Προς το περιεχόμενο

Plasma (νέες γενιές) εναντίων LCD.

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν καίγονται λέμε τα πιξελς στις Plasma. Ο πατέρας μου έχει μια plasma LG, 8 χρόνια τώρα και δουλεύει μια χαρά. Ούτε καν το burn-in δεν μπορείς να διακρίνεις αν δεν προβάλεις κάτασπρη εικόνα, και δεν της έχει κάνει και την καλύτερη χρήση.

Ώπα συγνώμη, εγώ δε σε κατάλαβα τί ήθελες να πεις (νόμισα πως εννοούσες πως καίγονται αλλά διαφοροποιήθηκες στο τεχνικό μέρος της απάντησης, νόμισα πως διάβασα "ο φώσφορος" ενώ εσύ δεν είχες το "ο" και μου έμεινε άλλο νόημα στο μυαλό!).

Τι διάολο, δεν υπάρχω;

Τσου! :lol:

Αν κάποιος έχει μία 8 χρόνια (και είναι και 8 χρόνια παλιότερης τεχνολογίας) και είναι ακόμα ζωντανή, αυτό είναι πολύ καλό στοιχείο για μένα.

Ας ακούσω και περί ποιότητας εικόνας (με τα σημερινά δεδομένα) από όποιον έχει εμπειρίες σύγκρισης.

Υ.Γ. Πρόσφατα κοιτάζοντας τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές αναρωτήθηκα στο τέλος ακριβώς το ίδιο με τον Haldol "τι μπορεί να κάνει κάποιον να προτιμήσει μια LCD τηλεόραση έναντι μίας plasma [πρσθέτω] αν η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη από μια εξίσου φτηνή TFT" και γιατί "δεν είναι στη μόδα" οι plasma;

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν έχεις λίγη υπομονή, δώσε μου μέχρι αύριο το πρωϊ χρόνο και θα σου απαντήσω αναλυτικά, διότι τώρα είμαι σε σεμινάριο ;)

Δημοσ.

Sorath, δε "καίγονται" με την έννοια των LCD αλλά το φαινόμενο υπάρχει. Απλά έχει διαφορετική αρχή λειτουργίας. Τα pixels μπορούν να "κολλήσουν" σε συγκεκριμένο χρώμα μόνιμα. Και το ίδιο εύκολα με μια LCD.

Δημοσ.

Sorath, δε "καίγονται" με την έννοια των LCD αλλά το φαινόμενο υπάρχει. Απλά έχει διαφορετική αρχή λειτουργίας. Τα pixels μπορούν να "κολλήσουν" σε συγκεκριμένο χρώμα μόνιμα. Και το ίδιο εύκολα με μια LCD.

Δημοσ.

μα ειναι φανερη η ανωτερωτητα των πλασμα αλλα απορω με τους πωλητες στην ελλαδα που προωθουν τις lcd.προφανως ο λογος ειναι οικονομικος.βεβαια αυτη η μεγαλη διαφορα στις πωλησεις υπερ των lcd οφειλεται και στο γεγονος οτι δεν υπαρχουν πλασμα κατω απο 42'' αλλα μηπως ξερει καποιος να μας πει μετα τι γινεται?στο εξωτερικο παντως απο οτι διαβαζω τα πραγματα ειναι διαφορετικα.εγω εχω πλασμα και φυσικα ειμαι παραευχαριστημενος.

Δημοσ.

μα ειναι φανερη η ανωτερωτητα των πλασμα αλλα απορω με τους πωλητες στην ελλαδα που προωθουν τις lcd.προφανως ο λογος ειναι οικονομικος.βεβαια αυτη η μεγαλη διαφορα στις πωλησεις υπερ των lcd οφειλεται και στο γεγονος οτι δεν υπαρχουν πλασμα κατω απο 42'' αλλα μηπως ξερει καποιος να μας πει μετα τι γινεται?στο εξωτερικο παντως απο οτι διαβαζω τα πραγματα ειναι διαφορετικα.εγω εχω πλασμα και φυσικα ειμαι παραευχαριστημενος.

