Προς το περιεχόμενο

Plasma (νέες γενιές) εναντίων LCD.

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτη ειναι.Αγορα πριν κανα μηνα περιπου,600€.

Συνοπτικα

+ Αψογα χρωματα,ακομα και χωρις να την ψαξω ιδιαιτερα σε ρυθμισεις.Μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ και μικρες αλλαγες ειδα βελτιωση(μικρη ομως)

+ Τελεια στις ταινιες,ειδικα σε fullHD video (matroska) ειδα απιστευτες εικονες.Σε τετοιες αναλυσεις φαινεται η διαφορα της τηλεορασης και εκει πραγματικα την ευχαριστηθηκα.

+ Κανενα προβλημα σε γωνιες θεασης,βλεπεις τηλεοραση απο παντου

+ Αρκετα δυνατα ηχεια, ευχρηστο remote

- Θελει σκοταδια για να δεις σωστα την ταινια,βλεπεις αντανακλασεις αν εχεις φως απεναντι της

- Μονο 2 συνδεσεις HDMI(εμενα μου φτανουν προσωπικα,αλλα και μια τριτη δε θα με χαλαγε)

- Τα ελληνικα καναλια δειχνουν αξιοπρεπως,σαφως καλυτερη εικονα ομως στα ψηφιακα της ΕΡΤ.Δε νομιζω οτι αυτο ειναι προβλημα της τηλεορασης.

Για το φοβο του burn-in εκανα ενα "στρωσιμο" για μερικες ωρες και σαφως δεν την εχω αφησει να παιζει στατικες εικονες.Το στρωσιμο εγινε παιζοντας καναλια TV με τη ρυθμιση στο zoom-1,για να κοπει το σημα του σταθμου.Ουτε υποψια για burn-in ή image retention.

Παιχνιδια απο το wii παιζει κανονικα και χωρις προβλημα,δεν εχω παρατηρησει καποιο ελαττωμα,χωρις ομως να εχω και εμπειρια στο θεμα.

Δημοσ.

Αυτη ειναι.Αγορα πριν κανα μηνα περιπου,600€.

Συνοπτικα

+ Αψογα χρωματα,ακομα και χωρις να την ψαξω ιδιαιτερα σε ρυθμισεις.Μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ και μικρες αλλαγες ειδα βελτιωση(μικρη ομως)

+ Τελεια στις ταινιες,ειδικα σε fullHD video (matroska) ειδα απιστευτες εικονες.Σε τετοιες αναλυσεις φαινεται η διαφορα της τηλεορασης και εκει πραγματικα την ευχαριστηθηκα.

+ Κανενα προβλημα σε γωνιες θεασης,βλεπεις τηλεοραση απο παντου

+ Αρκετα δυνατα ηχεια, ευχρηστο remote

- Θελει σκοταδια για να δεις σωστα την ταινια,βλεπεις αντανακλασεις αν εχεις φως απεναντι της

- Μονο 2 συνδεσεις HDMI(εμενα μου φτανουν προσωπικα,αλλα και μια τριτη δε θα με χαλαγε)

- Τα ελληνικα καναλια δειχνουν αξιοπρεπως,σαφως καλυτερη εικονα ομως στα ψηφιακα της ΕΡΤ.Δε νομιζω οτι αυτο ειναι προβλημα της τηλεορασης.

Για το φοβο του burn-in εκανα ενα "στρωσιμο" για μερικες ωρες και σαφως δεν την εχω αφησει να παιζει στατικες εικονες.Το στρωσιμο εγινε παιζοντας καναλια TV με τη ρυθμιση στο zoom-1,για να κοπει το σημα του σταθμου.Ουτε υποψια για burn-in ή image retention.

Παιχνιδια απο το wii παιζει κανονικα και χωρις προβλημα,δεν εχω παρατηρησει καποιο ελαττωμα,χωρις ομως να εχω και εμπειρια στο θεμα.

Δημοσ.
Είναι σοβαρό το burn-in, άμα σου κάτσει μερικές φορές, μπορεί να μειώσει τη ζωή της ή να χαλάσει την ομοιογένεια της απόδοσης στο panel;

Το burn-in σημαίνει μόνιμο ΚΑΨΙΜΟ του φωσφόρου (εξού και το όνομα).

