Dropsreef Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 P.S για κάρτα γραφικών τι προτείνεις?? η onboard καρτα γραφικων που εχει η asus(ειναι οι πιο φρεσκιες motherboard αυτη τη στιγμη οσον αναφορα τους amd) σε καλυπτει απολυτα για αυτο που θελεις
roybatty Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Στην προκειμένη περίπτωση ο πατέρας σου δεν χρειάζεται ηχεία υπολογιστή-multimedia,είτε αυτά είναι 2.1 είτε 5.1,όσο καλά και να είναι.Αυτά χρωματίζουν τον ήχο και δεν θα πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.Αυτό που χρειάζεται είναι 2 active monitors,όπως αυτά: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/M-Audio-Speakers-Studiophile-Av-40-MI-EM-000208.htm Από κάρτες ήχου υπάρχουν πολλές προτάσεις.Aπαραίτητη προϋπόθεση είναι η κάρτα να έχει μια Hi-Z είσοδο,κατάλληλη για ηλεκτρική κιθάρα.Μια καλή και οικονομική πρόταση είναι αυτή: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/M-Audio-Fast-Track-MKII-Sound-Card-MI-EM-000258.htm Από κει και πέρα,εαν ο υπολογιστής που θα αγοράσεις έχει firewire, μπορείς να δεις και κάποια firewire κάρτα ήχου,οι οποίες συνήθως δίνουν μικρότερο latency (όπου latency=η καθυστέρηση που έχεις ανάμεσα στην νότα που παίζεις και στην νότα που ακούς από τα monitors σου)
PrimitiveSix Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μιλάμε για ηλεκτρική κιθάρα πάντα.Από εξωτερικές κάρτες ήχου έχεις κάτι να προτείνεις?Παιδιά το βασικότερο είναι να συνδεθεί η κιθάρα με τον υπολογιστή ώστε να μπορεί να παίρνει τον ήχο απο εκεί όσο για της ηχογραφήσεις οκ κάτι πολύ απλό όχι φοβερά πράγματα.Επίσης εγώ δεν έχω ιδέα από ηλεκτρική κιθάρα και γενικά απο μουσική όπως είπα είναι για τον πατέρα μου και παίζει τελείως ερασιτεχνικά... Θα διαφωνίσω μαζί σου και θα σου αιτιολγίσω τις απόψεις μου γιατί είχα κάνει και στο παρελθόν ερασιτεχνική ηχογράφηση. Το ψηφιακό output του ενισχυτή δεν είναι καθόλου ποιοτικό, οι ηχογραφήσεις ακόμα και στα ακριβά studio πολλές φορές γίνεται βάζοντας μικρόφωνο σε κατάλληλη απόσταση από τον ενισχυτή.Ο λόγος είναι ότι η παραμόρφωση δεν γίνεται 100% ψηφιακά στην κεφαλή του ενισχυτή αλλά ολοκληρόνεται και στρογγυλεύει ο ήχος στο ηχείο του ενισχυτή. Κάνε το εξής πείραμα. Βάλε ακουστικά στο jack του output του ενισχυτή και άκου τον ήχο. Αυτός ο ήχος δεν πρόκειτε να βελτιωθεί από τον υπολογιστή. Το ίδιο ισχύει και άν έχεις πεταλιέρα. Στην θέση σου θα αγόραζα ένα μικρόφωνο των 130-200 ευρώ και θα ηχογραφούσα στην ουσία το ηχείο του ενισχυτή. Επίσης υπάρχει και η εναλακτική λύση. Όπου θα αγοράσεις ένα ψηφιακό πετάλι , θα το συνδέεις με τον υπολογιστή σου και στην συνέχεια θα μπορείς να δημιουργήσεις την δική σου παραμόρφωση (δλδ στην ουσία ο υπολογιστής θα επεξεργάζεται το σήμα και θα το παραμορφώνει με καλά αποτελέσματα) Για την δεύτερη λύση θα σου πρότεινα να δείς αυτό το πετάλι καθώς και το συνοδευτικό του πρόγραμμα Guitar Rig 4 : http://www.native-instruments.com/#/en/products/guitar/guitar-rig-kontrol/ Youtube demonstration : [ame=http://www.youtube.com/watch?v=mfpvgCCJFAk]http://www.youtube.com/watch?v=mfpvgCCJFAk[/ame] (όχι...δεν σε κοροιδεύω με το video..δές να ακούσεις ποιότητα ήχου) Το πρόγραμμα επίσης μπορείς να το δοκιμάσεις και χωρίς το πετάλι αλλά δεν είναι καλό γιατί η κιθάρα έχει καθιστέρηση ...Το πετάλι δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λένε πως είναι πολύ καλό για ηχογράφηση )