Δημοσ.

παντως η προ διετιας πλασμα panasonic του ξαδερφου μου εχει αιωνες καλυτερη εικονα απο την ενος χρονου samsung και 6μηνη lg μου.

οντως και χωρις αντιρρηση οι πλασμα εχουν την καλυτερη εικονα.

Δημοσ.

παντως η προ διετιας πλασμα panasonic του ξαδερφου μου εχει αιωνες καλυτερη εικονα απο την ενος χρονου samsung και 6μηνη lg μου.

οντως και χωρις αντιρρηση οι πλασμα εχουν την καλυτερη εικονα.

Δημοσ.

Και για να μην κάνουμε καμιά μα##κία και παρασύρουμε κανέναν, καλό θα ήταν να πούμε και για τα προβλήματα των plasma. Όπως ηχητικό και οπτικό buzzing, θερμοκρασίες και τα συναφή.

Γιατί σαν τεχνολογία δεν έχει μόνο θετικά σημεία, προφανώς. Μας αρέσουν, γιατί έχουν τέλεια και ρεαλιστική εικόνα, αλλά μη κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάτι προβληματάκια! Γιατί δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες, και κάποιον οι ανεμιστήρες της V10 για παράδειγμα μπορεί να τον ξενέρωναν τρελά.

Δημοσ.

Και για να μην κάνουμε καμιά μα##κία και παρασύρουμε κανέναν, καλό θα ήταν να πούμε και για τα προβλήματα των plasma. Όπως ηχητικό και οπτικό buzzing, θερμοκρασίες και τα συναφή.

Γιατί σαν τεχνολογία δεν έχει μόνο θετικά σημεία, προφανώς. Μας αρέσουν, γιατί έχουν τέλεια και ρεαλιστική εικόνα, αλλά μη κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάτι προβληματάκια! Γιατί δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες, και κάποιον οι ανεμιστήρες της V10 για παράδειγμα μπορεί να τον ξενέρωναν τρελά.

Δημοσ.
Έχω μια CRT τηλεόραση 24'' εδώ και 15 χρόνια και είναι σα καινούργια βρε παιδάκι μου. Τώρα παίρνεις μια TFT και είναι ζήτημα να αντέξει 5 χρόνια, απ'όσο έχω καταλάβει.

να εχει η τηλεοραση σου την ιδια φωτεινοτητα με πριν απο 15 χρονια αμφιβαλλω. Επισης ειναι δυσκολο ακομα να πουμε για το αν μια TFT ειναι ζητημα να αντεξει πανω απο 5 χρονια καθως πριν απο μια 5ετια και αν, αρχισε να γινεται το μπαμ στην αγορα. Οποτε λιγο δυσκολο να μπορεις να βγαλεις οποιοδηποτε συμπερασμα. Βαλε μεσα και τη μεγαλυτερη διαφημιση που εχει γινει ωστε να γινει η μεταβαση για να μπορεσει να ικανοποιηθει η αγορα, η αλλαγη των προσφατα αγορασμενων LCD για περισσοτερες ιντσες ενω στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει κανενα προβλημα, οπως επισης και η εκρηξη του internet ωστε να μπαινεις εδω και να ακους συζητησεις για αγορες και αλλαγες και μπορεις να εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα για αυτην την εντυπωση

Δημοσ.
Έχω μια CRT τηλεόραση 24'' εδώ και 15 χρόνια και είναι σα καινούργια βρε παιδάκι μου. Τώρα παίρνεις μια TFT και είναι ζήτημα να αντέξει 5 χρόνια, απ'όσο έχω καταλάβει.

