Adam Mimikidis Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Αν δεν είναι σταθερός θα κλείσει και θα κάνει restart. Πράγμα που σημαίνει οτι θα θέλει περισσότερο ρευμα. Παίξε μόνο με πολλαπλασιαστή, όχι με fsb μιάς και είσαι καινούργιος. Επίσης βάλε τις μνήμες στα σωστά timings σύμφωνα με τη συχνότητά τους απο το spd του cpu-z.Mέχρι που μπορεί να φτάσει ο δικός σου ο cpu πόσο μάλλον και απο τη στιγμή που τον ξεκλείδωσες δεν έχω ιδέα. Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό και αυτό δεν είναι στάνταρ. Σαν διπύρηνος θα έφτανε σε υψηλότερα ρολογάκια αλλά δεν είναι μόνο θέμα mhz. Άλλο 4 πυρήνες και άλλο 2. Τρέξε μισή ώρα OCCT linpack για να γλυτώσεις τον χρόνο που θα φάς τρέχοντας occt medium data ή large data για τις μνήμες. Αν βγάλει το σύστημά σου μισή ώρα στο custom linpack (90% free memory) τότε θα είσαι σταθερότατος δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το νού σου όμως να τσεκάρεις θερμοκρασίες με core temp και hwmonitor (καλύτερα και με τα 2 ανοιχτά για εμένα). Βεβαιώσου πόσο είναι το max temp του cpu σου πρώτα απο το site του κατασκευαστή και μετά προχώρα στο Linpack. Αν δείς ότι κατα τη διάρκεια του linpack πλησιάσει ο cpu την επικίνδυνη ζώνη της υψηλότερης θερμοκρασίας του (άσε ένα περιθώριο τουλάχιστον 5-6 βαθμούς πιο κάτω για μένα σαν τη μέγιστη τιμή που θα τον αφήσεις να φτάσει με το linpack), τότε θα πρέπει να αλλάξεις σύστημα ψύξης με κάτι αποδοτικότερο αν θέλεις να παίξεις σε αυτή τη συχνότητα και σε αυτά τα ρευματα διότι άλλες οι θερμοκρασίες τώρα, άλλες το καλοκαίρι και άλλες το χειμώνα. Διαφορετικά θα πρέπει να περιοριστείς σε χαμηλότερο O.C. [/QΣε ευχαριστώ για λεπτομερή ένημέρωση.
Chief90 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Γιατί παιδεύεσαι με το prime ρε φίλε. Εκτός του ότι δεν είναι αξιόπιστο αφετέρου χάνεις πολλές ώρες. Τρέξε 1 ώρα ένα OCCT medium data set ή large data set (και για τις μνήμες) και είσαι κομπλέ. Τώρα αν θές να στρεσσάρεις το cpu σου στα όρια για να δείς max temps τρεξε για μισή ώρα OCCT Linpack (αν και δεν απαιτείται) διότι ουδέποτε πρόκειται να ζοριστεί τόσο με την χρήση που θα του κάνεις. το prime95 και 12 ώρες είναι εγγύηση. τουλάχιστον σε εμένα με occτ δεν μου έβγαζε πρόβλημα. στο 6ωρο με prime μου έβγαλε
lionheart75 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δεν ειναι το prime95 αξιοπιστο? Απο ποτε? Τεσπα βαλε τις μνημες να τρεχουν στις εργοστασιακες τους ρυθμισεις(volt,timings κτλ) και αν θες να δεις αν ειναι οκ τρεξε ενα bootable memtest.Προγραμματα που ελεγχουν τις μνημες μεσα απο τα windows ειναι για τον π@υτσ@.Δεν υπαρχει λογος να μπλεξεις με fsb πρωτον γιατι ειναι πιο περιπλοκα τα πραγματα και δευτερον εχεις ξεκλειδωτο πολαπλασιαστη.Αν το OCCT linpack σου βγαζει error δωσε λιγο ρευμα στον επεξεργαστη.Οχι πολυ ομως,την αμεσως επομενη επιλογη και μετα ξανατρεξε το προγραμα να δεις αν εισαι σταθερος. Από τότε που κάποιοι το έτρεξαν για ατελειωτες ώρες θεώρησαν ότι είναι σταθεροί και μια μέρα παίζοντας crysis φάγανε μιά ωραία μπλέ οθόνη... p.s ουδέποτε μου συνέβη το παραμκρό μετά απο μισάωρο occt linpack. Αν καταφέρει να βγάλει μισάωρο Linpack 90%free memory, δεν χρειάζεται να τρέξει κανένα memtest. Αν τώρα οι μνήμες του δεν μπορούν να παίξουν στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις τότε εννοείται θα τις τσεκάρει αν έχουν σφάλμα. Απο τη στιγμή που παίζει με multi δεν χρειάζεται να πειράξει τίποτα άλλο πέρα απο το vcore βημα βήμα τη φορά.
