giannaras80 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Καλησπέρα παιδιά! Είμαι νέος στο forum και ελπίζω να με βοηθήσετε! Πριν δύο μήνες αγόρασα τα παρακάτω κομμάτια για να φτιάξω το νέο μου PC: Mobo: Asus M4A785TD-V EVO CPU: AMD PHENOM II X4 965 3.4 Ghz RAM: OCZ DDR3 PC3-12800 Black Edition Ready CL8 Dual Channel (OCZ3BE1600C8LV4GK) HDD: WESTERN DIGITAL 500GB WD5002ABYS PSU: THERMALTAKE W0142 PUREPOWER RX 500W Μετά από πολλές προσπάθεις έβαλα τα Windows 7 Pro 64bit, όμως μου βγάζει συνέχεια μπλε οθόνες, όχι μια συγκεκριμένη, πολλές και διάφορες. Νομίζω πως το πρόβλημα είναι στις RAM αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Έχω δοκιμάσει πολλές ρυθμίσεις όμως όταν τρέχω το memtest86 v4 πάντα βγάζει κάποιο πρόβλημα. Αυτή την στιγμή έχω βάλει στην μητρική το πιο πρόσφατο update και αν αφησω τις ρυθμίσεις στο AUTO τότε οι πιθανότητες να περάσει το memtest με επιτυχία είναι 50-50, με άλλες ρυθμίσεις γίνεται χαμός από errors. Δεν ξέρω τι αλλο να δοκιμάσω. Παρόλο που τις ram δεν τις έχει στο βιβλιαράκι της μητρικής, πιστεύω οτι με τις καταλληλες ρυθμίσεις θα δουλέψουν σωστα. Οποιαδήποτε ιδέα γράψετε θα την δοκιμάσω. Σας παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Περιμένω απαντήσεις σας, ευχαριστώ πολύ! Γιάννης. --Η ΛΎΣΗ-- Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε πλήρως και το pc δουλεύει μια χαρά. Το πρόβλημα ήταν όντως στις RAM. Τις άλλαξα λοιπόν με αυτές APACER DDR3 2GB PC10600 1333MHZ GOLDEN COVER (3 τέτοια έβαλα). Για την ιστορία, λοιπόν, να πω ότι οι άλλες μνήμες ΉΤΑΝ ελαττωματικές, δούλεψαν για λίγο στο pc του φίλου που ανταλλάξαμε νόμιζε ότι όλα ήταν οκ αλλά τελικά άρχισε και αυτού μπλε οθόνες. Αυτές οι apacer πάντως, δούλεψαν μόνες τους χωρίς να κάνω καμία ρύθμιση. Προσοχή λοιπόν τι πράγματα αγοράζετε γιατί μπορεί να σας δημιουργήσουν πολλά προβλήματα(όπως να σας εμφανίσει σχεδόν όλες τις μπλε οθόνες που υπάρχουν:Ρ).
nickarmy Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 δανείσου άλλες μνήμες αν όντως φταίνε οι δικές σου αλλιώς θα κάψεις τίποτα (αν δεν περνά το τεστ κατευθείαν ουτ,...)
Dbzakias2 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 ελπιζω να σε βοηθησει αυτο που θα πω: Windows 7 32x bit = 1 gb ram (για τα xp ενω για τα vista 2 gb ram)-Windows 7 64x bit = 2 gb ram (xp) 4 gb ram (vista)
giannaras80 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Φίλε μου η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβα τι θες να πεις... Eκτός από τα windows παρουσιάζει πρόβληματα και με διάφορες διανομές linux που δοκίμασα:'(
zapermania Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Αφού δν περνάει το memtest επιστροφή χωρίς 2η σκέψη εκτός κ αν δν έχεις εγγύηση(εννοώ τις μνήμες)
giannaras80 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Αφού δν περνάει το memtest επιστροφή χωρίς 2η σκέψη εκτός κ αν δν έχεις εγγύηση(εννοώ τις μνήμες) Έχω εγγύηση αλλά νομίζω ότι δεν είναι συμβατές με την μητρική μου, όχι ότι είναι χαλασμένες. Δυστυχώς δεν έχω άλλες να δοκιμάσω ούτε αλλο pc για να βάλω αυτές.