να εχει η τηλεοραση σου την ιδια φωτεινοτητα με πριν απο 15 χρονια αμφιβαλλω. Επισης ειναι δυσκολο ακομα να πουμε για το αν μια TFT ειναι ζητημα να αντεξει πανω απο 5 χρονια καθως πριν απο μια 5ετια και αν, αρχισε να γινεται το μπαμ στην αγορα. Οποτε λιγο δυσκολο να μπορεις να βγαλεις οποιοδηποτε συμπερασμα. Βαλε μεσα και τη μεγαλυτερη διαφημιση που εχει γινει ωστε να γινει η μεταβαση για να μπορεσει να ικανοποιηθει η αγορα, η αλλαγη των προσφατα αγορασμενων LCD για περισσοτερες ιντσες ενω στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει κανενα προβλημα, οπως επισης και η εκρηξη του internet ωστε να μπαινεις εδω και να ακους συζητησεις για αγορες και αλλαγες και μπορεις να εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα για αυτην την εντυπωση

Δημοσ.

να εχει η τηλεοραση σου την ιδια φωτεινοτητα με πριν απο 15 χρονια αμφιβαλλω.

Προφανώς θα έχει πέσει λίγο ο φώσφορος, αλλά έχεις ακόμα πολύ περιθώριο να ανεβάσεις τος ρυθμίσεις. Μη συγχέεις τις τηλεοράσεις με τις CRT για PCs που χάλαγαν πολύ γρηγορότερα. Έχω δει πάρα πολλές τηλεοράσεις παλιού τύπου μεγάλης ηλικίας (15 λίγα είπα) που ακόμα παίζουν μια χαρά και το μόνο παλιό που βλέπεις είναι ο όγκος τους και η κυρτότητα της οθόνης. Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Επισης ειναι δυσκολο ακομα να πουμε για το αν μια TFT ειναι ζητημα να αντεξει πανω απο 5 χρονια καθως πριν απο μια 5ετια και αν, αρχισε να γινεται το μπαμ στην αγορα. Οποτε λιγο δυσκολο να μπορεις να βγαλεις οποιοδηποτε συμπερασμα ......

Ναι, εννούσα όμως πως ενώ έχω ακούσει μπόλικες περιπτώσεις καψίματος οθονών TFT, με τις CRT θεωρώ πως ήταν πολύ πιο σίγουρα τα πράγματα από θέματος αξιοπιστίας, δε κινδύνευες να σου καούν pixels ή να βγουν γραμμές στην οθόνη ή να πάει άπατη γενικώς και να ψάχνεις το διαφημιστικό να δεις αν η εγγύηση ήταν 2 ή 3 χρόνια για να σωθείς. Αυτή την εντύπωση έχω προσωπικά τουλάχιστον για το fail rate.

Μη μου λες περίεργα τώρα που έχω ψηθεί γμτ... :cry:

Τί είναι αυτά δηλαδή; (μάλλον θα πάω σα κανά κατάστημα να τις δω από κοντά για να βγάλω άκρη για την ποιότητα εικόνας)

Ερωτήσεις:

Αν πχ πάρω αυτή http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42-42PQ3000.htm τί το κακό έχει σαν οθόνη;

Επίσης, η διαφορά στην κατανάλωση από μια TFT-LCD πόση είναι δηλαδή;

Οι τιμές αναμένεται άραγε να πέσουν κι άλλο γενικώς (και για TFT μιλάω), πχ σε 3-6 μήνες ή είναι ψιλο-οριακά;

Δημοσ.

να εχει η τηλεοραση σου την ιδια φωτεινοτητα με πριν απο 15 χρονια αμφιβαλλω.

Προφανώς θα έχει πέσει λίγο ο φώσφορος, αλλά έχεις ακόμα πολύ περιθώριο να ανεβάσεις τος ρυθμίσεις. Μη συγχέεις τις τηλεοράσεις με τις CRT για PCs που χάλαγαν πολύ γρηγορότερα. Έχω δει πάρα πολλές τηλεοράσεις παλιού τύπου μεγάλης ηλικίας (15 λίγα είπα) που ακόμα παίζουν μια χαρά και το μόνο παλιό που βλέπεις είναι ο όγκος τους και η κυρτότητα της οθόνης. Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Επισης ειναι δυσκολο ακομα να πουμε για το αν μια TFT ειναι ζητημα να αντεξει πανω απο 5 χρονια καθως πριν απο μια 5ετια και αν, αρχισε να γινεται το μπαμ στην αγορα. Οποτε λιγο δυσκολο να μπορεις να βγαλεις οποιοδηποτε συμπερασμα ......

