Προς το περιεχόμενο

Plasma (νέες γενιές) εναντίων LCD.

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1. Η καλύτερη σειρά τηλεοράσεων που έχει κατασκευαστεί, ποτέ, θεωρείται απ' τους πάντες πλέον, η σειρά KURO της Pioneer. (βλέπε Plasma).

Κι επειδή η Pioneer αποσύρθηκε από την αγορά τηλεοράσεων, η τεχνολογία KURO πωλήθηκε στην Panasonic :-) ;)

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η οποία Panasonic όμως δεν την έχει αξιοποιήσει στο ελάχιστο ακόμα. Όλοι περιμέναν μαύρο επιπέδου KURO από τις νέες plasma αλλά τσάμπα ελπίδες. Και λένε ότι στην επόμενη γενιά θα γίνει αυτό.

Δημοσ.

Πάντως αυτό περί ανταγωνιστικότητας στα 500€ που ψαχνόμουν εγώ, καταρρίφθηκε, μιας και οι πλάσμα δεν είναι full HD σε αυτές τις τιμές. Δε πούλεν... :-(

Δημοσ.
Πάντως αυτό περί ανταγωνιστικότητας στα 500€ που ψαχνόμουν εγώ, καταρρίφθηκε, μιας και οι πλάσμα δεν είναι full HD σε αυτές τις τιμές. Δε πούλεν... :-(

http://www.skroutz.gr/s/91932/Panasonic-TX-P42U10E-42%2522.html?keyphrase=panasonic+p42u10

Η Panasonic P42U10 42" κοστιζει περι τα 500€ και παιζει συχνα σε προσφορες..

Αν δεν παιζει προσφορα, τοτε την βρισκεις γυρω στα 550€.

Ειναι φυσικα full hd, ειναι 42" και εχει χρωματα/αντιθεση/βαθυ μαυρο χρωμα που βρισκεις σε lcd των 1000-1500€.

Δημοσ.
http://www.skroutz.gr/s/91932/Panasonic-TX-P42U10E-42%2522.html?keyphrase=panasonic+p42u10

Ειναι φυσικα full hd, ειναι 42" και εχει χρωματα/αντιθεση/βαθυ μαυρο χρωμα που βρισκεις σε lcd των 1000-1500€.

585€ πάει αυτή. Ενδιαφέρον κομμάτι.

Με τα παιχνίδια τί γίνεται, δηλαδή αν εγώ θέλω να παίξω παιχνίδι σε ανάλυση πχ 1280Χ720 και η φυσική ανάλυση της πλάσμα είναι fullHD, θα δείχνει καλά ή ού; Κάποιος που έχει εμπειρία σε παιχνίδια σε πλάσμα;

Επίσης αυτό με τη στατική εικόνα είναι λίγο μλκ, αλλά τέλος πάντων.

Δημοσ.
585€ πάει αυτή. Ενδιαφέρον κομμάτι.

Εγω 499€ την βλεπω:

http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10035071&cmicc=skroutz

Και οπως ειπαμε σε χρωματα/αντιθεση/βαθος μαυρου χρωματος δεν συγκρινεται με τις φθηνιαρικες lcd. Πρεπει να πας σε led lcd των 1000+€ για να δεις τηλεοραση που να την πλησιαζει..

Δημοσ.

Δεν το παίρνω υπόψη το πρώτο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δε μπορεί να ξεκινάνε όλοι οι υπόλοιποι από 585 (σύνολο με τα έξοδα) και αυτός να έχει τόσο χαμηλή τιμή. Δε μου φαίνεται πολύ λογικό. Δεν θα έπαιρνα από εκεί.

Και οπως ειπαμε σε χρωματα/αντιθεση/βαθος μαυρου χρωματος δεν συγκρινεται με τις φθηνιαρικες lcd. Πρεπει να πας σε led lcd των 1000+€ για να δεις τηλεοραση που να την πλησιαζει..

