Προς το περιεχόμενο

Συνεργειο για αφαιρεση γρατζουνιων;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω εδω και 1,5 χρονο το αμαξι της μητερας μου στην Αθηνα και εχει γινει καλοκαιρινο. Εχει τοσο μικρες γρατζουνιες, αλλα και μεγαλες που εχει φυγει το χρωμα και βαθιες. Εχει και χαρακιες απο κλειδια, τα παντα ολα!!

Δε θελω να το κανω ολικο βαψιμο, γιατι και κοστιζει πολυ και δε αξιζει το κοπο, καθως οι γρατζουνιες θα ξαναγινουν.

Εχω ακουσει για κατι συνεργειο που το βαφουν τοπικα, και χρησιμοποιουν και κατι αυτοκολλητα, τα οποια δε φευγουν με τιποτα. Ξερει κανεις κατι σχετικο ή αν υπαρχει καποιο site; Βασικα θα με βοηθουσε αν το ειχε παει καποιος σε ενα τετοιο συνεργειο για να μου πει εντυπωσεις και το ποσο του κοστισε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον αναφέρεσαι στα magic stick αυτοκόλλητα.Δέν ξέρω αν κάνουν δουλειά για μεγάλες εκδορές (απο την μία άκρη στην άλλη).

Σε περίπτωση που δέν έχει φτάσει μέχρι το αστάρι η ζημιά (άσπρο χρώμα),πήγαινε σε έναν φαναρτζή για να κάνει εκτίμηση.Πιθανότατα να μπορέσει να μετριάσει το πρόβλημα με αλοιφαδόρο και αλοιφή.

Ο αλοιφαδόρος είναι ένα σβουράκι (σάν τροχός) που έχει μια κεφαλή με πανί πάνω.

Και κατι θυμομουν οτι ειχα κανει τετοιο θεμα, αλλα δε ηξερα σε ποιο site. Αυτο το chipsaway παντως για να μου φτιαξουν το αμαξι μπορει και να μου παρουν κανα 500αρικο!! Ειναι πολλες και διαφορες οι γρατζουνιες! Εγω θελει να γινει δουλεια μεχρι ενα 200αρικο.

Εχω εδω και 1,5 χρονο το αμαξι της μητερας μου στην Αθηνα και εχει γινει καλοκαιρινο. Εχει τοσο μικρες γρατζουνιες, αλλα και μεγαλες που εχει φυγει το χρωμα και βαθιες. Εχει και χαρακιες απο κλειδια, τα παντα ολα!!

Δε θελω να το κανω ολικο βαψιμο, γιατι και κοστιζει πολυ και δε αξιζει το κοπο, καθως οι γρατζουνιες θα ξαναγινουν.

Εχω ακουσει για κατι συνεργειο που το βαφουν τοπικα, και χρησιμοποιουν και κατι αυτοκολλητα, τα οποια δε φευγουν με τιποτα. Ξερει κανεις κατι σχετικο ή αν υπαρχει καποιο site; Βασικα θα με βοηθουσε αν το ειχε παει καποιος σε ενα τετοιο συνεργειο για να μου πει εντυπωσεις και το ποσο του κοστισε.

Γυναίκα οδηγός στην ΑΘήνα + γρατζουνισμένο αυτοκίνητο... Άσε να φανταστώ, παρκάρει όπου να'ναι... Κλείνει ιδιωτικά πάρκινγκ, πεζοδρόμια, μαγαζιά, παρκάρει πάνω σε δέντρα, κατακόρυφα σε τοίχους κτλπ, γ αυτό και έχει καταλήξει έτσι... Μην πεις στον κόπο να το φτιάξεις, σε 1-2 μήνες το πολύ πάλι το ίδιο θα είναι...

Edit: Oops, τώρα πρόσεξα πως εσύ είσαι οδηγός... Για να έχεις τέτοια "τραύματα", μάλλον επιδίδεσαι στις προαναφερθείσες συμπεριφορές... Οπότε φτιάξτο (στο λινκ αναφέρονται καταστήματα) και άρχισε να παρκάρεις ορθά...