Αν συμβεί θα βλέπεις ένα είδωλο στην οθόνη (οτιδήποτε και να προβάλεις) στο σημείο που έγινε. Για πάντα. Είναι ζημιά στο panel η οποία είναι μη αναστρέψιμη.

Το "προσωρινό" λέγεται image-retention και είναι πιο εύκολο να συμβεί. Αλλά φεύγει μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας.

Δημοσ.
Είναι σοβαρό το burn-in, άμα σου κάτσει μερικές φορές, μπορεί να μειώσει τη ζωή της ή να χαλάσει την ομοιογένεια της απόδοσης στο panel;

Το burn-in σημαίνει μόνιμο ΚΑΨΙΜΟ του φωσφόρου (εξού και το όνομα).

Αν συμβεί θα βλέπεις ένα είδωλο στην οθόνη (οτιδήποτε και να προβάλεις) στο σημείο που έγινε. Για πάντα. Είναι ζημιά στο panel η οποία είναι μη αναστρέψιμη.

Το "προσωρινό" λέγεται image-retention και είναι πιο εύκολο να συμβεί. Αλλά φεύγει μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας.

Δημοσ.
Δεν βλέπω όμως plasma από 37" και κάτω να παίζουν fullhd.

Δν νομίζω πως υπάρχουν plasma απο 42¨ και κάτω

suspiria ωραία η τηλ αλλα.....πολλα τα λεφτά ρε γμτ!!!

Δημοσ.
Δεν βλέπω όμως plasma από 37" και κάτω να παίζουν fullhd.

Έτσι κι αλλιώς δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να πάρεις FullHD τηλεόραση κάτω απο 42''.

Δημοσ.

LCD vs Plasma = ισοπαλία

Κάτοχος LCD 40" Samsung LE40A558 και plasma 42"Panasonic TX42U10

Burn-in στις plasma τηλεοράσεις δεν υπάρχει πλέον. αυτό που συμβαίνει ειναι το image retention δηλαδή μετα απο ΩΡΕΣ στατικής εικόνας αυτή αποτυπώνεται για λιγα λεπτα στην οθόνη και μετά "φεύγει". Στις lcd δεν υπήρχε ουτε υπάρχει.

Η εικόνα στις plasma είναι ανώτερη και πιο ρεαλιστική απο τις lcd.

Οι lcd έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα

Οι plasma έχουν μεγαλύτερο φάσμα θέασης

Επειδή στην Ελλαδα δεν είμαστε και πολυ μπροστά οσον αφορά την hd εικόνα, το upscale της plasma είναι εντυπωσιακά καλύτερο απο της lcd. Είναι πολύ φανερό στην αναπαραγωγή divx, dvd, στα ψηφιακά της ert και ελάχιστα στα mkv 720p. Όσον αναφορά το bluray δεν γίνεται να βρεις διαφορές σε οθόνες fullhd κατω των 50" εκτός από αυτές που ανέφερα (φωτεινότητα, ρεαλισμος εικονας)

Όντας fun του gaming παρατήρησα διαφορά στις επιδόσεις με την lcd υπερτερεί λόγω φωτεινότητας και χρωμάτων πάρολη την μικροτερη γωνια θέασης που διαθέτει

Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ με το αρχικό ποστ

Οι παρατηρήσεις μου είναι απο προσωπική εμπειρία μεταξύ των δυο παραπάνω μοντελων και όχι γενικα μεταξυ plasma και lcd.

Δημοσ.

Κάποιες απλές διευκρινήσεις:

1. Η καλύτερη σειρά τηλεοράσεων που έχει κατασκευαστεί, ποτέ, θεωρείται απ' τους πάντες πλέον, η σειρά KURO της Pioneer. (βλέπε Plasma).

2. Το επίπεδο contrast (η αντίθεση μαύρου - λευκού) είναι ακόμα μακράν καλύτερο στις plasma, ακόμα και απ' τα φθηνά μοντέλα.

3. Ο κίνδυνος burn in ξεπερνιέται με σωστό στρώσιμο της τηλεόρασης, τις πρώτες 100 ώρες.

4. Η φωτεινότητα των ακριβών μοντέλων plasma, πλησιάζει κατά πολύ τις LCD με πολύ μεγαλύτερο, ταυτόχρονα, αριθμό contrast.

Θεωρώ μονόδρομο την αγορά plasma, για όποιον θέλει τηλεόραση πάνω απ' τις 42".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...