Έχει και τα μειονεκτήματά του το πλάσμα όμως, όπως φαίνεται. Περιμένω κάποιον να μου απαντήσει για τα παιχνίδια.

Δημοσ.
Δεν το παίρνω υπόψη το πρώτο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δε μπορεί να ξεκινάνε όλοι οι υπόλοιποι από 585 (σύνολο με τα έξοδα) και αυτός να έχει τόσο χαμηλή τιμή. Δε μου φαίνεται πολύ λογικό. Δεν θα έπαιρνα από εκεί.

Οπως νομιζεις..

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3288730#post3288730

Οσοι παντως δεν εχουν κολληματα, μια χαρα την αγορασαν με 500 €, με δωρεαν μαλιστα τα μεταφορικα. (και 12 ατοκες)

Οπως σου ειπα, η συγκεκριμενη τηλεοραση που θεωρειται απο ολους τους ειδικους και videophiles το απολυτο value for money σε αυτην την κατηγορια χρηματων, παιζει συχνα σε προσφορες γυρω στα 500€ .

---------- Προσθήκη στις 01:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:56 ----------

Έχει και τα μειονεκτήματά του το πλάσμα όμως, όπως φαίνεται. Περιμένω κάποιον να μου απαντήσει για τα παιχνίδια.

Σιγουρα εχει τα μειονεκτηματα της η τεχνολογια plasma.

Αλλα σιγουρα δεν εχει και την μετριοτατη εικονα/χρωματα/κινηση που εχουν οι φθηνιαρικες lcd 42" των 500-800€ .

Παντως ,ειδικα για τα παιχνιδια, οι plasma ειναι κορυφη λογω χρωματων και κυριως λογω ταχυτατης κινησης, οχι σαν τις lcd που ειναι αισθητα πιο αργες και εχουν lag.

Ολα αυτα σε native αναλυση,για χαμηλοτερη δεν ξερω .

Δημοσ.

Ο λάκκος δεν είναι μόνο το αν είναι δωρεάν η παράδοση, αλλά τέλος πάντων, μακάρι να είναι ΟΚ, αφού το λες.

Αλλα σιγουρα δεν εχει και την μετριοτατη εικονα/χρωματα/κινηση που εχουν οι φθηνιαρικες lcd 42" των 500-800€ .

Κοίτα εγώ τη θέλω:

1. για καμιά ταινία > 50%

2. για κανά παιχνιδάκι > 40%

3. ενίοτε ίσως και για το PC > 5%

4. για TV μιας και ούτως ή άλλως έχω μια αρχαία μικρούλα, αν και δεν βλέπω TV, οπότε > 5%

Οπότε εμένα με ενδιαφέρει όχι μόνο η ποιότητα αλλά και το για ποιές χρήσεις είναι κατάλληλη η πλάσμα και για ποιές η τιεφτι. Η τιεφτι είναι για όλες. Η πλάσμα; (ναι για την ανάλυση λέω, γιατί διάβασα κάτι περίεργα)

Δημοσ.
Ο λάκκος δεν είναι μόνο το αν είναι δωρεάν η παράδοση, αλλά τέλος πάντων, μακάρι να είναι ΟΚ, αφού το λες.

Κοίτα εγώ τη θέλω:

1. για καμιά ταινία > 50%

2. για κανά παιχνιδάκι > 40%

3. ενίοτε ίσως και για το PC > 5%

4. για TV μιας και ούτως ή άλλως έχω μια αρχαία μικρούλα, αν και δεν βλέπω TV, οπότε > 5%

Οπότε εμένα με ενδιαφέρει όχι μόνο η ποιότητα αλλά και το για ποιές χρήσεις είναι κατάλληλη η πλάσμα και για ποιές η τιεφτι. Η τιεφτι είναι για όλες. Η πλάσμα; (ναι για την ανάλυση λέω, γιατί διάβασα κάτι περίεργα)

Για ταινιες και για παιχνιδια(που ενδιαφερεσαι κυριως) , οι plasma ειναι ΚΟΡΥΦΗ! (με δεδομενο οτι θα παιζεις τα παιχνιδια στην native αναλυση 1920χ1080. )

Για pc δεν ενδεικνονται(δεν μιλαω για ταινιες απο pc , αλλα για εφαρμογες γραφειου. Αλλωστε τι νοημα εχει να δουλευεις σε 42", ειναι σχεδον αδυνατο), αλλα αφου δεν σε ενδιαφερει παρα ελαχιστα η χρηση pc, νομιζω πως σου ερχεται κουτι η συγκεκριμενη.