Γυναίκα οδηγός στην ΑΘήνα + γρατζουνισμένο αυτοκίνητο... Άσε να φανταστώ, παρκάρει όπου να'ναι... Κλείνει ιδιωτικά πάρκινγκ, πεζοδρόμια, μαγαζιά, παρκάρει πάνω σε δέντρα, κατακόρυφα σε τοίχους κτλπ, γ αυτό και έχει καταλήξει έτσι... Μην πεις στον κόπο να το φτιάξεις, σε 1-2 μήνες το πολύ πάλι το ίδιο θα είναι...

Edit: Oops, τώρα πρόσεξα πως εσύ είσαι οδηγός... Για να έχεις τέτοια "τραύματα", μάλλον επιδίδεσαι στις προαναφερθείσες συμπεριφορές... Οπότε φτιάξτο (στο λινκ αναφέρονται καταστήματα) και άρχισε να παρκάρεις ορθά...

εγω που "παρκαρω ορθα" (ουτε μια κληση εδω και 5 χρονια) γιατι καθε γωνια του αμαξιου μου ειναι ελαφρως φαγωμενη + μια "υπογραφη" απο κλειδια στο πισω μερος???? ε????? γιατι?

εγω που "παρκαρω ορθα" (ουτε μια κληση εδω και 5 χρονια) γιατι καθε γωνια του αμαξιου μου ειναι ελαφρως φαγωμενη + μια "υπογραφη" απο κλειδια στο πισω μερος???? ε????? γιατι?

Το ότι νομίζεις ότι πάρκαρες ορθά, δεν σημαίνει πως αυτό συμβαίνει και στην πράξη... Παράδειγμα το οποίο βιώνω κάθε μέρα (για αυτό ίσως ακούστηκα και επιθετικός πριν):

Η είσοδος για το ιδιωτικό πάρκινγκ του σπιτιού μου είναι πάνω σε μονόδρομο, ιδιαίτερα στενό. Παρκάρουν λοιπόν από την απέναντι πλευρά (απαγορεύεται με Ρ40), και φυσικά παρκάρουν και από την πλευρά του σπιτιού μου (επίσης απαγορεύεται με πινακίδα Ρ40). Τα αυτοκίνητα που διέρχονται από τον δρόμο, περνάνε τσίμα-τσίμα, φορτηγάκια και μεγαλύτερα οχήματα, απλά δεν διέρχονται από εκεί... Για να βγώ λοιπόν εγώ, πρέπει αναγκαστηκά να κινηθώ δεξιά (αφού είναι ο μονόδρομος). Αυτός που παρκάρει αριστερά της εξόδου, το φέρνει ακριβώς με την γραμμή του τοίχου, λογικό αφού έτσι κ αλλιώς δεν θα βγώ προς τα εκεί, αλλά και πάλι εμποδίζει, αφού δεν με αφήνει να κάνω μανούβρα με την όπισθεν. Αυτός που παρκάρει δεξιά, το φέρνει ΚΑΙ αυτός ακριβώς σε ευθεία με τον τοίχο... Γίνεται λοιπόν φυσικά αδύνατο να βγώ από το πάρκινγκ, ακόμη και ελπήστριες να είχε το αυτοκίνητο, δεν θα μπορούσε να πάρει επι τόπου στροφή 90 μοιρών... Κανείς δεν εχει παρκάρει μπροστά στην έξοδο, και όλοι νομίζουν ότι έχουν παρκάρει σωστά... Τους μαμάς όμως, ή δεν τους μαμάς? Ειδηκά όταν σηκώνουν ότι κώνους και λοιπά βάζουμε συνεχώς? Έχω βαρεθεί να αφήνω σημειώματα, και να γυρνάω π.χ. το μεσημέρι από την δουλειά μου και να μην μπορώ να μπώ στο σπίτι μου!

Υ.Γ. κλήση δεν έχει κοπεί ποτέ στο σημείο, αν και θα έπρεπε!

Πληροφοριακά: Ο νόμος λέει ότι από την έξοδο ενός ιδιωτικού πάρκινγκ πρέπει να απέχει το άλλο όχημα κάποια μέτρα (3 ή 4 δεν θυμάμαι καλά), και επίσης σε στενούς δρόμους θεωρείται ότι εμποδίζει ΚΑΙ αυτός που έχει παρκάρει στο απέναντι πεζοδρόμιο από την έξοδο.

