίες που έχουν δοθεί για υποβολή ανάλογα με το σε τί λήγει ο αφμ; καλώς σας βρήκα! καλή σας μέρα και ευχαριστώ!
iant Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Παιδιά, μερικές απορίες έχω και εγώ! 1. Το επίδομα τοκετού και λοχείας μπαίνει στο 660; Σωστά; Πρέπει να ζητήσουμε από το ΙΚΑ και την βεβαίωση αποδοχών ή απλά να βάλω το ποσό εκεί; 2. Το επίδομα ανεργίας από το ΟΑΕΔ επίσης μπαίνει στο 660; Ευχαριστώ!
GUARD 76 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω καποιον για ενα προβλημα που εχω με την φορολογικη δηλωση.εχω παρει ενα δανειο για αγορα πρωτης κατοικιας και το χαρτι που μου εδωσε η τραπεζα γραφει( καταβληθεντες τοκοι* συμβατικοι 513 ευρο καταβληθεντες τοκοι* υπερημεριας 0 δεδουλευμενοι τοκοι συμβατικοι 1494 ευρο δεδουλευμενοι τοκοι υπερημεριας 0 για την τοκοχρεολυτικη αποσβεση του δανειου καταβληθηκε για χρεολυσια,τοκους συμβατικους και υπερημεριας συνολικο ποσο 2.978 ευρο. *οι οποιοι ειναι και δεδουλευμενοι. μηπως γνωριζει καποιος σε ποιους κωδικους μπαινουν τα παραπανω?ειναι τα οικονομικα μου χαλια για να την παω σε λογιστη και το παλευω μονος μου ηλεκτρονικα.Ευχαριστω!
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω καποιον για ενα προβλημα που εχω με την φορολογικη δηλωση.εχω παρει ενα δανειο για αγορα πρωτης κατοικιας και το χαρτι που μου εδωσε η τραπεζα γραφει(καταβληθεντες τοκοι* συμβατικοι 513 ευρο καταβληθεντες τοκοι* υπερημεριας 0 δεδουλευμενοι τοκοι συμβατικοι 1494 ευρο δεδουλευμενοι τοκοι υπερημεριας 0 για την τοκοχρεολυτικη αποσβεση του δανειου καταβληθηκε για χρεολυσια,τοκους συμβατικους και υπερημεριας συνολικο ποσο 2.978 ευρο. *οι οποιοι ειναι και δεδουλευμενοι. μηπως γνωριζει καποιος σε ποιους κωδικους μπαινουν τα παραπανω?ειναι τα οικονομικα μου χαλια για να την παω σε λογιστη και το παλευω μονος μου ηλεκτρονικα.Ευχαριστω! Ποια χρονια υπεγραψες το δανειο ? Εχει σημασια.
konstantina_ena Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Να ρωτήσω και εγώ κατι?Εγω που πήρα το αμαξι το 2009 γράφω στο 719 ή στο 851? Απο το βιβλιαράκι κατάλαβα ότι γράφω στο 719!!!!!Ειναι ενα φιατ παντα πολύ μικρό 1000!!! ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.