Δημοσ.

Να πω κι εγώ το χαβά μου. Πρόσφατα αγόρασα μια LG 42PQ3000 (γύρω στα 5 κατοστάρικα) με σκοπό να τη δώσω στη μάνα μου αλλά τελικά μάλλον θα την κρατήσω για λίγο καιρό μέχρι να πάρω μια μεγαλύτερη (έχω φαγωθεί να πάρω 50άρα).

Στα θετικά:

+ Πολύ καλή εικόνα, πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε LCD έχω δει, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κοιτάξει LCD άνω των 2000 ευρώ.

+ Το καλό είναι ότι μετά το κλασικό στρώσιμο των 200 πρώτων ωρών, μπορούμε να καταργήσουμε τις συντηρητικές ρυθμίσεις (βλ. http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/973376-official-lg-pq6000-plasma-thread-39.html ) και να δοκιμάσουμε μεγαλύτερες αντιθέσεις. Πολλοί λένε ότι όσο περνάει ο καιρός η εικόνα βελτιώνεται.

+ Για τα λεφτά της θεωρείται ιδανική για τηλεοπτικό σήμα και όντως έτσι είναι. Δοκίμασα επιπλέον μερικές ματρόσκες στα 720p (συν κάμποσες ώρες gaming στο XBOX 360) και μπορώ να πω ότι στον τομέα HD πραγματικά τα σπάει. Έβαλα για δοκιμή να χαζέψω λίγο το Wall-E και τελικά είδα όλη την ταινία. Εντυπωσιακά χρώματα. Στο ΧΒΟΧ έπαιξα λίγο Fifa10 και η κίνηση είναι ομαλότερη και από το 26άρι Samsung 260 που έχω στο PC. Για input lag και λοιπά προβλήματα, ούτε να το συζητάμε. Επίσης είδα λίγο μπάλα στο Σπορ+ και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, απροβλημάτιστο horizontal scrolling.

+ Η ανάλυση της δεν είναι FullHD, σηκώνει μέχρι 1024x768* αλλά μπορεί να δεχτεί σήμα 1080p, που φυσικά το κάνει downscale. Τώρα όποιος μέσος καταναλωτής καταφέρει από απόσταση θέασης 3-4 μέτρα να δει διαφορά μεταξύ 720p και 1080p (ειδικά σε συμπιεσμένα αρχεία mkv) να μου το πει κι εμένα.

+ Υποδοχές για όλα τα γούστα (3 HDMI), σχετικά δυνατός και καλός ήχος (αν και η 6000 έχει 4 ηχεία αντί για 2), δέκτης MPEG4 (δεν φαίνεται να υποστηρίζει MHP όμως) και άλλα -σχετικά μετρημένα- καλούδια. Η τιμή της είναι μόλις 500 ευρώ λέμε, μην περιμένουμε να ψήνει και καφέ.

* = θυμηθείτε ότι οι plasma έχουν ορθογώνια pixel γι' αυτό και οι αναλύσεις τους δεν "φαίνονται" για 16:9

Στα αρνητικά:

- Έχει υποδοχή για USB και παίζει φωτογραφίες και mp3, αλλά όχι divx. Μπορεί όμως να χακαριστεί μέσω του service menu αν αγοράσετε ένα φτηνό 3rd party τηλεκουμάντο (στα παλιότερα firmware μπορούσαμε να κάνουμε και χωρίς αυτό, αλλά τώρα πια όχι). Επίσης έχω διαβάσει ότι υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους σε srt. Δεν παίζει όμως mkv. Μικρό το κακό αφού γι' αυτές τις δουλειές έχω το PopCornHour και δεν μπαίνω καν στον κόπο να τη σκαλίσω.

