Προς το περιεχόμενο

ίδιο port από πολλά ip

lion2486

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, έχω ένα σέρβερ και μπορώ να έχω μέχρι 4 ip, και θέλω να διαχειρίζομαι διαφορετικά τα request από το ίδιο port στα διαφορετικά ip. Το μηχάνημα τρέχει windows server 2003 enterprice edition.

Δημοσ.

υποθέτω δεν ρωτάς κάτι απλά μας θέτεις μια διαπίστωση ? ναι γίνεται αν αλλάξεις το "απο το ίδιο port" σε "προς το ίδιο port"

Δημοσ.

Ίσως να μην έγινα κατανοητός, έχω ένα σέρβερ, και η εφαρμογή που τρέχω χρησιμοποιεί το Χ port, θέλω να τρέχω 3 φορές την εφαρμογή, καθεμία χρησιμοποιώντας το κάθε ip που έχω, πρέπει να χρησιμοποιήσω DNS;

Δημοσ.

Θέλεις δηλαδή να τρέχεις πολλαπλά instances του ίδιου προγράμματος και όλα να κάνουν ταυτόχρονα listen στην ίδια θύρα; Νομίζω πως δε γίνεται κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

Ναί κάτι τέτοιο θέλω, αν δεν γίνεται αυτό ακριβώς, μπορώ να έχω το ΥΥΥ.ΥΥΥ.ΥΥΥ.ΥΥΥ:ΧΧΧ σε πολλά ip ίδιο port και το pc να τα κάνει forward/redirect σε κάποια άλλα;

Δημοσ.

αυτό που λες γίνεται και εξαρτάται φυσικά απο την εφαρμογή σου. οπότε θα πρέπει να ρωτήσεις την εταιρία που στην έχει προμηθεύσει.

Δημοσ.

1) Το να τρέχεις 3 instances της εφαρμογής είναι επιθυμητό για κάποιο λόγο (π.χ. κάθε instance να είναι απομονωμένο, με τις δικές του ρυθμίσεις, τη δική του βάση κλπ) ή απλά θέλεις η ίδια ακριβώς υπηρεσία να είναι προσβάσιμη από τις 3 αυτές διευθύνσεις; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο είναι ασύμφορο να την τρέχεις 3 φορές, αφού μπορείς να την κάνεις προσβάσιμη από πολλές διευθύνσεις ούτως ή άλλως.

2) Η εφαρμογή αυτή είναι ρυθμισμένη να ακούει σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση και δεν έχει τη δυνατότητα να ρυθμιστεί ώστε να ακούει και αλλού; Περίεργο μου φαίνεται, για τι εφαρμογή πρόκειται;

Πάντως ακόμη και αν η εφαρμογή είναι ένα black box που ακούει μόνο σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση, χωρίς δυνατότητα να επέμβεις στις ρυθμίσεις της δηλαδή, εσύ μπορείς να την κάνεις προσβάσιμη και από τις υπόλοιπες διευθύνσεις.

3) Αν πράγματι θέλεις να τρέχεις 3 instances της εφαρμογής, το καθένα με τις δικές του ρυθμίσεις, βάση κλπ, τότε θα πρέπει η εφαρμογή να μπορεί να ρυθμιστεί να κάνει bind μόνο σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Αν δε μπορεί να γίνει αυτό, και πάλι πρέπει να υπάρχει work around, αλλά θα είναι παρεμβατικό, οπότε πρώτα να επιβεβαιώσουμε ότι δε γίνεται διαφορετικά (1 & 2).

Δημοσ.

Οκ τελικά λύθηκε το πρόβλημα, ήταν πιο απλό από ότι φαινόταν, απλά κάνω listen σε κάθε ένα από τα ip Και είναι ΟΚ, ευχαριστώ πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...