scrooge Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 αμα παιρνεις asus αυτα παθαινεις:Ρ ιδιο με σενα εχω περιπου,οχι με ασους φυσικα, με τις ολοιδιες μνημες. 5 μηνες περιπου τωρα ουτε μια μπλε οθονη. δοκιμασε με ξεχωριστα ντιμακια δλδ με 2γβ μνημη την καθε φορα κ ξαναπες. αν στο κανει κ με τα δυο, δε νομιζω με τπτ να ειναι μνημες. η ασους φταιει γυρνα την πισω κ παρε μια Gigabyte να γουσταρεις
benign Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δεν μπορουμε να ξερουμε σιγουρα φιλε scrooge.Μπορει να φταινε οι μνημες του.Να του ετυχε ελαττωματικο προιον.Ολα παιζουν.Η απλα το συγκεκριμενο board να εχει ασυμβατοτητα με αυτες.
giannaras80 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μακάρι να είναι ελλατωματικές γιατί αλλιώς το λάθος είναι δικό μου και πρέπει να δώσω κιάλλα λεφτά... Αυριο θα τις πάω στο μαγαζι και βλέπουμε
scrooge Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 δεν ειναι καθολου δικο σου το λαθος. δεν μπορουσες να το ξερεις.τωρα αν λεμε αν τα παρουν κ τα 2, δουν οτι κ οι μνημες ειναι οκ κ η μομπο ειναι οκ με αλλες μνημες, τοτε προφανως ειναι ασυμβατοτητα, αλλα αυτο δε μπορουσες να το ξερεις τα δαχτυλα σου θα μυριζες? καλα θα ειναι να ειναι μνημες να ξερμπερδευεις γρηγορα, αλλα εγω πιστευω οτι ειναι μητρικη.αν τελικα ειναι μητρικη κ στην αλλαξουν μην παρεις παλι ασους...βαλε λιγα παραπανω κ παρε μια gigabyte.παντως δες αν μπορεις με ξεχωριστα dimms οπως σου ειπα.
giannaras80 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 αν τύχει να αλλάξω μητρική φυσικά και δε θα πάρω ASUS. μακάρι να είναι μνήμες γιατι βαριέμαι να την αλλάζω, ελπίζω μονο να μην πληρώσω πολλά
nickarmy Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 εγώ πάλι με της μητρικές της asus δεν έχω κάποιο πρόβλημα το πρόβλημα το είχες απο την αρχή δεν μας είπες
benign Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Βρε παιδια δεν φταιει η Asus.Οταν αγοραζει κανεις οβερκλοκαδικες μνημες οι πιθανοτητες ασυμβατοτητας ειναι πολλες για αυτο η καθε εταιρια εχει στο site της καθε μητρικης της, λιστες συμβατοτητας.Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι και καποιες μαρκες που δεν ειναι στην λιστα δεν μπορει να παιξουν μια χαρα,αλλα πρωτον οι κατασκευαστες ελεγχουν αυτες που αγοραζονται πιο συχνα και δευτερον γιατι να ρισκαρεις και να αγορασεις μνημες που δεν ειναι στην λιστα,οταν καλλιστα μπορεις να βρεις συμβατες και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο?
scrooge Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 ε φυσικα ο καθενας με τις εμπειριες του ειναι, λογικο αυτο.πολλες ασους μπορει να εχουν βγει καλες, οπως κ μερικες gigabyte μαπα. γενικα ομως θεωρω την gigabyte καλυτερη. οσα πισι εχω φτιαξει με GB ηταν ολα οκ.πριν κανα μηνα πηγα να φλασαρω νεο bios σε μια p5n sli asus, το κατεβαζω απο το site, το βαζω σε usb, τσεκαρει το προγραμμα της ασους την συμβατοτητα (αυτο που φορτωνεις μεσα απο το bios - δε θυμαμαι ονομα), μου λεει ολα οκ, το κανει, τελειωνει, λεει ολα οκ, rebooting pc. το pc ποτε δεν reboot-αρε:Ρ μετα απο αυτα τα τραγελαφικα πως να εμπιστευθω την ασους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.