Luxx Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Σημερα ανοιξα το ζεστο νερο, και εβγαζε ενα ανοικτο κιτρινο χρωμα, λογικα σκουρια θα ειναι. Τι μπορει να εγινε; Το εχει παθει κανεις απο εσας; Θα φυγει ή να φωναξω υδραυλικο; Ειναι προβλημα στον θερμοσιφωνα ή στους σωληνες;
xpapias Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Θα μπορούσε (πολύ πιθανό) να οφείλεται σε έργα στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Σ΄ αυτή την περίπτωση περιμένεις απλά να καθαρίσει. Αυτό που λες για τους σωλήνες και το θερμοσίφωνα θα έπαιζε αν έχεις καιρό να χρησιμοποιήσεις τα υδραυλικά τους σπιτιού. Να γίνει έτσι ξαφνικά, δύσκολο το κόβω.
Luxx Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Τωρα ειμαι Κομοτηνη για 6 ημερες με αδεια. Ελπιζω οταν εποιστρεψω να μη συνεχισει ετσι.. Αν τελικα χρειαστει αλλαγη ο θερμοσιφωνας θα ειναι και διαδικασια και θα κοστισει αρκετα. Οχι πως θα τα πληρωσω εγω, αλλα δε μπορω να κανω και μπανιο με σκουρια.. Ελπιζω να μη γινεται και στη βρυση της κουζινας αυτο.
leftermann Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 αν έχεις αρκετό καιρό να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, το νερό μέσα στον θερμοσίφωνα μπορεί να κιτρινίσει. Άστο να τρέξει ώρα, να ανανεωθεί το νερό μέσα στον θερμοσίφωνα.
nikos_e34 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 νορμάλ είναι φίλε. να σκούριασε κάτι μέσα στο μπόιλερ αποκλείεται. για να σκουριάσει θέλει να μπεί αέρας μέσα μπήκε άμμος από κανά έργο της ΕΥΔΑΠ. δεν είναι σκουριά φίλος..πολλές φορές μου έχει τύχει προσωπικά
PCharon Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Στο πατρικό μου όταν πετάξαμε τον παλιό θερμοσίφωνα, τον αδειάσαμε και λίγο πριν φύγει το "τελευταίο νερό" από το κάτω μέρος είδαμε να βγαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφεις (σα λεπτή κίτρινη άμμος). Πιστεύω πως δεν είναι σκουριά ακριβώς, υποθέτω πως είναι κάποιου είδους άλατα που σχηματίζονται από τη βραδεία αντίδραση κάποιων ουσιών που περιέχει το νερό με κάποιο μέταλλο εντός του θερμοσίφωνα. Κάτι επικίνδυνο αποκλείω να είναι, αλλά σίγουρα είναι αντιαισθητικό. Προφανώς είναι αρκετά παλιός ο θερμοσίφωνας που έχεις και δεν είναι κακό να τον αλλάξεις. Είναι λίγο περίεργο πάντως το πώς έφτασε στο σημείο να βγει αυτό και να το δεις, αφού υποτίθεται πως καθιζάνει εντός του θερμοσίφωνα (ίσως πήρε αέρα από διακοπή νερού και αναδεύτηκε εντός του φτάνοντας και στην έξοδο). Λογικά θα καθιζάνει πάλι και δεν θα το βλέπεις στο νερό που βγαίνει, πάντως αν ξανακάνει κατά έξω προφανώς μπορεί να βγει από όπου τρέχει ζεστό νερό στο σπίτι (αν ανοίξεις το ζεστό στην κουζίνα και από εκεί). Εντάξει άμα βγει από την κουζίνα μην τρελλαθείς, άνοιξε το κρύο αντί του ζεστού και σε 1 λεπτό θα έχει καθαρίσει, δε θα συμβεί τίποτα κακό. για να σκουριάσει θέλει να μπεί αέρας Διαλυμμένο αέρα περιέχει και το νερό, μπόλικο. Επίσης αν συμβεί καμιά διακοπή στο δίκτυο (πράγμα απαράδεκτο υγειονομικά, αλλά σιτ χάπενς) μπορεί επίσης να πάρει αέρα.
freedubus Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Σκουριά είναι αυτό; Εγώ το έχω πιεί μια μέρα που έκανε έργα η ευδαπ ξυπνησα και χλουπ γεμισα ενα ποτηρι και το ηπια χωρις να κοιταξω και μετα παω να βαλω 2ο και το βλεπω. Αλλά δεν έπαθα τπτ. Επίσης βγαίνει έτσι όταν μένουν οι βρύσες αρκετές μέρες κλειστές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.