xania4ever Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Καλημέρα παιδιά. Λοιπόν θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μία σύνθεση για τον πατέρα μου το pc θα χρησιμοποιείται για γενική χρήση αλλά θα ήθελα να δώσουμε βάση σε μια καλή κάρτα ήχου και καλό ηχοσύστημα γιατί ασχολείται με ηλεκτρική κιθάρα οπότε θέλει να την συνδέει να κάνει ηχογαφρήσεις(ερασιτεχνικά πάντα όχι τίποτα τρελό).Το budget τώρα ντάξει δεν έχει πρόβλημα οκ μην είναι και πάνω από 1000 ευρώ μαζί με οθονη νομίζω είναι καλά. Οπότε θέλουμε μια καλή motherboard για μελλοντικές αναβαθμίσεις,ένα τροφοδοτικό μέτριο,επεξέργαστη για intel λέω καλύτερα τώρα προτείνετε εσείς ποιον,κάρτα γραφικών κάτι απλό καθώς παιχνίδια δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει,ram πιστεύω 4gb είναι αρκετά βεβαία ίσως και παραπάνω να είναι καλύτερα για να αργήσουμε λίγο την αναβάθμιση,hdd γύρω στο 1tb,Οθόνη 22 ίντσών και lg τώρα άν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ευπρόσδεκτο. Επίσης ένα καλό κουτί με αρκετά ανεμιστήρακια να είναι αθόρυβο και μια aftermarket ψύκτρα ώστε να ελατώσουμε ακόμα περισσότερο τον θόρυβο και για καλύτερη ψύξη. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που θα διαθέσετε για να βοήθησετε... P.S Επίσης βγάλτε το κόστος του λειτουργικού από το budget...
nikos21aek Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 LG W2253TQ-PF 22'' TFT PIANO BLACK 158,36€ 1920χ1080 22" με DVI Lian Li PC-7FN 100€ Corsair 400CXEU 55,5€ SONY DVD-RW BLACK BULK 16,93€ MSI CD53 (s1156, DDR3, P55) 80,30€ Intel Core i5 650 163€ Artic Silver 5 5,59€ CRUCIAL 2GB DDR3 PC3-10600 1333MHZ χ2 90,84€ Samsung 1TB SpinPoint F3 74,35€ Τιμή:745€ και τα υπόλοιπα από το 1000άρικο μπορείς να τα δώσεις για κάρτα ήχου που σε ενδιαφέρει ή καλά ηχεία ή οτιδήποτε άλλο.Ακόμη και σε 24άρα οθόνη αν σε καλύπτουν και φθηνότερες κάρτες ήχου.Άνοιξε ένα thread στην κατηγορία κάρτες γραφικών και ήχου για να μπορέσεις να επιλέξεις καλύτερα.(Αν αλλάξεις και τον τίτλο του thread σου σε "pc 1000€ για ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις" θα βοηθηθείς ακόμη περισσότερο)
elise Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 για ηχεια μην τσιγκουνευτει να δωσει λιγοτερα απο 300 ευρω...
xania4ever Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Αν μπορείται δίνεται συνθέσεις από e-shop γιατι απο εκεί θα το πάρω(ξέρω ότι είναι ψιλοχάλια αλλα δεν έχω άλλη επιλογή). Οσο για τον τίτλο αν μπορεί κάποιος mod ας τον αλλάξει...
d3m0n Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Και εσύ μπορείς να αλλάξεις τον τίτλο. Απλά κάνε ένα κλικ πάνω του και θα μπορέσεις να τον κάνεις edit.
xania4ever Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Και εσύ μπορείς να αλλάξεις τον τίτλο. Απλά κάνε ένα κλικ πάνω του και θα μπορέσεις να τον κάνεις edit. Ευχαριστώ πολύ...
nickarmy Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 για ηχεία http://www.pixmania.gr/gr/gr/r/logitech+z+5500?srcid=613&mctag=gr_6832&gclid=CPOc8s6Z_6ACFYEA4wodH30aUw λένε οτι είναι φοβερά αλλά δεν ξέρω αν έχει τις εξόδους που θες (μπορείς να το δείς) ---------- Προσθήκη στις 20:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:47 ---------- το έχουν και τα eshop αλλά έλεος 50-70ευρώ παραπάνω
moldovan20 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Στις συνθέσεις των από παιδιών θα ήταν καλύτερο σε pc του 2010 να μπει 4πύρηνος i5-phenom 955 ..