- Όντως έχει ηχητικό buzzing, χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των Plasma. Δεν ακούγεται αν βλέπω σε μέτρια ένταση ή από μεγάλη απόσταση, όμως αν πλησιάσω 1-2 μέτρα από την TV και έχω τον ήχο πολύ χαμηλά, τότε ο βόμβος ακούγεται. Δεν το θεωρώ σημαντικό πρόβλημα. Μπορεί να καταντήσει ενοχλητικό μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες, πχ. να βλέπουμε TV στις 4 η ώρα το πρωί με τον ήχο στο 1-2 και να υπάρχει απόλυτη ησυχία στον περιβάλλοντα χώρο.

- Πιο σημαντικό θεωρώ το πρόβλημα της ανάκλασης του panel. Ειδικά τη μέρα μπορεί να καταντήσει... καθρέφτης αν δεν προσέξουμε το φωτισμό του δωματίου και τη θέση που θα τοποθετήσουμε την τηλεόραση.

Φυσικά θα μπορούσα να πλατιάσω περισσότερο, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να υπεραναλύσουμε μια τηλεόραση των 500 ευρώ. Κάνει τη δουλειά της και με το παραπάνω. Αν και η LG έχει χαλάσει τη φήμη της τώρα τελευταία (τουλάχιστον στον τομέα των τηλεοράσεων) δείχνει πώς πρέπει να σχεδιάζεται μια value for money TV. Η ουσία για μένα είναι ότι οι Plasma δείχνουν ότι έχουν ωριμάσει σαν τεχνολογία. Η αλήθεια είναι ότι αν επέλεγα τώρα να πάρω την 50άρα που έλεγα πιο πάνω, θα πήγαινα για LED. Όμως τότε θα πλήρωνα τον κούκο αηδόνι. Ενώ τώρα παίρνω μια TV σε πολύ λογικά λεφτά, σε πολλές ίντσες (για εμένα οι ίντσες έχουν πιο μεγάλη σημασία από την ποιότητα της εικόνας) και πρόκειται για μια ασφαλή αγορά που ξέρω ότι δεν θα τη μετανιώσω.

Δημοσ.
Για pc δεν ενδεικνονται(δεν μιλαω για ταινιες απο pc , αλλα για εφαρμογες γραφειου. Αλλωστε τι νοημα εχει να δουλευεις σε 42", ειναι σχεδον αδυνατο), αλλα αφου δεν σε ενδιαφερει παρα ελαχιστα η χρηση pc, νομιζω πως σου ερχεται κουτι η συγκεκριμενη.

Ναι κι εγώ έτσι έχω καταλάβει όπως λες. Αλλά αν δεν τα πάει καλά με τις αλλαγές ανάλυσης χάνουμε τα παιχνίδια και τρώμε άκυρο, διότι δε μπορώ να επενδύω σε κάρτες που θα παίζουν άνετα σε fullHD, αδύνατον.

[+edit] τί πρόσεξα μόλις τώρα: κάπου γράφει TXP42U10 και αλλού γράφουν TXP42U10Ε. Τρέχει τίποτα;

+ Η ανάλυση της δεν είναι FullHD, σηκώνει μέχρι 1024x768* αλλά μπορεί να δεχτεί σήμα 1080p, που φυσικά το κάνει downscale. Τώρα όποιος μέσος καταναλωτής καταφέρει από απόσταση θέασης 3-4 μέτρα να δει διαφορά μεταξύ 720p και 1080p (ειδικά σε συμπιεσμένα αρχεία mkv) να μου το πει κι εμένα.

Ούτε κατά διάνοια να έπαιρνα τέτοια, sucks τελείως όμως... :-(

Αυτή είναι προορισμένη για τηλεόραση και θεάσεις 4 μέτρων και άνω.