apos Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Καλησπέρα! Ποιο είναι το budget για ηχεία; Αν μιλάμε για τα ποσά που είδα να αναφέρονται, θα πρότεινα να μην πας για ηχεία, αλλά για monitor, έστω και σε starting level. Τα monitor είναι ηχεία τα οποία "χρωματίζουν" τον ήχο πολύ λιγότερο από τα κλασικά ηχεία (ιδεατά, δεν τον χρωματίζουν καθόλου, αλλά αυτό το πετυχαίνεις όλο και περισσότερο όσο ανεβαίνεις στα χρήματα) και θεωρούνται καταλληλότερα για ακρόαση ηχογραφημένων οργάνων/φωνής. ΑΝ μιλάμε για τόσα χρήματα λοιπόν, προτείνω αυτά. Αν δεν θες να κάνεις πολύπλοκες ενορχηστρώσεις, με midi όργανα, plugin effects κτλ, ο υπολογιστής σου ναι μεν θα πρέπει να έχει μια σχετική δύναμη, αλλά το 1000ρικο που έχεις να διαθέσεις, να φροντίσεις να το "σπάσεις" κατάλληλα ώστε να επενδύσεις λίγο περισσότερο στην κάρτα ήχου, παρά στην υπολογιστική δύναμη. Θα χρειαστείς μία κάρτα ήχου με χαμηλό latency (πρακτικά, να μην υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ του "παιξίματος" και της παραγωγής ήχου από την κάρτα), και είσοδο με προενίσχυση κατάλληλη για κιθάρα. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν θες και κάτι ιδιαίτερα ακριβό, τη δουλειά σου θα την κάνεις μια χαρά με αυτή. Θα σε καλύψει πλήρως. Εγώ πάντως, αν είσαι διατεθιμένος να δώσεις παραπάνω, θα σε συμβούλευα να πας για αυτή, γιατί θα σε καλύψει και σε μουσικά project μεγαλύτερων απαιτήσεων (αν προκύψουν στο μέλλον, βέβαια) και γιατί είναι Firewire (αρκετά προτιμότερο πρωτόκολλο στις μουσικές εφαρμογές, σε σχέση με το USB). ΥΓ: Δεν έχω κόλλημα με την M-AUDIO! Απλά τη συγκεκριμένη μάρκα θα τη βρεις και στο Πλαίσιο, εκτός από καταστήματα που ασχολούνται με πιο εξειδικευμένα προϊόντα ήχου, και μάλιστα με τιμές παρόμοιες με του εξωτερικού.
nikos21aek Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Αφού δεν υπάρχει κόλλημα στην επιλογή μάρκας επεξεργαστή μπορείς να πας άφοβα και στο παρακάτω και να μην κάνεις καμία απολύτως περικοπή σε κάρτα ήχου και ηχεία που για αυτό κιόλας προορίζεται το pc. O φθηνότερος quad που υπάρχει,πριν λίγο καιρό έκανε 82€ αλλά τώρα πέσατε στις συγκυρίες που έχουν πάρει την ανιούσα,την μητρική θα την χαρακτήριζα ευκαιρία γιατί όλες οι αντίστοιχες μητρικές έχουν ανέβει στα 80-85€,η onboard κάρτα γραφικών περισσεύει κιόλας αν δεν παίξετε παιχνίδια και αν ποτέ θελήσετε να το κάνετε και αυτό εδώ είμαστε..Αν σας πάρει μπορείτε να το γεμίσετε και με άλλα 4gb ραμ αλλά προπαντός δεν θα γίνει ΚΑΜΜΙΑ περικοπή στο hardware για το οποίο και ενδιαφέρεστε περισσότερο.Τσιμπάτε και τα M-audio που λέει από πάνω ο φίλος και είστε κορυφή. Επίσης μπορείς να αγοράσεις φθηνότερα και απο το pc1 τον ίδιο υπολογιστή και να στον φέρει σπίτι σου φορτηγάκι του e-shop κιόλας!!