xania4ever Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Η MSI CD53 που πρότεινε ο nikos21aek αξίζει η να δώσω κάτι περισσότερο για μεγαλύτερες συχνότητες μνήμης πχ αυτή? ---------- Προσθήκη στις 22:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:20 ---------- Στις συνθέσεις των από παιδιών θα ήταν καλύτερο σε pc του 2010 να μπει 4πύρηνος i5-phenom 955 .. Οκ μάλλον αυτό θα κάνω...
Hugo Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μια συνθεση και απο εμενα, Με AMD. Τα ηχεια μπορουν σαφως να αντικαταστιθουν και απο ενα ιδιας τιμης home cinema αν δεν αρκουν τα 70watt και ηχος απο το pc θα πηγενει ητε με coaxial ητε με οπτικη. Δεν ξερω πως θελεις να κανεις την ηχογραφιση αλλα ωριστε πως την κανω εγω. Συνδεω κανονικα την κιθαρα με τον ενισχυτη, και στην συνεχεια απο την εξοδο για τα ακουστικα βαζω ενα καλωδιο ηχου και τον συνδεω στην υποδοχη του μιρκοφώνου πανω στην μητρικη. Με ενα προγραμμα ηχογραφησης στην συνεχεια ηχογραφω.
xania4ever Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μια συνθεση και απο εμενα, Με AMD. Τα ηχεια μπορουν σαφως να αντικαταστιθουν και απο ενα ιδιας τιμης home cinema αν δεν αρκουν τα 70watt και ηχος απο το pc θα πηγενει ητε με coaxial ητε με οπτικη. Δεν ξερω πως θελεις να κανεις την ηχογραφιση αλλα ωριστε πως την κανω εγω. Συνδεω κανονικα την κιθαρα με τον ενισχυτη, και στην συνεχεια απο την εξοδο για τα ακουστικα βαζω ενα καλωδιο ηχου και τον συνδεω στην υποδοχη του μιρκοφώνου πανω στην μητρικη. Με ενα προγραμμα ηχογραφησης στην συνεχεια ηχογραφω. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου πολύ ωραία η σύνθεση και σου είμαι υπόχρεος για τον κόπο που έκανες να βγάλεις φωτογραφίες με τον ενισχυτή. Αν και σκεφτόμουνα για intel οκ ίσως τελικά να πάμε σε amd αν και δεν τους πολυεμπιστεύομαι.Για κάρτα ήχου λές η onboard μας καλύπτει?Ο πατέρας μου σκέφτεται να πάρει εναν προενισχυτή για να παίζει απ το pc για να μην έχει καθυστέρηση.Οσο για την ηχογράφηση θα του δείξω αυτό που πόσταρες...
PrimitiveSix Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 σε καμία περίπτωση δεν κάνει η onboard κάρτα ήχου ! θα πρότεινα εξωτερική κάρτα ώστε να έχεις τα απαραίτητα jacks αλλά και volume controls. Επίσης χρειάζεσαι ένα καλό μικρόφωνο για να κάνεις τις ηχογραφήσεις ! Δεν σου προτείνω να παίρνεις απευθείας τις εξόδους των ενισχυτών γιατί χάνεις πολύ ! Συγκεκριμένα τη θέλεις να ηχογραφήσεις ? κιθάρες (ηλεκτρικές-ακουστικές ) ?
