caution Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δώσε μια βάση εξ αρχής σε αθόρυβα/ψόφια φουρφούρια @ cpu και case και ήσυχο psu - μην περνάνε ήχοι @ rec και σου φουσκώνει και το κεφάλι
gpolic Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μεγαλη ιστορια, θορυβοι, κονσολες, μικροφωνα κλπ Παρε καλυτερα ενα guitar port (βαλε google) και τελειωσε η ιστορια Εαν ντεν τελει, τοτε χρειαζεσαι καρτα ηχου (οχι αυτες που εχει το e-shop, αλλα καλη) για το θορυβο. Οπωσδηποτε ΟΧΙ onboard καρτα. Επισης θελεις μικροφωνο, κονσολα μικρη και καλο δωματιο. Και υσηχο PC. Παρε καλυτερα guitar port. Το δικο μου setup ειναι m-audio audiophile 2496 και behringer zenyx 808. Περνας την κιθαρα στην κονσολα+καρτα και απο κει παιζεις με s/w ενισχυτες και εφφε. Εναλακτικα αγοραζεις το μικροφωνακι σου (shure sm57 φυσικα) και το περνας στην κονσολα για να παρεις τον ηχο του ενισχυτη που ηδη εχεις. Οπως ειπα και πριν παρε guitar port και ξεμπερδευε με αυτα. Ουτε καρτα ηχου δεν χρειαζεσαι. Απλα πραγματα για τον μπαμπα.
caution Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 ( πολύ ενθουσιάζομαι, ώρες - ώρες, με το πόσο άσχετος είμαι - την shure ούτε που την ήξερα )
efo355 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Ασχολούμαι κάμποσο καιρό με το άθλημα και κατέληξα να πάρω λαπτοπ για να ησυχάσω μια και καλά με το θόρυβο του υπολογιστή. Στο σεταπ σου δεν έχεις βάλει κάρτα ήχου.........θα πρότεινα την emu0404 ως μια πολύ αξιόπιστη καρτούλα που μπορείς να γράψεις και στερεο, έχει 2 κανάλια με phantom power (χρησιμεύει για το μικρόφωνο). Κάπου παραπάνω διάβασα για ηχογράφηση με μικρόφωνο πάνω στον ενισχυτη, μη το κάνεις θα παιδευτείς τζάμπα γιατί είναι μεγάλη μανούρα σε συνθήκες σπιτιού (θόρυβοι) και δε σσου φτάνει ένα μικρόφωνο και για να βγάλεις αξιοπρεπή ήχο θες τουλάχιστον 300 ευρώ σε 2 μικρόφωνα. Τέλος είσαι σε λάθος φόρουμ όσον αφορά την κάρτα ήχου
apos Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Καλημέρα! Φίλε efo355, γενικά έχεις δίκιο σε αυτά που λες, από την άλλη όμως καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας τις απαιτήσεις που έχει ο φίλος, ώστε να μην τον μπλέξουμε περισσότερο από όσο τον βοηθήσουμε. Όντως εδώ δεν είναι εξειδικευμένο φόρουμ σχετικά με το πεδίο που θέλει να ψάξει το παιδί, αλλά πιστεύω ότι αυτά που ζητάει μπορεί να τα μάθει και εδώ. Ήδη έχουν προταθεί χρήσιμες λύσεις από ό,τι είδα. Η EMU που προτείνεις είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή, αν κι εγώ θα ξαναφέρω στο προσκήνιο τη M-Audio Fast Track, καθαρά για λόγους κόστους (είναι πολύ καλή για αυτά που θέλει). Τέλος, θα συμφωνήσω με την άποψη ότι το μικρόφωνο μάλλον θα είναι μπελάς. Δεν συμφωνώ στο ότι θα χρειαστεί 2 κτλ, αλλά θα πρέπει να πειραματιστεί με τη σωστή θέση του μικροφώνου στον ενισχυτή, θα πρέπει να εξασφαλίζει σχετική ησυχία στο περιβάλλον την ώρα της ηχογράφησης κτλ. Πιστεύω ότι τα λεφτά που θα έδινε για ένα SM57 μπορούν να πάνε άνετα στην αγορά ενός φτηνού και καλού πολυεφέ (πχ pod). Αλλά αυτά είναι δευτερεύουσες κουβέντες. Το σημαντικό είναι να μας πει ο φίλος μερικά πράγματα παραπάνω για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε να καλύψειτις ανάγκες του: - Θα χρησιμοποιεί ενισχυτή κιθάρας; - Περίπου τι είδη μουσικής θα ήθελε να παίξει; Έχει διαφορά στην προσέγγιση η ηχογράφηση "καθαρού" ήχου κιθάρας από παραμορφωμένο πχ. Θα αλλάξει και τις πιθανές προτάσεις για τον εξοπλισμό.
