Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση gaming rig - προτάσεις;

SlackulatoR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ετοιμάζομαι λοιπόν για αγορά gaming rig. Με ενδιαφέρει να τρέχει τα πιο απαιτητικά games(DX11) , όπως GTA IV/Battlefield Bad Company 2(Crysis κτλ) σε max settings σε ανάλυση 1920x1080.

Γι' αυτό θα ήθελα γνώμες από άτομα που τρέχουν παρόμοια games.

Ερωτήσεις:

1) Η 5870 1GB θα είναι αρκετή(έχω ακούσει ότι το GTA IV θέλει παραπάνω για max), αξίζει +200 ευρώ για την 2GB version;

2) Τι επεξεργαστή - AMD Phenom II 965 ή κάποιον i5(750) / i7 ;

Αυτά για την ώρα!

Και ένα παράδειγμα:

screenshot20100410at423.th.png

Δημοσ.

Οι ι7 επειδη εχουν γενικα και καλυτερες μητρικες, και tripple channel μνημες πανε αρκετα ως πολυ καλυτερα απο τους AMD, ακομα και οι i5 τους ξεπερνανε λιγακι σε επιδοσεις. Απο εκει και περα εχει να κανει με το ποσα διαθετεις.

Οσο για την 5870 και με 1GB μια χαρα εισαι, δεν ειναι αναγκη να πας σε 2GB. Παντως κοιτα και την GTX470, ειναι λιγακι πιο αργη απο την 5870 και καιει περισσοτερο αλλα ειναι θεμα χρονου μεχρι να ωριμασουν οι Drivers και να την ξεπερασει σε επιδοσεις, βαλε μεσα και το Cuda/PhysX και κατεμε ειναι καλυτερη σαν αγορα.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το συστημα σου.Αστο ετσι οπως ειναι,βεβαια εμενα προσωπικα το design του κουτιου δεν μου αρεσει καθολου,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κακης κατασκευης.

Επισης δεν θα εδινα 200 ευρω παραπανω για ενα παιχνιδι μονο,ειναι σαν να εισαι ερμαιο της καθε εταιριας παιχνιδιων που κανει κακο προγραμματισμο.

Δημοσ.

Εκτός απο το πολύ καλό case ην καλή οθόνη και τις μνήμες όλα τα άλλα θέλουν αλλαγή / δεν στα συνιστώ.

Φίλε εφόσων θέλεις gaming rig και επιδόσεις καλύτερες απο την 5870 / gtx 470 τότε κοίτα τι θα κάνεις κατ ' εμέ:

Παίρνεις τον 955 και γλυτώνεις 20 ευρώ. Δεν αξίζει η διαφορά.

Παίρνεις μια μητρική με chipset 790FX για crossfire. (130 - 165 ευρώ). Όχι το 770 chipset.

Παίρνεις 2 5850 απο multirama στα 516 ευρώ και οι 2. (Πολύ ανώτερες απο 1 5870) ;)

Παίρνεις έναν F3 Samsung 1Tb γύρω στα 80 - 90 ευρώ.

Παίρνεις ένα Enermax - Corsair 550 - 650W ανάλογα την τσέπη σου. Σε καλύπτουν τα Watt. 80 - 90 ευρώ. To coolermaster πανάκριβο πολλά περιττά watt και όχι Enermax - Corsair.

Πάνω - κάτω στα ίδια θα σου βγεί.

Καθάρισες. :P

Δημοσ.
Γιατί δεν λες του παιδιού κοίτα την υπογραφή μου να μην κάθεσαι να γράφεις; :P

:lol::lol::lol:

Δέν μπορώ να το πώ ακόμα διότι δεν την παρέλαβα την 2η.

Την άλλη βδομάδα αυτό θα λέω. :lol:

Δημοσ.

Πες μας όμως και τι παιχνίδια τρέχεις με το rig σου, σε τι αναλύσεις;

Επίσης σκεφτόμουν να μην μπλέξω με Crossfire κτλ, για θέματα ψύξης..

Δημοσ.

όπως είπα την 2η 5850 την αναμένω απο βδομάδα διότι έχει εξαντληθεί την έχω παραγγείλει. Επειδή το set up το έφτιαξα πολύ πρόσφατα (χτές :lol:) δεν πρόλαβα να τεστάρω ακόμα games.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που έτρεξα και αυτό σε stock συχνότητες cpu / gpu είναι ένα 3dmark 06. Έτσι stock βγάζει κοντά 18k η σύνθεση με τον 955 και την 5850. Φαντάσου με 2 5850 CF σε 16χ και τον 955 κλοκαρισμένο (όχι πολύ) νορμάλ. Με 1 5870 δεν πρόκειται να πλησιάσεις καν.

Άλλωστε ο 955 με απλή αυξηση του multi απο τα 16 στα 17 γίνεται 965.

Τέλος σε προηγούμενη σύνθεση που είχα την 5850 σε p45 μητρική και έναν 8400 στα 3,6Ghz έτρωγα ήττα στο metro 2033 σε DX11. Είχα 25 fps στο παιχνίδι. Μη νομίζεις ότι η 5870 μόνη της τα πήγαινε πολύ καλύτερα. Να πω ότι με τον 8400 έτσι είχα 17k 3dmark 06. :-)

Mε το κουτί αυτό δεν θα έχεις προβληματα ψύξης στις 2 κάρτες. Τον ζεστό αέρα άλλωστε τον βγάζουν όξω απο το κουτί. :P

Σόρρυ ξέχασα, αναλυσεις 1920χ1080 σε 42'' TV.

Δημοσ.

Μάλιστα, ίσως τότε το καλύτερο θα ήταν να πάω σε μία 5850 για αρχή, και μετά από testing πάω σε δεύτερη αν χρειαστεί. Εξάλλου η μητρική που πρότεινες υποστηρίζει CF.

Δημοσ.

Σε αυτές τις αναλύσεις μια χαρά θα σε καλύψει η 5850 (εκτός κανα δύο παιχνιδιών), μελλοντικά θα δείξει. Πάρτη απο multirama όμως να γλυτώσεις 30 ευρώ

Δημοσ.

Υποψην πως πολλα παιχνιδια δεν χρησιμοποιουν καλα το CF με αποτελεσμα να δεις 20-30% αυξηση επιδοσεων απο οτι με μια 5850. Γενικα εγω ανεκαθεν προτιμουσα 1 καρτα βαρβατη παρα 2 καλες, αλλα αυτος ειμαι εγω.

Δημοσ.

Φυσικα, σε καποια παιχνιδια ειναι, αλλα εκει εγω δεν υπαρχουν 3-4-5 παιχνιδια ( Συχνα πυκνα διαλεγμενα σε reviews ωστε να εκμεταλευονται το CF/SLi ) αλλα εκατονταδες παιχνιδια.

Δημοσ.

Φυσικα και ειναι τυχαιο, ποιος παιζει Crysis πια ? Και ειναι ενα παιχνιδι που ανεκαθεν "συμπαθουσε" τοσο το CF οσο το SLi.

Αν ψαξουμε παιχνιδια που δεν τα συμπαθουν και τοσο θα βρουμε παρα πολλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...