Εχεις δικιο. Και τις χαρακιες στο αμαξι εγω μονος μου τις εκανα, ετσι για να γουσταρω.

Sorry for the offence, αλλά έχω δει πολλές φορές π.χ. την εξής εικόνα... Τύπος παρκάρει με το αλάρμ για 10 λεπτά μπροστά από περίπτερο - κατάστημα, ο μαγαζάτορας τον εκδικείτε με κλειδί... Αυτό ήθελα να πώ, όχι να σε κατηγορήσω... Απλά μου 'ρθαν τα μαρτύρια που τραβάω κάθε μέρα με άτομα που νομίζουν πως δεν εμποδίζουν, και όταν βλέπουν χαρακιές από γείτονα μου, ή διπλανές πολυκατοικίες τρελένονται... Σίγουρα υπάρχουν και οι χαζοί που θα κάνουν την γρατζουνιά με το που θα δουν καινούργιο όχημα, αλλά δυστηχώς δεν μπορείς να κάνει και πολλά...

Το ότι νομίζεις ότι πάρκαρες ορθά, δεν σημαίνει πως αυτό συμβαίνει και στην πράξη... Παράδειγμα το οποίο βιώνω κάθε μέρα (για αυτό ίσως ακούστηκα και επιθετικός πριν):

Η είσοδος για το ιδιωτικό πάρκινγκ του σπιτιού μου είναι πάνω σε μονόδρομο, ιδιαίτερα στενό. Παρκάρουν λοιπόν από την απέναντι πλευρά (απαγορεύεται με Ρ40), και φυσικά παρκάρουν και από την πλευρά του σπιτιού μου (επίσης απαγορεύεται με πινακίδα Ρ40). Τα αυτοκίνητα που διέρχονται από τον δρόμο, περνάνε τσίμα-τσίμα, φορτηγάκια και μεγαλύτερα οχήματα, απλά δεν διέρχονται από εκεί... Για να βγώ λοιπόν εγώ, πρέπει αναγκαστηκά να κινηθώ δεξιά (αφού είναι ο μονόδρομος). Αυτός που παρκάρει αριστερά της εξόδου, το φέρνει ακριβώς με την γραμμή του τοίχου, λογικό αφού έτσι κ αλλιώς δεν θα βγώ προς τα εκεί, αλλά και πάλι εμποδίζει, αφού δεν με αφήνει να κάνω μανούβρα με την όπισθεν. Αυτός που παρκάρει δεξιά, το φέρνει ΚΑΙ αυτός ακριβώς σε ευθεία με τον τοίχο... Γίνεται λοιπόν φυσικά αδύνατο να βγώ από το πάρκινγκ, ακόμη και ελπήστριες να είχε το αυτοκίνητο, δεν θα μπορούσε να πάρει επι τόπου στροφή 90 μοιρών... Κανείς δεν εχει παρκάρει μπροστά στην έξοδο, και όλοι νομίζουν ότι έχουν παρκάρει σωστά... Τους μαμάς όμως, ή δεν τους μαμάς? Ειδηκά όταν σηκώνουν ότι κώνους και λοιπά βάζουμε συνεχώς? Έχω βαρεθεί να αφήνω σημειώματα, και να γυρνάω π.χ. το μεσημέρι από την δουλειά μου και να μην μπορώ να μπώ στο σπίτι μου!

Πληροφοριακά: Ο νόμος λέει ότι από την έξοδο ενός ιδιωτικού πάρκινγκ πρέπει να απέχει το άλλο όχημα κάποια μέτρα (3 ή 4 δεν θυμάμαι καλά), και επίσης σε στενούς δρόμους θεωρείται ότι εμποδίζει ΚΑΙ αυτός που έχει παρκάρει στο απέναντι πεζοδρόμιο από την έξοδο.

Ρε συ Alchemist μια ερώτηση, πόσα αμάξια παρκάρουν μεσα στην οικοδομη σου?