Σήμερα-αύριο παίζει να πάω να δω καμία από κοντά, γιατί... αρκετά άκουσα, χα. :lol:

Δημοσ.
Ναι κι εγώ έτσι έχω καταλάβει όπως λες. Αλλά αν δεν τα πάει καλά με τις αλλαγές ανάλυσης χάνουμε τα παιχνίδια και τρώμε άκυρο, διότι δε μπορώ να επενδύω σε κάρτες που θα παίζουν άνετα σε fullHD, αδύνατον. :lol:

Oι lcd δεν τα πανε ομως καλα με τα παιχνιδια γενικοτερα(οχι τοσο καλα οσο οι plasma δηλαδη), οπτοε εκει τρως ακυρο σε ολες τις περιπτωσεις! :P

Οπως και να εχει , προσωπικα ποτε δεν εβαζα οποιαδηποτε tft (lcd ή plasma) να παιζει σε αλλη αναλυση εκτος της native.

Αλλωστε ακομα και η 8800gt των 2+ χρονων παιζει χωρις φιλτρα τα παιχνιδια που θελω σε full hd.

[+edit] Βρε συ haHa, τί πρόσεξα μόλις τώρα: το μοντέλο που δίνει 500 είναι το TXP42U10 ενώ παρακάτω τα άλλα γράφουν TXP42U10Ε. Τελικά δίκιο είχα με τη φάβα, τώρα τί διαφορά έχουν δεν κοιταξα ακόμα.

Το ιδιο μοντελο ειναι, το e (απο το europe) συχνα παραλειπεται.

Αν θελεις να βρεις λακκο στην φαβα, θα τον βρεις ακομα και οταν δεν υπαρχει.

Οπως και να εχει, τα ειπαμε:

καλυτερη τηλεοραση απο αυτην για θεαση ταινιων και για παιχνιδια δεν θα βρεις σε αυτα τα χρηματα.

Για να παρεις παρομοιες επιδοσεις , πρεπει να πας σε led lcd των 1000+ ευρω.

Ακομα και οι lcd των 800€ δεν την φθανουν, θα εχουν υποδεεστερα χρωματα/αντιθεση/κινηση/βαθος μαυρου χρωματος.

Παντως , ακομα και στα 585€ να την παρεις, δεν συγκρινεται με τις φθηνιαρικες lcd παρομοιων χρηματων.

Και οπως σου ειπα, αν θελεις να την βρεις στα 500€ , αλλα δεν θελεις να την παρεις απο το παραπανω μαγαζι(οπως την πηραν αρκετοι), τοτε συχνα-πυκνα πολλα μαγαζια (που δεν ειναι καν ιντερνετικα, πχ saturn,carrefour, fnac) την βαζουν προσφορα , μιας και προκειται για best seller μοντελο.

Υ.Γ.: Σημειωτεον οτι ειμαι κατοχος μια sony lcd των 600€ που ξενερωσα τρελα μολις ειδα σε φιλο μου ποσο ανωτερη ειναι η plasma...

Δημοσ.
Αν θελεις να βρεις λακκο στην φαβα, θα τον βρεις ακομα και οταν δεν υπαρχει

Όχι ρε συ, απλά ψάχνω, δε στη λέω, αυτό έλειπε. Αλλά αν υπάρχει φυσικά και θέλω να τον βρω. :-)

Oι lcd δεν τα πανε ομως καλα με τα παιχνιδια γενικοτερα(οχι τοσο καλα οσο οι plasma δηλαδη), οπτοε εκει τρως ακυρο σε ολες τις περιπτωσεις! :P

Γιατί, λόγω απόκρισης το λες; Νομίζω πως είναι αρκετά ΟΚ η απόκριση που έχουν αυτή τη στιγμή οι τιεφτι οθόνες. Αν οι τιεφτι νικάνε στην αλλαγή ανάλυσης (υπόθεση κάνω, μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο), τότε για μένα υπερτερούν έναντι των πλάσμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...