LouCi4er Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Και για την μπλε οθονη ηταν υπευθυνος ο επεξεργαστης?
lionheart75 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 το prime95 και 12 ώρες είναι εγγύηση. τουλάχιστον σε εμένα με occτ δεν μου έβγαζε πρόβλημα. στο 6ωρο με prime μου έβγαλε Αν έτρεχες μία ώρα occt large data set (για να τσεκάρεις και μνήμες) θα σου έβγαζε. Επίσης το ίδιο αν έτρεχες μισή ώρα linpack. Με το occt small data ή το medium δεν είσαι σίγουρος 100% γιατί δεν στρεσάρουν τις μνήμες. Είναι σαν να τρέξεις intel burn test normal με 1gb απο τα 4 που έχεις. Αν το βάλεις στο high όμως αλλάζει το πράγμα... Τεσπά γνώμη μου είναι. Άλλωστε τα δοκίμασα και τα 2. ---------- Προσθήκη στις 23:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:09 ---------- Και για την μπλε οθονη ηταν υπευθυνος ο επεξεργαστης? χαλαρα. Μετά με Linpack και λίγο παραπάνω vcore ουδέποτε συνέβη αντίστοιχο πράγμα. Μην το κουράζουμε ρε παιδιά, ο καθένας έχει την αποψή του. Όλα σεβαστά. Εγώ προσωπικά προτιμώ να τρέχω μία ώρα οcct που το εμπιστεύομαι παρά 12ωρα prime 95. To παλικάρι ας κάνει ότι επιθυμεί.
Chief90 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Σεβαστή η γνώμη σ . Εγώ πάντως έτρεξα τα τεστακια σε large data set(σε occt )μια ώρα και το περνούσε . τώρα τι να σου πω . ότι είδα λέω
LouCi4er Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μην το κουράζουμε ρε παιδιά, ο καθένας έχει την αποψή του. Όλα σεβαστά. Εγώ προσωπικά προτιμώ να τρέχω μία ώρα οcct που το εμπιστεύομαι παρά 12ωρα prime 95. To παλικάρι ας κάνει ότι επιθυμεί. Καλα,μην νομiσεις οτι και εγω τρεχω κανα δεκαωρο prime.Απλα παραξενευτηκα που ειπες οτι δεν ειναι αξιοπιστο.Εγω τον δικο μου απο 2,7 μεχρι 3,4 που τον εχω φτασει με occt τον τεσταρα.Τεσπα οπως ειπες ο καθενας εχει τη γνωμη του.Αλλωστε δημοκρατια εχουμε.
lionheart75 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Έτσι ακριβώς παιδιά. Με βάση την εμπειρία μας λέμε αυτά που λέμε. Στα πισί όμως, όπως και στις γυναίκες, ποτέ τίποτα δεν είναι απόλυτο . Άβυσσος ή ψυχή τους. Keep walking.
Adam Mimikidis Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Καλησπέρα Τον ανέβασα στα 3.60 μόνο με τον πολλαπλασιαστή. Έτρεξα για μία ώρα OCCT linpack και δεν έβγαλε κανένα error.Τώρα οι θερμοκρασίες ήταν:cpu 34c gpu 33c με 33.5 και max 34c,mobo 78c-79c. Τώρα για παραπάνω πρέπει να ανεβάσω και τάση?Tν θερμοκρασία την μέτραγα ταυτόχρονα με sppedfun και το pc wizard 2010.
LouCi4er Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μετα απο μια ωρα OCCT η θερμοκρασια του επεξεργαστη ηταν 34 μονο?Παραξενο και επισης εχεις πολυ υψηλη θερμοκρασια mobo.
Adam Mimikidis Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Tώρα με τον που τον άνοιξα cpu 30c mobo 34c power aux 78c και gpu 31.5c.Το 78άρι ειναι μόνιμο.Μετρήσεις με pc wizard.
lionheart75 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Κάποιος sensor (aux) είναι fail προφανώς οπότε μη δίνεις σημασία στο 78. Έχει συμβεί και σε μένα με το speedfun. Όπως σου είχα πεί και τις προάλες να τσεκάρεις θερμοκρασία με core temp και hwmonitor. Είναι πιο αξιόπιστα απο αυτά. Το speedfun το χρησιμοποιούμε συνήθως για να αλλάζουμε/ρυθμίζουμε τις στροφές των fans, οχι για απόλυτο έλεγχο θερμοκρασιών. Ξανατσεκαρε εκ νέου και πές μας
Adam Mimikidis Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Το core temp δεν μου δείχνη θερμοκρασία cpu και το hwmonitor ούτε των πυρήνων. Δεν πειράζει.Τώρα αν θέλω να τον ανεβάσω κ'άλλο πρέπει να πειραξω τοην τάση του cpu?
LouCi4er Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Κοιτα για παραπανω ρευμα θα το καταλαβεις.Θα κολλησει το συστημα μεσα στα win η θα σου βγαλει error το OCCT.Μετα θα δωσεις λιγο ακομα.Τωρα ανεβασε τον λιγο ακομα και βλεπεις.
Adam Mimikidis Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Κοιτα για παραπανω ρευμα θα το καταλαβεις.Θα κολλησει το συστημα μεσα στα win η θα σου βγαλει error το OCCT.Μετα θα δωσεις λιγο ακομα.Τωρα ανεβασε τον λιγο ακομα και βλεπεις.Το multi το πήγα 18.5 στα 3.7.Μόλις άρχισα να τρέχω το occt μετά από λίγο έσβησε και το πηγα πάλι στα 3.6.Άρα θέλει λίγο τάση σωστά?Μικρός είμαι ακόμα θα μάθω.χαχαχαχα!!! Ευχαριστώ πάντως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.