tmjuju Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Οποιοδήποτε Logitech 2.1 5.1 δεν κάνει για τη δουλειά που το θές. Προτείνω να αγοράσετε mini monitor για το monitoring:-)/sound-check/remix/etc. Mini-monitor θα βρείτε να ακούσετε σε μαγαζιά επαγγελματικού ηχου. Πάντα ακούμε πριν να αγοράσουμε (με δικά μας cd) για να μην αγοράζουμε γουρούνι στο σακί. Υποχρεωτικά (ημι)επαγγελματική κάρτα ήχου με σύνδεση hi-g οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει σε παραμορφώσεις, ενώ από τα παραπάνω φαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος έχει υπόψη του τι εστί latency. Δες και την emu-404 http://www.emu.com/products/product.asp?product=15185
xania4ever Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Λοιπόν παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο σας ειλικρινά με βοηθήσατε πάρα πολύ.Τελικά αποφάσισα να πάρω αυτό: Για ηχεία και κάρτα το ψάχνουμε και θα δούμε.Τι λέτε για το σύστημα να αλλάξω κάτι η να το παραγγείλω?Σας ευχαριστώ όλους και πάλι...
xania4ever Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Λοιπόν παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο σας ειλικρινά με βοηθήσατε πάρα πολύ.Τελικά αποφάσισα να πάρω αυτό: Για ηχεία και κάρτα το ψάχνουμε και θα δούμε.Τι λέτε για το σύστημα να αλλάξω κάτι η να το παραγγείλω?Σας ευχαριστώ όλους και πάλι...
nikos21aek Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Το combo μητρική+επεξεργαστής μου φαίνεται ακριβό και αχρείαστο αλλά μια χαρά είναι.Όντως από τη στιγμή που έχουν πάει τον athlon II x4 στα 105€ είναι μικρή σχετικά η διαφορά με τον 955.Και με τις μητρικές μια από τα ίδια έχουν ανέβει πολύ οι τιμές από τα budget κομμάτια.Αν πάς σε τέτοια τιμή πάντως θα έλεγα καλύτερα να πας εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526894&u=GIGABYTE-GA-890GPA-UD3H Για τη δεύτερη pci-e,για τις περισσότερες sata θύρες αξίζει τα 6€..Για εμένα αξίζει και για την καλύτερη σχεδίαση. Όπως και για το κουτί θα σου έλεγα αν θέλεις να πας σε thermaltake να πας εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650796&u=THERMALTAKE-VK60001N2Z-ELEMENT-S-BLACK αλλιώς προτίμησε κανένα coolermaster από e-shop.
nikos21aek Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Το combo μητρική+επεξεργαστής μου φαίνεται ακριβό και αχρείαστο αλλά μια χαρά είναι.Όντως από τη στιγμή που έχουν πάει τον athlon II x4 στα 105€ είναι μικρή σχετικά η διαφορά με τον 955.Και με τις μητρικές μια από τα ίδια έχουν ανέβει πολύ οι τιμές από τα budget κομμάτια.Αν πάς σε τέτοια τιμή πάντως θα έλεγα καλύτερα να πας εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526894&u=GIGABYTE-GA-890GPA-UD3H Για τη δεύτερη pci-e,για τις περισσότερες sata θύρες αξίζει τα 6€..Για εμένα αξίζει και για την καλύτερη σχεδίαση. Όπως και για το κουτί θα σου έλεγα αν θέλεις να πας σε thermaltake να πας εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650796&u=THERMALTAKE-VK60001N2Z-ELEMENT-S-BLACK αλλιώς προτίμησε κανένα coolermaster από e-shop.
xania4ever Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Το κουτί το έχω εγώ στο pc μου και έχω μείνει υπερευχαριστήμενος για αυτό και το διάλεξα... Για την μητρική εμπιστεύομαι πολυ περισσότερο asus παρά gigabyte ποτέ δεν είχα πρόβλημα ενώ 2 giagabyte μου είχαν εμφανίσει προβλήματα αλλα θα το δώ... Εμένα αυτό που με αγχώνει είναι αν η onboard κάρτα γραφικών θα μπορεί να τρέχει windows 7 και περιήγηση στο ίντερνετ με κάνα βιντεάκι η θα λαγκάρει και θα πηγαίνει πίσω όλο το σύστημα δεν ξέρω τι λέτε?