Απο εκει και πέρα προς τον Luxx, δοκίμασε μόνος σου είτε με αυτοκόλητα είτε με κανένα βερνίκι αν και νομίζω δεν θα κάνεις δουλεια.

Για τοπική βαφή αξίζει μόνο αμα έχεις μια γρατζουνια που σπάζεσαι να την βλέπεις, δίνεις 60Ε και καθάρισες. Αλλά για πολλές είναι σαν να βάφεις όλο το αμάξι και θα σου βγεί ακριβά. Περίμενε μπάς και εμπλακείς σε κανένα ψιλοτροχαίο και το φτιάχνεις τότε. Πέρισυ η αδερφή μου χτύπησε το αμάξι της μάνας μου και μαζί με την επιδιόρθωση της ζημιάς βάψαμε όλες τις γρατζουνίτσες χωρίς εξτρα χρέωση.

Ολικη βαφη σε φανοποιο ποσο θα μου κοστισει στο περιπου; Πανω απο 300 ευρω;

Ολική Βαφή Αυτοκινήτου 300€ φαίνεται αδύνατο. Συνήθως είναι πάνω από 1000€ ανάλογα το αμάξι και τη δουλιά που χρειάζεται

Βαλε 1500-2000 ευρώ για να είσαι μέσα για ολική βαφή.

Και εννοείται οτι μετά όταν θα θες να το πουλήσεις και ο αγοραστής βλέπει το αμάξι βαμμένο το μυαλό του θα πηγαίνει στο χειρότερο.

Καλή λύση είναι η Chipsaway αλλά ακριβούτσικη. Στην θέση σου θα προτιμούσα τοπικό βάψιμο σε φανοποιείο.

Αγαπητέ Alchemist κάτι δεν κατάλαβα καλά κι εγώ για το "ορθό" και το μη ορθό. Προφανώς μιλάς για κάτι που όλοι μας, άλλοι εντελώς και άλλοι πολύ πιο λίγο, στερούμαστε.

Την κοινή λογική.

Και τώρα για πές μου εσύ που έχεις λογική. Εν ολοίγοις θεωρείς ότι στο στενό - μονόδρομο που είναι ό χώρος σταθμευσης για τον οποίο μιλάς, θα πρέπει να μην υπάρχουν τουλάχιστον 3 θέσεις στάθμευσης (1 μπροστά στην είσοδο του γκαράζ, από μισή δεξιά και αριστερά αυτού και μία απέναντι) έτσι ώστε να μπαινοβγαίνεις εσύ σε αυτό. Και για πές μου τώρα, χωράει αυτό το γκαράζ για το οποίο μιλάς παραπάνω απο τρία αυτοκίνητα, για να έχει λογική για την εξοικονόμηση χώρων στάθμευσης η ύπαρξή του, ή απλά θέλεις οι άλλοι να μην σταθμεύουν για να μην σκονίζεται(ονται) τα 1-2 αυτοκίνητά σου?

Sorry και γαι την δική μου επιθετικότητα, αλλά και αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, και είναι το ίδιο λάθος με αυτό που ανέφερες, μόνο που και σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται κατανοητό.

Προσπαθείστε όλοι, όσο είναι εφικτό, να μπαίνετε στήν θέση του άλλου όταν σας ενοχλεί, αλλά και να σκέφτεστε όταν κάνετε κάτι αν θα σας ενοχλούσε αυτό αν το έκανε άλλος.

Φιλικά, Κών/νος

BTW sorry για το off topic

αν μιλαμε για αυτοκινητο με μη μεταλικο χρωμα ολικη βαφη κανεις και με 500ε

@alchemist βαλτε παρανομα ελαστικους κωνους http://www.garazoportes.com/news/park-dh-fp-2/ που δεν ενοχλουν δηλ.μην φας ολοκληρη θεση οπως θελεις και να ειναι κοντα στο πεζοδρομιο..η εξοδος ειναι δηλωμενη περα απο το συμβολαιο και στον δημο?

για τους υπολοιπους σκεφτειτε τα αυτοκ.του παρκινγκ της πολ/κιας να παρκαραν στον δρομο...

συμβιβασμους χρειαζετε η υποθεση απο ολους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...