efo355 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Πιστεύω ότι χρειάζεται 2 μικρόφωνα αλλά εντάξει δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε. Λογικα για να έχει ηλεκτρική τον ενδιαφέρει και η βρωμιά. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι στήνεται ένας υπολογιστής με έμφαση σε όλα τα άλλα και αφήνει τη μουσική στην άκρη. Η πρόταση μου για υπολογιστή είναι λάπτοπ με καλό επεξεργαστή 4γιγα ραμ και 7200rpm σκληρό δίσκο κάτι σαν και αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900582&u=HP-PAVILION-DV6-2140ED-ENTERTAINMENT-WB441EA για κάρτα ήχου http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm http://www.thomann.de/gr/emu_0404_usb.htm O apos προτείνει την κάρτα ήχου στο πρώτο λινκ εγώ στο δεύτερο διάλεξε και πάρε απλά αυτό που πρέπει να σου πω είναι ότι η emu 0404 είναι μια κάρτα που την έχει πάρει πολύς λαός (και εγώ αυτή έχω), χωρίς να σημαίνει ότι η M-Audio δεν θα σε αφήσει ικανοποιημένο. Οποια κάρτα ήχου και να διαλέξεις πάνω απο 1000 ευρώ δεν πας και αν ψαχτείς λίγο παραπάνω με τα λαπτοπ μπορείς να ρίξεις το ποσο και στα 900 ευρώ ή και ακόμα παρακάτω. Μη ξεχνάς με λαπτοπ λύνεις το πρόβλημα του θορύβου που με το desktop σίγουρα θα έχεις
TEOKOS Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 http://www.musiconmypc.co.uk/art_record_guitar_on_pc.php#pci
MasterX Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Πιστεύω ότι χρειάζεται 2 μικρόφωνα αλλά εντάξει δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε.Λογικα για να έχει ηλεκτρική τον ενδιαφέρει και η βρωμιά. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι στήνεται ένας υπολογιστής με έμφαση σε όλα τα άλλα και αφήνει τη μουσική στην άκρη. Η πρόταση μου για υπολογιστή είναι λάπτοπ με καλό επεξεργαστή 4γιγα ραμ και 7200rpm σκληρό δίσκο κάτι σαν και αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900582&u=HP-PAVILION-DV6-2140ED-ENTERTAINMENT-WB441EA για κάρτα ήχου http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm http://www.thomann.de/gr/emu_0404_usb.htm O apos προτείνει την κάρτα ήχου στο πρώτο λινκ εγώ στο δεύτερο διάλεξε και πάρε απλά αυτό που πρέπει να σου πω είναι ότι η emu 0404 είναι μια κάρτα που την έχει πάρει πολύς λαός (και εγώ αυτή έχω), χωρίς να σημαίνει ότι η M-Audio δεν θα σε αφήσει ικανοποιημένο. Οποια κάρτα ήχου και να διαλέξεις πάνω απο 1000 ευρώ δεν πας και αν ψαχτείς λίγο παραπάνω με τα λαπτοπ μπορείς να ρίξεις το ποσο και στα 900 ευρώ ή και ακόμα παρακάτω. Μη ξεχνάς με λαπτοπ λύνεις το πρόβλημα του θορύβου που με το desktop σίγουρα θα έχεις Τα συγχρονα laptop ειναι αθορυβα? γιατι γενικά ξερω οτι εχουν ανεμιστηρα. Επίσης τα laptop εχουν 2.5" δισκους που ειναι πιο αργοι. Και αλλο ενα μειονεκτημα ειναι η μικρη αναλυση της οθονης.. Απο αυτες που ειπωθηκα ποια ειναι καλύτερη τελικά?? EMU 0404 USB M-AUDIO FAST TRACK PRO M-Audio Firewire Solo επισης, το Firewire που εχει η τελευταια δεν κανει την διαφορά?
firegarden Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 +1 και απο μενα για την EMU.Αυτή έχω. Mε 2 hi-z εισοδους νομιζω οτι εισαι μια χαρα.Κι απο latency εχει πολυ χαμηλο ,οποτε μπορεις να χρησιμοποιησει ο μπαμπας το guitar rig και το amplitube αφοβα.
MasterX Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 η USB συνδεση δεν δημιουργει καθυστερησεις? σηκωνει απροβληματιστα τη διαμεταγωγη που απαιτειται οταν π.χ. κανουμε πολυκάναλη ηχογράφηση? περιεργο μου φαινεται..
apos Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Πράγματι, η USB 2.0 σύνδεση είναι πρακτικά αργότερη από τη Firewire 400. Οι κάρτες που συζητάμε εδώ όμως είναι ειδικά σχεδιασμένες και έχουν εξειδικευμένους drivers, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό, τόσο στην ποιότητα του ήχου, όσο και στον τομέα της καθυστέρησης (latency), ακόμα και αν μιλάμε για πολυκάναλη ηχογράφηση. Παρόλο λοιπόν που εγώ θα πρότεινα γενικά τη Firewire λύση, στην περίπτωση του φίλου δεν νομίζω ότι είναι και τόσο κρίσιμος παράγοντας, καθότι οι απαιτήσεις είναι σχετικά μικρές. Από εκεί και πέρα είναι θέμα και κόστους. Ίσως οι EMU είναι λίγο καλύτερη από τη Fast track pro, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο καλύτερη για 60-70 ευρώ παραπάνω (το link που δόθηκε για την EMU είναι για κατάστημα στη Γερμανία, και θα πρέπει να συνυπολογιστούν 20 ευρώ για μεταφορικά, ενώ στην Ελλάδα κοστίζει περίπου 210 ευρώ). Όποια και να διαλέξει ο φίλος πάντως, θα έχει κάνει μία καλή επιλογή.