Ναι, εννούσα όμως πως ενώ έχω ακούσει μπόλικες περιπτώσεις καψίματος οθονών TFT, με τις CRT θεωρώ πως ήταν πολύ πιο σίγουρα τα πράγματα από θέματος αξιοπιστίας, δε κινδύνευες να σου καούν pixels ή να βγουν γραμμές στην οθόνη ή να πάει άπατη γενικώς και να ψάχνεις το διαφημιστικό να δεις αν η εγγύηση ήταν 2 ή 3 χρόνια για να σωθείς. Αυτή την εντύπωση έχω προσωπικά τουλάχιστον για το fail rate.

Μη μου λες περίεργα τώρα που έχω ψηθεί γμτ... :cry:

Τί είναι αυτά δηλαδή; (μάλλον θα πάω σα κανά κατάστημα να τις δω από κοντά για να βγάλω άκρη για την ποιότητα εικόνας)

Ερωτήσεις:

Αν πχ πάρω αυτή http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42-42PQ3000.htm τί το κακό έχει σαν οθόνη;

Επίσης, η διαφορά στην κατανάλωση από μια TFT-LCD πόση είναι δηλαδή;

Οι τιμές αναμένεται άραγε να πέσουν κι άλλο γενικώς (και για TFT μιλάω), πχ σε 3-6 μήνες ή είναι ψιλο-οριακά;

Δημοσ.

Δε θα βγάλεις άκρη σε κατάστημα. Παίζουν κάτω από τρελό φως, "συγκεκριμένα" video που τις κάνουν όλες να δείχνουν τέλειες και από τη στιγμή που οι πωλητές έχουν γραμμή να σπρώχνουν τις LCD, τις plasma θα τις δεις να δείχνουν ΆΘΛΙΑ (= κακορυθμισμένες). :P

Ο μόνος τρόπος να δεις την εικόνα μιας τηλεόρασης πριν την αγοράσεις είναι αν την έχει γνωστός σου. Γιατί στο ΠΛΑΙΣΙΟ ας πούμε, δε παίζει να κλείσουν τα φώτα του μαγαζιού για πάρτη σου! ;)

Η κατανάλωση είναι ελάχιστα περισσότερη από μιας CCFL-LCD. Αν η plasma τραβάει 300W η LCD θα τραβάει 200-250W. Δε δικαιολογεί τη διαφορά τιμής.

Όσο για τα προβλήματα:

Θερμοκρασίες: οι plasma ανεβάζουν θερμοκρασία. Οι φθηνές όχι πάρα πολύ, αλλά οι top που υπάρχουν έχουν ανεμιστήρες για να διώχνουν τη θερμότητα. Αυτό σημαίνει θόρυβος. Όχι σε υψηλά επίπεδα αλλά υπάρχει.

Ηχητικό buzzing: αν κλείσεις τελείως τον ήχο και έχεις απόλυτη ησυχία στο δωμάτιο θα ακούσεις ένα "βζζζ" από τη συσκευή. Στις LCD δεν υπάρχει αντίστοιχο.

Οπτικό buzzing (πιο συχνά "θόρυβος"): αν πλησιάσεις το panel πολύ κοντά θα δεις "κάτι σαν κρέμα να κινείται". Από απόσταση θέασης είναι απλά αδύνατο να το πάρεις χαμπάρι.

Σε φυσιολογικές συνθήκες (δηλαδή όταν βλέπεις τηλεόραση :P) τίποτα από αυτά δεν είναι ενοχλητικό. Ούτε καν αντιληπτό. Αλλά τα αναφέρουμε μιας και είναι υπαρκτά θέματα των plasma.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...