Dropsreef Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 λοιπον για ηχεια φυσικα τα κορυφαια ειναι τα logitech z-5500!ενα μηνα περιπου πριν υπηρχαν στην τιμη των 250€-270€ σε καποια καταστηματα!αυτη τη στιγμη κοστιζουν περιπου στα 350€-400€!Την χαμηλοτερη τιμη την εχω βρει εδω:LOGITECH Z-5500 DIGITAL 970115 (σαν τιμη ειναι φθηνοτερα στο pixmania αλλα με τα μεταφορικα θα σου κοστισει παραπανω) Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τα συγκεκριμενα ηχεια με συνολικη ισχυ 200watt! Logitech Z-2300 2.1 Silver 171€! Βέβαια ειναι 2.1!Αν καποιος φιλος ειναι κατοχος των συγκεκριμενων ηχειων ας μας πει την αποψη του!οχι τοσο για την ποιοτητα τους αλλα περισσοτερο για το αν "κανουν" την δουλεια που εσυ επιθυμεις!
xania4ever Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 σε καμία περίπτωση δεν κάνει η onboard κάρτα ήχου ! θα πρότεινα εξωτερική κάρτα ώστε να έχεις τα απαραίτητα jacks αλλά και volume controls. Επίσης χρειάζεσαι ένα καλό μικρόφωνο για να κάνεις τις ηχογραφήσεις ! Δεν σου προτείνω να παίρνεις απευθείας τις εξόδους των ενισχυτών γιατί χάνεις πολύ ! Συγκεκριμένα τη θέλεις να ηχογραφήσεις ? κιθάρες (ηλεκτρικές-ακουστικές ) ? Μιλάμε για ηλεκτρική κιθάρα πάντα.Από εξωτερικές κάρτες ήχου έχεις κάτι να προτείνεις?Παιδιά το βασικότερο είναι να συνδεθεί η κιθάρα με τον υπολογιστή ώστε να μπορεί να παίρνει τον ήχο απο εκεί όσο για της ηχογραφήσεις οκ κάτι πολύ απλό όχι φοβερά πράγματα.Επίσης εγώ δεν έχω ιδέα από ηλεκτρική κιθάρα και γενικά απο μουσική όπως είπα είναι για τον πατέρα μου και παίζει τελείως ερασιτεχνικά... ---------- Προσθήκη στις 23:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:29 ---------- λοιπον για ηχεια φυσικα τα κορυφαια ειναι τα logitech z-5500!ενα μηνα περιπου πριν υπηρχαν στην τιμη των 250€-270€ σε καποια καταστηματα!αυτη τη στιγμη κοστιζουν περιπου στα 350€-400€!Την χαμηλοτερη τιμη την εχω βρει εδω:LOGITECH Z-5500 DIGITAL 970115 (σαν τιμη ειναι φθηνοτερα στο pixmania αλλα με τα μεταφορικα θα σου κοστισει παραπανω) Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τα συγκεκριμενα ηχεια με συνολικη ισχυ 200watt! Logitech Z-2300 2.1 Silver 171€! Βέβαια ειναι 2.1!Αν καποιος φιλος ειναι κατοχος των συγκεκριμενων ηχειων ας μας πει την αποψη του!οχι τοσο για την ποιοτητα τους αλλα περισσοτερο για το αν "κανουν" την δουλεια που εσυ επιθυμεις! Δεν ξέρω μου φένονται πολλά για ηχεία.Βέβαια ο πατέρας μου επιμένει να είναι αρκετά καλά και ας κοστίζουν.Ισως σκέφτομαι με τις δικές μου απαιτήσεις για αυτό και μου φένονται πολλά... P.S για κάρτα γραφικών τι προτείνεις??
Hugo Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 θα συμφωνησω με τον PrimitiveSix οτι ο ηχος ειναι καλυτερος απο καρτα ηχου με υποδοχη για guitar jack. απο προσωπικη εμπειρια ηχογραφιση με την καρτα ηχου της μητρικης και με μια creative audigy ειναι σχεδον πανομοιοτυπη. τωρα αν ηχογραφεις για τους φιλους,για σενα, για την κοπελα σου εισαι καλημενος. κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/M-Audio-Sound-Card-Firewire-Solo-MI-EM-000128.htm οπως λεει και ο PrimitiveSix σαφως θα εχει καλητερο ηχο και θα κανεις καλυτερα την δουλεια σου. αλλα φευγει το τοσο ερασιτεχνικο. Βεβαια αν υπαρχει μερακι και διαθεση για το καλυτερο , ναι χρειαζεται καρτα ηχου με υποδοχη για το jack της κιθαρας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.