MasterX Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Τον επομενο μηνα σκοπευω να φτιαξω καινουργιο, συγχρονο PC και δεν μπορω να βρω τι καρτα ηχου να του βάλω... Ο ήχος ειναι πολύ σημαντινός για μένα.. Με ενδιαφέρουν τα συνηθισμένα, ακροαση μουσικής, ταινίες, παιχνίδια, αλλά και συνθεση μουσικής, κυρίως με Reason και διαφορα άλλα software synthesizer... Θέλω δηλαδη μια καρτα ηχου να τα κανει ολα και να εχει πολυ καλο ηχο. Και καλους driver, γιατι η Creative το εχει ξεφτιλησει το θεμα.. αλλα και αλλες εταιρείες εχουν χαλια οδηγούς.. Επισης αν πήγαινα για εσωτερική λογικά πρεπει να ειναι PCI-E, γιατι μου φαινεται παραλογο να βγαινουν ακομα σε σκετο PCI.. Ποιος ο λογος να παρεις καρτα για παρωχημένο δίαυλο?? Τωρα όσον αφορα το recording, πιθανώς δεν ειναι κατι που θα το κανω πολύ συχνά.. Μόνο για φωνητικά ίσως να χρειαστεί, όλα τα αλλα θα ειναι σε software μορφή... Οπότε λογικά χρειαζομαι χαμηλο latency και την ψηφιακή έξοδο. Σκέφτομαι ότι για movies-games ισως με καλύπτει και η on-board καρτα ήχου, οπότε αυτή που θα βάλω να εχει ως κύριο στοχο την σύνθεση μουσικής. μεχρι 200 θα τα εδινα, αν αξιζει γι αυτα που θέλω.. Τι προτείνετε? Να παω για Firewire?????? ειμαι με μια Audigy αρκετα χρονια τώρα.. Εχω συστημα ηχειων Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts) πάνω σε πολυκάναλο AV ενισχυτή Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ειναι άλλη φάση.. Εχουν διαφορά στον ήχο σε σχέση με τα ηχεία για PC.. Μου κόστισε περίπου 750 ευρώ (με μια καλή εκπτωση απο 950 αρχική) το πακέτο ενισχυτής-ηχεία πριν 5 χρόνια και δεν το μετανιωσα.. η καλύτερη αγορα που εχω κάνει, τα εχω καταευχαριστηθεί.. Τα εχω συνδεμένα στην ψηφιακή έξοδο μιας Soundblaster Audigy
tmjuju Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Ξεκίνα κοιτάζοντας τις ESI, maudio, emu. Κοίτα δηλαδή ημι-επαγγελματικές και όχι τις συνήθεις για games. Firewire ή {usb με driver} είναι καλή επιλογή εφόσον θές εξωτερική. PCI ή PCIe δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά οπότε μη δόσεις τόση σημασία. Εφόσον ακούς μέσω ψηφιακής εξόδου και όχι αναλογικής εξόδου της κάρτας το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις κάρτα που να υποστηρίζει όλες τις δειγματοληψίες. Δηλαδή 44.1 88.2 176.4 ΚΑΙ 48 96 192 . Προσοχή εδώ γιατί δεν δίνουν όλες οι κάρτες όλες τις δειγματοληψίες. Έχοντας μια καλή ψηφιακή έξοδο, σταδιακά για ακόμα καλύτερο ήχο μπορείς να σκεφτείς την προσθήκη ενός καλού dac για να βελτιώσεις ακόμα την ποιότητα του ήχου. Φυσικά όλη η αλυσίδα ενισχυτές / ηχεία κτλ. επηρεάζουν τον ήχο και πιθανά στο μέλλον να αποκτήσεις άλλη αλυσίδα αναπαραγωγής. Αλλά η καλή ψηφιακή πηγή από το pc είναι κάτι που θεωρητικά θα σου μείνει.
efo355 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Τα συγχρονα laptop ειναι αθορυβα? γιατι γενικά ξερω οτι εχουν ανεμιστηρα.Επίσης τα laptop εχουν 2.5" δισκους που ειναι πιο αργοι. Και αλλο ενα μειονεκτημα ειναι η μικρη αναλυση της οθονης.. Το διευκρίνησα αν προσέξεις το ποστ μου και είπα 7200rpm σκληρο. Ναι έχουν ανεμιστήρα αλλά αν το βάλεις σε μια βάση με μεγάλο ανεμιστήρα από κάτω τότε δε πρόκειται ποτέ να ακούσεις τίποτα. Οσο για την αναλυση πάρε κάποιο με καλύτερη οθόνη ή ένα μόνιτορ και σύνδεσε το λαπτοπ με hdmi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.