xania4ever Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Το κουτί το έχω εγώ στο pc μου και έχω μείνει υπερευχαριστήμενος για αυτό και το διάλεξα... Για την μητρική εμπιστεύομαι πολυ περισσότερο asus παρά gigabyte ποτέ δεν είχα πρόβλημα ενώ 2 giagabyte μου είχαν εμφανίσει προβλήματα αλλα θα το δώ... Εμένα αυτό που με αγχώνει είναι αν η onboard κάρτα γραφικών θα μπορεί να τρέχει windows 7 και περιήγηση στο ίντερνετ με κάνα βιντεάκι η θα λαγκάρει και θα πηγαίνει πίσω όλο το σύστημα δεν ξέρω τι λέτε?
nikos21aek Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Όχι μόνο win 7 αλλά και αναπαραγωγή HD 1080p Ε αφού το έχεις το κουτί πάρε κανένα coolermaster άλλο να δοκιμάσεις να δεις πως είναι το καλύτερο. Από τα thermaltake πάντως μόνο αυτό που σ έδειξα αξίζει.Δες τις φωτογραφίες να καταλάβεις πόσο καλύτερη σχεδίαση έχει και πόσο πιο ποιοτικό είναι.Τα άλλα πλαστικούρες ήταν είναι και θα μείνουν Μητρική:Κορυφαίες εταιρίες είναι και οι δύο.Τώρα το τι μπορεί να έτυχε στον καθένα είναι μεγάλη κουβέντα.Ότι και να πάρεις αν πέσεις σε ελαττωματικό κομμάτι-παρτίδα-σειρά μπορεί να σου τύχει.Τώρα να δώσεις 110€ για 1pci-e αχρείαστο ας είναι ποτέ δεν ξέρεις.Μπορεί αργότερα να θελήσεις να βάλεις καμιά κάρτα γραφικών ή το οτιδήποτε.Κάτσε δες τις θύρες που έχουν οι μητρικές πιστεύω αξίζει τα 6€ για τις επιπλέον της giga.
nikos21aek Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Όχι μόνο win 7 αλλά και αναπαραγωγή HD 1080p Ε αφού το έχεις το κουτί πάρε κανένα coolermaster άλλο να δοκιμάσεις να δεις πως είναι το καλύτερο. Από τα thermaltake πάντως μόνο αυτό που σ έδειξα αξίζει.Δες τις φωτογραφίες να καταλάβεις πόσο καλύτερη σχεδίαση έχει και πόσο πιο ποιοτικό είναι.Τα άλλα πλαστικούρες ήταν είναι και θα μείνουν Μητρική:Κορυφαίες εταιρίες είναι και οι δύο.Τώρα το τι μπορεί να έτυχε στον καθένα είναι μεγάλη κουβέντα.Ότι και να πάρεις αν πέσεις σε ελαττωματικό κομμάτι-παρτίδα-σειρά μπορεί να σου τύχει.Τώρα να δώσεις 110€ για 1pci-e αχρείαστο ας είναι ποτέ δεν ξέρεις.Μπορεί αργότερα να θελήσεις να βάλεις καμιά κάρτα γραφικών ή το οτιδήποτε.Κάτσε δες τις θύρες που έχουν οι μητρικές πιστεύω αξίζει τα 6€ για τις επιπλέον της giga.
xania4ever Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Όχι μόνο win 7 αλλά και αναπαραγωγή HD 1080p Ε αφού το έχεις το κουτί πάρε κανένα coolermaster άλλο να δοκιμάσεις να δεις πως είναι το καλύτερο. Από τα thermaltake πάντως μόνο αυτό που σ έδειξα αξίζει.Δες τις φωτογραφίες να καταλάβεις πόσο καλύτερη σχεδίαση έχει και πόσο πιο ποιοτικό είναι.Τα άλλα πλαστικούρες ήταν είναι και θα μείνουν Μητρική:Κορυφαίες εταιρίες είναι και οι δύο.Τώρα το τι μπορεί να έτυχε στον καθένα είναι μεγάλη κουβέντα.Ότι και να πάρεις αν πέσεις σε ελαττωματικό κομμάτι-παρτίδα-σειρά μπορεί να σου τύχει.Τώρα να δώσεις 110€ για 1pci-e αχρείαστο ας είναι ποτέ δεν ξέρεις.Μπορεί αργότερα να θελήσεις να βάλεις καμιά κάρτα γραφικών ή το οτιδήποτε.Κάτσε δες τις θύρες που έχουν οι μητρικές πιστεύω αξίζει τα 6€ για τις επιπλέον της giga. Ευχαριστώ πολύ φίλε niko και όλους τους υπόλοιπους.Θα κάνω αυτό που είπες και motherboard και κουτί.Καμιά άλλη βελτίωση προτείνετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.